Restprodukter fra mælke- og kødproduktion spiller en stadigt vigtigere rolle i udviklingen af fødevarer. Før endte de ofte i skraldespanden.
Nu gælder det om at tænke smart8. sep. 2017
FoodCulture har været en tur forbi Copenhagen Bug Fest (Københavns insektfestival) for at høre, hvad københavnerne synes om de insekter, de blev budt på.
Vi skal lave mere og mere mad i fremtiden, men vi er ved at løbe tør for plads på planeten. En mulig løsning kan være insekter – men hvordan gør man det lækkert at spise melorme, når man kan få foie gras?
I fremtiden vil fødevarer blive produceret på højteknologiske bedrifter, der er klimavenlige og udnytter klodens ressourcer effektivt.
Kunstigt kød, tang og insekter kan erstatte kød på bordet i fremtiden. For en ting er sikkert, mener eksperterne: Vi kommer til at spise mindre kød, men hvad der i stedet kommer på tallerkenen, er de uenige om.
Enzymer kan gøre vores fødevareprodukter sundere og mere holdbare, samtidig med at de bliver billigere at producere.
Green Team i Sdr. Omme forsyner ikke bare millioner af europæere med juletræer. Den sydjyske træproducent sælger også de eftertragtede frø til konkurrenterne.
Landbrug6. dec. 2016
Landbrug22. nov. 2016
Landbrug25. okt. 2016
Landbrug11. okt. 2016
Plasticposer, folieovertræk og papbakker – emballerede fødevarer skåner miljøet langt mere end mange forbrugere måske går og tror. Indpakningen er sågar med til at mindske madspildet, lyder det fra emballageekspert.
Miljø22. nov. 2016
Madspild8. nov. 2016
Klima1. nov. 2016
Miljø11. okt. 2016
Et dansk mikrobryggeri har fået international opmærksomhed for deres instant specialøl – altså frysetørret ølpulver. Men de to bryggerbagmænd er skeptiske over for det kommercielle potentiale.
Gastronomi1. nov. 2016
Lokal mad25. okt. 2016
Økologi 25. okt. 2016
Sundhed3. okt. 2016
Trods en stigende bevidsthed om mad, bruger danskerne kun 10 pct. af indkomsten på fødevarer. Men bag tallet ligger en stigende udespisning og dalende priser.
Detailhandel8. nov. 2016
Fødevarepriser8. nov. 2016
Internationalt1. nov. 2016
Udenrigshandel10. okt. 2016
Efter et halvt år i dvale er Landbrug & Fødevarers nyhedsmedie tilbage.
Medier1. jun. 2017
Forbrug6. dec. 2016
Medier22. nov. 2016
Forbrug1. nov. 2016
Bedre dyrevelfærd, bedre kvalitet og kendskab til landmanden. Sådan lyder de gængse forvetninger til lokale fødevarer, Men lever varerne op til det?
Lokalt behøver ikke være småt18. aug. 2017