Andre nyheder mærket med Slagteri.

Vil københavnerne spise insekter?
08. Sep 2017
FoodCulture har været en tur forbi Copenhagen Bug Fest (Københavns insektfestival) for at høre, hvad københavnerne synes om de insekter, de blev budt på.

Ingen grund til at græde over spildt valle
08. Sep 2017
Restprodukter fra mælke- og kødproduktion spiller en stadigt vigtigere rolle i udviklingen af fødevarer. Før endte de ofte i skraldespanden.

Økokaniner vækker begejstring hos kokke
25. Oct 2016
Stjernekokken Christian Puglisi har testet de første økokaniner fra danske landmænd, som efter planen kommer i restauranterne i 2017 og senere i detailhandlen.

Vi skal aflive kødmyter i kantinerne
04. Oct 2016
Bliver danske kyllinger bedøvet før halalslagtning - og bliver der brugt antibiotiske vækstfremmere i svinefoder? Det er nogle af de spørgsmål, køkkenprofessionelle kan have svært ved at svare på.

Dyrevelfærdspanel: Uenige på et oplyst grundlag
04. Oct 2016
En svineproducent, en bioetiker, en slagtefjerkræschef og en stjernekok har sagt ja til at debattere dyrevelfærd og kødproduktion på en række arrangementer for foodservicebranchen. Her fortæller de, hvorfor.

Økologiske kaniner kommer på restauranternes menukort
22. Mar 2016
ØKOKANINER - Et nyt pilotprojekt under L&F skal sætte skub i økologisk kaninproduktion på et marked, der ellers er præget af udenlandske burkaniner. Blandt de første aftagere er Hotel- og Restaurantskolen og restauranten Relæ.

Katastrofal start for nyt dyrevelfærdsmærke
09. Feb 2016
KONFLIKT - Regeringens planer om et officielt mærke for dyrevelfærd er blevet mødt af massiv kritik. Vi kunne ellers godt bruge et kompromissøgende mærke, der kunne få endnu flere forbrugere til at støtte dyrevelfærd, mener professor.

Ambassadør om eksport: Ruslandskrisens sår vil aldrig hele helt
25. Aug 2015
Rusland vil være selvforsynende, og den virkelighed må vi vænne os til. Eksporten til Rusland bliver derfor aldrig, som vi kendte den før krisen – selv hvis det lykkes at ophæve importforbuddet, siger dansk ambassadør.

McDonald's stiller krav om bedre dyrevelfærd
09. Jun 2015
Burgermastodonten McDonald's lægger pres på sine leverandører for at opnå bedre dyrevelfærd. Store virksomheder tænker i stigende grad bæredygtighed ind i produktionen for at tilfredsstille forbrugerne, siger ekspert.

Fede tider for økologiske svineproducenter
25. Apr 2015
Tillægspriserne til økologiske svineproducenter slår rekord for syvende uge i træk. Nu kan man godt leve af at producere økologiske grise, fortæller en producent.

Hver fjerde krone stammer fra fødevareindustrien
10. Apr 2015
ANALYSE - Omsætningen i den danske fødevareindustri udgør næsten en fjerdedel af den samlede danske fremstillingsindustris omsætning. Det viser nye tal fra OECD.

Prognose: EU fortærer yderligere 1.000.000 ton fjerkræ i 2024
30. Jan 2015
ANALYSE - Forbruget af fjerkræ vil stige med knap 1 mio. ton i EU de næste 10 år. Det viser ny prognose, der samtidig forudser et samlet fald i forbruget af andre kødtyper end netop fjerkræ. Eksporten vil dog fortsat være i vækst frem mod 2024.

Discount-kunder mest ivrige efter dansk kød
13. Jan 2015
Især i discountbutikkerne leder forbrugerne efter dansk kød, viser ny analyse fra Landbrug & Fødevarer. Danskhed er garanti for kvalitet blandt de billige fødevarer, lyder forklaringen.

Derfor elsker vi at hade svin
04. Jan 2015
Svinebranchen er helt tæt på danskerne på en række sårbare områder som fødevaresikkerhed, sundhed og miljø. Netop derfor elsker medierne at berette om svin, mener flere eksperter.

Nu kan du få dyrevelfærd to go i 7-Eleven
14. Nov 2014
7-Eleven lancerer Danmarks første dyrevelfærds-convenienceprodukt. En sandwich med æg og kød, der er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Overlæge: MRSA-frygt ude af proportion
11. Nov 2014
Risikoen for at få MRSA på en rejse til Portugal eller Italien er minimal, men den er stadig mere end 10 gange højere end herhjemme. Medierne pisker frygt frem i befolkningen, mener overlæge.

Virksomheder begejstrede for nyt forskningscenter
30. Sep 2014
Tre store danske slagterier ser stort potentiale i et nyt kød- og fjerkræforskningscenter fra DMRI. Centeret kan give svar på konkrete udfordringer, lyder det blandt andet.

Indkøb i Kenya: Forbrugere klar til at spendere
09. Sep 2014
Fødevaresikkerhed står øverst på indkøbssedlen, når en ny veluddannet middelklasse køber fødevarer i Afrika. Tag med Foodculture.dk på indkøbstur i et typisk supermarked i Kenya.

Dansk velfærdskylling klemmer sig ned i køledisken
12. Aug 2014
Stort prisskel mellem konventionel og økologisk kylling giver plads til nyt alternativ i køledisken. Forskningsprojekt undersøger derfor nu muligheden for en ny dansk velfærdskylling.

Danske hotdogs hitter i New York
10. Jul 2014
Dansk-amerikansk par vil revolutionere fast food i USA med danske hotdogs fra Revolving Dansk – Copenhagen Street Food in New York.

Færre slagmærker hos slagtesvin
23. Apr 2014
Antallet af slagtesvin med slagmærker er faldet markant over seneste fire år. Det viser en undersøgelse iværksat af Fødevareministeriet.

Stop for kastration truer svinekødseksporten
06. Mar 2014
Forbrugerne i Japan og andre lande, som danske slagterier sender svinekød til, vil ikke spise svinekød fra ikke-kastrerede svin, viser rapport. Stop for kastration kan ødelægge eksporten.

Frygt for salmonella styrtdykker
28. Jan 2014
Forbrugerne bekymrer sig ikke længere om salmonella, der helt er udryddet fra dansk kyllingekød. Men importeret kød er lige så risikabelt som tidligere, advarer ekspert.

Vi spiser kun kalkun til jul
03. Dec 2013
Danskerne vender ryggen til det magre kalkunkød, der har ry for at være tørt. Kun i juletiden kommer den store fugl på bordet, og derfor eksporterer vi 99 procent af de danske kalkuner.

Kina vil ikke have danske kyllinger endnu
13. Nov 2013
Det lykkedes ikke at få sat gang i processen om en markedsåbning af det kinesiske marked for dansk kyllingekød.

Kinesere skal gnaske danske kyllingefødder
05. Nov 2013
Med fødevareministeren i spidsen forsøger et dansk eksportfremstød i de kommende dage at åbne markederne i Kina og Japan for danske fødevarer.

Forskning: Sådan får vi flere slagtesvin
01. Oct 2013
Eksporten af smågrise er stigende, og det betyder færre slagtesvin i Danmark. Ny forskning sikrer flere slagtesvin ved at forbedre foderudnyttelsen, der har stået stille i 10 år.

Svinebranchen kæmper med mavesår
03. Sep 2013
Hver tiende slagtesvin udvikler alvorligt mavesår, viser ny rapport. Dyrenes Beskyttelse mener, at svineproducenterne kan undgå problemet.

TV: Fødevarer skal skabe vækst i Danmarks udkanter
02. Jul 2013
Der er flere omkostninger ved at drive fødevarevirksomhed på Bornholm. Men det kan faktisk vendes til en forretningsmæssig fordel at være placeret i en af Danmarks udkanter.

Svinetarme bliver til livsvigtig medicin
03. Jun 2013
LEO Pharma udvinder heparin fra et restprodukt, som danske slagterier udvinder af svinetarme. Stoffet bliver brugt i blodfortyndende medicin, der forebygger blodpropper i hele verden.

Britisk øko-comeback åbner dansk eksportdør
30. May 2013
Efter fire år med fald i det britiske økosalg stiger salget nu med 1,6 procent i 1. kvartal 2013. Den stigning kommer belejligt for danske Friland A/S.

Naturens græsslåmaskiner får opbakning fra Natur- og Landbrugskommissionen
23. Apr 2013
Danske køer kan godt begynde at smøre gummerne. De skal ud og agere gartnere på de danske naturarealer i forbindelse med ’Smag på landskabet’, der er kommet anbefalinger fra NLK i forkøbet.

Minister inviterer til svinetopmøde
19. Mar 2013
Svinebranchen har ventet på handling siden oktober 2012. Nu inviterer fødevareministeren branchens parter til et møde omkring den kritiske udvikling i antallet af slagtesvin.

Forkerte tal om danskernes forbrug fordrejer køddebatten
11. Mar 2013
NYHEDSANALYSE: Hvis dit kødforbrug var et dyr, hvilket ville det så være? Et lam, en slagtegris eller måske en seks måneder gammel fedekalv?

Danske Kobe-køer har fri ølbar
11. Mar 2013
Kvægproducenten Søren Riis Vester producerer kvægracen Wagyu, der får rester fra et lokalt bryggeri. Hver slagtekrop af smørmørt kød indkasserer ca. 60.000 kr.

Danske svineslagtninger slået tilbage til 1992
07. Mar 2013
Den danske slagtesvin-produktion er i en årrække skrumpet. Produktionen af slagtesvin kommer i 2013 til at ramme samme niveau som i 1992. Samtidig er smågriseproduktionen eksploderet.

Derfor slår dansk kød udenlandsk
12. Feb 2013
Dansk kød vinder måske ikke alle smagstests, men ifølge en madanmelder er krogmodnet dansk kød væsentligt mere smagfuldt. Og fordi krogmodnet udenlandsk kød er svært at skaffe, sværger også nogle slagtere til dansk kød.

Danmark sender svinepatter til Thailand
25. Jan 2013
Danske slagterier leverer hver dag kød til alverdens køkkener, og det er ikke kun mørbrad og fileter, der bliver efterspurgt. Også mere specielle danske råvarer, bliver hver dag leveret til verdens mangfoldige smagsløg.

Trykbølger mørner sejt kød
11. Dec 2012
Det skal være slut med at sidde og tygge i sejt oksekød. Et nyt forskningsprojekt udsætter kød for trykbølger, som fremmer mørheden. Metoden kan give billige, seje udskæringer nyt liv.

Kødbusser skal redde slagterbranchen
30. Oct 2012
De danske slagterforretninger lukker på stribe. Den udvikling skal stoppes ved at udstyre slagterbutikken med fire hjul og en dieselmotor.

Slut med dansk juleand?
16. Oct 2012
Det kan ikke længere betale sig at opdrætte ænder i Danmark. Nye produkter som andepaté og andepølser er sidste redningsplanke for producenterne.

Lund løb med slagterprisen
23. Aug 2012
I dag blev vinderen af Landbrug & Fødevarers slagterpris offentliggjort. Slagter Lund erobrede titlen, og det blev fejret i et telt udenfor butikken på Frederiksberg.

Briterne elsker bare bacon
27. Jul 2012
Det er måske ikke den store overraskelse, men nu er det sikkert og vist: Briternes absolutte favoritmad er bacon. Det viser en undersøgelse foretaget af den engelske madkanal Food Network UK.

Bacon på tidsrejse
18. Jul 2012
I lørdags kunne andelsslagterierne fejre 125-års-jubilæum. I lige så lang tid er der blevet eksporteret svinekød til England, så i dag tager Danish Crown på ”bacon-togt” over Nordsøen med en næsten 100 år gammel skonnert.

Andelsslagterierne fejrer 125-års fødselsdag
13. Jul 2012
Lørdag er det 125 år siden, at det første andelsslagteri åbnede i Horsens. Andelstanken lever i bedste velgående, men har transformeret sig siden 1887.

Amerikanerne vil have flere lår
25. Apr 2012
Tidligere var det lyse brystkød på amerikanske kyllinger næsten dobbelt så dyrt som det mørke lårkød. Men stigende efterspørgsel har udlignet prisen.

Kyllingeappetit vokser tre gange hurtigere end befolkningen
26. Mar 2012
Verdens voksende middelklasse vil have fjerkrækød. Så meget, at efterspørgslen på fjerkrækød er steget omkring tre gange så meget som befolkningstilvæksten over de seneste fem årtier.

Tulip hædret af Domino's
21. Feb 2012
Det er vindermentaliteten hos Tulip, der har fået den verdensomspændende pizzagigant Domino’s til at give selskabet en pris.

Amerikanerne spiser mindre kød
16. Jan 2012
Forbruget af kød falder hos de bøfelskende amerikanere. I år forventes det, at forbruget af rødt kød og fjerkræ er 12,2 pct. lavere end i 2007. Det skyldes hovedsageligt krisen og den faldende købekraft, men også nye spisevaner.

Tulip: Der er penge i skraldet
04. Jan 2012
I årevis har Tulip gået glip af en fortjeneste, fordi al virksomhedens affald er blevet sendt til forbrændingen. Men det skal være slut, efter virksomheden er begyndt at sortere og genanvende op til 30 pct. af sit affald til gavn for både miljø og bundlinje.