Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Her ses de første bud på frysetørret specialøl. Én almindelig øl bliver ved frysetørringsprocessen til én instant øl, der vejer ti gram. (Foto: To Øl)

Ti gram øl, tak!

Et dansk mikrobryggeri har fået international opmærksomhed for deres instant specialøl – altså frysetørret ølpulver. Men de to bryggerbagmænd er skeptiske over for det kommercielle potentiale.

Gastronomi01. nov 2016

Som forvalter på genopbevaringscenter Årslev, oplever Lars Henrik Jacobsen en stigende interesse for de gamle sorter. De ældre sorter kan være et godt redskab til markedsføring, foreslår han. (Foto: Jesper Rais)

Gamle sorter kan puste liv i nye fødevarer

Genbanker oplever en stigende interesse for gamle sorter. De anderledes typer afgrøder kan være et stærkt kort for mindre virksomheder og nicheproduktioner.

Lokal mad25. okt 2016

Økokaniner opdrættet på friland af danske avlere kommer til at bevæge sig ind på restauranternes menukort i 2017. Derefter vil forbrugerne også begynde at møde økokaniner i supermarkederne. På billedet ses kaniner af racen fransk vædder.

Økokaniner vækker begejstring hos kokke

Stjernekokken Christian Puglisi har testet de første økokaniner fra danske landmænd, som efter planen kommer i restauranterne i 2017 og senere i detailhandlen.

Økologi 25. okt 2016

Nye supplerende kostanbefalinger fra Fødevarestyrelsen sætter fokus på borgere over 65 år. For selvom appetitten daler, skal der stadig den samme mængde proteiner til for at bevare muskelmassen. (Foto: Peter Prikken Larsen)

Det grå guld får ekstra kostråd

Fødevarestyrelsen vil have folk over 65 år til at leve sundere - og det skal blandt andet ske med mere protein i kosten. Et opgør med ideen om ’one-size-fits-all’-ernæring, mener Karen Hækkerup.

Sundhed03. okt 2016

Kost med færre kulhydrater kan måske vise sig at være løsningen for de mange danskere, der har type 2-diabetes. Det skal et længerevarende studie på Bispebjerg Hospital afdække. Hvis resultaterne er positive, kan det potentielt blive en gevinst for både patienter og samfund.

Skal vi have nye kostråd til diabetikere?

Testundersøgelser fra Bispebjerg Hospital viser, at kost med færre kulhydrater giver lavere blodsukkerstigning efter et måltid hos type 2-diabetikere. Studiet skal dog bekræftes i længerevarende undersøgelser, før det kan munde ud i nye kostanbefalinger.

Sundhed27. sep 2016

Superhelte får børn til at spise flere grøntsager

Med bannere og videoer med superhelte fik den amerikanske organisation "Super Sprowtz" forbruget af frugt og grønt i skolekantiner til at stige med op til 240 procent.

Sundhed20. sep 2016

Kurser i urban selvforsyning er populære på Suhrs Madhøjskole i København, men hvad får egentlig eleverne til at melde sig? Foodculture.dk har talt med tre af dem. Blandt andet Otto Sejersen på 19 år som poserer på billedet her.

Derfor er københavnere så vilde med byhaver

URBAN GARDENING - Byhaverne vokser frem alle vegne i hovedstaden, men hvad bunder interessen i? Vi har spurgt tre højskole-elever, hvorfor de tog et fuldtidskursus i urban selvforsyning.

Lokal mad14. jun 2016

Meget majs bliver dyrket kommercielt og en ny stor amerikansk rapport peger på at gensplejsede fødevarer ikke udgør en større risiko for mennesker eller dyr sammenlignet med konventionelle fødevarer.

Ny rapport: Sikkert at spise gensplejsede fødevarer

GENMODIFICERING - Omkring 900 forskellige studier danner grundlag for en ny amerikansk rapport, der når frem til, at gensplejsede fødevarer ikke udgør nogen fare for mennesker og dyr. Konklusionerne vil dog ikke ændre danskernes skeptiske holdning til GMO, mener ekspert.

Fødevaresikkerhed07. jun 2016

Langt de fleste kosteksperter lovpriser kartoflen som sund, men alligevel svarer 43 pct. af danskerne at de ville spise færre, hvis de skulle leve sundere. Det skyldes blandt andet sociale medier, påpeger eksperter.

Derfor er kartoflen i unåde hos danskerne

KARTOFLEN – Igen peger en ny undersøgelse på, at mange danskere ikke opfatter kartofler som en del af en sund kost. Kulhydratforskrækkelse og modediæter bærer ifølge eksperter en del af skylden.

Sundhed07. jun 2016

Bybørn skal dyrke deres egne grøntsager

URBAN GARDENING - Børne- og ungdomsorganisationen 4H står bag 20 nye fælleshaver i små og store byer over hele landet. Interessen er så stor, at organisationen i de kommende år vil åbne endnu flere haver for børn i byerne.

Lokal mad17. maj 2016


Vi skal ikke i krig, vi skal jo bare lave mad

VM FOR KOKKE – Morten Falk er Danmarks næste håb til Bocuse d’Or. I maj stiller han op til EM-udgaven af konkurrencen, der bliver første skridt på vejen, men som alle eksperter kun ser som endnu en træningsomgang. Foodculture.dk satte sig med Morten Falk for at høre, hvordan træningen egentlig foregår.

Gastronomi03. maj 2016


Eksperter: Fermenterede grøntsager kan holde os sunde

FERMENTERING – Fermenterede fødevarer har været kendt i tusindvis af år, men er blevet en af de hotteste kosttrends lige nu. Fornuftigt, mener både tarmeksperter og kokke, der ser et stort potentiale i metoden.

Sundhed03. maj 2016


Forsker: Kun kontrol kan forhindre madsvindel

FØDEVARESVINDEL - Fusk med fødevarer koster globalt fødevareindustrien milliarder af dollars. Forskere må ty til stadigt mere raffinerede metoder for at afsløre svindlen, men ifølge professor i biogeokemi, Richard Evershed, er der for lidt fokus på problemet.

Fødevaresikkerhed12. apr 2016


Glutenfri modedille stjæler billedet fra de virkelig syge

SUNDHED - Aldrig har der været så mange glutenfri varer på hylderne, som der er i dag. Men det er ikke ubetinget godt, mener formanden for Dansk Cøliaki Forening.

Sundhed12. apr 2016


Skal vi passe på med at spise gluten?

SUNDHED – Når der står ’glutenfri’ på et produkt, er det så et signal om, at varen er sundere at spise – selv hvis du ikke lider af sygdommen cøliaki? Det giver tre kosteksperter deres bud på.

Sundhed12. apr 2016


”Det undrer mig, at så mange danskere ikke spiser nok frugt og grønt”

SUNDHED – Rådet om at spise frugt og grønt er det mest kendte kostråd blandt danskerne. Alligevel går det trægt med at ændre forbruget, viser nye tal. Foodculture.dk bad redaktøren for frugt- og grønt-magasinet Sæson uddybe hvorfor.

Sundhed05. apr 2016


Økologiske kaniner kommer på restauranternes menukort

ØKOKANINER - Et nyt pilotprojekt under L&F skal sætte skub i økologisk kaninproduktion på et marked, der ellers er præget af udenlandske burkaniner. Blandt de første aftagere er Hotel- og Restaurantskolen og restauranten Relæ.

Økologi 22. mar 2016


Unge frugtvin-entreprenører tager hul på en lovende fremtid

REPORTAGE - Den danske frugtvinsproducent Æblerov blæser til kamp mod pasteurisering og ensartethed, og toprestauranterne er vilde med tilgangen. Foodculture.dk besøgte de to iværksættere.

Gastronomi01. mar 2016


Rugbrød booster immunforsvaret

SUNDHED - Fuldkornsprodukter med rug og hvede øger immunforsvarets evne til at bekæmpe sundhedsskadelige bakterier, viser ny dansk forskning. Især ældre vil kunne have gavn af stoffernes effekt, vurderer forskere.

Sundhed23. feb 2016


Proteinholdig morgenmad gør patienter hurtigere raske

SUNDHED - Småtspisende patienter var et problem på Aalborg Universitetshospital, indtil hospitalets diætister tog fat på morgenmaden. Forum for Underernæring efterlyser en målrettet ernæringsindsats fra politikere og ledelse.

Sundhed09. feb 2016


Børn i husstanden vækker danskernes hang til økologi

ØKOLOGI – Familier med to hjemmeboende børn har en større tendens til at prioritere økologi, viser tal fra Danmarks Statistik. For en familie på Christianshavn var det netop, da de blev forældre, at det økologiske forbrug eksploderede.

Økologi 08. feb 2016

I SEKTION FØDEVARER

Tilmeld nyhedsbrev

SENESTE NYHEDER