Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Miljø & Klima » Mere med mindre

Svinetarme bliver til livsvigtig medicin

LEO Pharma udvinder heparin fra et restprodukt, som danske slagterier udvinder af svinetarme. Stoffet bliver brugt i blodfortyndende medicin, der forebygger blodpropper i hele verden.

03. jun 2013

Bæredygtighed er mere end miljø

Bæredygtig fødevareproduktion handler om både løn- og arbejdsvilkår, priser og brug af naturressourcer. FN’s fødevare- og landbrugsorganisation arbejder på retningslinjer for bæredygtighed.

28. maj 2013

Dine toiletbesøg får græsset til at gro

Fosforrige krystaller fra urin forstopper rørene på renseanlæggene. I fremtiden kan krystallerne blive til gødning for danske marker.

03. jun 2013

Fra grisefoder til muskeldrik

Et tidligere affaldsprodukt fra osteproduktionen bliver i dag brugt i en lang række mejeriprodukter for at øge mængden af protein.

06. jun 2013

Fremtidens vækst er i fødevaresektoren

Regeringens Vækstteam for Fødevarer vurderer, at fødevaresektoren kan skabe op til 25.000 nye arbejdspladser i Danmark og styrke eksporten gennem en mere ressourceeffektiv produktion og smidigere...

03. jun 2013

Friturefedt stopper kloakkerne

Størknet mad- og fritureolie i det danske kloaksystem er et stigende problem. Men fedtet kunne blive til bioenergi, hvis det blev indsamlet.

03. jun 2013

Halm er det nye sorte guld

Biobrændstof baseret på restprodukter bliver en af fremtidens primære energikilder. Danmark har muligheden for opnå den internationale førerposition.

06. jun 2013

Minister: Dansk landbrug skal ikke brødføde verdens befolkning

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) mener viden er den danske fødevaresektors største bidrag til en bæredygtig udvikling af den globale fødevareproduktion

03. jun 2013

Om temaet

SENESTE NYHEDER