Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Miljø & Klima » Natur

Kød fra nationalparker kan komme ud til kunder i hele landet

VÆKST – Nationalparkerne overvejer at indgå et samarbejde, der kan få kød og andre produkter fra lokale fødevareproducenter bredt ud over hele landet. Coop er meget interesserede i projektet.

05. apr 2016

Vi bevarer ikke danske frø: "Det er pokkers alvorligt"

Det kan have alvorlige konsekvenser for dansk fødevareproduktion, at Danmark ikke har et program for indsamling og bevarelse af naturressourcer, som det ses i Sverige og Norge. Det skal der laves om...

27. okt 2015

TV

TV Danske køer nedkæmper invasiv naturfjende

VIDEN - De danske kommuner bruger tocifrede millionbeløb på at bekæmpe Bjørnekloen. Mange millioner kunne måske spares ved at lade græssende køer holde bestanden nede. De er nemlig meget effektive...

16. sep 2015

TV

TV Nyt forslag fra miljøministeren kan koste landmænd millioner

Kirsten Brosbøls forslag om at forbyde at sprøjte og gødske på de naturbeskyttede områder kaldet §3-områder, vil få store økonomiske konsekvenser for landmændene.

04. feb 2015

De flyvende læger redder jordbær fra skimmelangreb

Forsøg med at bruge bier til at bekæmpe skimmel på jordbær fik udbyttet til at stige med 50 pct. Det kan give muligheder for erhvervsbiavlerne.

14. nov 2014

Naturpleje: Vi svigter 150.000 hektar natur

Landmænd frygter bøder og underskud ved at satse på græssende kødkvæg, der kan pleje naturen. Derfor får 150.000 hektar plejekrævende natur lov til at gro til i buskads og skov.

25. sep 2014

Dansk sushirestaurant sælger nu bæredygtige fisk

Sticks’n’sushi bliver den første danske MSC-certificerede restaurant, der giver forbrugerne garanti for bæredygtigt fangede fisk. 14 pct. af danskerne ved i dag hvad ordningen står for, påviser...

02. sep 2014

Greenpeace: MSC er ikke lig bæredygtigt fiskeri

MSC-certificering er danske forbrugeres guide til fisk, der er bæredygtigt fanget, mener folkene bag mærket. Men det er forkert at kalde mærket bæredygtigt, mener Greenpeace.

02. sep 2014

Danmark bliver snart en ørken for bier

Danmark bliver en ørken for bier, når rapsen afblomstrer, men nyt projekt undersøger, hvilke markblomster der kan komme bierne til undsætning.

19. maj 2014

Landmænd og frø hjælper natur og vildt

Stadig flere markvildtslav finder vej til de danske marker - til glæde for landmænd, jægere og biavlere. Vildtafgrøder hjælper med at tiltrække vildt, men gavner samtidig livet for fluer, insekter og...

21. apr 2014