Af Clavs Mark Sylvest

Et par sømil ud for Limfjordens bredder er et eksport-eventyr under opsejling.

Der er nemlig stor efterspørgsel efter økologiske linemuslinger, som dyrkes i fjorden. Ifølge Dansk Akvakultur er der ligefrem mangel på den økologiske spise.

"Der er stort fokus på økologiske seafood-produkter. Og vi kan sælge, alt hvad vi producerer. Og mere til," siger Villy Juul Larsen, der er chefkonsulent i Dansk Akvakultur. 

Den store efterspørgsel har medført, at flere muslingeopdrættere i stigende grad omlægger til økologisk produktion.

En af dem er Alex Mikkelsen, der regner med en høst på omkring 1400 tons økologiske linemuslinger i år. Langt størstedelen eksporterer han til et hastigt voksende marked i Holland, Belgien og Tyskland.

Men også danskerne har efterhånden fået smag for den økologiske spise.  Irma har netop fået økologiske linemuslinger i sit sortiment og andre supermarkedskæder har også vist stor interesse for økologiske linemuslinger fra Limfjorden.

Foodculture.dk tog et smut ombord på muslingebåden til Limfjorden for at se nærmere på den populære spise her op til den kommende muslingehøst, der er nært forestående.