Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Fødevarer » Økologi

Økokaniner vækker begejstring hos kokke

Stjernekokken Christian Puglisi har testet de første økokaniner fra danske landmænd, som efter planen kommer i restauranterne i 2017 og senere i detailhandlen.

25. okt 2016

Økologiske kaniner kommer på restauranternes menukort

ØKOKANINER - Et nyt pilotprojekt under L&F skal sætte skub i økologisk kaninproduktion på et marked, der ellers er præget af udenlandske burkaniner. Blandt de første aftagere er Hotel- og...

22. mar 2016

Børn i husstanden vækker danskernes hang til økologi

ØKOLOGI – Familier med to hjemmeboende børn har en større tendens til at prioritere økologi, viser tal fra Danmarks Statistik. For en familie på Christianshavn var det netop, da de blev forældre, at...

08. feb 2016

Øko-øllen er den nye stjerne på bryggerierne

Danske Ølentusiaster jubler, forbrugerne efterspørger i stigende grad økologi, hvilket har sat gang i bryggeriernes lyst til at satse på øko-øl, men hvad er egentlig forskellen på den økologiske og...

02. feb 2016

Professor: Ignorér de uinteresserede

ØKOLOGI - 400.000 danskere køber aldrig økologiske fødevarer. Og det kan ifølge forsker slet ikke betale sig at få dem til det. Sats i stedet på de allerede omvendte, lyder opfordringen.

17. nov 2015

Øko-forbrugere er blevet mindre nærige

TENDENS - Markant færre angiver pris som stopklods for at købe flere økologiske fødevarer. Øko-forbruget er blevet mere modent, og forbrugerne skaber i højere grad deres identitet igennem økologiske...

17. nov 2015

København snart i mål med 90 pct. økologi i institutioner

ÆLDRE - Målsætningen, om at alle institutioner i Københavns Kommune skal være 90 pct. økologiske, ser, nu ud til at lykkes efter ti års intensivt arbejde, også selvom den har indført et uvant koncept...

23. sep 2015

TV

TV Mød parret der lagde om fra grise til økologisk gedemælk

En gård ved Varde har omlagt produktionen fra konventionel svineproduktion til økologisk gedemælksproduktion. Gården har desuden eget mejeri, hvor gedemælken bliver til ost. Foodculture.dk besøgte...

11. aug 2015

Mød en ualmindelig mælkeproducent

PORTRÆT – Der er intet almindeligt over den måde, Esben Møller Xu, driver sin økologiske mælkeproduktion på. Det ville han betragte som et nederlag. Alt nytænkes på gården uden for Esbjerg.

26. maj 2015

Jørgen har 18.000 økologiske høns

PORTRÆT - Økologi og stordrift går hånd i hånd i Jørgen Nødgaard Hansens nordjyske ægproduktion. I modsætning til hvad mange tror, er det muligt at sikre god dyrevelfærd med mange høns i stalden.

26. maj 2015