Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Tema » Tema i Fødevarer

Lokale fødevarer

Danskerne har taget lokale fødevarer til sig, men hvad er lokale fødevarer egentlig, hvad findes der af mærkningsordninger og hvordan har detailhandlen taget de lokale fødevarer til sig?

21. okt 2014

10 år med nordisk mad

For 10 år siden åbnede Noma, og frøet til et nyt nordisk køkken blev sået. Globalt blev køkkenet hypet blandt gastronomer. Men mærker madkulturen, fødevarerne og virksomhederne det nye køkken?

26. nov 2013

Sporbarhed

Fødevareskandaler og kødsvindel får forbrugere til at kræve sporbare fødevarer. Det vurderer en række forskere, som mener, at sporbarhed i fødevareindustrien er kommet for at blive.

09. apr 2013

Frugt og grønt

Udenlandsk frugt og grønt indeholder flere pesticidrester og bakterier end danske. Alligevel stiger importen. Eksperter mener, at forbrugerne er forvirrede på flere planer.

29. jan 2013

Fremtidens fødevarer

Fremtidens fødevareforbrugerne bliver endnu mere forskellige, end de er i dag. Eksperter forudser en fremtid med kunstigt kød, insekter som proteinkilde, halmkurve i supermarkederne og talende...

27. aug 2012

Økologi

Hvis de politiske ambitioner om en fordobling eller tredobling af det økologiske landbrugsareal inden 2020 skal indfries, er det ikke hensigtsmæssigt at skære ned i midler til forskning og udvikling....

01. okt 2011

Mad på rejsen

Danske foodies og gourmander rejser kloden rundt efter nye madoplevelser og tager madvaner og fødevarer med hjem til andedammen.

25. jun 2010

Salt

Nogle mennesker har ikke salt til et æg, konger i Mesopotamien saltede deres fjenders marker, og i følge Matthæus er nogle mennesker at ligne med jordens salt. Salt har mange anvendelsesmuligheder og...

18. jun 2010

Grill

Danskerne elsker deres webergrill, og når solen blinker frem mellem skyerne, stables T-bonesteaks og pøller på jernristen. Men nu skal grillmestrene også lære at lade asparges, ananas og aborre få en...

11. jun 2010