Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Miljø & Klima » Det biobaserede samfund

Det biobaserede samfund

Olie er både en knap og bekostelig ressource, og før eller siden er verdens depoter tomme. Det er derfor nødvendigt at finde et langsigtet alternativ til det sorte guld. Ifølge Landbrug & Fødevarer kan fremtidens samfund køre på biomasse. Den holdning deles af en førende forsker på området.

01. feb 2012

Partnerskab vil dyrke biomassen

Et nyt samarbejde mellem tre virksomheder og Landbrug & Fødevarer skal raffinere og udvikle biomasseløsninger. Initiativet kommer på det helt rigtige tidspunkt i EU-sammenhæng og rummer et potentielt...

01. feb 2012

Kartoflen er biosamfundets superafgrøde

Forskere fra Aarhus Universitet vil skabe højtydende superkartofler. Kartoflerne skal ikke kun spises, men også levere biomasse til en lang række produkter.

01. feb 2012

Sukkerkemi er sød musik for miljøet

Sukker kan i fremtiden bruges til at fremstille plastik og erstatte de udskældte plastblødgørere i f.eks. legetøj. Den bioteknologiske virksomhed Novozymes har allerede haft succes med at fremstille...

01. feb 2012

Det biobaserede alternativ

I dag bliver størstedelen af halmen fra hvede brændt af for at lave energi, hvorved nogle af de fossile næringsstoffer går til spilde. I fremtiden skal kulstoffet i stedet bruges til produktionen af...

01. feb 2012

Christiansborgs fossilfrie fremtidsvisioner

Hvordan skaffer vi energi og ressourcer nok til fremtiden, når den sidste dråbe olie er pumpet op af undergrunden? Og hvilken rolle skal landbruget spille i fremtidens biobaserede samfund? Food &...

01. feb 2012