Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Fødevarer » Gastronomi

Ti gram øl, tak!

Et dansk mikrobryggeri har fået international opmærksomhed for deres instant specialøl – altså frysetørret ølpulver. Men de to bryggerbagmænd er skeptiske over for det kommercielle potentiale.

01. nov 2016

Vi skal ikke i krig, vi skal jo bare lave mad

VM FOR KOKKE – Morten Falk er Danmarks næste håb til Bocuse d’Or. I maj stiller han op til EM-udgaven af konkurrencen, der bliver første skridt på vejen, men som alle eksperter kun ser som endnu en...

03. maj 2016

Unge frugtvin-entreprenører tager hul på en lovende fremtid

REPORTAGE - Den danske frugtvinsproducent Æblerov blæser til kamp mod pasteurisering og ensartethed, og toprestauranterne er vilde med tilgangen. Foodculture.dk besøgte de to iværksættere.

01. mar 2016

Rå mælk til madeksperterne

RÅVARER - Rå mælk indgår i både forret og dessert, når superligaen indenfor dansk gastronomi mødes ved en gallamiddag og kårer Årets Ret.

18. sep 2015

Fremtiden skal tages med tang

Med det teknologiske serviceinstitut AgroTech som fødselshjælper er fem mesterkokke og forskere fra Aarhus Universitet ved at teste mulighederne for at udbrede brugen af tang som en fast spise for...

22. maj 2015

Umamismag skal give ældre velbehag

Et mere målrettet arbejde med at frembringe den femte grundsmag, umami, i maden kan give underernærede appetit.

12. maj 2015

Noma vinder igen igen

Noma er kåret til årets restaurant af White Guide i forbindelse med lanceringen af den nye guide for 2015/16. Kadeau vandt både prisen for årets ”en rejse værd” og årets vinoplevelse.

23. mar 2015

Horesta: Flere restauranter markedsfører sig som grønne

50 af landets restauranter er blevet udvalgt som et af landets grønneste spisesteder. Bæredygtighed er blevet et buzzword, bekræfter Horesta, men advarer mod at lade ordet grøn blive en floskel uden...

20. mar 2015

Butikkers opskrift udtørrer din flæskesteg

TEST: På knap hver anden flæskesteg i en stikprøve i danske supermarkeder er der skrevet en forkert tilberedningsvejledning, som kan føre til tørt og kedeligt kød. Coop vil straks rette op.

19. dec 2014

Dansk overdommer ved VM for Kokkelandshold

Den danske gastronom Per Mandrup er netop udpeget som hovedansvarlig for alle dommerne ved det kommende VM for kokkelandshold i Luxembourg.

07. nov 2014