Andre nyheder mærket med Antibiotika.

Gode, sunde og friske
18. Aug 2017
Hver uge handler flere end 115.000 københavnere på madmarkedet Torvehallerne midt i København. FoodCulture har spurgt, hvorfor de køber lokalt.

Paradoks: Flere pesticider kan give færre pesticider
31. May 2017
Det kan virke besynderligt, at regeringen vil tillade flere typer af pesticider, når målet er at nedsætte det samlede forbrug af pesticider, men det er faktisk en del af løsningen, forklarer to landbrugsforskere.

Vi skal aflive kødmyter i kantinerne
04. Oct 2016
Bliver danske kyllinger bedøvet før halalslagtning - og bliver der brugt antibiotiske vækstfremmere i svinefoder? Det er nogle af de spørgsmål, køkkenprofessionelle kan have svært ved at svare på.

Dyrevelfærdspanel: Uenige på et oplyst grundlag
04. Oct 2016
En svineproducent, en bioetiker, en slagtefjerkræschef og en stjernekok har sagt ja til at debattere dyrevelfærd og kødproduktion på en række arrangementer for foodservicebranchen. Her fortæller de, hvorfor.

Rapport: Dansk kød og mælk overholder grænseværdier for medicinrester
06. Jul 2016
MEDICINRESTER - Danske landmænd har helt styr på at overholde grænseværdierne for rester af lægemidler i fødevarer, viser nyeste opgørelse fra Fødevarestyrelsen. Danmark ligger rigtig flot, lyder det fra landbrugsprofessor, men grænseværdierne burde stadig være lavere, mener Dyrenes Beskyttelse.

Eksperter: Fermenterede grøntsager kan holde os sunde
03. May 2016
FERMENTERING – Fermenterede fødevarer har været kendt i tusindvis af år, men er blevet en af de hotteste kosttrends lige nu. Fornuftigt, mener både tarmeksperter og kokke, der ser et stort potentiale i metoden.

McDonald's stiller krav om bedre dyrevelfærd
09. Jun 2015
Burgermastodonten McDonald's lægger pres på sine leverandører for at opnå bedre dyrevelfærd. Store virksomheder tænker i stigende grad bæredygtighed ind i produktionen for at tilfredsstille forbrugerne, siger ekspert.

Derfor elsker vi at hade svin
04. Jan 2015
Svinebranchen er helt tæt på danskerne på en række sårbare områder som fødevaresikkerhed, sundhed og miljø. Netop derfor elsker medierne at berette om svin, mener flere eksperter.

Foodculture: De 5 største hit i 2014
02. Jan 2015
Se hvilke historier der løb med opmærksomheden på Foodculture.dk i 2014. Du får her de 5 mest læste artikler.

Minister til kamp mod antibiotika
19. Nov 2014
Forbruget af antibiotika til mennesker er steget med 20 pct. på 10 år. Det er alarmerende, mener sundhedsministeren, der lancerer ny kampagne. Landbruget får også en løftet pegefinger med på vejen.

Overlæge: MRSA-frygt ude af proportion
11. Nov 2014
Risikoen for at få MRSA på en rejse til Portugal eller Italien er minimal, men den er stadig mere end 10 gange højere end herhjemme. Medierne pisker frygt frem i befolkningen, mener overlæge.

Danske kyllinger indeholder nu færre resistente bakterier
01. Oct 2014
Der er sket et betydeligt fald i antallet af de resistente bakterier ESBL i de danske slagtekyllingebesætninger. Antallet kan komme endnu længere ned, mener Landbrug & Fødevarer.

Medier bedst til sure svinehistorier
13. Jun 2014
Udenlandske medier fremhæver dansk svineproduktion for høj fødevaresikkerhed og lavt forbrug af antibiotika, mens de hjemlige stiller fokus på kritiske forhold.

Sundhedsstyrelsen: Ingen grund til ny MRSA-frygt
07. May 2014
Tre danskere uden tilknytning til svineproduktionen er døde af MRSA i 2012 og 2013. Det overrasker dog ikke eksperter, som afviser grund til fornyet frygt.

Internationale medier beundrer lavt dansk antibiotikaforbrug
26. Mar 2014
Udenlandske journalister besøger Danmark for tiden for at fortælle, at danske svinestalde er blandt de bedste til at administrere og mindske antibiotikaforbrug.

Medicin: Muligt kvantespring mod resistent MRSA
25. Feb 2014
Dansk opdagelse kan skabe et kvantespring i kampen mod resistente MRSA og tuberkulosebakterier. Men investorerne tøver, og der er lang vej til færdig medicin.

Resistente bakterier i importeret kød bekymrer forskere
11. Sep 2012
Importeret kød indeholder langt flere resistente bakterier end dansk kød. Det bekymrer forskerne, der forudser, at det derfor bliver sværere at behandle blærebetændelse og blodforgiftning i fremtiden.

Antibiotikarester i kød kan give farlige spegepølser
30. Aug 2012
Hvis der er antibiotikarester i det kød, der bruges til at fremstille spegepølser, er der en risiko for, at sygdomsfremkaldende bakterier kan overleve i pølsen, viser ny forskning fra Københavns Universitet.

Forbrug af kritisk antibiotika styrtdykker
05. Jul 2012
Landbrugets frivillige stop for brug af cephalosporiner i svineproduktionen har ført til et fald på 99 procent siden 2009.

Dansk svinefarmer fløjet til USA som godt eksempel
26. Jan 2012
I USA kæmper mange sundhedsorganisationer en kamp for at få de amerikanske svineproducenter til at skære ned på antibiotikaforbruget. En af dem har fløjet svineproducent Kaj Munck ind som det gode eksempel.

USA vil bruge mindre antibiotika
11. Jan 2012
Den amerikanske sundhedsstyrelse vil have landmænd og dyrlæger til at bruge mindre antibiotika. Det gælder især de bredspektrede cephalosporiner, som danske landmænd er holdt op med at bruge.