Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Miljø & Klima » Klima

Wonderdrugs kan halvere køers klimabelastning

Metanudledningen fra køer kan halveres med de rigtige urter i foderet. Men husdyrforsker Peter Lund mener, at det kræver en politisk gulerod - eller pisk - hvis det skal have en reel effekt.

01. nov 2016

L&F: ”Lavthængende frugter er høstet – herfra bliver det dyrt”

KLIMA – Danmark skal lære andre lande om mere klimavenlige metoder og eksportere teknologi, der kan hjælpe med at nå det nye mål om en temperaturstigning på højst 2 grader, fastslår viceformand i...

15. dec 2015

”Gør Danmark til et grønt teknologicenter”

COP21 – Danmark kan gå foran på grøn teknologi, for globalt set dur det ikke at inddrage mere jord til landbrugsland, mener klimaprofessor på Aarhus Universitet.

08. dec 2015

COP21: Det er nu eller aldrig

KLIMATOPMØDE – COP21 er på vej ind i de sidste og afgørende forhandlinger i Paris. Foodculture.dk har snakket med tre danske klimaeksperter om, hvilken betydning forhandlingerne kan få for den danske...

08. dec 2015

”Danmark bør i fremtiden satse på protein”

COP21 – Nordiske lande bør satse på proteinafgrøder, og store virksomheder kan ændre slagets klimagang, mener klimaprofessor.

08. dec 2015

"Store ændringer venter for dansk landbrug"

COP21 – Dansk landbrug er nødt til at gennemgå større ændringer, og danskerne er nødt til at diskutere, hvilke fødevarer der i fremtiden ender på bordet, mener videnschef i klimatænketank.

08. dec 2015

Øl og flæsk truet af klimaforandringer

Maltbyg og byg til dyrefoder er vigtig i dansk øl- og svineproduktion, så forskere vil nu udvikle modstandsdygtige sorter af ’superbyg’, der kan hamle op med de globale klimaforandringer.

12. maj 2015

Concito: Glutenfri diæt skader klimaet

Der er skyhøj interesse for at udelade det daglige brød og andre glutenholdige fødevarer. Men glutenfri alternativer, får ofte forbrugerne til at efterlade et større CO2-aftryk, siger eksperter.

03. mar 2015

Ny undersøgelse: 1/3 af forbrugerne er ligeglade med klimaet

Der er mange andre hensyn, der er vigtigere, end at vores fødevarer ikke belaster klima og miljø. Det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk.

17. nov 2014

Er klimaet forbrugerens ansvar?

Forbrugerens ansvar er centrum for en konference om klimavenligt fødevareforbrug mandag den 17. november.

12. nov 2014