Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Miljø & Klima » Madspild

Mosteri vil skabe fødevarer af 40 tons affald

En tredjedel af frugt og bær går til spilde i produktionen af juice, saft og marmelade. Nyt projekt skal afdække, hvordan producenter kan udnytte de næringsfulde rester til fx frugtstænger.

08. nov 2016

4 ud af 10 danskere køber ugentligt mad fra datovarehylder

MADSPILD - 43 pct. af danskerne køber varer fra datovarehylder en eller flere gange om ugen, viser en ny repræsentativ undersøgelse. Det overrasker to eksperter i to retninger.

17. jun 2016

Det er snarere et naturligt skridt i forlængelse af ”kok i 40’erne”

MADSPILD – Kokken Timm Vladimir bliver ny formand for bestyrelsen i den Refood-forening, der netop er blevet søsat for at udbrede kampen mod madspild. Foodculture.dk tog en snak med ham om...

24. maj 2016

Elever dyrker øko-svampe i kaffegrums

BÆREDYGTIGHED - Østershatte dyrket i økologisk kaffegrums indgår nu som en del af undervisningen på Hotel- og Restaurantskolen. Eleverne lærer om bæredygtighed ved at se affald blive omdannet til nye...

10. maj 2016

Dansk madspilds-app på vej mod global udbredelse

MADSPILD - Udviklerne bag den nye danske madspilds-app Too Good to Go spreder efter få måneder sine fangarme over flere kontinenter. Appen gør det nemt at købe overskudsmad fra blandt andet...

03. maj 2016

Fødevarebanken: Folk tror vi er i konkurrence med skraldere

MADSPILD – Landsorganisationen for udsatte (Lofu) slog for nylig fast, at de har svært ved at følge med efterspørgslen på rest-varer fra supermarkederne. Foodculture.dk satte sig for at spørge...

22. mar 2016

Påsken er ikke længere madspildssynder, eller er den?

MADSPILD – For 4 ud af 5 danskere er madspildet ikke højere i påsken end resten af året, påpeger en befolkningsundersøgelse. Men spildet må rent logisk være højere i højtiden, mener eksperter.

22. mar 2016

WeFood: Starten på en ny generation af supermarkeder?

MADSPILDSMARKED - ”Meget sandsynligt, at vi også kan åbne andre steder i København,” lyder det fra Folkekirkens Nødhjælp, der står bag det nye supermarked WeFood. Konceptet er simpelt: Sælg...

23. feb 2016

79 mio. læsere: Dansker blogger om madspild på Huffington Post

INTERVIEW – Selina Juul fra Stop Spild Af Mad får nu en fast blog om madspild og grøn omstilling på The Huffington Post. Det bliver et udstillingsvindue for danske madspildsløsninger, siger hun.

29. sep 2015

TV

TV Hør Miljøministeren tale madspild med Joachim B. Olsen

Folkemødet 2015 - Hvordan kan Danmark mindske madspild og bringe overskudsfødevarer til socialt udsatte? Hør miljøminister Kirsten Brosbøl og Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance give deres bud.

13. jun 2015