Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Produktion » Østarbejdere

Han har ansvaret for 66.000 høns

Det er lettere at være østarbejder fra et EU-land end fra Ukraine, mener Anton Misnichinko. Men han stortrives i dansk landbrug og har ingen planer om at rejse tilbage.

01. apr 2011

Østarbejdere

Er østarbejdere en gevinst for dansk landbrug? Det mener Landbrug & Fødevarer, som samtidig ser østarbejderne som et væsentligt bidrag til finansieringen af dansk velfærd.

01. apr 2011

Jeg turde ikke sige op

Rumænske Mircea Ruija boede i et skur uden toilet og knoklede fra tidlig morgen til sen aften på et hønseri i Midtjylland. En dag nægtede han at indsamle døde høns efter fyraften. Så blev han fyret.

01. apr 2011

Den Norske Model

I Norge har man valgt at organisere østeuropæisk arbejdskraft og har blandt andet givet dem en række rettigheder ved lov. Det er dog ikke den rette vej at gå i Danmark, mener arbejderorganisationerne...

01. apr 2011

Roepolakker og løndumping

Arbejdermuseet i København har siden 27. januar fortalt historien om østarbejdere i Danmark. Tag turen fra de første polakker satte spaden i den danske muld til nutidens svineproduktion.

01. apr 2011

Avlsarbejdet med svin og fjerkræ

I Food & Culture 04 har vi søgt at give et indblik i avlsarbejdet med den danske malkeko, hvis mælkeydelse er blevet væsentligt forbedret over de seneste tyve år. Herunder kan du læse mere om opdræt...

01. apr 2011