Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Foodculture er på gaden igen

Efter et halvt år i dvale er Landbrug & Fødevarers nyhedsmedie tilbage.

Medier01. jun 2017

Flest københavnere tænker på bæredygtig mad

Flere byboere end landfolk tænker over bæredygtighed, når der skal fødevarer i indkøbskurven. Men hvad ”bæredygtighed” egentlig betyder for forbrugeren er uklart, lyder det fra professor i forbrugerpsykologi.

Forbrug06. dec 2016

"Det etiske forbrug vinder frem hos en vis del af middelklassen, og det tror jeg, er betinget af medierne, fordi flere mennesker er kommet igennem med deres budskaber," siger Jonatan Leer, der står bag verdens første antologi om forholdet mellem mad og medier. (Foto: Colourbox)

Hvad betyder medierne i dit forhold til mad?

Den første bog om, hvordan Instagram, madprogrammer og madmedier har indflydelse på måltidet og mennesket, er dansk. Foodculture har talt med madforskeren bag bogen: Jonatan Leer.

Medier22. nov 2016

Det er ikke kun fødevareproducenter og detailhandlen, der skal holde et vågent øje med, hvordan madtendenserne arter sig for tiden. (Foto: Colourbox)

Flere friske fødevarer giver færre frysere

Har du nogensinde tænkt over, hvordan det påvirker forskellige brancher, når én madtrend bliver skiftet ud med en anden? Lige nu går friskhedstrends ud over salget af frysere.

Forbrug01. nov 2016

Morten Elsøe møder hver dag personer i konsultationen, der har fået at angstpræget forhold til mad på grund af de mange modstridende opfattelser og budskaber om sundhed i traditionelle og digitale medier. Særligt efter at så mange bloggere har slået sig op som kosteksperter er tendensen eskaleret.

Skræmmeretorik kan give spiseforstyrrelser

I Morten Elsøes konsultation dukker der oftere mennesker op med elementer af madfrygt. De er blevet stopfodret med skarpvinklede overskrifter, der prædiker den sande vej til bedre sundhed. Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade bekræfter tendensen.

Medier27. sep 2016

Billedet viser Reddits maskot. Reddit er en social nyhedside, som Carlsberg blandt mange andre har været til stede på ved at lave en AMA, hvor brugere over hele verden kunne "spørge dem om alt." Mediet egner sig godt til en uformel samtale med forbrugerne, siger Simon Boas fra Carlsberg.

Carlsberg lod Reddit spørge om alt

Ølgiganten inviterede til et liveinterview på den sociale nyhedsside Reddit for at få input til at udvikle en ny bæredygtig ølflaske. Det blev en nørdet oplevelse.

Medier27. sep 2016

Grisene i Kragskovhede Statsfængsel lever i den skov, der hører til fængslet. Grise er gode til at kultivere jorden og holde den ved lige, så den bliver egnet til dyrkning. Fordi grisene går i naturen og spiser fra skovbunden, skal der tages særlige hensyn til sporbarheden. (Foto: Kragskovhede Statsfængsel)

Fængselssvin gavner kriminelle

Indsatte har passet svinene i Kragskovhede Statsfængsels landbrug, og det har været et vellykket projekt at engagere de kriminelle på griseholdet, fortæller fængslets landbrugsarbejder.

Samfund20. sep 2016

Generation Y går generelt op i god kvalitet, økologi og indholdsstoffer i maden, men de er frem for alt prisbevidste, og de vil endelig ikke betale for meget, siger Dorte Wimmer fra Retail Institute Scandinavia.

Hvem er den krævende generation Y?

De unge er i dag krævende, kræsne og kvalitetsbevidste. Foodculture har stillet 5 skarpe til Dorte Wimmer, der står bag ny bog om de yngre forbrugere: "Generation Y".

Forbrug19. sep 2016

Fremtidens forbrugere i dagligvarehandlen har markant andre holdninger og værdier end tidligere generationer, og det kommer til udtryk i deres indkøbsvaner og valgkriterier, mener forbruger- og marketingeksperten Dorte Wimmer, der er aktuel med en ny bog om de 16-33 åriges forbrugsmønster.

Fremtidens forbrugere er kræsne og krævende

Supermarkederne skal lægge den traditionelle vanetænkning på hylden, hvis de vil fange den unge købestærke Generation Y, siger forbrugerekspert.

Forbrug19. sep 2016

Virker kampagner der skal forbedre vores sundhed?

Q&A OM KAMPAGNER - Fødevarekampagner er for meget løftet pegefinger og for lidt effekt på sundheden, mener Fødevareminister Esben Lunde Larsen. Foodculture har spurgt tre eksperter, hvad de mener om fødevarekampagners effekt?

Medier03. sep 2016


Forskere lærer at forudsige salg af madvarer

BIG DATA – Hvor præcist kan man forudsige salget af flæskestegssandwiches, eller hvornår ølsalget stiger? Det er forskere i gang med at undersøge, baseret på data fra dette års Roskilde Festival.

Forbrug05. jul 2016


Endnu et internationalt madtopmøde på vej til København

TOPMØDE - Miljø- og Fødevareministeriet er på vej med et internationalt madtopmøde, der vil samle ”en lang række engagerede toppolitikere, CEO’s og front runners”. Dermed har København udsigt til hele to nye madkonferencer for den globale fødevareelite.

Samfund05. jul 2016


Københavns Kommune satser stort på madiværksættere

VÆKST - Embedsmænd og politikere i Københavns Kommune involverer sig dybt i den boomende københavnske fødevarescene for tiden. Her er et overblik over de igangværende projekter.

Samfund28. jun 2016


Internationalt mad-topmøde på vej til København

VÆKST - Et årligt mad-topmøde er på vej til København og skal blive en pendant til World Economic Forum i Davos – men kun den globale fødevare-elite er inviteret. Københavns Kommune er blandt de involverede.

Samfund28. jun 2016


Ekspert: Blogs er det vilde vesten uden sheriffer

MADBLOGS - Efterhånden er madblogs en essentiel kanal for fødevarevirksomheder til at nå ud til forbrugerne. På den ene side er annoncerne et nødvendigt onde, på den anden side bliver læserne hurtigt gjort til lette ofre. Det er et spørgsmål om balance, lyder det fra branchen.

Medier14. jun 2016


Skyl en slimet burger ned med spinatjuice

MADTENDENS-ANALYSE - Det er moderne identitetsskabelse, når et ekstremt fokus på super sund kost kan gå hånd i hånd med det usunde og syndige måltid. Mådehold og hengivelse - det moderne menneske vil det hele, siger eksperterne.

Madkultur07. jun 2016


Politikere: Lov om modermælkserstatning er gammeldags

MODERMÆLKSLOV - Danske kvinder er i dag så oplyste, at det er usandsynligt, at tilbud på modermælkserstatning vil få dem til at opgive amning, lyder det enstemmigt fra sundhedsordførere fra Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Alternativet og Dansk Folkeparti.

Samfund24. maj 2016


White Guide kårer Noma til Danmarks bedste for 3. år i streg

RESTAURANTGUIDE – White guide kårede Noma til årets restaurant i Danmark for tredje år i streg, da de udsendte deres nye restaurantguide ved en event i Skuespilhuset i København. Se alle vinderne her.

Event23. maj 2016


Feminist: Lov om modermælkserstatning er udtryk for forældet kvindesyn

MODERMÆLK - Præmissen for lov, der forbyder tilbud på modermælkserstatning i Danmark, er forstokket, mener tidligere bestyrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund, Ulla Tornemand. Ekspert kender ikke til beviser for, at modermælkserstatning får kvinder til at stoppe med at amme.

Samfund17. maj 2016


Han var fuldstændig fejlcastet i rollen som salgschef

PORTRÆT – Havde det ikke været for Thylejren, var Thise Mejeri efter alt at dømme gået glip af den markante salgschef Mogens Poulsen, der fratrådte sin stilling 1. april. Hør historien om hippien, der var med til at gøre et mejeri originalt.

Samfund10. maj 2016


Google speeder fødevaretrends op og skaber nicher

MADTRENDS - En ny Google Trend rapport viser en tendens til, at mange fødevaretrends lever et kort, men intenst liv i internetbrugernes søgninger. Men internettet åbner også for mere vedvarende madnicher.

Samfund10. maj 2016

I SEKTION SAMFUND & FORBRUG

Tilmeld nyhedsbrev

SENESTE NYHEDER