Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Fødevarer » Sundhed

Det grå guld får ekstra kostråd

Fødevarestyrelsen vil have folk over 65 år til at leve sundere - og det skal blandt andet ske med mere protein i kosten. Et opgør med ideen om ’one-size-fits-all’-ernæring, mener Karen Hækkerup.

03. okt 2016

Skal vi have nye kostråd til diabetikere?

Testundersøgelser fra Bispebjerg Hospital viser, at kost med færre kulhydrater giver lavere blodsukkerstigning efter et måltid hos type 2-diabetikere. Studiet skal dog bekræftes i længerevarende...

27. sep 2016

Superhelte får børn til at spise flere grøntsager

Med bannere og videoer med superhelte fik den amerikanske organisation "Super Sprowtz" forbruget af frugt og grønt i skolekantiner til at stige med op til 240 procent.

20. sep 2016

Derfor er kartoflen i unåde hos danskerne

KARTOFLEN – Igen peger en ny undersøgelse på, at mange danskere ikke opfatter kartofler som en del af en sund kost. Kulhydratforskrækkelse og modediæter bærer ifølge eksperter en del af skylden.

07. jun 2016

Eksperter: Fermenterede grøntsager kan holde os sunde

FERMENTERING – Fermenterede fødevarer har været kendt i tusindvis af år, men er blevet en af de hotteste kosttrends lige nu. Fornuftigt, mener både tarmeksperter og kokke, der ser et stort potentiale...

03. maj 2016

Glutenfri modedille stjæler billedet fra de virkelig syge

SUNDHED - Aldrig har der været så mange glutenfri varer på hylderne, som der er i dag. Men det er ikke ubetinget godt, mener formanden for Dansk Cøliaki Forening.

12. apr 2016

Skal vi passe på med at spise gluten?

SUNDHED – Når der står ’glutenfri’ på et produkt, er det så et signal om, at varen er sundere at spise – selv hvis du ikke lider af sygdommen cøliaki? Det giver tre kosteksperter deres bud på.

12. apr 2016

”Det undrer mig, at så mange danskere ikke spiser nok frugt og grønt”

SUNDHED – Rådet om at spise frugt og grønt er det mest kendte kostråd blandt danskerne. Alligevel går det trægt med at ændre forbruget, viser nye tal. Foodculture.dk bad redaktøren for frugt- og...

05. apr 2016

Rugbrød booster immunforsvaret

SUNDHED - Fuldkornsprodukter med rug og hvede øger immunforsvarets evne til at bekæmpe sundhedsskadelige bakterier, viser ny dansk forskning. Især ældre vil kunne have gavn af stoffernes effekt,...

23. feb 2016

Proteinholdig morgenmad gør patienter hurtigere raske

SUNDHED - Småtspisende patienter var et problem på Aalborg Universitetshospital, indtil hospitalets diætister tog fat på morgenmaden. Forum for Underernæring efterlyser en målrettet ernæringsindsats...

09. feb 2016