Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
"Danmark er en fødevarenation, men målt på indsatsen over for de ældre, er der ingen tvivl om, at vi kan gøre det bedre. Det skal vi tage alvorligt og handle på," siger Landbrug & Fødevarers adm. direktør Karen Hækkerup (Foto: Landbrug & Fødevarer)

Danmark er en fødevarenation - alligevel findes her underernærede

Underernæring er et overset problem i det danske samfund, der ellers bryster sig af at være god til at producere mad. Vi skal blive bedre til at sikre sundheden for de svageste borgere, lyder det fra Karen Hækkerup.

Samfund & Forbrug28. nov 2016

Fødevareindustrien kan tjene rigtig mange penge på at reducere madspild i produktionen, og det bør være fokus, når vi snakker madspild, mener stifter af Stop Spild af Mad, Selina Juul.

Virksomheder skal omdanne madspild til vækst

Det er godt, at fødevaresektoren afsætter madspild til gode formål, men de bør fokusere på helt at undgå madspildet ved at tænke i skæve produkter, mener Selina Juul.

Fødevarer08. nov 2016

Hold op med at bekymre jer så meget om sundhed, hvis I virkelig gerne vil leve sundere. Sådan lyder budskabet fra psykolog Sisse Find Nielsen, der har specialiseret sig i en ny psykologisk behandlingsform kaldet 'metakognitiv terapi'. Metoden træner patienterne i at lade tankerne være i fred.

Vi bliver sundhedsstressede af grublerier

Madangst og sundhedsstress skyldes ikke, at vi ikke ved nok om kost og motion, men at vi tænker for meget. Det mener psykolog Sisse Find Nielsen, der vil stoppe grublerierne.

Fødevarer25. okt 2016

Den nystiftede tænktetank Frej vil med debatter om fødevarer og produktion skabe en bro mellem land og by. Lige nu er der et alt for stort gab mellem de to dele af Danmark. (Foto: Privat)

Produktionsdanmark og Forbrugsdanmark bør møde hinanden

Økologisk eller konventionelt? GMO eller ej? Sort-hvide synspunkter præger den danske debat om fødevarer, mener stifteren af Tænketanken Frej.

Samfund & Forbrug11. okt 2016

Karen Inger Thorsen, der er direktør i Fødevarebanken, mener, at flere virksomheder skal ture at vælge en seriøs løsning på madspild. (Foto: Fødevarebanken)

Industrien skal vælge den seriøse løsning på madspild

Fødevarebanken samarbejder med store fødevareproducenter, men flere skal følge efter og vælge den mest professionelle løsning på madspild. Kun på den måde kan vi komme det uundgåelige madspild til livs, mener direktør i Fødevarebanken Karen Inger Thorsen.

Miljø & Klima03. okt 2016

Sundhedsbudskaber florerer alle vegne, og nu har diætist Mette Borre fået nok. Modediæter fører ikke noget godt med sig, mener hun og langer ud efter både stenalderkost, 'glutenfri' og 'LCHF'. Generelt skal man holde sig fra kure, der prædiker, at visse fødevarer er forbudt - og gå efter en balanceret kost med masser af grønt, lyder rådet fra Mette Borre.

Diætist: Modediæter feder og forfører

Drop modediæterne. De ødelægger din fordøjelse og gør dig tykkere. Sådan lyder budskabet i den nye bog fra klinisk diætist Mette Borre, der retter en skarp kritik mod stenalderkost, LCHF og glutenfri diller.

Fødevarer12. sep 2016

Jespers Torvekøkken har introduceret et nyt værktøj til storkøkkener, som han også håber andre køkkener kan bruge som inspiration.

Madtrådsværktøj skal give storkøkkener mere mad lavet fra bunden

MADDANNELSE – Storkøkkenet Jespers Torvekøkken har udviklet et værktøj, der skal uddanne medarbejderne i at vælge bedre råvarer i madlavningen.

Fødevarer26. apr 2016

De 12-14årige også kendt som holdet “The Technic Robots”, vandt innovationskonkurrencen First LEGO league i november 2015, med deres ide om en fødevareportal. Med sejren kvalificerede de sig til den Skandinaviske finale i Mo i Rana, i Norge og fik 25.000 kr. som tilskud til rejsen derop.

Da en gruppe 12-14-årige tog madspildsskeen i den anden hånd

MADSPILDS-IDE – En gruppe 12-14-årige fik en idé om at bekæmpe madspild hos fødevareproducenterne og håber som næste skridt at lancere en webportal. Hør historien, der bør inspirere virksomheder til at tage det seriøst, når en elev fra 7B sender en mail.

Miljø & Klima05. apr 2016

Flere danskere ved måske at antioxidanter og d-vitamin er godt for os, men hvad med cholin og uridin? Peder Esben, direktør i Elsass Fonden fortæller her om fondens forskningsviden, når det kommer til sund kost for hjernen.

Uden (den rigtige) mad og drikke duer hjernen ikke

SUNDHED – Man kan ikke spise sig klogere, men der findes forskellige basisingredienser, der udvikler hjernen. Elsass Fonden arbejder med netop det og fremlægger her en række eksempler på sund kost for hjernen.

Fødevarer29. mar 2016

Hvorfor diskutere kvindekvoter og akademisering af vores mad?

KVINDERNES KAMPDAG – Drop åndede pseudodebatter om antal bestyrelsesmedlemmer i LEGO, og bliv bedre til at prioritere, mener Rulle Grabow. Hun mener ikke, at kvinder bidrager med noget særligt til eksempelvis ledelse.

Samfund & Forbrug08. mar 2016


Kvinder med magt og indflydelse bliver altid pigeliggjort

KVINDERNES KAMPDAG – Bestyrelsesposter er den kedeligste af alle ligestillingsdebatter, og det bør være mere attraktivt at få børn i tyverne, mener Ditte Giese, der sætter røde blomster på bordet 8. marts.

Samfund & Forbrug08. mar 2016


Langt om længe kom blåstemplingen

GASTRONOMIANALYSE - Den 24. februar blev dagen, hvor Danmark med Geranium blev indlemmet i den fine klub af lande med en trestjernet Michelin-restaurant; men hvad skal vi egentlig lægge i alle disse stjerner? Madanmelder Rasmus Palsgård giver sit syn på sagen.

Samfund & Forbrug25. feb 2016


Økologi i Japan er hastigt på vej frem

MARKEDSANALYSE - Alt peger på, at japanerne vil få hang til økologiske fødevarer over de kommende år – ikke mindst danske, der står for troværdig økologikontrol, fødevaresikkerhed og kvalitet, påpeger økologiekspert.

Marked23. feb 2016


Bæredygtighed kan være nøglen til at flytte fremtidens forbrugere

ANALYSE – Bæredygtighed spiller en stadig stigende rolle for forbrugere - særligt de unge. Samtidig er begrebet temmelig fluffy, så der ligger et stort potentiale i at italesætte det, mener forbrugerøkonom.

Samfund & Forbrug16. feb 2016


BioFach: Veganervarer og alt, du kan drikke

ØKOLOGI-INDTRYK - Verdens største økologiske fødevaremesse BioFach er netop overstået i weekenden, men hvad var værd at bide mærke i? En økologiekspert, der deltog, giver sit bud.

Marked16. feb 2016


”De lyttede til alt, hvad jeg prøvede at lære dem”

PERSPEKTIV – Mads Frydendahl underviser på de madskoler, hvor børn i 8-14 års-alderen laver mad sammen i en uge og har mærket, hvilken effekt MasterChef har på dem. Særligt året efter han selv deltog.

Samfund & Forbrug01. feb 2016


Gastronomisk opsving i provinsen

PERSPEKTIV – 9 ud af Danmarks 15 bedste nyåbnede restauranter i 2015 lå ifølge restaurantguiden White Guide i provinsen, hvilket har sat Københavns dominans under pres. Redaktøren på White Guide giver sit bud på årsagerne bag.

Samfund & Forbrug19. jan 2016


Danske fødevarer vil få større fokus fremover

ANALYSE – Forbrugerne foretrækker danske fødevarer, men det er vigtigt at brande danskheden i supermarkederne, så forbrugerne har noget at pejle efter, mener forbrugerøkonom.

Samfund & Forbrug19. jan 2016


Landbrugspakken var vendepunktet

TENDENSER - Regeringens landbrugspakke var vendepunktet i 2015, der også vil blive husket for kvotestop og prisfald på mælk, mener Mejeriforeningen formand Steen Nørgaard Madsen.

Produktion12. jan 2016


Vi overser kalvekødet i køledisken

DEBAT - Kalvekød fylder langt fra, hvad det burde i de danske kølediske, hvor potentielt er langt højere, mener forbrugerøkonom Marianne Gregersen. Især den kræsne og kvalitetsbevidste målgruppe vil være interesseret i mere kalvekød.

Samfund & Forbrug22. okt 2015


Sundhedsdebat: Forskere uenige om light

DEBAT - Er light sundt? Feder det ligefrem?. Forskningen peger i forskellige retninger. Per Bendix Jeppesen, forskningsleder på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet giver her et indblik i forskningen på området.

Samfund & Forbrug20. okt 2015

I SEKTION DEBAT

Deltag i debatten

Tilmeld nyhedsbrev

SENESTE NYHEDER