Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Samfund & Forbrug » Forbrug

Flest københavnere tænker på bæredygtig mad

Flere byboere end landfolk tænker over bæredygtighed, når der skal fødevarer i indkøbskurven. Men hvad ”bæredygtighed” egentlig betyder for forbrugeren er uklart, lyder det fra professor i forbrugerpsykologi.

06. dec 2016

Flere friske fødevarer giver færre frysere

Har du nogensinde tænkt over, hvordan det påvirker forskellige brancher, når én madtrend bliver skiftet ud med en anden? Lige nu går friskhedstrends ud over salget af frysere.

01. nov 2016

Hvem er den krævende generation Y?

De unge er i dag krævende, kræsne og kvalitetsbevidste. Foodculture har stillet 5 skarpe til Dorte Wimmer, der står bag ny bog om de yngre forbrugere: "Generation Y".

19. sep 2016

Fremtidens forbrugere er kræsne og krævende

Supermarkederne skal lægge den traditionelle vanetænkning på hylden, hvis de vil fange den unge købestærke Generation Y, siger forbrugerekspert.

19. sep 2016

Forskere lærer at forudsige salg af madvarer

BIG DATA – Hvor præcist kan man forudsige salget af flæskestegssandwiches, eller hvornår ølsalget stiger? Det er forskere i gang med at undersøge, baseret på data fra dette års Roskilde Festival.

05. jul 2016

Norske sild hitter på danske påskeborde

SILDE-EKSPORT - Vi spiser sild i stor stil til påske, men de sild, vi spiser, kommer primært fra Norge, selvom der er masser af små lækre sild i de indre danske farvande. Danskerne vil have store,...

15. mar 2016

Prisen på fødevarer er begyndt at spille en mindre rolle for danskerne

FØDEVAREPRISER – Prisen er stadig afgørende for danskernes fødevarevalg, men i klart mindre grad end den var for fem år siden, peger analyse på. Økologi, dyrevelfærd og smag er begyndt at spille en...

09. feb 2016

Flest spiser kylling til aftensmad

MADVANER - Kyllingefilet ender hyppigst på danskernes middagstallerken, afslører ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Årsagerne til førstepladsen er bl.a., at frygten for bakterier er aftaget,...

19. jan 2016

Skodkaffe kan være ventil for utilfredshed på jobbet

KAFFE-LEDE Det kan ikke nødvendigvis betale sig for arbejdsgivere at servere god kaffe, lyder vurderingen fra ekspert i arbejdsglæde på baggrund af ny undersøgelse.

01. dec 2015

Nudging øger salget af grønt med over 20 pct.

GRØN REVOLUTION – Potentialet i ”et kærligt grønt skub” er enormt, vurderer adfærdsforsker bag et projekt, der viser, at nudging kan øge salget af frugt og grønt med over 20 pct.

24. nov 2015