Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Det kan virke som det mest miljørigtige, at frugt og grønt ikke er svøbt i plastic, folie og flamingo. Det forholder sig dog i mange i tilfælde omvendt, siger COOP og emballageekspert fra Teknologisk Institut. (Foto: Colourbox)

Eksperter: Emballage er en gave til miljøet

Plasticposer, folieovertræk og papbakker – emballerede fødevarer skåner miljøet langt mere end mange forbrugere måske går og tror. Indpakningen er sågar med til at mindske madspildet, lyder det fra emballageekspert.

Miljø22. nov 2016

På Bornholms Mosteri bliver 40 tons æblepulp hvert år tilovers i produktionen af æblemost. Virksomheden vil gerne udnytte resterne bedre og er derfor med i et projekt sammen med andre producenter, der kan bruge resterne i fødevarer.

Mosteri vil skabe fødevarer af 40 tons affald

En tredjedel af frugt og bær går til spilde i produktionen af juice, saft og marmelade. Nyt projekt skal afdække, hvordan producenter kan udnytte de næringsfulde rester til fx frugtstænger.

Madspild08. nov 2016

Flere forskningsprojekter har fundet frem til, at tilsætningsstoffer som rødtang, oregano og nitrat kan reducere metangasudledning gevaldigt. (Foto: Ture Andersen)

Wonderdrugs kan halvere køers klimabelastning

Metanudledningen fra køer kan halveres med de rigtige urter i foderet. Men husdyrforsker Peter Lund mener, at det kræver en politisk gulerod - eller pisk - hvis det skal have en reel effekt.

Klima01. nov 2016

Der er flere fisk i havet i dag, end for 15 år siden. Takket være en stram fiskeripolitik. Til gengæld har det ramt fiskerne hårdt. Her ses en torsk, der bliver hevet op af vandet af en lystfisker ved Norges kyst, hvor torskerne er i fremgang - modsat de hjemlige østersøtorsk.

Stram fiskeripolitik har givet flere fisk i havet

Overfiskeri var tidligere et massivt problem, men en stram EU-regulering af fiskeriet har knækket kurven. Derfor kan Danmark godt slække lidt på forsigtigheden og høste nogle flere fisk, mener Danmarks Fiskeriforening.

Miljø11. okt 2016

Det er ikke lovpligtigt at sortere dit skrald hverken som virksomhed eller i en privat husholdning. Det mener den danske biogasvirksomhed Daka er en hindring på vejen mod en styrket cirkulær økonomi. (Foto: Colourbox)

Virksomhed: Danmark bør lovgive om affaldssortering

Affaldssorteringen i Danmark mangler retning, mener en dansk biogasvirksomhed, der investerer i at lave madaffald til biogas og gødning. Radikale tilslutter sig: Mere lovgivning kan gøre Danmark mere bæredygtig.

Bioøkonomi26. sep 2016

43 pct. af danskerne køber varer fra datovarehylder i supermarkederne en gang om ugen eller oftere. Her er det et eksempel fra Netto på Jægergårdsgade i Aarhus

4 ud af 10 danskere køber ugentligt mad fra datovarehylder

MADSPILD - 43 pct. af danskerne køber varer fra datovarehylder en eller flere gange om ugen, viser en ny repræsentativ undersøgelse. Det overrasker to eksperter i to retninger.

Madspild17. jun 2016

Timm Vladimir bliver den nye formand for bestyrelsen i madspildsforeningen Refood.

Det er snarere et naturligt skridt i forlængelse af ”kok i 40’erne”

MADSPILD – Kokken Timm Vladimir bliver ny formand for bestyrelsen i den Refood-forening, der netop er blevet søsat for at udbrede kampen mod madspild. Foodculture.dk tog en snak med ham om udvælgelsen.

Madspild24. maj 2016

De økologiske østershatte vokser til dobbelt størrelse hver dag. Det giver en fin høst på Hotel- og Restaurantskolen. Svampene bliver dyrket i overskuds-kaffegrums, der på den måde får et nyt liv.

Elever dyrker øko-svampe i kaffegrums

BÆREDYGTIGHED - Østershatte dyrket i økologisk kaffegrums indgår nu som en del af undervisningen på Hotel- og Restaurantskolen. Eleverne lærer om bæredygtighed ved at se affald blive omdannet til nye fødevarer.

Madspild10. maj 2016

Mange restauranter og spisesteder må smide dagens rester ud, men en ny dansk app tilbyder folk at købe måltiderne til spotpris. Appen er allerede ved at blive udbredt til større dele af verden, og den har endnu langt fra indfriet sit vækstpotentiale, mener eksperter.

Dansk madspilds-app på vej mod global udbredelse

MADSPILD - Udviklerne bag den nye danske madspilds-app Too Good to Go spreder efter få måneder sine fangarme over flere kontinenter. Appen gør det nemt at købe overskudsmad fra blandt andet restauranter.

Madspild03. maj 2016

Kød fra nationalparker kan komme ud til kunder i hele landet

VÆKST – Nationalparkerne overvejer at indgå et samarbejde, der kan få kød og andre produkter fra lokale fødevareproducenter bredt ud over hele landet. Coop er meget interesserede i projektet.

Natur05. apr 2016


Fødevarebanken: Folk tror vi er i konkurrence med skraldere

MADSPILD – Landsorganisationen for udsatte (Lofu) slog for nylig fast, at de har svært ved at følge med efterspørgslen på rest-varer fra supermarkederne. Foodculture.dk satte sig for at spørge Fødevarebanken, om de oplever de samme problemer?

Madspild22. mar 2016


Påsken er ikke længere madspildssynder, eller er den?

MADSPILD – For 4 ud af 5 danskere er madspildet ikke højere i påsken end resten af året, påpeger en befolkningsundersøgelse. Men spildet må rent logisk være højere i højtiden, mener eksperter.

Madspild22. mar 2016


WeFood: Starten på en ny generation af supermarkeder?

MADSPILDSMARKED - ”Meget sandsynligt, at vi også kan åbne andre steder i København,” lyder det fra Folkekirkens Nødhjælp, der står bag det nye supermarked WeFood. Konceptet er simpelt: Sælg fødevarer, der ellers skulle kasseres. Butikken åbnede under massiv mediebevågenhed på Amager i går.

Madspild23. feb 2016


L&F: ”Lavthængende frugter er høstet – herfra bliver det dyrt”

KLIMA – Danmark skal lære andre lande om mere klimavenlige metoder og eksportere teknologi, der kan hjælpe med at nå det nye mål om en temperaturstigning på højst 2 grader, fastslår viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Klima15. dec 2015


”Gør Danmark til et grønt teknologicenter”

COP21 – Danmark kan gå foran på grøn teknologi, for globalt set dur det ikke at inddrage mere jord til landbrugsland, mener klimaprofessor på Aarhus Universitet.

Klima08. dec 2015


COP21: Det er nu eller aldrig

KLIMATOPMØDE – COP21 er på vej ind i de sidste og afgørende forhandlinger i Paris. Foodculture.dk har snakket med tre danske klimaeksperter om, hvilken betydning forhandlingerne kan få for den danske fødevareklynge.

Klima08. dec 2015


”Danmark bør i fremtiden satse på protein”

COP21 – Nordiske lande bør satse på proteinafgrøder, og store virksomheder kan ændre slagets klimagang, mener klimaprofessor.

Klima08. dec 2015


"Store ændringer venter for dansk landbrug"

COP21 – Dansk landbrug er nødt til at gennemgå større ændringer, og danskerne er nødt til at diskutere, hvilke fødevarer der i fremtiden ender på bordet, mener videnschef i klimatænketank.

Klima08. dec 2015


Københavnere luner sig ved varme fra gylle og opskyllet fedtemøg

CIRKULÆR ØKONOMI – Et nyt biogasanlæg i Solrød kan med restprodukter fra pektinindustrien, tang og gylle opvarme over 1.500 husstande og give elektricitet til det tredobbelte.

Bioøkonomi17. nov 2015


Vi bevarer ikke danske frø: "Det er pokkers alvorligt"

Det kan have alvorlige konsekvenser for dansk fødevareproduktion, at Danmark ikke har et program for indsamling og bevarelse af naturressourcer, som det ses i Sverige og Norge. Det skal der laves om på, mener formand for L&Fs Frøsektion.

Natur27. okt 2015


79 mio. læsere: Dansker blogger om madspild på Huffington Post

INTERVIEW – Selina Juul fra Stop Spild Af Mad får nu en fast blog om madspild og grøn omstilling på The Huffington Post. Det bliver et udstillingsvindue for danske madspildsløsninger, siger hun.

Madspild29. sep 2015

I SEKTION MILJØ & KLIMA

Tilmeld nyhedsbrev

SENESTE NYHEDER