Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Debat » Samfund & Forbrug

Danmark er en fødevarenation - alligevel findes her underernærede

Underernæring er et overset problem i det danske samfund, der ellers bryster sig af at være god til at producere mad. Vi skal blive bedre til at sikre sundheden for de svageste borgere, lyder det fra Karen Hækkerup.

28. nov 2016

Produktionsdanmark og Forbrugsdanmark bør møde hinanden

Økologisk eller konventionelt? GMO eller ej? Sort-hvide synspunkter præger den danske debat om fødevarer, mener stifteren af Tænketanken Frej.

11. okt 2016

Hvorfor diskutere kvindekvoter og akademisering af vores mad?

KVINDERNES KAMPDAG – Drop åndede pseudodebatter om antal bestyrelsesmedlemmer i LEGO, og bliv bedre til at prioritere, mener Rulle Grabow. Hun mener ikke, at kvinder bidrager med noget særligt til...

08. mar 2016

Kvinder med magt og indflydelse bliver altid pigeliggjort

KVINDERNES KAMPDAG – Bestyrelsesposter er den kedeligste af alle ligestillingsdebatter, og det bør være mere attraktivt at få børn i tyverne, mener Ditte Giese, der sætter røde blomster på bordet 8....

08. mar 2016

Langt om længe kom blåstemplingen

GASTRONOMIANALYSE - Den 24. februar blev dagen, hvor Danmark med Geranium blev indlemmet i den fine klub af lande med en trestjernet Michelin-restaurant; men hvad skal vi egentlig lægge i alle disse...

25. feb 2016

Bæredygtighed kan være nøglen til at flytte fremtidens forbrugere

ANALYSE – Bæredygtighed spiller en stadig stigende rolle for forbrugere - særligt de unge. Samtidig er begrebet temmelig fluffy, så der ligger et stort potentiale i at italesætte det, mener...

16. feb 2016

”De lyttede til alt, hvad jeg prøvede at lære dem”

PERSPEKTIV – Mads Frydendahl underviser på de madskoler, hvor børn i 8-14 års-alderen laver mad sammen i en uge og har mærket, hvilken effekt MasterChef har på dem. Særligt året efter han selv deltog.

01. feb 2016

Gastronomisk opsving i provinsen

PERSPEKTIV – 9 ud af Danmarks 15 bedste nyåbnede restauranter i 2015 lå ifølge restaurantguiden White Guide i provinsen, hvilket har sat Københavns dominans under pres. Redaktøren på White Guide...

19. jan 2016

Danske fødevarer vil få større fokus fremover

ANALYSE – Forbrugerne foretrækker danske fødevarer, men det er vigtigt at brande danskheden i supermarkederne, så forbrugerne har noget at pejle efter, mener forbrugerøkonom.

19. jan 2016

Vi overser kalvekødet i køledisken

DEBAT - Kalvekød fylder langt fra, hvad det burde i de danske kølediske, hvor potentielt er langt højere, mener forbrugerøkonom Marianne Gregersen. Især den kræsne og kvalitetsbevidste målgruppe vil...

22. okt 2015