Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Fødevarer » 10 år med nordisk mad

Nyt nordisk køkken: Elitær klappebamse eller folkelig succes?

For 10 år siden opstod et nyt nordisk køkken med restaurant Noma som startskud. Ophavsmændene mener, at de har skabt en ny nordisk madkultur. Kritikerne kalder projektet for elitært.

25. nov 2013

Ny nordisk mad giver turister, men ikke eksportværdi

Ny nordisk mad har på 10 år styrket Danmarks internationale omdømme og trukket flere turister til København. Men virksomhederne kan ikke måle værdien i kroner og øre.

26. nov 2013

Nordisk madbevægelse giver forbrugerne smag for kvalitet

Gourmet-fødevarer har fået mere plads på supermarkedernes hylder de seneste ti år. Det nye nordiske køkken har en stor del af æren for den udvikling, mener flere fødevareproducenter.

26. nov 2013

Ekspert: Ny nordisk mad-resultater er gammel viden

Opus fremlægger i dag forskningsresultater, der viser, at ny nordisk hverdagsmad er sundere end almindelig dansk hverdagskost. Men resultaterne er ifølge en ernæringsekspert forventelige.

20. nov 2013

Lokal er det nye nordisk

Ny nordisk mad er en kulturel konstruktion, som ikke nu giver mening for danske forbrugere, der bedre forstår dansk eller lokal mad. Sidstnævnte bliver en stor trend, spår eksperter.

26. nov 2013

Vi vil vide, hvor fødevaren kommer fra

Forbrugerne hiver ikke længere hovedløst den billigste vare ned fra hylderne. Ny nordisk mad har fået os til at stille spørgsmålstegn ved den mad, vi spiser.

26. nov 2013

Om temaet

SENESTE NYHEDER