Hvordan kan Danmark vise sine kompetencer indenfor grønne løsninger med energi, klima, miljø og vand? Den opgave skal et nyt interaktivt besøgs- og udstillingscenter hjælpe med at løfte.

Torsdag 5. september klipper H.K.H. Kronprins Frederik snoren til House Of Green i København, der er et center på 500 kvadratmeter, hvor besøgende, herunder i høj grad udenlandske delegationer, kan blive introduceret til danske kompetencer og løsninger.

Det er tanken, at centeret bliver et slags første stop, inden turen går videre ud i landet for at besøge virksomhederne, og dermed fungerer stedet altså som et præsentationsrum for, hvad dansk erhvervsliv evner.

”Huset skal demonstrere hvad Danmark kan, når det kommer til grønne løsninger. Særligt til større system-integrerede områder, hvor det kan være svært for den enkelte virksomhed at illustrere det. Der kan huset tjene som en professionel formidlingsramme, der kan give overblik og indblik,” siger Majken Kalhave, projektleder for House of Green.

LÆS OGSÅ Naturpleje kan føde biogasanlæg

15 mio. kr har det nye projekt kostet
I alt 15 mio. kr er investeret i projektet, som indeholder tre hovedområder. Der er et interaktivt præsentationsrum og besøgscenter, et virtuelt univers og et lounge- og mødeområde.

Dansk biogas er en af de sektorer, der tidligere har været velbesøgte, og Aksel Buchholt, formand for Brancheforeningen for Biogas, er da også begejstret for det nye initiativ.

”Det kan vi kun se positivt på. Jeg mener, at vi allerede gør meget ud af at tage imod alle dem, der kommer og vil vide mere om biogas, men vi tager meget velkomment imod et nyt center som dette og vil glæde os til at se nærmere på, hvordan vi kan samarbejde,” siger Aksel Buchholt.

LÆS MERE om det biobaserede samfund på foodculture.dk 

Privat-offentligt samarbejde
Huset er blevet til i et privat-offentligt samarbejde, hvor DI, Landbrug & Fødevarer, Dansk Energi og vindmølleindustrien er den private del af ejerkredsen. Landbrug & Fødevarer ser stor værdi i det nye tiltag.

”Det er et fantastisk udstillingsvindue for alle virksomheder og for mange af de kompetencer, vi har i Danmark. På denne måde kan vi demonstrere potentialet indenfor bioenergi og vore kompetencer i en ressourceeffektiv produktion med mindre brug af vand og energi, hvor vi har en international lederposition,” siger Jan Laustsen, direktør i Handel, Marked og Ernæring, Landbrug & Fødevarer.

LÆS MERE om House of Green

 


Tagget med Bæredygtighed, Klima