Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Produktion » Dyrevelfærd

Vi skal aflive kødmyter i kantinerne

Bliver danske kyllinger bedøvet før halalslagtning - og bliver der brugt antibiotiske vækstfremmere i svinefoder? Det er nogle af de spørgsmål, køkkenprofessionelle kan have svært ved at svare på.

04. okt 2016

Dyrevelfærdspanel: Uenige på et oplyst grundlag

En svineproducent, en bioetiker, en slagtefjerkræschef og en stjernekok har sagt ja til at debattere dyrevelfærd og kødproduktion på en række arrangementer for foodservicebranchen. Her fortæller de,...

04. okt 2016

5 ting du ikke vidste om halal

Tror du også, at en halalslagtning betyder, at dyrene ikke bliver bedøvet? Svaret er nej. Men hvad betyder en halalslagtning så? Foodculture har spurgt slagteekspert Flemming Thune-Stephensen.

12. sep 2016

2 ud af 3 danskere bekymrer sig om dyrevelfærd

DYREVELFÆRD – 70 pct. af danske forbrugere bekymrer sig om dyrevelfærdsaspekter, viser en ny undersøgelse. Danskerne lægger menneskelige værdier i dyrevelfærd, lyder en analyse fra Coop og Dyreetisk...

28. jun 2016

Katastrofal start for nyt dyrevelfærdsmærke

KONFLIKT - Regeringens planer om et officielt mærke for dyrevelfærd er blevet mødt af massiv kritik. Vi kunne ellers godt bruge et kompromissøgende mærke, der kunne få endnu flere forbrugere til at...

09. feb 2016

Æglæggende høner massivt plagede af brækkede brystben

DYREVELFÆRD - Omtrent halvdelen af hønerne i Nordeuropas ægproduktion brækker før eller siden brystbenet, indikerer udenlandsk forskning. Problemets omfang er dog væsentligt mindre i Danmark, viser...

02. feb 2016

Unge landmænd: Dyrevelfærd skal gerne give vækst

UDFORDRING - Unge landmænd har et mindre rosenrødt og et mere teknisk syn på dyrevelfærd end forbrugerne, viser en ny rapport om dyrevelfærd på landbrugsuddannelserne.

26. jan 2016

Fiskehandlere og restauranter sælger truet ål

BÆREDYGTIGHED - Til jul og påske er ål en populær spise, selvom bestandene er truet. Supermarkederne er stoppet med at sælge ål, men fiskehandlere og restauranter har ingen planer om at stoppe salget.

22. dec 2015

Insektvelfærd splitter forskere

INSEKT-ETIK Med stigende behov for protein i fremtiden vil insekter komme til at blive et af de bæredygtige alternativer til fx soja, men det rejser en række etiske spørgsmål om insektvelfærd.

01. dec 2015

Indpakket hø giver sundere grisemaver

MAVESÅR - I et nyt pilotprojekt har en flok slagtegrise fået tildelt det såkaldte wraphø som supplement til deres normale foder. Det forbedrede deres mavesundhed markant og gav dem færre mavesår.

19. okt 2015