Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Produktion » Agro & Ingrediens

Minister vil fjerne forhindringer for insekter i foder

INSEKTER - Insekter til foder kan løse nogle af fremtidens fødevareudfordringer, men må endnu ikke bruges i husdyrproduktionen. Det skyldes en række EU-regler for fødevaresikkerhed, lyder det fra insektekspert.

06. sep 2016

Gourmander kritiserer industriens billige chokolade

PRODUKTUDVIKLING - Ingrediensindustrien arbejder målrettet på at give os billigere chokolade med mindre kakaosmør. Men det har intet med rigtig chokolade at gøre, mener flere producenter af...

24. maj 2016

Forskere vil skabe den ultimative jordbærfarve til industrien

INGREDIENS - Forbrugerne foretrækker lyse jordbær - derfor er de mørkerøde sorter gået i glemmebogen. Men nu vil forskere udvinde den ultimative røde farve til ingrediensindustrien af de glemte bær.

17. maj 2016

”Måske bliver løsningen, at vi trækker proteiner ud af luften”

FØDEVAREINGREDIENSER – En ny rapport sammenfatter perspektiver og muligheder for foder- og fødevareingrediensindustrien, men hvor store er perspektiverne reelt? Foodculture.dk har spurgt en professor...

26. apr 2016

Grønt proteingræs skal erstatte sojaimport

DLF-Trifolium går sammen med KU om at udvikle græs med mere protein. Bæredygtigt foder, brændsel og fødevarer kan være på vej til glæde for landmændene, der i fremtiden kan skære ned eller måske helt...

25. aug 2015

Insektlandbrug vinder frem i verden

Protein fra insekter kan i fremtiden blive en vigtig ingrediens i visse fødevarer. Produkter med en blanding af mælke-, plante- og insektproteiner er næste skridt, mener Arla Foods Ingredients, som...

16. jan 2015

Overset guldgrube i danske bistader

De danske biavlere skal tænke mere kreativt, når de udvikler sortshonninger, og så skal danskerne trænes i at sætte pris på, at biernes guld kan smage af andet end lyng.

13. jan 2015

Fødevareforskere flytter sammen i Skejby

Aarhus Universitet flytter deres fødevareforskning fra Foulum og Årslev til Agro Food Park. Det åbner muligheder for øget samarbejde om den danske fødevareudvikling.

20. nov 2014

Nyt ingredienscenter skal skabe bedre samarbejde

Nyt nationalt ingredienscenter skal løfte ingrediens-industrien ved at skabe bedre overblik og samarbejde mellem forskere, virksomheder og universiteter.

16. sep 2014

Forskning vil putte kartoffel i din flødebolle

Forskning i kartoffelprotein vil gøre det muligt at erstatte æg- og mælkeproteiner med proteiner fra kartofler. Sådan udnytter man kartoflen bedre, og imødekommer efterspørgsel på protein.

11. sep 2014