Andre nyheder mærket med Beskæftigelse.

Debat: Skal fødevarer produceres tættere på forbrugeren?
18. Aug 2017
Ville det være bedre for klimaet, hvis alle fødevarer blev produceret tæt på forbrugeren? Enhedslisten og Landbrug & Fødevarer har hvert deres svar.

Mosteri vil skabe fødevarer af 40 tons affald
08. Nov 2016
En tredjedel af frugt og bær går til spilde i produktionen af juice, saft og marmelade. Nyt projekt skal afdække, hvordan producenter kan udnytte de næringsfulde rester til fx frugtstænger.

Stram fiskeripolitik har givet flere fisk i havet
11. Oct 2016
Overfiskeri var tidligere et massivt problem, men en stram EU-regulering af fiskeriet har knækket kurven. Derfor kan Danmark godt slække lidt på forsigtigheden og høste nogle flere fisk, mener Danmarks Fiskeriforening.

Vi skal aflive kødmyter i kantinerne
04. Oct 2016
Bliver danske kyllinger bedøvet før halalslagtning - og bliver der brugt antibiotiske vækstfremmere i svinefoder? Det er nogle af de spørgsmål, køkkenprofessionelle kan have svært ved at svare på.

Dyrevelfærdspanel: Uenige på et oplyst grundlag
04. Oct 2016
En svineproducent, en bioetiker, en slagtefjerkræschef og en stjernekok har sagt ja til at debattere dyrevelfærd og kødproduktion på en række arrangementer for foodservicebranchen. Her fortæller de, hvorfor.

Fremtidens fisk er opdrættet
13. Sep 2016
Om fem år vil opdrættede fisk overstige udbuddet af vildtfangede fisk, viser ny analyse. Positivt, så længe der er tale om ansvarligt opdræt, siger WWF. Men i dag importerer vi de fleste opdrætsfisk fra lande, hvor bæredygtighed og miljø ikke nødvendigvis spiller så stor en rolle.

Kamelmælk får et skub af danske eksperter
06. Sep 2016
KAMELMÆLK – Potentielt er der gode penge i kamelmælk. Derfor får kamelbønder og mælkeproducenter i Nordafrika hjælp fra danske eksperter med at opnå renere og mere forbrugervenlige produkter, samtidig med, at de udforsker mulighederne for kamelost- og yoghurt.

Eksperter: Højst usikkert, hvad et Brexit vil betyde for danske fødevarer
21. Jun 2016
BREXIT - Foodculture.dk har spurgt fire eksperter, hvad et Brexit vil betyde for dansk eksport af fødevarer. To er pessimistiske, én er optimistisk, og en fjerde kalder det for ren spekulation at udtale sig om sagen.

Hollandsk torvehal kombinerer madmarked med lejligheder
21. Jun 2016
MADMARKEDER - I Markthal kan du som Alice i eventyrland gå rundt under buen i et psykedelisk havelandskab og købe ost og krydderier, mens beboere kigger på dig fra deres taglejligheder. Følg med til Rotterdam, hvor hollænderne er gået all in i forsøget på at flytte tidens torvehalstrend til nye højder.

Badeland bliver til bæredygtigt byikon
14. Jun 2016
IVÆRKSÆTTERI - Badelandet Tropicana havde sin storhedstid i 90’ernes Rotterdam, men i årevis fik stedet lov til at forfalde. I 2015 blev Tropicana opkøbt af idealistiske iværksættere, og nu bobler de forhenværende bassiner af bæredygtige initiativer, som også danskere bliver inspireret af.

Norske sild hitter på danske påskeborde
15. Mar 2016
SILDE-EKSPORT - Vi spiser sild i stor stil til påske, men de sild, vi spiser, kommer primært fra Norge, selvom der er masser af små lækre sild i de indre danske farvande. Danskerne vil have store, fede sild, lyder forklaringen.

BrugLandet-debat åbner for skæve bidrag
23. Feb 2016
MEDIEDEBAT - #BrugLandet, hedder et hashtag på sociale medier, hvor alle kan komme med forslag til at sætte gang i hjulene i danske yderområder. Foodculture.dk vil følge debatten henover foråret og skrive om mulige konstruktive forslag.

Landbrugspakken var vendepunktet
12. Jan 2016
TENDENSER - Regeringens landbrugspakke var vendepunktet i 2015, der også vil blive husket for kvotestop og prisfald på mælk, mener Mejeriforeningen formand Steen Nørgaard Madsen.

Analyse: Indvandrere styrker dansk eksport
15. Dec 2015
VÆKST - Sprog- og kulturforståelse blomstrer, når mennesker fra andre lande bosætter sig i Danmark. Koordinationsproblemer i erhvervslivet bliver mindre, og det har en positiv effekt på eksporten, viser en analyse fra L&F.

Landmænd er glade for udenlandske medarbejdere
08. Dec 2015
ARBEJDE - Udenlandske medarbejdere i landbruget har en bedre arbejdskultur og bedre forventninger om løn og arbejdsvilkår end danske medarbejdere, svarer landmændene i en ny undersøgelse fra L&F.

Unge danske kvinder er mindst selvstændige
03. Nov 2015
ANALYSE - De seneste tal fra OECD viser, at Danmark ligger på den absolutte sidsteplads, når det gælder andelen af unge selvstændige erhvervskvinder. Det høje danske velfærdsniveau får skylden.

Kriseramte landmænd får tilbud om gratis rådgivning
02. Oct 2015
GÆLD - En nordjysk rådgivningsvirksomhed vil give 200 landmænd gratis rådgivning som konsekvens af krisen i landbruget. Konkurrerende virksomheder kalder det smart markedsføring, der dog ikke batter for alvor.

Nordtyskere er interesserede i dansk bondegårdsferie
15. Sep 2015
TENDENS - En undersøgelse peger på et stort potentiale i at tiltrække nordtyske turister til dansk bondegårdsferie. Der mangler en platform, som samler trådene, efterlyser danske aktører.

Parløb med erhvervslivet sikrer succes til fødevareuddannelser
11. Aug 2015
Lav arbejdsløshed og et tæt samarbejde med erhvervslivet lokker et stigende antal unge til fødevareuddannelser. Men universiteterne så gerne, at endnu flere havde interesse for uddannelserne.

Fællesskabs-landbrug laver over 100 slags grøntsager
04. Aug 2015
To økologiske pionerer dyrker et bredt udvalg af grøntsager på Samsø til butikker, men også forbrugere. Bagmændene gætter på, at der om 10 år vil være 100 tilsvarende fællesskabsstøttede landbrug i Danmark.

Alger er fremtidens super-biomasse
07. Jul 2015
Dyrkning af alger på havet kan blive en global kilde til dyrefoder, medicin, kosttilskud og meget andet. Forskningen på området er allerede langt.

Specialøl sætter gang i dansk øldrikkeri
23. Jun 2015
ANALYSE - De seneste år har danskerne drukket færre øl end førhen, men det er ved at vende. Det er til dels specialøllene, der kan tage æren for det, vurderer cheføkonom Thomas Søby.

Hvad er Danmarks største erhverv?
13. Jun 2015
Folkemødet 2015 - Danmarks 4 største erhverv var samlet til en quiz om, hvem der er størst og fylder mest på en række parametre. Se, hvem der vandt på viden.

Lokale producenter bør have direkte adgang til kunderne
09. Jun 2015
DEBAT - Der er mange penge i at sælge til de store spillere i detailleddet, men det er ikke nødvendigvis den bedste langsigtede strategi for de mindre danske fødevareproducenter.

Kødforbruget i kinesiske landområder vokser hurtigere end byerne
09. Jun 2015
ANALYSE - Kinesernes forbrug af kød og mejeriprodukter er steget kraftigt over hele landet. De landlige områder oplever en hurtigere vækstrate på forbruget af kød, fisk, fjerkræ og mælk end byerne, viser rapport.

Her er virkningerne fra mælkekvoternes ophør
02. Jun 2015
Hør tre mejerier, en mælkeproducent og en mejerirådgiver se tilbage på, hvad det har betydet, at mælkekvoterne ophørte 1. april.

Dansk landbrug bruger ressourcerne mere effektivt
05. May 2015
ANALYSE - En metode, der sætter håndgribelige tal på effektiviteten i landbruget og dets forbrug, viser, at dansk landbrug bliver mere og mere effektivt. Det skal bruges politisk, mener cheføkonom.

Fede tider for økologiske svineproducenter
25. Apr 2015
Tillægspriserne til økologiske svineproducenter slår rekord for syvende uge i træk. Nu kan man godt leve af at producere økologiske grise, fortæller en producent.

Kommentator: Landbrugets eget ansvar at komme med i valgkampen
20. Apr 2015
Et kommende valg vil ikke dreje sig særligt om landbruget. Derfor må erhvervet gribe den oplagte chance for at komme på dagsordenen: udkantsdanmark.

Hver fjerde krone stammer fra fødevareindustrien
10. Apr 2015
ANALYSE - Omsætningen i den danske fødevareindustri udgør næsten en fjerdedel af den samlede danske fremstillingsindustris omsætning. Det viser nye tal fra OECD.

Opdrættere forudser færre fisk med ny regeringsplan
10. Feb 2015
2020-strategien for bæredygtig akvakultur i Danmark kan føre til faldende produktion, fordi regeringen opkøber anlæg, og fordi der mangler havbrug, mener opdrættere. Miljøministeren afviser.

25 mio. skal gøre gartnerier grønne
12. Jan 2015
Gartnerierne får 25 mio. kroner til grøn teknologi i 2015. Det kan sætte skub i investeringerne i varmepumper, der kan lagre sommervarme, men som PSO-afgiften hidtil har stået i vejen for.

Derfor elsker vi at hade svin
04. Jan 2015
Svinebranchen er helt tæt på danskerne på en række sårbare områder som fødevaresikkerhed, sundhed og miljø. Netop derfor elsker medierne at berette om svin, mener flere eksperter.

Tesfaye og Engel-Schmidt kæmper for grønne job
08. Dec 2014
Der er et kæmpe uindfriet potentiale for vækst og job i grønt brændstof, men Danmark sidder på hænderne, mener Mathias Tesfaye (S) og Jakob Engel-Schmidt (V). De ønsker begge langt mere fart på den grønne omstilling.

Coop relancerer den klassiske brugsforening
05. Dec 2014
Lokale fødevarer skal sælges lokalt, og supermarkederne skal hjælpe med at bygge bro til landmændene, lyder visionen fra Coop, der allerede er i gang med at rulle planerne ud.

Fremtidens tøj er lavet af mælk og træ
02. Dec 2014
Verdens voksende befolkning tvinger os til at udvikle bioøkonomien, der er meget mere end bioenergi, lyder det fra minister og en række eksperter. Dansk fødevareklynge kan spille nøglerolle, mener de.

Udkantsdanmark i 2040: Fødevareklyngen står for jobbene
11. Nov 2014
Fødevareklyngen sikrer job i yder- og landkommunerne helt frem mod 2040, viser ny analyse. Sammen med turisme er netop landbrugs- og fødevareerhvervet de største håb for at sikre udkantsjob, mener både minister og professor.

Lokale fødevarer er - ofte - godt for klimaet
28. Oct 2014
Danske frilandsgrøntsager belaster klimaet mindst, mens drivhusgrøntsager er tungere for klimabelastningen. Der er dog sket en stor udvikling, fremhæver danske gartnerier.

Forbrugerne skal definere lokal mad
21. Oct 2014
Lokal mad mangler en dansk definition, men ifølge 5 eksperter og interessenter handler det ikke om at definere ordene, men om at udbrede lokal mad og lade forbrugerne selv definere begrebet.

Selveje: Blokvognslandbrug udrydder job i udkantsområder
07. Oct 2014
Jobbene forsvinder, når blokvogns-landbrug rykker ind. Det viser bitter erfaring fra tysk landbrug, hvor fonde har investeret intenst. Vi må ikke lade det ske i Danmark, advarer landboformand.

Studerende vil igen være mejeriingeniører
03. Sep 2014
Et samarbejde imellem fødevarevirksomheder har vendt udviklingen for mejeriingeniører. På Københavns Universitet er 23 netop begyndt på kandidatuddannelsen. Det er en stigning på 50 pct.

Virksomheder er begejstrede for mikropraktik
26. Aug 2014
En praktikordning, hvor kandidatstuderende over få dage kan få et lynindtryk af virksomheder, oplever stigende popularitet. Landbrug & Fødevarer ser ordningen som en del af fremtiden.

Eksportfald for frostgrønt har kostet 1000 job
19. Aug 2014
Billige sydeuropæiske ærter presser den danske ærteproduktion, som på trods af høj kvalitet har faldende eksport. Det har allerede kostet 1000 arbejdspladser inden for frostgrønt, vurderer ekspert.

Gartnerier: Udskillelsesløb skudt i gang af katastrofeår
12. Aug 2014
Store underskud blandt de danske potteplantegartnerier i 2013 har skudt et udskillelsesløb i gang. Rekordhøje afgifter og vigende salgstal vil presse nogle gartnerier til at lukke, vurderer eksperter.

Biobrændstof giver håb om nyt dansk energieventyr
05. Aug 2014
Milliardeksport og tusindvis af job venter forude, hvis Danmark går forrest i udviklingen af 2. generations biobrændstof. Succesen afhænger dog af ambitiøse politiske beslutninger, mener eksperter.

Grafik: Her er der pesticidrester i frugt og grønt
21. Jul 2014
Hvis du vil undgå pesticidrester i din mad, skal du vælge dansk frugt og grønt, mener fødevareministeren. 3 grafer viser dig her, hvilke fødevarer du skal vælge for at undgå pesticidrester.

OECD: Behov for klyngetænkning i Afrika
17. Jun 2014
Den danske fødevareklynge kan sidde med nøglen til at udvikle værdikæden fra jord til bord rundt om i Afrika. Ny OECD-rapport udstiller stort potentiale for investering og udvikling.

Nyvalgte: EU-valgkamp manglede fokus på vigtige emner
30. May 2014
Der gik indlandspolitik i valgkampen, mener både ekspert og parlamentarikere. De savnede alle fokus på de EU-politiske udfordringer, som de nyvalgte nu står over for.

Madbloggere
22. May 2014
Hvem de de danske madbloggere, hvad blogger de om, og hvad er deres forhold til danske virksomheder? Bliv klogere på de danske madbloggere.

EU’s grønne ben foran styrker dansk energieksport
13. May 2014
EU skal gå foran med ambitiøse klimamål, mener danske EU-Parlaments-kandidater. Fokus på vedvarende energi kan give mere eksport af energiteknologien for EU og Danmark, vurderer eksperter.

De 7 mest iøjnefaldende overimplementeringer
06. May 2014
Overimplementering skader Danmark konkurrenceevne. Få overblik over 7 af de områder, hvor vi i Danmark har overimplementeret EU-lovgivningen.

EU-valg skudt i gang med fokus på landbrug
11. Apr 2014
Spidskandidaterne tog hul på valgkampen til debatmøde på Axelborg. Øverst på dagsordenen står ensretning af rammevilkår, der sikrer vækst og arbejdspladser i Danmark.

Virksomheder er nøglen til færre ledige fødevarekandidater
14. Mar 2014
Danske universiteter vil inkludere ledighedstal fra arbejdsmarkedet for at mindske ledighed, fortalte Rektorkollegiet tidligere på ugen. Husk at inkludere virksomheder, lyder bønnen nu fra ledende iagttagere.

Biavlsforening: Brug penge på bier, ikke forskning
04. Mar 2014
Fokus på bidødelighed er forfejlet i Danmark, hvor det snarere handler om at skaffe flere bier, mener erhvervsbiavlerforening. Fødevareudvalget er lydhør, men vil fortsat prioritere forskning.

DuPont: Lav ét sted for fødevareuddannelser i Danmark
04. Feb 2014
Fødevarevirksomheden DuPont ønsker at samle danske videregående fødevareuddannelser ét sted for at opnå højere faglighed. Forslaget møder velvillighed i branchen.

Læsø lugter af mad og mink
23. Oct 2013
Fødevareklyngen står bag næsten hver tredje arbejdsplads på Læsø. Uden klyngens arbejdspladser ville øen miste indbyggere og skatteindtægter.

Hækkerup: Danske fødevarevirksomheder får del i tyrkisk vækst
26. Sep 2013
Tyrkiets fødevare- og landbrugssektor er i hastig vækst. En ny aftale understreger, at danske fødevarevirksomheder får del i den fremtidige vækst.

Virksomheder savner samlet forskningsindsats
10. Sep 2013
Danmark er førende i ingrediens- og enzymbranchen, men kun så længe, vi satser på forskning. Det område har stået i stampe fra politisk side, mener virksomheder og universiteter.

Kun få sæsonarbejdere i danske marker
12. Aug 2013
Kun 2,9 procent af arbejdet i dansk landbrug er sæsonarbejde, viser tal fra EU. Højt lønniveau fremmer mekaniseringen og skubber sæsonproduktion til udlandet, lyder forklaringen.

Michelin-kokke vil gøre social most til must have
05. Aug 2013
Indehaverne af Restaurant Kadeau har store planer med Bornholms Mosteri, som de investerede i for nyligt. Økologisk saft og most skal have en fast plads på danskernes middagsborde.

Bornholmsk himmerige af pasta
09. Jul 2013
Pastariget udnytter det særlige øklima til at dyrke durumhvede, som i hænderne på en håndfuld medarbejdere bliver til pasta med bid.

TV: Fødevarer skal skabe vækst i Danmarks udkanter
02. Jul 2013
Der er flere omkostninger ved at drive fødevarevirksomhed på Bornholm. Men det kan faktisk vendes til en forretningsmæssig fordel at være placeret i en af Danmarks udkanter.

Troen på den rustne ko REDIRECT
02. Jul 2013

Troen på den rustne ko
02. Jul 2013
Turister kommer forbi den lille landsby for at smage på specialoste og tage billeder af den rustne ko, der til trods for rusten ikke er et symbol på forfald. Tværtimod.

Når fabrikkerne lukker
02. Jul 2013
For få år siden var der mere end 40 møbelfabrikker på Salling, men i dag er der kun ganske få tilbage. Succesfuldt mejeri og bryghus giver de lokale håb om en fremtid med job og vækst.

Svært at rekruttere højtuddannede til udkanten
25. Jun 2013
Virksomhederne i udkantsdanmark hungrer efter højtuddannet arbejdskraft. Men det er de færreste højtuddannede, der bider på udkantskrogen og flytter ud af storbyerne.

En skov af viden er samlet i Glyngøre
25. Jun 2013
En af de mest videnstunge virksomheder i fødevareklyngen er placeret, hvor det er sværest at tiltrække uddannet arbejdskraft. Foodculture.dk har besøgt Skov A/S.

Fødevareklyngen holder liv i udkantsområderne
14. Jun 2013
NYHEDSANALYSE - Yderområderne i Danmark kæmper med massiv arbejdsløshed og folkevandring til storbyerne. Fødevareklyngen er et af de erhverv, der kan vende udviklingen med øget produktion.

Udkantsjob matcher ikke folks kvalifikationer
13. Jun 2013
Beboerne i udkantsdanmark har svært ved at finde nye job, der matcher deres kvalifikationer. Det er en af hovedårsagerne til folkevandringen fra yderområderne til byerne.

Minister inviterer til svinetopmøde
19. Mar 2013
Svinebranchen har ventet på handling siden oktober 2012. Nu inviterer fødevareministeren branchens parter til et møde omkring den kritiske udvikling i antallet af slagtesvin.

Danske svineslagtninger slået tilbage til 1992
07. Mar 2013
Den danske slagtesvin-produktion er i en årrække skrumpet. Produktionen af slagtesvin kommer i 2013 til at ramme samme niveau som i 1992. Samtidig er smågriseproduktionen eksploderet.

Virksomheder mangler ordrer - forbrugere holder på pengene
23. Dec 2012
Manglende ordrer er den største begrænsning for produktionen i danske fødevarevirksomheder viser konjunkturmåling. Årsagen er forbrugernes lave forbrug.

Vi køber dansk for at sikre naboens job
18. Dec 2012
Når danske forbrugere vælger danske fødevarer, gør de det for at sikre danske arbejdspladser og kortere varetransport. Fødevarestyrelsen er positiv overfor en eventuel dansk mærkningsordning.

Flere fyringer på vej i fødevareerhvervet
23. Oct 2012
ANALYSE: Slagterier og andre fødevarevirksomheder skal de kommende år gennem flere fyringsrunder, spår ny analyse. Tican er blandt de mange virksomheder, der måske allerede rammes i 2013.

Danskere køber dansk for at sikre danske jobs
01. Feb 2012
Næsten 80 pct. af de danske forbrugere sværger til danske fødevarer. Det gør de mest for at sikre danske arbejdspladser. Smag og fødevaresikkerhed kommer i anden række.