Andre nyheder mærket med Politik.

Højteknologi kan gavne klimaet og mætte milliarder
08. Sep 2017
I fremtiden vil fødevarer blive produceret på højteknologiske bedrifter, der er klimavenlige og udnytter klodens ressourcer effektivt.

Debat: Skal fødevarer produceres tættere på forbrugeren?
18. Aug 2017
Ville det være bedre for klimaet, hvis alle fødevarer blev produceret tæt på forbrugeren? Enhedslisten og Landbrug & Fødevarer har hvert deres svar.

Danske lokale varer kommer på Europakortet
18. Aug 2017
Knap 1400 europæiske fødevarer har fået EU's stempel på, at deres oprindelse hænger sammen med lokale områder eller traditioner. Kun seks af fødevarerne på listen er danske, men flere er på vej.

Pesticiders dårlige ry kan ikke luges væk
01. Jun 2017
De har tidligere været skyld i ødelagte skove og døde rovfugle. Det dårlige ry hænger ved, selvom pesticider i dag er noget helt andet end for få årtier siden, og belastningen nu er betydelig mindre.

Paradoks: Flere pesticider kan give færre pesticider
31. May 2017
Det kan virke besynderligt, at regeringen vil tillade flere typer af pesticider, når målet er at nedsætte det samlede forbrug af pesticider, men det er faktisk en del af løsningen, forklarer to landbrugsforskere.

Godt eller skidt? Risici ved pesticider
31. May 2017
Pesticider er et emne, der skaber debat, og forskere er uenige om, hvor forsigtige vi skal være. To førende forskere giver hver deres indspark her.

Rovfuglene er tilbage i Danmark
31. May 2017
Intensiv jagt og pesticider, der i dag er forbudt, var frem til 1970'erne fatalt for rovfuglene. Men nu er de store fugle ikke længere et særsyn i de danske landskaber. Efter flere årtier yngler de her igen.

Stram fiskeripolitik har givet flere fisk i havet
11. Oct 2016
Overfiskeri var tidligere et massivt problem, men en stram EU-regulering af fiskeriet har knækket kurven. Derfor kan Danmark godt slække lidt på forsigtigheden og høste nogle flere fisk, mener Danmarks Fiskeriforening.

Internationalt mad-topmøde på vej til København
28. Jun 2016
VÆKST - Et årligt mad-topmøde er på vej til København og skal blive en pendant til World Economic Forum i Davos – men kun den globale fødevare-elite er inviteret. Københavns Kommune er blandt de involverede.

Gourmander kritiserer industriens billige chokolade
24. May 2016
PRODUKTUDVIKLING - Ingrediensindustrien arbejder målrettet på at give os billigere chokolade med mindre kakaosmør. Men det har intet med rigtig chokolade at gøre, mener flere producenter af kvalitetschokolade.

Japanerne kan godt lide synlig kontrol, så vi bad politiet styrke beredskabet ved grænsen
17. May 2016
EKSPORTMARKEDER – Danmark har oparbejdet et unikt ry for fødevarer på mange eksportmarkeder, men hvorfor egentlig? Foodculture.dk har spurgt Steen Steensen, der sidste år gik på pension efter 36 år i Udenrigstjenesten.

Store fordele ved at tillade madaffald som svinefoder
29. Mar 2016
FODERFORBRUG - Hvis EU ophæver forbuddet mod brug af madaffald som svinefoder, kan 1,8 millioner hektar landbrugsjord, der nu bruges til svinefoderproduktion, frigøres til andre formål. Forsker mener dog, det er tvivlsomt, at EU vil lempe på lovgivningen.

”Når kongehuset er med, ryger besøget på avisforsiderne”
29. Mar 2016
ERHVERVSFREMSTØD - Når danske delegationer rejser ud med minister og kongehus, er der mange agendaer på spil. Men den direkte effekt på eksporten kan være svær at se, siger ekspert.

Proteinholdig morgenmad gør patienter hurtigere raske
09. Feb 2016
SUNDHED - Småtspisende patienter var et problem på Aalborg Universitetshospital, indtil hospitalets diætister tog fat på morgenmaden. Forum for Underernæring efterlyser en målrettet ernæringsindsats fra politikere og ledelse.

Unge landmænd: Dyrevelfærd skal gerne give vækst
26. Jan 2016
UDFORDRING - Unge landmænd har et mindre rosenrødt og et mere teknisk syn på dyrevelfærd end forbrugerne, viser en ny rapport om dyrevelfærd på landbrugsuddannelserne.

Særregler bremser produktion af øko-juletræer
22. Dec 2015
MÆRKNING - Danske producenter må ikke kalde deres juletræer for økologiske, selvom produktionen er omlagt til økologi. Det må tyske producenter til gengæld godt. Det rammer eksporten, mener juletræsproducent.

Fiskehandlere og restauranter sælger truet ål
22. Dec 2015
BÆREDYGTIGHED - Til jul og påske er ål en populær spise, selvom bestandene er truet. Supermarkederne er stoppet med at sælge ål, men fiskehandlere og restauranter har ingen planer om at stoppe salget.

Landbrugsordførerne tager ordet: Lisbeth Bech Poulsen (SF)
22. Dec 2015
SERIE - God kvalitet, mindre medicin og mere økologi er nogle af visionerne for SF for det danske landbrugs- og fødevareerhverv.

Staten tjener millioner på at beskatte luften i softice
15. Dec 2015
SVULMEAFGIFTEN – Politikerne er trætte af den, is-producenterne er trætte af den, erhvervsorganisationerne er trætte af den. Afgiften på luft i is er til debat.

Landbrugsordførerne tager ordet: Andreas Steenberg (B)
15. Dec 2015
ORDFØRERNE - Landmændene skal belønnes for at investere grønt og miljøvenligt, så Danmark kan leve op til EU's klimakrav, mener Landbrugsordfører fra Radikale Venstre, Andreas Steenberg.

Landbrugsordførerne tager ordet: Christian Poll (Å)
03. Nov 2015
SERIE - Økologi, grønt og naturpleje skal ifølge Alternativets landbrugsordfører, Christian Poll, vægtes langt tungere. Midlerne skal findes ved at flytte rundt på landbrugsstøtten.

Landbrugsordførerne tager ordet: Mette Bock (I)
27. Oct 2015
Liberal Alliance mener, at der skal helt konkrete tiltag til for erhvervet, men også at disse kun kan løftes uden overimplementering og detailregulering, som de mener kvæler landmændenes faglighed.

Landbrugsordførerne tager ordet: Maria Reumert Gjerding (Ø)
20. Oct 2015
SERIE - 16-punktsplanen er et trist initiativ, som har et forkert og ensidigt fokus, mener Enhedslisten. De mener, at der behov for nye visioner og mere hensyn til miljø og natur, så Danmark kan være rustet til fremtiden.

Landbrugsordførerne tager ordet: Dansk Folkeparti René Christensen (O)
13. Oct 2015
SERIE - Dansk Folkeparti ønsker at styrke landbrugs- og fødevareerhvervet, så Danmark får en stærk position i fremtiden. Ordføreren mener, at der før har været et forkert politisk fokus på området.

Nyt folketingsår: Her står den politiske kamp
06. Oct 2015
POLITIK – Regeringens 16-punktsplan samt miljø og klima bliver rammen om den politiske debat, mener politiske iagttagere. Vi har spurgt landbrugsordførerne, hvor de hver især vil slå et slag.

Landbrugsordførerne tager ordet: Simon Kollerup (A)
06. Oct 2015
SERIE - Socialdemokraterne ønsker at skabe vækst i landbrugssektoren, men de prioriterer også, at det kræver hensyn til både natur og miljø.

Landbrugsordførerne tager ordet: Erling Bonnesen (V)
06. Oct 2015
SERIE - 16-punktsplanen har første prioritet for Venstre i det nye folketingsår, hvor fokus ligger på konkurrenceevnen for dansk landbrug og det samlede fødevareerhverv.

Kriseramte landmænd får tilbud om gratis rådgivning
02. Oct 2015
GÆLD - En nordjysk rådgivningsvirksomhed vil give 200 landmænd gratis rådgivning som konsekvens af krisen i landbruget. Konkurrerende virksomheder kalder det smart markedsføring, der dog ikke batter for alvor.

”Amerikanerkæde kunne inspirere til at håndtere mælkekrisen”
08. Sep 2015
INDSIGT - Eksperter roser Rema 1000 og Dagrofas støtte til danske mælkebønder, men peger på, at de og alle andre i Danmark kunne have gavn af at reagere, inden krisen lander. Whole Foods Market i USA kunne være forbilledet.

Ambassadør om eksport: Ruslandskrisens sår vil aldrig hele helt
25. Aug 2015
Rusland vil være selvforsynende, og den virkelighed må vi vænne os til. Eksporten til Rusland bliver derfor aldrig, som vi kendte den før krisen – selv hvis det lykkes at ophæve importforbuddet, siger dansk ambassadør.

EU: En ud af tyve anprisninger holder vand
09. Jun 2015
Op mod 95 pct. af de bæredygtige mærker på vores fødevarer er enten forkerte eller umulige at bekræfte, mener EU. Fælles standarder vil rydde op i junglen af grønne anprisninger, siger Arla og Landbrug & Fødevarer.

Fødevarevalgene der skal redde verden
29. May 2015
ANALYSE - Morgendagens fødevarer er mættet med mening, symbolik og reelle forskelle. Her er temaerne, der vil præge fødevareforbrugernes stræben efter bæredygtighed frem mod 2025.

Økologiske landmænd er forbilleder i Europa
26. May 2015
EU-Kommissionen inviterer de mest innovative europæiske landmænd på erfaringsudveksling i Milano om økologisk fødevare- og råvareproduktion. Blandt de inviterede forbilleder er tre danske økologer.

Kommentator: Landbrugets eget ansvar at komme med i valgkampen
20. Apr 2015
Et kommende valg vil ikke dreje sig særligt om landbruget. Derfor må erhvervet gribe den oplagte chance for at komme på dagsordenen: udkantsdanmark.

Politisk pres for nyt dansk energi-eventyr
13. Apr 2015
Eksperter og oppositionspolitikere fra begge fløje ser gerne, at en dansk produktion af avancerede biobrændstoffer bliver sat i gang. Men regeringen tøver med at sætte skub i processen.

Fremtidens tøj er lavet af mælk og træ
02. Dec 2014
Verdens voksende befolkning tvinger os til at udvikle bioøkonomien, der er meget mere end bioenergi, lyder det fra minister og en række eksperter. Dansk fødevareklynge kan spille nøglerolle, mener de.

Miljøminister: Mindre moms på madspild
27. Nov 2014
Det bliver nu billigere for butikkerne at donere de mange kilo overskudsmad, som ryger i containeren, til velgørenhed. Det har Skatteministeriet netop meddelt.

Minister til kamp mod antibiotika
19. Nov 2014
Forbruget af antibiotika til mennesker er steget med 20 pct. på 10 år. Det er alarmerende, mener sundhedsministeren, der lancerer ny kampagne. Landbruget får også en løftet pegefinger med på vejen.

Er klimaet forbrugerens ansvar?
12. Nov 2014
Forbrugerens ansvar er centrum for en konference om klimavenligt fødevareforbrug mandag den 17. november.

Udkantsdanmark i 2040: Fødevareklyngen står for jobbene
11. Nov 2014
Fødevareklyngen sikrer job i yder- og landkommunerne helt frem mod 2040, viser ny analyse. Sammen med turisme er netop landbrugs- og fødevareerhvervet de største håb for at sikre udkantsjob, mener både minister og professor.

Afgift står i vejen for energieffektive gartnerier
04. Nov 2014
Ny teknologi kan gøre de ellers energislugende gartnerier helt energineutrale ved at lagre sommervarme i grundvandet. Men PSO-afgiften står i vejen for den grønne omstilling, lyder det fra erhvervet.

Smørstegt sommerkål skal være Danmarks nye nationalret
29. Oct 2014
Danmarks nye nationalret bør pege mod fremtiden fremfor fortiden, mener fremtidsforsker Birthe Linddal. Hun foreslår derfor, at smørstegt sommerkål skal være ny nationalret frem for stegt flæsk eller karbonader.

Landmand: Stadig herre på egen gård
30. Sep 2014
Selv om skødet nu ligger hos AP Pension, føler Knud Winther Thomsen sig stadig som en fri landmand. Tiden og store, dyre landbrug vokser fra de gamle finansieringsmodeller, mener han.

Selveje: Fonde truer sjælen i dansk landbrug
25. Sep 2014
Sjælen i dansk landbrug er truet af fonde og pensionskasser på opkøb, mener historiker. Landmænd værner om en lang tradition med selveje, men de er afhængige af nye finansieringskilder. Læs 1. del i en serie om selveje.

Naturpleje: Vi svigter 150.000 hektar natur
25. Sep 2014
Landmænd frygter bøder og underskud ved at satse på græssende kødkvæg, der kan pleje naturen. Derfor får 150.000 hektar plejekrævende natur lov til at gro til i buskads og skov.

Biobrændstof giver håb om nyt dansk energieventyr
05. Aug 2014
Milliardeksport og tusindvis af job venter forude, hvis Danmark går forrest i udviklingen af 2. generations biobrændstof. Succesen afhænger dog af ambitiøse politiske beslutninger, mener eksperter.

Ekspert: Vi får aldrig et støttefrit landbrug i Europa
28. Jul 2014
Selvom danskerne mener, at landbrugsstøtten er en gevinst for hele samfundet, er de stadig blandt de mest kritiske i EU. Ifølge en ekspert får EU dog aldrig et støttefrit landbrug.

Danske landmænd går en skæbnedag i møde
23. Jul 2014
Fødevareministeriet offentliggør snart, hvordan landbrugsstøtten skal fordeles til de danske landmænd i fremtiden. Det kan få store konsekvenser for dansk landbrug, mener formanden for Landbrug & Fødevarer.

Grafik: Her er der pesticidrester i frugt og grønt
21. Jul 2014
Hvis du vil undgå pesticidrester i din mad, skal du vælge dansk frugt og grønt, mener fødevareministeren. 3 grafer viser dig her, hvilke fødevarer du skal vælge for at undgå pesticidrester.

Kort: Se fordelingen af økologi i Danmark
11. Jun 2014
Få overblik over, hvor det samlede økologiske produktionsareal fordeler sig på de danske regioner

Folkemødet favner flere virksomheder
10. Jun 2014
Virksomheder deltager i stigende omfang på den politiske festival Folkemødet på Bornholm. Ekspert mener, at det er en gevinst for demokratiet.

Økomejerierne tror på regeringens 2020-mål
02. Jun 2014
Thise og Naturmælk har tiltro til, at regeringen når at få fordoblet sit økologiske areal på trods af, at flere økologer lægger om til konventionel produktion.

EU’s grønne ben foran styrker dansk energieksport
13. May 2014
EU skal gå foran med ambitiøse klimamål, mener danske EU-Parlaments-kandidater. Fokus på vedvarende energi kan give mere eksport af energiteknologien for EU og Danmark, vurderer eksperter.

De 7 mest iøjnefaldende overimplementeringer
06. May 2014
Overimplementering skader Danmark konkurrenceevne. Få overblik over 7 af de områder, hvor vi i Danmark har overimplementeret EU-lovgivningen.

Politikere skyer Landbrugsudvalget
06. May 2014
Parlamentarikerne fravælger Landbrugsudvalget i EU, og det kan skade danske interesser, advarer Danish Dairy Board fra Bruxelles. Afgørende, at politikerne søger indflydelse, fastslår EU-ekspert.

EU-valg skudt i gang med fokus på landbrug
11. Apr 2014
Spidskandidaterne tog hul på valgkampen til debatmøde på Axelborg. Øverst på dagsordenen står ensretning af rammevilkår, der sikrer vækst og arbejdspladser i Danmark.

Fælles ambition om færre døde pattegrise
11. Mar 2014
Fødevareministeren og svinebranchen er enige om, at dødeligheden blandt pattegrise skal ned. Men der er uenighed om tempoet op til svinetopmødet den 13. marts.

Gjerskov: Jeg provokerede, fordi jeg klogede mig om landmænds hverdag
07. Mar 2014
INTERVIEW - Mette Gjerskov provokerede nogle, fordi hun som akademiker-kvinde klogede sig om landbruget. Men hendes samarbejde med landbrugstoppen var fint, og hun er stadig ikke bitter over ministerfyringen.

Dan Jørgensen: Jeg er træt af fokus på min person
22. Feb 2014
INTERVIEW - Dan Jørgensen var Danmarks tredje fødevareminister i 2013. Han blev modtaget med storm og har stadig et par måneder efter udnævnelsen svært ved at få lov til at tale om politik. Personen skygger.

Politisk opbakning til regeringens vækstplan for fødevareerhvervet
16. Jan 2014
Ved det åbne samråd om regeringens vækstplan for fødevareerhvervet mente oppositionen dog ikke, at fødevareminister Dan Jørgensen var konkret nok i sine svar.

Kina vil ikke have danske kyllinger endnu
13. Nov 2013
Det lykkedes ikke at få sat gang i processen om en markedsåbning af det kinesiske marked for dansk kyllingekød.

Forskning i fødevarer forhindrer fattigdom
05. Nov 2013
Christian Friis Bach har netop givet 105 mio. kr. til fødevareforskning i organisationen CGIAR. En undersøgelse herfra viser, at verdens fattige får fødevarer for 9 gange investeringen.

Minister: Dansk landbrug skal satse på Afrika
05. Nov 2013
INTERVIEW - Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) mener, at dansk landbrug skal investere i fattige afrikanske lande og bidrage med viden og erfaring.

Kinesere skal gnaske danske kyllingefødder
05. Nov 2013
Med fødevareministeren i spidsen forsøger et dansk eksportfremstød i de kommende dage at åbne markederne i Kina og Japan for danske fødevarer.

Professor tvivler på effekt ved skærpede klimakrav til dansk landbrug
09. Aug 2013
Professor Jørgen E. Olesen vurderer, at skærpede krav til dansk landbrug kan have ringe virkning på udledningen af drivhusgasser. Til gengæld kan de skævvride konkurrenceevnen.

Guide: Det skal du opleve på Folkemødet 2013
10. Jun 2013
Har du svært ved at vælge blandt de 1300 debatarrangementer, som finder sted på Folkemødet på Bornholm, så find en guide til madens debatter her.

Fremtidens vækst er i fødevaresektoren
03. Jun 2013
Regeringens Vækstteam for Fødevarer vurderer, at fødevaresektoren kan skabe op til 25.000 nye arbejdspladser i Danmark og styrke eksporten gennem en mere ressourceeffektiv produktion og smidigere lovning.

EU glider i olivenolien
29. May 2013
En mindre krig på ord er brudt ud mellem Nord- og Sydeuropa, efter EU-Kommissionen har trukket et kontroversielt forslag tilbage, der ville have forbudt restauranter at servere olivenolie i andet end forseglede engangsforpakninger.

Bæredygtighed er mere end miljø
28. May 2013
Bæredygtig fødevareproduktion handler om både løn- og arbejdsvilkår, priser og brug af naturressourcer. FN’s fødevare- og landbrugsorganisation arbejder på retningslinjer for bæredygtighed.

EU sår ufred i frøland
14. May 2013
Folkelige protester mod nye EU-regler for kontrol med europæiske frøsorter har fået Bruxelles til at lette krav til små frøfirmaer og sjældne sorter. Nu er det de store frøproducenter, der går på barrikaderne.

Landbruget står centralt i frihandelsaftale med Canada
02. May 2013
Landbruget står midt i det afgørende slag i forhandlingerne om en frihandelsaftale mellem EU og Canada. Europæiske bønder frygter konkurrencen fra Canadas svine- og oksekødsproducenter og USA.

Ny metode: Børn skal lære sunde madvaner allerede i vuggestuen
16. Apr 2013
Børn i vuggestuer og børnehaver skal lære at spise mere varieret, så de kan få sunde madvaner, der holder hele livet. Det kan lade sig gøre med en bevidst madpædagogik, viser erfaring.

TEMA: Ingen kvinder i toppen af fødevareerhvervet
04. Apr 2013
8 ud af de 10 største fødevarevirksomheder i Danmark har ikke en eneste kvinde i bestyrelsen. Nye regler fra 1. april skal få virksomhederne til at reagere på problemet.

Virksomheder udnytter ikke kvindeligt potentiale
04. Apr 2013
Der er for få kvindelige topledere i fødevarevirksomhederne, og det er en hæmsko for branchen, mener ekspert. Erfaringer fra Arla viser, at større mangfoldighed skaber bedre bundlinje.

Langt mellem kvinderne i landbrugets top
04. Apr 2013
Kvinder er underrepræsenterede i landbrugets bestyrelser, der går glip af kvinders kompetencer. Årsag: Mænd rekrutterer fra deres netværk.

Stigende elafgifter skader gartneriers konkurrenceevne
18. Mar 2013
Danske blomsterproducenter betaler årligt mange millioner mere for el end deres europæiske konkurrenter. Konkurrenceevnen er svækket, og brancheforeningen vil have loft over afgiften.

Danske virksomheder får ingen CSR-klager
07. Mar 2013
Regeringen oprettede sidste år en klage- og mæglingsinstans, så folk kunne klage over danske virksomheder. Men indtil videre er der ikke kommet en eneste klage.

Minister: Skuffet over russisk importforbud
26. Feb 2013
Et halvt år efter medlemskabet i verdenshandelsorganisationen WTO sætter Rusland fra 1. april en stopper for importen af læggekartofler. Handels- og investeringsministeren kalder russernes blokade for skuffende.

Øko-Danmark halter efter sine europæiske kolleger
19. Feb 2013
Mens arealet af økologisk dyrket landbrugsjord er hastigt stigende i Europa, går omlægningen til økologisk jordbrug noget langsommere i Danmark. Det harmonerer ikke med regeringens målsætninger.

Transportafgift bliver differentieret af hensyn til udkantsdanmark
18. Feb 2013
Politikere viser forståelse for trængte erhverv i landområderne. Transportafgiften bliver mindre i landdistrikterne end i hovedstaden, siger skatteordfører fra Socialdemokratiet, Thomas Jensen.

Økomælk truet af transportafgift
14. Feb 2013
Den kommende transportafgift vil koste økomejeriet Naturmælk op imod 2,3 mio. kr. Helt urimeligt at straffe landbrugsvirksomheder i yderområderne, mener adm. direktør i L&F Søren Gade.

Fødevareminister vil forbedre skolefrugtordning
12. Feb 2013
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) vil nu ændre skolefrugtordningen, så flere børn får glæde af EU-støttet frugt. Det sker efter, at foodculture.dk for nylig beskrev den problematiske ordning.

Gjerskov: Skolefrugtordning er for bureaukratisk
12. Feb 2013
Foodculture.dk beskrev for et par uger siden, at bureaukrati er ved at tage livet af skolefrugtordningen. Nu vil fødevareminster Mette Gjerskov (S) forbedre ordningen, så flere skolebørn får frugt.

Rundspørge: Ordførere enige om målrettet regulering af kvælstof
31. Jan 2013
Alle landbrugsordførere i Folketinget er enige om, at det er en god idé at målrette reguleringen af kvælstof. Det viser en rundspørge foretaget af foodculture.dk.

Enigt folketing: Kvælstofregler bør laves om
31. Jan 2013
Der bør være forskellig kvælstofregulering på robuste og sårbare jorde, siger samtlige partier i en rundspørge foretaget af foodculture.dk. Landbrug & Fødevarer bakker op om den nye kurs, der gavner både landbruget og miljøet.

Kørselsafgifter bliver dyre for Danmark
24. Jan 2013
DEBAT: Landbrug & Fødevarer og Dansk Transport og Logistik sammenligner regeringens forslag om en kørselsafgift med en beskatning på luft. Afgiften vil ramme erhvervslivet hårdt påpeger organisationerne.

DRs dramaserie Borgen skaber myter
21. Jan 2013
Dramaserier som Borgen skaber myter om politiske emner i virkeligheden, vurderer medieforskere. Seriens afsnit 24 handler om danske svin, men indeholder både fakta og myter om svineproduktionen.

Ny dialogsøgende formand for Landbrug & Fødevarer
07. Nov 2012
Den 57-årige Martin Merrild er valgt som ny formand for primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer. Hør hans bud på en dialogsøgende stil med omverdenen på video.

Landbrugets formand takker af med opfordring om dialog
07. Nov 2012
Formanden for Landbrug & Fødevarer Niels Jørgen Pedersen langede i sin årsberetning på organisationens delegeretmøde i dag ud efter medlemmer, der ikke bakker om den vedtagne strategi.

Økologisk forskning i fare
11. Oct 2012
Politikerne har taget hul på forhandlingerne om næste års forskningsmidler. Det ser ud til, at den økologiske forskning må kigge langt efter millioner, som den tidligere har haft til rådighed.

Arlachef vil hæve fødevareeksporten med 30 mia.
23. Aug 2012
Eksporten af fødevarer skal øges med 30 mia. kr., mener Arla Foods adm. direktør Peder Tuborgh. Han er i dag blevet udpeget som formand for regeringens netop nedsatte Vækstteam.

Afrikanere vil skabe et mini L&F i afrikansk stat
09. Jul 2012
En gruppe landmænd fra staten Lesotho i det sydlige Afrika har netop besøgt Danmark for at få vigtig viden om økologiske produktionsforhold og den danske måde at organisere sig som landmænd for at få indflydelse. Tanken er at skabe en landbrugsorganisation i Lesotho efter dansk forbillede.

Sukker- og fedtafgift rammer enlige med børn
06. Jul 2012
Øgede afgifter på fedt- og sukker rammer de svage i samfundet viser nye tal fra erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Politisk flertal mod sukkerafgiften
30. Jun 2012
En rundspørge blandt Folketingets skatteordførere viser et flertal mod både sukker- og fedtafgiften. Også regeringspartierne erkender, at afgifterne er problematiske. Men de kan stadig blive en realitet.

Fødevareministeren: Vi arbejder videre med Kina
21. Jun 2012
Kinabesøget i forrige uge betød store eksportaftaler for landbrugs- og fødevareerhvervene. Til november tager fødevareminister Mette Gjerskov til Kina og følger op på de initiativer, der blev sat i gang i slutningen af sidste uge.

Price tryllede med madskrald
16. Jun 2012
Adam Price lavede mad med kasserede fødevarer fra det lokale supermarked, da Landbrug & Fødevarer åbnede op for debat til Folkemødet om madspild.

Tab af internet får mælkeproducenter til at bryde loven
01. Jun 2012
Hvis ikke de fire store teleselskaber lykkes med at finde en løsning i dag, mister 40.000 danskere deres internetforbindelse. For mange landmænd er det alvorligt for deres drift, fordi mange processer foregår online.

Tyske nynazister har økologi som mærkesag
11. May 2012
Det tyske nynazistiske parti NPD slår på økologien i deres valgkamp til delstatsvalget i Slesvig-Holsten til maj.

Etiske Råd: Ja til bioenergi, men..
11. May 2012
Det Etiske Råd fejrede sit 25-års jubilæum med en debatdag om udnyttelsen af bioenergi. Rådet præsenterede i den forbindelse en rapport med en række anbefalinger om fremtidens biobaserede samfund.

Norske Tine vil brandbeskatte dansk ost
07. Mar 2012
Landbrug & Fødevarer tager sag op med Udenrigsministeriet, efter at det norske mejeriselskab Tine har ytret ønske om at pålægge gul ost en særtold på 260 pct.

Lovgivning er nøglen til bedre dyrevelfærd
29. Feb 2012
Dyr er ikke maskiner, men levende væsner, som vi skal tage os godt af, og det sker bedst gennem lovgivning. Det er budskabet fra parlamentsmedlem Dan Jørgensen på det danske EU formandskabs konference om dyrevelfærd i Bruxelles.

Øko-yoghurt rammes hårdt af sukkerafgift
22. Feb 2012
Regeringen vil hæve afgiften på sukkerholdige varer som syltede agurker og yoghurt fra 2013. Hvis det bliver gennemført, vil en fjerdedel af prisen på en liter øko-yoghurt være afgifter.

Natur- og landbrugskommission på plads uden medlemmer
07. Feb 2012
Regeringens nye natur- og landbrugskommission er på plads hedder det i en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet. Endnu er det dog kun kommissionens formand, der er blevet udnævnt.

Pia Olsen Dyhr: "Dansk pels behøver ingen hjælp"
01. Feb 2012
Kopenhagen Fur har netop åbnet den københavnske modeuge, hvor handels- og investeringsmininsteren lovede hjælp til modebranchen. Men den danske minkbranche er så dygtig, at den ikke behøver hendes hjælp, lød budskabet.