LEO Pharma udvinder heparin fra et restprodukt, som danske slagterier udvinder af svinetarme. Stoffet bliver brugt i blodfortyndende medicin, der forebygger blodpropper i hele verden.
03. jun 2013
Bæredygtig fødevareproduktion handler om både løn- og arbejdsvilkår, priser og brug af naturressourcer. FN’s fødevare- og landbrugsorganisation arbejder på retningslinjer for bæredygtighed.
28. maj 2013
Fosforrige krystaller fra urin forstopper rørene på renseanlæggene. I fremtiden kan krystallerne blive til gødning for danske marker.
Et tidligere affaldsprodukt fra osteproduktionen bliver i dag brugt i en lang række mejeriprodukter for at øge mængden af protein.
06. jun 2013
Regeringens Vækstteam for Fødevarer vurderer, at fødevaresektoren kan skabe op til 25.000 nye arbejdspladser i Danmark og styrke eksporten gennem en mere ressourceeffektiv produktion og smidigere...
Størknet mad- og fritureolie i det danske kloaksystem er et stigende problem. Men fedtet kunne blive til bioenergi, hvis det blev indsamlet.
Biobrændstof baseret på restprodukter bliver en af fremtidens primære energikilder. Danmark har muligheden for opnå den internationale førerposition.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) mener viden er den danske fødevaresektors største bidrag til en bæredygtig udvikling af den globale fødevareproduktion