Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Torvehallerne i København fungerer som forbillede for adskillige nye lignende projekter rundt om i Danmark.

Torvehaller spreder sig

Fødvaremarkeder, hvor små producenter kan sælge deres produkter fra dag til dag ved små stader er i kraftig vækst. Aarhus, Odense og Aalborg beretter om planer med at opføre torvemarkeder inspireret af Torvehallerne i København og ifølge Hans Peter Hagen, arkitekten bag Torvehallerne i København er der potentiale for meget mere.

Tema i Marked31. maj 2016

Folkekøkkenet hos Café Le Rouge var fyldt med børn og præget af et højt aktivitetsniveau i det tidsrum, foodculture.dk besøgte stedet.

Kan måltider afhjælpe ensomhed?

Danmark spiser sammen, hedder en stor event, der bringer danskere sammen på kryds og tværs om måltidet for at bekæmpe ensomhed. Initiativet bliver sat igang 25. april og derefter er det håbet fra de henved 60 medarrangører, at initiativet får varig betydning for at få færre danskere til at føle sig ensomme.

Tema i Samfund & Forbrug19. apr 2016

Hvad kommer madåret 2016 til at byde på? Læs om de 8 vigtigste fødevaretrends i det kommende år, hvor der er hurtigt, sundt og bæredygtigt på menuen.

MADTENDENSER 2016

Foodculture har kigget i krystalkuglen for at finde ud af, hvad vi kan forvente os af madåret 2016. Det ser ud som om, at vi skal berede os på endnu flere madbesatte foodies, en proteinjagt, der tager nye drejninger, og bæredygtighed og sundhed på alle leder og kanter.

Tema i Samfund & Forbrug04. jan 2016

Kina

Forbruget af økologi er støt stigende i Kina, og danske virksomheder har fået en plads på det lukrative marked, hvor der betales høje priser for danske eksportvarer som smør, mælk og svinekød.
I slipstrømmen på kinesisk vækst og en voksende kinesisk middelklasse efterspørger forbrugerne mere sikre fødevarer. De sidste mange år har været præget af en række fødevareskandaler, der har plantet en massiv mistillid hos de kinesiske forbrugere.
Men hvad er det, de kinesiske forbrugere gerne vil have, når de køber dansk økologi?

Tema i Marked29. jun 2015

Råmælk

Forbrugere efterspørger råmælk. Den ubehandlede mælk siges at være sundere end den mælk, som vi kender fra butikkerne - den pasteuriserede. Men hensynet til fødevaresikkerhed er stadig det vigtigste, mener myndighederne.

Tema i Samfund & Forbrug30. jan 2015

Danske deltidslandbrug

Der findes omtrent 30.000 danske deltidslandbrug, der i alt producerer for 25 mia. kr om året. Alt i alt svarer deltidslandbrugenes beskæftigelse til 21.400 fuldtidsbeskæftigede, hvis man også inkluderer de tilknyttede erhverv.

Tema i Produktion16. dec 2014

Lokale fødevarer er udbredt populære i Danmark, men er aldrig blevet defineret. Flere eksperter mener ligefrem at det skal være op til den enkelte at genkende og fastslå, hvornår noget er lokal mad.

Lokale fødevarer

Danskerne har taget lokale fødevarer til sig, men hvad er lokale fødevarer egentlig, hvad findes der af mærkningsordninger og hvordan har detailhandlen taget de lokale fødevarer til sig?

Tema i Fødevarer21. okt 2014

Landbruget spiller en vigtig rolle i fremtiden, svarer EU-borgerne i en ny undersøgelse. Danskerne er blandt de mest kritiske i forhold til landbrugsstøtten, som de mener er for høj.

Selveje: Nye muligheder for finansiering

En forestående ændring af landbrugsloven åbner op for, at fonde og pensionsselskaber i højere grad får mulighed for at investere i dansk landbrug og ikke mindst dansk landbrugsjord.

Tema i Produktion25. sep 2014

Små familielandbrug står for hele 65 pct. af beskæftigelsen i Afrika. Men med millioner af unge, der søger fra land til by og stigende befolkningstal er der behov for en reel revolution af den generelt ineffektive afrikanske landbrugssektor, mener eksperter.

Udvikling

Afrikansk landbrug er kendetegnet af små, ineffektive familielandbrug. Der er derfor behov for en reel revolution af sektoren, hvis Afrika skal møde de udfordringer, man står overfor, mener eksperter.

Tema i Marked05. sep 2014

Madbloggere

Hvem de de danske madbloggere, hvad blogger de om, og hvad er deres forhold til danske virksomheder? Bliv klogere på de danske madbloggere.

Tema i Samfund & Forbrug22. maj 2014


Valg til Europa-Parlamentet

EUs politik for landbrugs- og fødevareområdet har afgørende betydning for rammebetingelserne i den danske fødevaresektor. Derfor er Europaparlamentsvalget afgørende for hele branchen.

Tema i Samfund & Forbrug06. maj 2014


Afrika

Med den største andel af verdens uudnyttede landbrugsarealer har Afrika et enormt potentiale for at udvikle landbrugssektoren. det er nødvendigt, når verdens voksende befolkning skal brødfødes.

Tema i Marked29. apr 2014


Nye vækstmarkeder

Vækstmarkeder er attraktive for danske virksomheder, men hvor foregår det henne i verden og hvordan lyder eksperternes anbefalinger til danske virksomheder? Læs mere om hvad Danmark bør satse på.

Tema i Marked01. apr 2014


Fødevarevirksomheder på de sociale medier

Meget dialog og kommunikation med kunder og interessenter er efterhånden flyttet over på de sociale medier. Men hvordan bruger fødevarevirksomhederne de sociale medier aktivt til at udvikle deres virksomhed. Det sætter foodculture.dk fokus på i et tema.

Tema i Marked27. feb 2014


Fødevareemballage - Fra affald til ressource

Vores fødevarer er indhyllet i flere lag pap og plastik, der beskytter fødevarerne mod bakterier og andre farer. Emballagen truer miljøet, og eksperter forsøger at finde nye smartere måde at genanvende emballagen på.

Tema i Miljø & Klima17. dec 2013


10 år med nordisk mad

For 10 år siden åbnede Noma, og frøet til et nyt nordisk køkken blev sået. Globalt blev køkkenet hypet blandt gastronomer. Men mærker madkulturen, fødevarerne og virksomhederne det nye køkken?

Tema i Fødevarer26. nov 2013


Klima

Klimaet spiller i stigende grad en rolle verden over. Klimaminister Martin Lidegaard har for nylig fremlagt en klimaplan for Danmark, til november løber COP19 af stablen, og Danmark arrangerer selv Global Green Growth Forum (GGGF), en konference om bæredygtighed, 21.-22. oktober.

Tema i Miljø & Klima14. okt 2013


Enzym- og ingrediensindustrien

Danske virksomheder er blandt verdens førende indenfor enzym- og ingrediensindustrien. Ifølge branchen selv er det dog også afgørende at tilføre nye midler for at fastholde den førerposition.

Tema i Produktion10. sep 2013


Udkantsdanmark

Hvad betyder fødevarevirksomhederne for yderste områder i Danmark, og hvordan formår fødevareproducenterne at bruge yderområderne som brand? Foodculture.dk afdækker i den kommende tid hvordan det er at være fødevarevirksomhed i udkantsdanmark.

Tema i Samfund & Forbrug25. jun 2013


Mere med mindre

Verden er svanger. I 2050 bor der 9 mia. mennesker på kloden, og allerede i 2030 er middelklassen vokset med 3 mia. Mennesker, der vil have mad, varme og biler. En bæredygtig intensiv produktion af fødevarer er nødvendig for at få mad nok.

Tema i Miljø & Klima03. jun 2013


Japan

Japan importerer masser af dansk svinekød, men i den seneste tid har japanerne også fået øjnene op for andre nordiske fødevarer. Kendere mener, at det japanske marked bliver et af de største.

Tema i Marked30. apr 2013

TEMAOVERSIGT

Tilmeld nyhedsbrev

SENESTE NYHEDER