Andre nyheder mærket med GMO.

Debat: Skal fødevarer produceres tættere på forbrugeren?
18. Aug 2017
Ville det være bedre for klimaet, hvis alle fødevarer blev produceret tæt på forbrugeren? Enhedslisten og Landbrug & Fødevarer har hvert deres svar.

Ny rapport: Sikkert at spise gensplejsede fødevarer
07. Jun 2016
GENMODIFICERING - Omkring 900 forskellige studier danner grundlag for en ny amerikansk rapport, der når frem til, at gensplejsede fødevarer ikke udgør nogen fare for mennesker og dyr. Konklusionerne vil dog ikke ændre danskernes skeptiske holdning til GMO, mener ekspert.

”Måske bliver løsningen, at vi trækker proteiner ud af luften”
26. Apr 2016
FØDEVAREINGREDIENSER – En ny rapport sammenfatter perspektiver og muligheder for foder- og fødevareingrediensindustrien, men hvor store er perspektiverne reelt? Foodculture.dk har spurgt en professor fra DTU Fødevareinstituttet.

Grønt proteingræs skal erstatte sojaimport
25. Aug 2015
DLF-Trifolium går sammen med KU om at udvikle græs med mere protein. Bæredygtigt foder, brændsel og fødevarer kan være på vej til glæde for landmændene, der i fremtiden kan skære ned eller måske helt undgå det importerede sojaprotein.

GMO-forsker: Tro på naturen with a twist
03. Nov 2014
Genmodificering er en vigtig del af fremtidens sundhedsskabende fødevarer, mener forsker Anne S. Meyer

Debat: ”Vi skal af med myter om GMO”
12. Jun 2014
4 debattører var uenige om GMOs rolle, men enige om, at der mangler viden på området, da en debat om GMO blev afviklet på Folkemødet.

Mogens Jensen: Danske løsninger kan sikre mere mad til verden
19. May 2014
Verden vokser med 240.000 mennesker hver eneste dag, og det skaber en enorm udfordring for verden fødevareproduktion. Foodculture.dk har spurgt handels- og udviklingsminister, Mogens Jensen (A), til udfordringen forud for topmøde på Aarhus Havn.

Valg til Europa-Parlamentet
06. May 2014
EUs politik for landbrugs- og fødevareområdet har afgørende betydning for rammebetingelserne i den danske fødevaresektor. Derfor er Europaparlamentsvalget afgørende for hele branchen.

National selvbestemmelse om GMO kan skade EU-markedet
05. May 2014
Danmark skal kunne sige nej til GMO, mener de danske kandidater til EU-parlamentsvalget. Derfor vil de stemme for national selvbestemmelse. Men det kan skade det indre marked og skabe sager i WTO, mener organisationer og eksperter.

EU-valg skudt i gang med fokus på landbrug
11. Apr 2014
Spidskandidaterne tog hul på valgkampen til debatmøde på Axelborg. Øverst på dagsordenen står ensretning af rammevilkår, der sikrer vækst og arbejdspladser i Danmark.

Biprodukt fra biobrændstof sikrer billigere foder
25. Mar 2014
Forskningsprojekt løser problemer med svingende næringsindhold i foder med et biprodukt fra bioethanol-produktionen. Det kan sænke behovet for import af sydamerikansk sojafoder.

Danske slagtekyllinger må nu få GMO-foder
18. Dec 2013
Dansk slagtefjerkræs bestyrelse har besluttet at tillade GMO-foder i produktionen af danske kyllinger.

Europæere er ikke mere kritiske over for GMO
24. Sep 2013
Europæere er ikke mere kritiske over for GMO og berigede fødevarer end eksempelvis amerikanere, viser nyt svensk studie. Vores skepsis skyldes en mere negativ spørgeteknik.

Interview: Når en GMO-aktivist vender på en tallerken
28. May 2013
I 1990’erne var han glødende anti-GMO aktivist. Men i år 2010 ændrede journalist og forfatter Mark Lynas sin holdning 180 grader. I dag føler han et moralsk ansvar for at udbedre, hvad han kalder, den største kommunikationsmæssige skandale i nyere tid.

Ekspert: Europæisk GMO-halten har store konsekvenser
28. May 2013
Arealet af gensplejsede afgrøder på verdensplan har aldrig været større end i dag. Europa er den verdensdel, der dyrker mindst af de gensplejsede afgrøder, og dét har konsekvenser for landmænd og forskning.

Flere GMO-fund i kinesiske ris
07. Jun 2012
EU har skærpet overvågningen af importerede kinesiske risprodukter. Det skyldes talrige fund af ulovlige GMO-rester i kinesisk ris.

"Bier ingen adgang"
09. Feb 2012
Pollen i honning er en ingrediens og ikke en naturlig bestanddel. Derfor må bierne ikke hente pollen fra genmodificerede planter, der ikke er godkendt til fødevarer.

GMO-firma rykker rødderne op
07. Feb 2012
BASF flytter deres GMO-aktiviteter til USA på grund af politisk modstand i EU.

EU-tema i Food & Culture
02. Jan 2012
Med Danmarks som formandsland for EU skal der vækst på dagsordenen, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Det nye nummer af Food & Culture, som udkommer 2. januar, har EU på temasiderne.