Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
I løbet af 14 dage skal det meste af årets høst leveres ud til butikkerne. Forud er gået 10 års arbejde. Juletræerne starter alle deres liv omkring Sdr. Omme, men en stor del flyttes til andre steder i Europa. (Foto: Lars Guldager Dyhr)

Jysk virksomhed sælger 2 millioner juletræer

Green Team i Sdr. Omme forsyner ikke bare millioner af europæere med juletræer. Den sydjyske træproducent sælger også de eftertragtede frø til konkurrenterne.

Landbrug06. dec 2016

Connie Linde blev kåret som årets unge landmand bl.a. fordi, hun på kort tid har gjort sin malkeproduktion rentabel. Nu takker hun lidt modvilligt ja til mediernes opmærksomhed, for at rette søgelyset mod de udfordringer unge landmænd har i dag. (Foto: Lars Guldager Dyhr)

Prisvindende ung landkvinde: Jeg tænker som forbrugerne

Årets Unge Landmand er en arbejdsom kvinde, der kun stiller op i mediernes søgelys for at reflektere landbrugserhvervet positivt.

Landbrug22. nov 2016

Søren Peter Kjeldahl (th) og Jens Kristian Kjeldahl (tv) står bag landbrugsvirksomheden "Brdr. Kjeldahl", der bl.a. producerer græskar. Det går det rigtig godt med, og i år slår brødrene sidste års høstrekord.  (Foto: frontal Lab)

Halloween giver græskargevinst på Samsø

Græskarproducenten Brdr. Kjeldahl har slået sidste års rekord og høstet over 500.000 græskar. Den orange gevækst går som varmt brød.

Landbrug25. okt 2016

Danske forskere og Green Care entusiaster vil have en national strategi for grønne omsorgsprojekter. Danmark halter bagud i forhold til andre lande i Europa. (Foto: Ukendt)

’Grøn omsorg’ kan styrke landdistrikterne

Erfaring peger på, at inklusion af sårbare mennesker i landbrugsarbejdet kan være til stor gavn i behandlingsforløb og skabe merværdi i landdistrikterne. I forhold til andre lande er Danmark dog bagud med at integrere "Creen Care"-konceptet.

Landbrug11. okt 2016

Køkkenprofessionelle kan være lige så meget i tvivl om, hvordan landbrugsdyr egentlig har det, som resten af befolkningen kan. Myter er der mange af, og fakta er der færre af. En stribe debatarrangementer har i 2016 udfordret de madprofessionelle i køkkenerne på viden om dyrevelfærd og kødproduktion.

Vi skal aflive kødmyter i kantinerne

Bliver danske kyllinger bedøvet før halalslagtning - og bliver der brugt antibiotiske vækstfremmere i svinefoder? Det er nogle af de spørgsmål, køkkenprofessionelle kan have svært ved at svare på.

Dyrevelfærd04. okt 2016

Svineproducent Michael Nielsen er medlem af Det Dyreetiske Råd. Han synes, det er vigtigt at få nogle af de mange myter, der eksisterer om fødevareproduktion i Danmark frem i lyset, så holdninger kan blive faktabaserede. Samtidig efterlyser han en større vilje i befolkningen til ikke kun at snakke om dyrevelfærd, men også at handle derefter og støtte produktionen.

Dyrevelfærdspanel: Uenige på et oplyst grundlag

En svineproducent, en bioetiker, en slagtefjerkræschef og en stjernekok har sagt ja til at debattere dyrevelfærd og kødproduktion på en række arrangementer for foodservicebranchen. Her fortæller de, hvorfor.

Dyrevelfærd04. okt 2016

Akvakultur er i kraftig vækst. Forbrugernes stigende efterspørgsel efter fisk har skabt et øget behov for et alternativ til den vilde fisk, som der ikke er flere af i havet. Europæiske producenter har svært ved at følge med, derfor importeres store mængder opdrættet fisk fra Asien til Europa. På billedet ses ørred i et røgeri. (Foto: Colourbox)

Fremtidens fisk er opdrættet

Om fem år vil opdrættede fisk overstige udbuddet af vildtfangede fisk, viser ny analyse. Positivt, så længe der er tale om ansvarligt opdræt, siger WWF. Men i dag importerer vi de fleste opdrætsfisk fra lande, hvor bæredygtighed og miljø ikke nødvendigvis spiller så stor en rolle.

Gartneri & Akvakultur13. sep 2016

Rent dyreetisk er der ikke nogen forskel mellem dansk halalslagtet og traditionelt slagtet kød, fortæller Landbrug & Fødevarers slagteekspert Flemming Thune-Stephensen. (Foto: Pexels)

5 ting du ikke vidste om halal

Tror du også, at en halalslagtning betyder, at dyrene ikke bliver bedøvet? Svaret er nej. Men hvad betyder en halalslagtning så? Foodculture har spurgt slagteekspert Flemming Thune-Stephensen.

Dyrevelfærd12. sep 2016

Nogle gang kan bæredygtighed måske opfattes som en floskel, der er op til den enkelte at fortolke betydningen af. Nu har landmændende imidlertid fået et redskab til at måle på, hvor bæredygtige de enkelte landbrug er. (Foto: Pexels)

Landmænd får nyt redskab til at måle bæredygtighed

Bæredygtighed er blevet vigtigt for forbrugere og producenter, men hvad dækker det luftige begreb egentlig over? En række økologiske landmænd gør bæredygtighed målbart med redskabet RISE.

Landbrug12. sep 2016

Minister vil fjerne forhindringer for insekter i foder

INSEKTER - Insekter til foder kan løse nogle af fremtidens fødevareudfordringer, men må endnu ikke bruges i husdyrproduktionen. Det skyldes en række EU-regler for fødevaresikkerhed, lyder det fra insektekspert.

Agro & Ingrediens06. sep 2016


Møllerup Gods vil gøre hamp til hverdagsmad

HAMP SOM MAD - Der er stigende interesse for de unikke hampfødevarer fra Møllerup Gods kendt fra Godsejerne på DR. Snart forventer godset at lande en aftale med en stor aktør på dagligvaremarkedet, der bliver en vigtig milepæl i kampen om at gøre hamp til hverdagsmad i det danske køkken.

Landbrug05. sep 2016


Rapport: Dansk kød og mælk overholder grænseværdier for medicinrester

MEDICINRESTER - Danske landmænd har helt styr på at overholde grænseværdierne for rester af lægemidler i fødevarer, viser nyeste opgørelse fra Fødevarestyrelsen. Danmark ligger rigtig flot, lyder det fra landbrugsprofessor, men grænseværdierne burde stadig være lavere, mener Dyrenes Beskyttelse.

Landbrug06. jul 2016


Arla Unikas osteopfinder: Branchen har glemt skønheden

FØDEVAREUDVIKLING – Hvordan fortolker Arla Unikas osteopfinder, Mads Clausen, begrebet innovation? Foodculture.dk tog en snak med ham om at finde på nye oste i en branche, der ifølge ham har glemt skønheden.

Fødevareindustri05. jul 2016


2 ud af 3 danskere bekymrer sig om dyrevelfærd

DYREVELFÆRD – 70 pct. af danske forbrugere bekymrer sig om dyrevelfærdsaspekter, viser en ny undersøgelse. Danskerne lægger menneskelige værdier i dyrevelfærd, lyder en analyse fra Coop og Dyreetisk Råd.

Dyrevelfærd28. jun 2016


Hollændere introducerer en flydende kostald

INNOVATION - Trenden er at sætte køer på græs, men en hollandsk virksomhed vil sætte køerne på vand. Dels for at få landbrug ind i byerne og forsyne byboerne med frisk mælk, dels for at tage første skridt i retning mod et selvforsynende flydende samfund, der kan modstå oversvømmelser og klimaforandringer.

Landbrug07. jun 2016


Gourmander kritiserer industriens billige chokolade

PRODUKTUDVIKLING - Ingrediensindustrien arbejder målrettet på at give os billigere chokolade med mindre kakaosmør. Men det har intet med rigtig chokolade at gøre, mener flere producenter af kvalitetschokolade.

Agro & Ingrediens24. maj 2016


Forskere vil skabe den ultimative jordbærfarve til industrien

INGREDIENS - Forbrugerne foretrækker lyse jordbær - derfor er de mørkerøde sorter gået i glemmebogen. Men nu vil forskere udvinde den ultimative røde farve til ingrediensindustrien af de glemte bær.

Agro & Ingrediens17. maj 2016


”Måske bliver løsningen, at vi trækker proteiner ud af luften”

FØDEVAREINGREDIENSER – En ny rapport sammenfatter perspektiver og muligheder for foder- og fødevareingrediensindustrien, men hvor store er perspektiverne reelt? Foodculture.dk har spurgt en professor fra DTU Fødevareinstituttet.

Agro & Ingrediens26. apr 2016


”På den her måde kan man producere flere fødevarer”

GENANVENDELSE – Der ligger et stort potentiale i at genanvende biogødning i landbruget, påpeger ekspert. Det sparer penge og efterlader ikke farlige tungmetaller, viser hans forskning.

Landbrug12. apr 2016


Thise Mejeri præsenterer ny grundsmag

SENSORIK - Et fejlslagent eksperiment med at lagre ost i gamle ko-skind på marken bag Thise Mejeri har resulteret i opdagelsen af en helt ny grundsmag. Smagen får officielt verdenspremiere på slow food-kongressen i Napoli til efteråret.

Fødevareindustri01. apr 2016


Store fordele ved at tillade madaffald som svinefoder

FODERFORBRUG - Hvis EU ophæver forbuddet mod brug af madaffald som svinefoder, kan 1,8 millioner hektar landbrugsjord, der nu bruges til svinefoderproduktion, frigøres til andre formål. Forsker mener dog, det er tvivlsomt, at EU vil lempe på lovgivningen.

Landbrug29. mar 2016

i SEKTION PRODUKTION

Tilmeld nyhedsbrev

SENESTE NYHEDER