Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Produktion » Østarbejdere

Han har ansvaret for 66.000 høns

Det er lettere at være østarbejder fra et EU-land end fra Ukraine, mener Anton Misnichinko. Men han stortrives i dansk landbrug og har ingen planer om at rejse tilbage.

01. apr 2011

Østarbejdere

Er østarbejdere en gevinst for dansk landbrug? Det mener Landbrug & Fødevarer, som samtidig ser østarbejderne som et væsentligt bidrag til finansieringen af dansk velfærd.

01. apr 2011

Jeg turde ikke sige op

Rumænske Mircea Ruija boede i et skur uden toilet og knoklede fra tidlig morgen til sen aften på et hønseri i Midtjylland. En dag nægtede han at indsamle døde høns efter fyraften. Så blev han fyret.

01. apr 2011

Den Norske Model

I Norge har man valgt at organisere østeuropæisk arbejdskraft og har blandt andet givet dem en række rettigheder ved lov. Det er dog ikke den rette vej at gå i Danmark, mener arbejderorganisationerne...

01. apr 2011

Roepolakker og løndumping

Arbejdermuseet i København har siden 27. januar fortalt historien om østarbejdere i Danmark. Tag turen fra de første polakker satte spaden i den danske muld til nutidens svineproduktion.

01. apr 2011

Avlsarbejdet med svin og fjerkræ

I Food & Culture 04 har vi søgt at give et indblik i avlsarbejdet med den danske malkeko, hvis mælkeydelse er blevet væsentligt forbedret over de seneste tyve år. Herunder kan du læse mere om opdræt...

01. apr 2011