Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Fødevarer » Fødevaresikkerhed

Ny rapport: Sikkert at spise gensplejsede fødevarer

GENMODIFICERING - Omkring 900 forskellige studier danner grundlag for en ny amerikansk rapport, der når frem til, at gensplejsede fødevarer ikke udgør nogen fare for mennesker og dyr. Konklusionerne vil dog ikke ændre danskernes skeptiske holdning til GMO, mener ekspert.

07. jun 2016

Forsker: Kun kontrol kan forhindre madsvindel

FØDEVARESVINDEL - Fusk med fødevarer koster globalt fødevareindustrien milliarder af dollars. Forskere må ty til stadigt mere raffinerede metoder for at afsløre svindlen, men ifølge professor i...

12. apr 2016

Rapport advarer om salmonella i udlandet

NYHED - ’All Inclusive’-hoteller er i stigende grad kilden, og rejser er den største synder, når danskere får salmonella, viser ny rapport fra DTU. 3 populære feriedestinationer står alene for 39...

08. sep 2015

Forskere afslører risiko for kemisk cocktail-effekt

Nyt forskningsprojekt fra DTU viser risiko for cocktail-effekt af den kemi, der ellers er godkendt til vores fødevarer, tøj og kosmetik. Rapporten får nu politisk opmærksomhed.

19. mar 2015

L&F: Privat samarbejde giver skarpere fødevarekontrol

Fødevarekontrollen kan blive skarpere ved at samarbejde med private kontrolfirmaer, mener Landbrug & Fødevarer. Fødevareministeren er positiv og foreslår forbedringer i forbindelse med...

11. mar 2015

Overlæge: MRSA-frygt ude af proportion

Risikoen for at få MRSA på en rejse til Portugal eller Italien er minimal, men den er stadig mere end 10 gange højere end herhjemme. Medierne pisker frygt frem i befolkningen, mener overlæge.

11. nov 2014

Overlæge: Flere forgiftet efter rekordår for svampe

Rekordår for svampe sender lige nu flere end tidligere på sygehuset med forgiftninger. Vi har et glansbillede af naturens sundhed og glemmer, at den også kan være særdeles giftig, påpeger eksperter.

02. okt 2014

Danske kyllinger indeholder nu færre resistente bakterier

Der er sket et betydeligt fald i antallet af de resistente bakterier ESBL i de danske slagtekyllingebesætninger. Antallet kan komme endnu længere ned, mener Landbrug & Fødevarer.

01. okt 2014

Grafik: Her er der pesticidrester i frugt og grønt

Hvis du vil undgå pesticidrester i din mad, skal du vælge dansk frugt og grønt, mener fødevareministeren. 3 grafer viser dig her, hvilke fødevarer du skal vælge for at undgå pesticidrester.

21. jul 2014

Europæere bekymrede for mangel på fødevarer

Et stort flertal af de europæiske borgere bekymrer sig om, der er nok fødevarer til at brødføde verdenen. Danskerne er nogle af dem, der er mest bekymrede, viser ny undersøgelse.

18. jul 2014