Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Samfund & Forbrug » Madkultur

Skyl en slimet burger ned med spinatjuice

MADTENDENS-ANALYSE - Det er moderne identitetsskabelse, når et ekstremt fokus på super sund kost kan gå hånd i hånd med det usunde og syndige måltid. Mådehold og hengivelse - det moderne menneske vil det hele, siger eksperterne.

07. jun 2016

Ekspert: Burgertrenden vil give endnu flere steder med god kvalitet

GOURMETMAD – Fastfoodburgere udkommer i stadig stigende grad i gourmetvarianter på striber af nye burgerrestauranter. Foodculture.dk tog en snak med en madanmelder om, hvad der egentlig foregår.

10. maj 2016

Meyers: Det er de samme udfordringer for store som små køkkener

MADDANNELSE – Hvad er nøglen til at få et godt resultat i et storkøkken? Kan et forslag fra Jespers Torvekøkken hjælpe på vej? Foodculture.dk har spurgt tre aktører i danske storkøkkener.

26. apr 2016

Kødpålæg dominerer i skolemadpakker

MADKULTUR - Spegepølse og leverpostej er fast inventar i skolebørns madpakker - til trods for at myndighederne vil have danskerne til at spise mindre forarbejdet kød, viser ny DTU-rapport. Eksperter...

08. mar 2016

Fagfolk vil have børn til at lege med maden

MADDANNELSE - Børn skal snitte, hakke, røre og ælte i så ung en alder som muligt, og det skal være en del af hverdagen i daginstitutionerne, mener Måltidspartnerskabet, der har udgivet...

01. mar 2016

Far laver snart mad med deres børn i 18 kommuner

MADDANNELSE – Et projekt, hvor far laver mad med sit eller sine børn vokser ud over Danmark og har ifølge arrangørerne snart skoler i 18 kommuner. ”Når mænd går i køkkenet er der bare en anden...

16. feb 2016

MasterChef-dommer: Jeg har set det gå grueligt galt til børnefødselsdage

MADDANNELSE – 1. februar 2016 begyndte en ny sæson af underholdningsprogrammet MasterChef. Foodculture.dk satte sig til bords med udsendelsens tre dommere for at høre, om programmet gør danskerne...

01. feb 2016

Unge trodser ringe madlavningskompetencer

MADEVNER - Trods ringere madkompetencer laver de unge ligeså svær mad som de ældre, mere kompetente generationer. Madkulturen har aldrig været stærkere end hos nutidens unge, mener forsker.

26. jan 2016

De rige spiser mere fisk - højtuddannede spiser færrest kartofler

MADKULTUR - Ny stor undersøgelse bekræfter danskeres fordomme om fisk og kartofler. At spise fisk kræver overskud, og kartoflen er dømt ude af de højtuddannede på grund af frygten for kulhydrater,...

26. jan 2016

Coop: Danskerne vælger fødevarer ud fra deres selvbillede

FØDEVAREVALG – Fødevarevalg handler om selvfølelse for forbrugerne, mener Coop. Fødevareekspert er enig, men fremhæver samtidig, at der bliver flere af dem, der ved meget, men også af dem, der ikke...

19. jan 2016