Andre nyheder mærket med Miljø.

Højteknologi kan gavne klimaet og mætte milliarder
08. Sep 2017
I fremtiden vil fødevarer blive produceret på højteknologiske bedrifter, der er klimavenlige og udnytter klodens ressourcer effektivt.

Mere end en døgnflue? Insekter kan få fast plads på tallerkenen
08. Sep 2017
Vi skal lave mere og mere mad i fremtiden, men vi er ved at løbe tør for plads på planeten. En mulig løsning kan være insekter – men hvordan gør man det lækkert at spise melorme, når man kan få foie gras?

Vil københavnerne spise insekter?
08. Sep 2017
FoodCulture har været en tur forbi Copenhagen Bug Fest (Københavns insektfestival) for at høre, hvad københavnerne synes om de insekter, de blev budt på.

Ingen grund til at græde over spildt valle
08. Sep 2017
Restprodukter fra mælke- og kødproduktion spiller en stadigt vigtigere rolle i udviklingen af fødevarer. Før endte de ofte i skraldespanden.

Udnyt naturens hjælpemidler
08. Sep 2017
Enzymer kan gøre vores fødevareprodukter sundere og mere holdbare, samtidig med at de bliver billigere at producere.

Tang, kunstigt kød og insekter på fremtidens middagsbord
08. Sep 2017
Kunstigt kød, tang og insekter kan erstatte kød på bordet i fremtiden. For en ting er sikkert, mener eksperterne: Vi kommer til at spise mindre kød, men hvad der i stedet kommer på tallerkenen, er de uenige om.

Lokale fødevarer er bedst - eller er de?
18. Aug 2017
Bedre dyrevelfærd, bedre kvalitet og kendskab til landmanden. Sådan lyder de gængse forvetninger til lokale fødevarer, Men lever varerne op til det?

Gode, sunde og friske
18. Aug 2017
Hver uge handler flere end 115.000 københavnere på madmarkedet Torvehallerne midt i København. FoodCulture har spurgt, hvorfor de køber lokalt.

Debat: Skal fødevarer produceres tættere på forbrugeren?
18. Aug 2017
Ville det være bedre for klimaet, hvis alle fødevarer blev produceret tæt på forbrugeren? Enhedslisten og Landbrug & Fødevarer har hvert deres svar.

Vinderfrø kan klare sig med færre pesticider
01. Jun 2017
Forskere arbejder på højtryk for at udvikle frø, der kan gøre danske græsproducenter i stand til at dyrke mere græs med færre pesticider. Projektet hedder 'Vinderfrø 2025'.

Pesticiders dårlige ry kan ikke luges væk
01. Jun 2017
De har tidligere været skyld i ødelagte skove og døde rovfugle. Det dårlige ry hænger ved, selvom pesticider i dag er noget helt andet end for få årtier siden, og belastningen nu er betydelig mindre.

Frygt styrer forbrugernes syn på pesticider
01. Jun 2017
Debatten om pesticider er præget af skyttegravsretorik, påpeger en sundhedsdebattør og en retoriker. Enten er du for eller imod. Førstnævnte tror på en mere nuanceret debat i fremtiden.

Paradoks: Flere pesticider kan give færre pesticider
31. May 2017
Det kan virke besynderligt, at regeringen vil tillade flere typer af pesticider, når målet er at nedsætte det samlede forbrug af pesticider, men det er faktisk en del af løsningen, forklarer to landbrugsforskere.

Godt eller skidt? Risici ved pesticider
31. May 2017
Pesticider er et emne, der skaber debat, og forskere er uenige om, hvor forsigtige vi skal være. To førende forskere giver hver deres indspark her.

Rovfuglene er tilbage i Danmark
31. May 2017
Intensiv jagt og pesticider, der i dag er forbudt, var frem til 1970'erne fatalt for rovfuglene. Men nu er de store fugle ikke længere et særsyn i de danske landskaber. Efter flere årtier yngler de her igen.

Mosteri vil skabe fødevarer af 40 tons affald
08. Nov 2016
En tredjedel af frugt og bær går til spilde i produktionen af juice, saft og marmelade. Nyt projekt skal afdække, hvordan producenter kan udnytte de næringsfulde rester til fx frugtstænger.

Økokaniner vækker begejstring hos kokke
25. Oct 2016
Stjernekokken Christian Puglisi har testet de første økokaniner fra danske landmænd, som efter planen kommer i restauranterne i 2017 og senere i detailhandlen.

Stram fiskeripolitik har givet flere fisk i havet
11. Oct 2016
Overfiskeri var tidligere et massivt problem, men en stram EU-regulering af fiskeriet har knækket kurven. Derfor kan Danmark godt slække lidt på forsigtigheden og høste nogle flere fisk, mener Danmarks Fiskeriforening.

Vi skal aflive kødmyter i kantinerne
04. Oct 2016
Bliver danske kyllinger bedøvet før halalslagtning - og bliver der brugt antibiotiske vækstfremmere i svinefoder? Det er nogle af de spørgsmål, køkkenprofessionelle kan have svært ved at svare på.

Fremtidens fisk er opdrættet
13. Sep 2016
Om fem år vil opdrættede fisk overstige udbuddet af vildtfangede fisk, viser ny analyse. Positivt, så længe der er tale om ansvarligt opdræt, siger WWF. Men i dag importerer vi de fleste opdrætsfisk fra lande, hvor bæredygtighed og miljø ikke nødvendigvis spiller så stor en rolle.

Endnu et internationalt madtopmøde på vej til København
05. Jul 2016
TOPMØDE - Miljø- og Fødevareministeriet er på vej med et internationalt madtopmøde, der vil samle ”en lang række engagerede toppolitikere, CEO’s og front runners”. Dermed har København udsigt til hele to nye madkonferencer for den globale fødevareelite.

Derfor er københavnere så vilde med byhaver
14. Jun 2016
URBAN GARDENING - Byhaverne vokser frem alle vegne i hovedstaden, men hvad bunder interessen i? Vi har spurgt tre højskole-elever, hvorfor de tog et fuldtidskursus i urban selvforsyning.

Hollændere introducerer en flydende kostald
07. Jun 2016
INNOVATION - Trenden er at sætte køer på græs, men en hollandsk virksomhed vil sætte køerne på vand. Dels for at få landbrug ind i byerne og forsyne byboerne med frisk mælk, dels for at tage første skridt i retning mod et selvforsynende flydende samfund, der kan modstå oversvømmelser og klimaforandringer.

Forskere vil skabe den ultimative jordbærfarve til industrien
17. May 2016
INGREDIENS - Forbrugerne foretrækker lyse jordbær - derfor er de mørkerøde sorter gået i glemmebogen. Men nu vil forskere udvinde den ultimative røde farve til ingrediensindustrien af de glemte bær.

Bybørn skal dyrke deres egne grøntsager
17. May 2016
URBAN GARDENING - Børne- og ungdomsorganisationen 4H står bag 20 nye fælleshaver i små og store byer over hele landet. Interessen er så stor, at organisationen i de kommende år vil åbne endnu flere haver for børn i byerne.

Elever dyrker øko-svampe i kaffegrums
10. May 2016
BÆREDYGTIGHED - Østershatte dyrket i økologisk kaffegrums indgår nu som en del af undervisningen på Hotel- og Restaurantskolen. Eleverne lærer om bæredygtighed ved at se affald blive omdannet til nye fødevarer.

Eksperter: Fermenterede grøntsager kan holde os sunde
03. May 2016
FERMENTERING – Fermenterede fødevarer har været kendt i tusindvis af år, men er blevet en af de hotteste kosttrends lige nu. Fornuftigt, mener både tarmeksperter og kokke, der ser et stort potentiale i metoden.

Brandekspert: Et temmelig first mover fødevareprojekt
15. Mar 2016
PROJEKTANMELDELSE – Et fremtidslaboratorium i Kødbyen, Space10, lancerede i december otte visualiseringer af fremtidige fødevareudfordringer. Projektet har fået stor omtale internationalt, og det er forståeligt, mener to designeksperter, som foodculture bad vurdere projektet.

Børn i husstanden vækker danskernes hang til økologi
08. Feb 2016
ØKOLOGI – Familier med to hjemmeboende børn har en større tendens til at prioritere økologi, viser tal fra Danmarks Statistik. For en familie på Christianshavn var det netop, da de blev forældre, at det økologiske forbrug eksploderede.

Øko-øllen er den nye stjerne på bryggerierne
02. Feb 2016
Danske Ølentusiaster jubler, forbrugerne efterspørger i stigende grad økologi, hvilket har sat gang i bryggeriernes lyst til at satse på øko-øl, men hvad er egentlig forskellen på den økologiske og den konventionelle humlebryg?

Musikfestivaler er blevet en rampe for bæredygtighed
12. Jan 2016
GRØN LINJE – Bæredygtighed og økologi fylder mere og mere på danske musikfestivaler. Festivalen NorthSide i Aarhus har ligefrem lanceret målsætninger om udelukkende at servere økologisk mad og at affaldssortere alt.

Særregler bremser produktion af øko-juletræer
22. Dec 2015
MÆRKNING - Danske producenter må ikke kalde deres juletræer for økologiske, selvom produktionen er omlagt til økologi. Det må tyske producenter til gengæld godt. Det rammer eksporten, mener juletræsproducent.

Fiskehandlere og restauranter sælger truet ål
22. Dec 2015
BÆREDYGTIGHED - Til jul og påske er ål en populær spise, selvom bestandene er truet. Supermarkederne er stoppet med at sælge ål, men fiskehandlere og restauranter har ingen planer om at stoppe salget.

Fairtrade-salg går bananas: vækst på 12 pct.
15. Jul 2015
Én bestemt frugt er populær, når forbrugerne lægger fairtrade-varer i kurven. Bananen er rykket ind på discountmarkedet og er hovedårsag til, at Fairtrade Mærket har oplevet en vækst på 12 pct. i 2014.

"Vi ved, at nogle virksomheder går under radaren"
23. Jun 2015
PORTRÆT – På ydre Nørrebro sidder en lille gruppe journalister på nyhedsmediet DanWatch og arbejder i månedsvis med at afsløre urimelige forhold i eksempelvis fødevare- og tekstilindustrien.

McDonald's stiller krav om bedre dyrevelfærd
09. Jun 2015
Burgermastodonten McDonald's lægger pres på sine leverandører for at opnå bedre dyrevelfærd. Store virksomheder tænker i stigende grad bæredygtighed ind i produktionen for at tilfredsstille forbrugerne, siger ekspert.

EU: En ud af tyve anprisninger holder vand
09. Jun 2015
Op mod 95 pct. af de bæredygtige mærker på vores fødevarer er enten forkerte eller umulige at bekræfte, mener EU. Fælles standarder vil rydde op i junglen af grønne anprisninger, siger Arla og Landbrug & Fødevarer.

Lokal mad, bæredygtighed og rock’n’roll
08. Jun 2015
Restaurantkæden Hard Rock Café prioriterer en bæredygtig fødevareindsats højt, fordi det er uadskilleligt fra rock’n’roll, mener de. Foodculture.dk tog med for at høre mere, da rock-kæden indviede deres nye restaurant.

Fødevarevalgene der skal redde verden
29. May 2015
ANALYSE - Morgendagens fødevarer er mættet med mening, symbolik og reelle forskelle. Her er temaerne, der vil præge fødevareforbrugernes stræben efter bæredygtighed frem mod 2025.

Mød en ualmindelig mælkeproducent
26. May 2015
PORTRÆT – Der er intet almindeligt over den måde, Esben Møller Xu, driver sin økologiske mælkeproduktion på. Det ville han betragte som et nederlag. Alt nytænkes på gården uden for Esbjerg.

Økologiske landmænd er forbilleder i Europa
26. May 2015
EU-Kommissionen inviterer de mest innovative europæiske landmænd på erfaringsudveksling i Milano om økologisk fødevare- og råvareproduktion. Blandt de inviterede forbilleder er tre danske økologer.

25 mio. skal gøre gartnerier grønne
12. Jan 2015
Gartnerierne får 25 mio. kroner til grøn teknologi i 2015. Det kan sætte skub i investeringerne i varmepumper, der kan lagre sommervarme, men som PSO-afgiften hidtil har stået i vejen for.

Madtendenser i 2015: Hurtigt, sundt og med smør
03. Jan 2015
De kommende 365 dage kalder på mere convenience-mad, alternative proteinkilder, nye sundhedsparametre og gastronomi, der spiller hjernen et pus.

Miljøminister: Mindre moms på madspild
27. Nov 2014
Det bliver nu billigere for butikkerne at donere de mange kilo overskudsmad, som ryger i containeren, til velgørenhed. Det har Skatteministeriet netop meddelt.

Ny undersøgelse: 1/3 af forbrugerne er ligeglade med klimaet
17. Nov 2014
Der er mange andre hensyn, der er vigtigere, end at vores fødevarer ikke belaster klima og miljø. Det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk.

De flyvende læger redder jordbær fra skimmelangreb
14. Nov 2014
Forsøg med at bruge bier til at bekæmpe skimmel på jordbær fik udbyttet til at stige med 50 pct. Det kan give muligheder for erhvervsbiavlerne.

Er klimaet forbrugerens ansvar?
12. Nov 2014
Forbrugerens ansvar er centrum for en konference om klimavenligt fødevareforbrug mandag den 17. november.

Er lokal mad navlepillende madmode?
28. Oct 2014
Madtrends lover ofte nye boller på suppen, lige indtil det ikke længere er spændende for eliten. Lokal mad er også elitært, men det behøver det ikke at være.

Forbrugerne skal definere lokal mad
21. Oct 2014
Lokal mad mangler en dansk definition, men ifølge 5 eksperter og interessenter handler det ikke om at definere ordene, men om at udbrede lokal mad og lade forbrugerne selv definere begrebet.

Fødevareminister: Lokal mad er bare dyrere
21. Oct 2014
Lokale fødevarer er både sundt for dig og godt for Danmark, men supermarkederne skal med, hvis det skal nå ud til alle. Og så kommer forbrugerne til at betale lidt ekstra, mener Dan Jørgensen.

Nap naboens nedfald
12. Sep 2014
Ny kampagne opfordrer danskerne til at gå på frugtrov i naboens have, og frugttræsejerne til at blive bedre til at dele ud af sagerne.

"Er bæredygtighed økologi eller mad til alle?"
08. Sep 2014
Klimaforandringer truer den globale fødevareproduktion, og det stiller dansk landbrug overfor nye udfordringer og overvejelser. Skal vi eksportere økologi eller effektivitet?

Greenpeace: MSC er ikke lig bæredygtigt fiskeri
02. Sep 2014
MSC-certificering er danske forbrugeres guide til fisk, der er bæredygtigt fanget, mener folkene bag mærket. Men det er forkert at kalde mærket bæredygtigt, mener Greenpeace.

Bæredygtige løsninger til en sulten planet
26. Aug 2014
Klimaforskere, politikere og erhvervslivet mødes for at diskutere dansk fødevarevirksomheds potentiale i en verden, hvor klimaforandringer sætter dagsordenen.

Ny landbrugsfilm kommer i 45 biografer
12. Aug 2014
Ny dokumentarfilm beskriver det ideologiske liv på det biodynamiske landbrug Thorshøjgaard, hvor Niels Stokholm bliver anmeldt af økologikontrollen. Filmen bliver vist i hele Danmark i september.

Biobrændstof giver håb om nyt dansk energieventyr
05. Aug 2014
Milliardeksport og tusindvis af job venter forude, hvis Danmark går forrest i udviklingen af 2. generations biobrændstof. Succesen afhænger dog af ambitiøse politiske beslutninger, mener eksperter.

Affald fra vejsiden havner i køernes maver
01. Aug 2014
Vejsideskrald breder sig til græsmarker og kan ende de danske malkekøers foder. Især aluminiumsdåser er et problem, fortæller landmand.

Grafik: Her er der pesticidrester i frugt og grønt
21. Jul 2014
Hvis du vil undgå pesticidrester i din mad, skal du vælge dansk frugt og grønt, mener fødevareministeren. 3 grafer viser dig her, hvilke fødevarer du skal vælge for at undgå pesticidrester.

Uenighed om beskyttelseszone om vandboringer
25. Jun 2014
Det danske grundvand hjemsøges af tidligere godkendte pesticider. Men organisationer og eksperter er uenige om det danske grundvand skal beskyttes med en større beskyttelseszone.

Danmark vil være verdensmester i græs
17. Jun 2014
Unikt samarbejde mellem landmænd, virksomheder og forskere sikrer dansk førerposition. Men der er potentiale til meget mere, lyder det fra branchen, der igen i år leverer græs til fodbold-VM.

Kød fra naturkvæg er sundere og smager af 'vildt'
11. Jun 2014
Omega-3, en smag af vildt og sandsynligvis flere antioxidanter. Det er gevinsten ved kød fra kvæg, der græsser i naturen, viser en ny dansk undersøgelse.

Slut med gyllelugt på Samsø
30. May 2014
I 2011 gjorde en afdelingsleder i DLG det til sin mission at skabe et lugtfrit Samsø. I dag er han ifølge Samsøs turistchef kommet i mål.

Mogens Jensen: Danske løsninger kan sikre mere mad til verden
19. May 2014
Verden vokser med 240.000 mennesker hver eneste dag, og det skaber en enorm udfordring for verden fødevareproduktion. Foodculture.dk har spurgt handels- og udviklingsminister, Mogens Jensen (A), til udfordringen forud for topmøde på Aarhus Havn.

Danmark bliver snart en ørken for bier
19. May 2014
Danmark bliver en ørken for bier, når rapsen afblomstrer, men nyt projekt undersøger, hvilke markblomster der kan komme bierne til undsætning.

Coop hjælper forbrugerne til at sortere emballage
08. May 2014
Fremover får Coops egne private label-varer et mærkat, der hjælper forbrugeren til at affaldssortere emballagen.

Vi vil selv grave kartoflerne op
06. May 2014
Flere danskere ønsker at opleve fødevareproduktionen helt ude hos landmanden, og vi hopper gerne selv i arbejdstøjet. Forbrugerne vil sikre sig, at både dyr og natur bliver behandlet godt.

Valg til Europa-Parlamentet
06. May 2014
EUs politik for landbrugs- og fødevareområdet har afgørende betydning for rammebetingelserne i den danske fødevaresektor. Derfor er Europaparlamentsvalget afgørende for hele branchen.

En lykkelig bøf i fryseren
06. May 2014
Det er populært at følge kødet hele vejen fra fold til fryser. Det mærkes i landets kogræsserforeninger, som melder om ventelister.

Plovløst landbrug beskytter jord og dyreliv
31. Mar 2014
Klimaforandringer, tab af biodiversitet og stigende problemer med jorderosion får konventionelle landmænd til at tænke i kreative baner for at beskytte jorden. Flere dropper ploven.

Biprodukt fra biobrændstof sikrer billigere foder
25. Mar 2014
Forskningsprojekt løser problemer med svingende næringsindhold i foder med et biprodukt fra bioethanol-produktionen. Det kan sænke behovet for import af sydamerikansk sojafoder.

Små familielandbrug er mere bæredygtige
25. Mar 2014
Små familielandbrug er bedre til bæredygtig produktion viser ny rapport fra tænketanken Food Tank. Dansk landbrugssociolog mener, at små brug tænker mere langsigtet.

Gjerskov: Jeg provokerede, fordi jeg klogede mig om landmænds hverdag
07. Mar 2014
INTERVIEW - Mette Gjerskov provokerede nogle, fordi hun som akademiker-kvinde klogede sig om landbruget. Men hendes samarbejde med landbrugstoppen var fint, og hun er stadig ikke bitter over ministerfyringen.

Dan Jørgensen: Jeg er træt af fokus på min person
22. Feb 2014
INTERVIEW - Dan Jørgensen var Danmarks tredje fødevareminister i 2013. Han blev modtaget med storm og har stadig et par måneder efter udnævnelsen svært ved at få lov til at tale om politik. Personen skygger.

Bæredygtige foreninger samler sig på Samsø
17. Feb 2014
Landsforeningen Praktisk Økologi går i april sammen med 5 andre bæredygtige foreninger om at holde fælles stormøde og værksteder om bæredygtig levevis.

Her er de nyeste trends fra verdens største øko-messe
14. Feb 2014
Grønkåls-chips, raw-chokolade og baobabpulver er måske ikke ligefrem en del af din hverdagskost. Men på Biofach 2014 ser vi et udpluk af de fødevarer, vi kommer til at spise i fremtiden.

Forbrugerrådet: Vi ved for lidt om vores fødevarer
11. Feb 2014
Forbrugerne træffer uoplyste valg, når de køber ind, fordi deres viden om fødevarer bliver mindre og mindre. Det mener Forbrugerrådet Tænk, som nu inviterer indenfor på danske gårde.

Selina Juul: Mindre madspild skal skabe jobs - ikke koste job
06. Feb 2014
Mindre madspild er ikke en trend, da en trend er noget, der går over. Mindre madspild skal blive en tendens, noget som skaber positiv og vedvarende forandring i samfundet, mener Selina Juul.

Svampe og bakterier sælger allerede i USA
28. Jan 2014
Mikrobielle løsninger, der erstatter kemi og pesticider på markerne, sælger allerede for millioner i USA. Men der et stykke vej igen til det store gennembrud herhjemme, mener eksperter.

Planteavl står over for transformation
28. Jan 2014
Naturlige svampe og bakterier skal erstatte miljøskadende kemi i landbruget. Det vil transformere måden, vi tænker pantebeskyttelse i dag, og sikre langt højere udbytte, mener Novozymes.

Milliardindustri på vej for mikrobielle løsninger
28. Jan 2014
Samarbejde mellem Novozymes og fødevaregiganten Monsanto kan være startskuddet på en milliardindustri, der vil transformere planteproduktionen i hele verden.

Øko-mærket får make-over
25. Dec 2013
Det røde Ø-mærke giver forbrugernes store forventninger til både dyrevelfærd, klima og miljø. Nyt projekt skal se, hvor øko-mærket skal stramme sine krav.

Mejerier kan bruge meget mindre vand
16. Dec 2013
Mejerierne kan spare 20-30 procent af vandforbruget og dermed penge og samtidig gavne miljøet, viser ny rapport fra Naturstyrelsen. Barriererne er bl.a. fødevaresikkerhed. Thise Mejeri genbruger allerede.

Vi er vilde med naturen
19. Nov 2013
Mere end halvdelen af danskerne er ude i naturen flere gange om ugen. Her nyder vi udsigten, motionerer og samler bær. Halvdelen mener, at landbruget passer på naturen, viser en ny undersøgelse.

Forskning: Sådan får vi flere slagtesvin
01. Oct 2013
Eksporten af smågrise er stigende, og det betyder færre slagtesvin i Danmark. Ny forskning sikrer flere slagtesvin ved at forbedre foderudnyttelsen, der har stået stille i 10 år.

Svinebranchen kæmper med mavesår
03. Sep 2013
Hver tiende slagtesvin udvikler alvorligt mavesår, viser ny rapport. Dyrenes Beskyttelse mener, at svineproducenterne kan undgå problemet.

Kan verden mætte 16 milliarder i år 2100?
23. Aug 2013
BLOG - I 2100 vil der muligvis være 16 milliarder mennesker på jorden. Er det en gylden mulighed for dansk landbrug eller en global katastrofe?

Større fokus på sprøjtemidlers cocktaileffekt
21. Aug 2013
Pesticider skal ikke længere kun risikovurderes et for et af EU’s fødevaresikkerhedseksperter, der fremover vil se på mulige kombinationseffekter. Det vækker dansk glæde.

Professor tvivler på effekt ved skærpede klimakrav til dansk landbrug
09. Aug 2013
Professor Jørgen E. Olesen vurderer, at skærpede krav til dansk landbrug kan have ringe virkning på udledningen af drivhusgasser. Til gengæld kan de skævvride konkurrenceevnen.

Økologiske rodfrugtrester får nyt liv som babymad
25. Jul 2013
I dag ender mange rodfrugter i producenters affaldscontainere, fordi de har en forkert størrelse. Ardo A/S og Aarhus Universitet vil forvandle rester til økologisk babymad.

Natursamarbejde skal længere ud på landet
11. Jun 2013
Landmænd og kommuner skal planlægge - sammen. Et nyt projekt skal gøre det nemmere for landmændene at udvide bedriften gennem fælles mål for landbrug, natur og turister.

Dine toiletbesøg får græsset til at gro
03. Jun 2013
Fosforrige krystaller fra urin forstopper rørene på renseanlæggene. I fremtiden kan krystallerne blive til gødning for danske marker.

Bæredygtighed er mere end miljø
28. May 2013
Bæredygtig fødevareproduktion handler om både løn- og arbejdsvilkår, priser og brug af naturressourcer. FN’s fødevare- og landbrugsorganisation arbejder på retningslinjer for bæredygtighed.

Kursus stiller kritiske spørgsmål ved Månegrisen
28. May 2013
Månegrisen bliver undervisningsemne på et sommeruniversitetskursus for danske fødevareaktører. Forelæseren på kurset stiller sig kritisk overfor regeringsprojektet.

Svært at måle robuste og sårbare jorde
28. May 2013
KVÆLSTOF - Første fase af en målrettet regulering af kvælstof kan træde i kraft inden for 2-3 år. Men der kan gå 5-10 år, inden man kan måle det kvælstof, der løber fra den enkelte mark og ud i vandmiljøet.

Flødeskums-CSR er blevet skyllet væk af krisen
05. Mar 2013
Før krisen var virksomheder socialt ansvarlige, hvis de gav en ged til Afrika en gang om året eller donerede penge til den lokale fodboldklub. Fem års krise har ændret udviklingen. Den sociale ansvarlighed er i dag en større del af virksomhedernes kerneforretning.

Rundspørge: Ordførere enige om målrettet regulering af kvælstof
31. Jan 2013
Alle landbrugsordførere i Folketinget er enige om, at det er en god idé at målrette reguleringen af kvælstof. Det viser en rundspørge foretaget af foodculture.dk.

Enigt folketing: Kvælstofregler bør laves om
31. Jan 2013
Der bør være forskellig kvælstofregulering på robuste og sårbare jorde, siger samtlige partier i en rundspørge foretaget af foodculture.dk. Landbrug & Fødevarer bakker op om den nye kurs, der gavner både landbruget og miljøet.

Vi køber udenlandsk grønt, selvom dansk er renere
29. Jan 2013
Udenlandsk frugt og grønt indeholder flere pesticidrester og bakterier end danske. Alligevel stiger importen. Eksperter mener, at forbrugerne er forvirrede på flere planer.

Uenighed om nyt miljømærke på brød
15. Jan 2013
Miljømærket Svanen kommer nu på fødevarer, i første omgang brød. Mærket bliver formentlig vedtaget allerede til sommer, men branchen mener, at det nye miljømærke vildleder mere, end det vejleder.

Naturpleje kan føde biogasanlæg
08. Jan 2013
En ny rapport om naturpleje i Danmark fastslår, at der ligger et stort potentiale for at udvinde biomasse, ligesom et større areal vil kunne bruges til kødkvægsproduktion.

Gylle-pionér vandt flot pris
15. Nov 2012
14 priser blev uddelt til CSR Awards i går. I blandt vinderne var Biocover A/S, for sit arbejde med miljøforbedring af gylle og Fynbloem for sit arbejde med at integrere medarbejderne.

Dansk økologi hitter i Finland
16. Oct 2012
Eksporten af dansk økologi er tredoblet siden 2007, og nu har et nyt marked i Finland åbnet sig. Grossistvirksomheden Urtekram har fundet vej til supermarkeder i Suomi.

Fødevareministeriet giver 7 mio. mere til natur og miljø
09. Oct 2012
Da der i år er kommet mange gode ansøgninger om støtte til natur- og miljøprojekter i Danmark har Fødevareministeriet valgt at give 7 mio. kr. ekstra.

Ny teknologi skal reducere ressourcespild
25. Sep 2012
Danske fødevarevirksomheder bruger hver dag enorme mængder vand, tid og energi på rengøring. Et forskerhold fra Københavns Universitet arbejder på at udvikle rengøringsmetoder med mindre vand.

Gør det ondt grisling?
31. Aug 2012
Der er mange penge i smertelindring til både dyr og mennesker, og viden om dyrenes smerte kan bruges til at forstå menneskets forhold til smerte. I 1980 blev der skrevet 20 artikler om dyrs smerte. I 2010 var tallet knap 2.000.

Verdens bedste stald
29. May 2012
Ny miljøteknologi, der forbedrer luftkvaliteten og store åbne staldarealer, hvor køerne kan gå rundt så meget som de orker. MTHøjgaard står bag en kostald, så moderne og førende at Ida Auken i marts præmierede den med EU Miljøprisen.

Hver eneste dråbe tæller
14. May 2012
Europa Kommissionen sætter fokus på vand med en tredages konference i maj, hvor der også er danske deltagere. De vil bl.a. dele viden om reduktion af næringsstoffer i havet.

Tulip: Der er penge i skraldet
04. Jan 2012
I årevis har Tulip gået glip af en fortjeneste, fordi al virksomhedens affald er blevet sendt til forbrændingen. Men det skal være slut, efter virksomheden er begyndt at sortere og genanvende op til 30 pct. af sit affald til gavn for både miljø og bundlinje.