Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Miljø & Klima » Miljø

Eksperter: Emballage er en gave til miljøet

Plasticposer, folieovertræk og papbakker – emballerede fødevarer skåner miljøet langt mere end mange forbrugere måske går og tror. Indpakningen er sågar med til at mindske madspildet, lyder det fra emballageekspert.

22. nov 2016

Stram fiskeripolitik har givet flere fisk i havet

Overfiskeri var tidligere et massivt problem, men en stram EU-regulering af fiskeriet har knækket kurven. Derfor kan Danmark godt slække lidt på forsigtigheden og høste nogle flere fisk, mener...

11. okt 2016

TV

TV Opposition: Afskaffelse af randzoner vil få store konsekvenser for miljøet

POLITIK - Ved et åbent samråd på Christiansborg kritiserede oppositionen den nye miljø- og fødevareministers beslutning om at droppe kravet til landmænd om randzoner.

03. sep 2015

Danske mælkeproducenter er Europas miljødukse

Danmark er europamestre i miljøeffektiv mælkeproduktion, viser de nyeste tal fra EU. Alligevel fastholder regeringen et krav om yderligere reduktion af den danske udledning af ammoniak frem mod år...

26. mar 2015

Unge spiller sig til viden om miljø og samfund

Diskussionerne gik højt, da elever på Rungsted Gymnasium i dag spillede landmand, politiker, agroindustri og miljøaktivist. Nyt computerspil sætter fokus på virkelighedens dilemmaer i feltet mellem...

18. nov 2014

Ny GUDP-strategi: Sundhed og dyrevelfærd skal sikre vækst

Ny strategi for forskningsmidler til grøn udvikling i fødevareerhvervet vil fokusere på sundhed, ressourceudnyttelse og dyrevelfærd.

31. okt 2014

Uenighed om beskyttelseszone om vandboringer

Det danske grundvand hjemsøges af tidligere godkendte pesticider. Men organisationer og eksperter er uenige om det danske grundvand skal beskyttes med en større beskyttelseszone.

25. jun 2014

Plovløst landbrug beskytter jord og dyreliv

Klimaforandringer, tab af biodiversitet og stigende problemer med jorderosion får konventionelle landmænd til at tænke i kreative baner for at beskytte jorden. Flere dropper ploven.

31. mar 2014

Små familielandbrug er mere bæredygtige

Små familielandbrug er bedre til bæredygtig produktion viser ny rapport fra tænketanken Food Tank. Dansk landbrugssociolog mener, at små brug tænker mere langsigtet.

25. mar 2014

Grøn EU-gulerod gør landbruget mere miljøvenligt

Det konventionelle landbrug skal arbejde mere miljøvenligt for at mindske presset på naturressourcer, ifølge EU. EU’s miljøkrav nærmer sig de danske.

04. mar 2014