Andre nyheder mærket med EU.

Fremtidens lokale fødevarer er masseproducerede
18. Aug 2017
Lokale fødevarer behøver ikke være købt i en lille gårdbutik eller dyrket på naboens mark. Lokale producenter skal tænke stort og begynde at masseproducere lokale fødevarer til eksport.

Danske lokale varer kommer på Europakortet
18. Aug 2017
Knap 1400 europæiske fødevarer har fået EU's stempel på, at deres oprindelse hænger sammen med lokale områder eller traditioner. Kun seks af fødevarerne på listen er danske, men flere er på vej.

Tid til terroir
18. Aug 2017
Grøntsagsavlerne i Odsherred var blandt de første i Danmark, der så værdien i lokale fødevarer. Den stigende interesse for terroir er udmøntet i et samarbejde, der involverer hele lokalområdet.

Pesticiders dårlige ry kan ikke luges væk
01. Jun 2017
De har tidligere været skyld i ødelagte skove og døde rovfugle. Det dårlige ry hænger ved, selvom pesticider i dag er noget helt andet end for få årtier siden, og belastningen nu er betydelig mindre.

Paradoks: Flere pesticider kan give færre pesticider
31. May 2017
Det kan virke besynderligt, at regeringen vil tillade flere typer af pesticider, når målet er at nedsætte det samlede forbrug af pesticider, men det er faktisk en del af løsningen, forklarer to landbrugsforskere.

Stram fiskeripolitik har givet flere fisk i havet
11. Oct 2016
Overfiskeri var tidligere et massivt problem, men en stram EU-regulering af fiskeriet har knækket kurven. Derfor kan Danmark godt slække lidt på forsigtigheden og høste nogle flere fisk, mener Danmarks Fiskeriforening.

Fremtidens fisk er opdrættet
13. Sep 2016
Om fem år vil opdrættede fisk overstige udbuddet af vildtfangede fisk, viser ny analyse. Positivt, så længe der er tale om ansvarligt opdræt, siger WWF. Men i dag importerer vi de fleste opdrætsfisk fra lande, hvor bæredygtighed og miljø ikke nødvendigvis spiller så stor en rolle.

Eksperter: Højst usikkert, hvad et Brexit vil betyde for danske fødevarer
21. Jun 2016
BREXIT - Foodculture.dk har spurgt fire eksperter, hvad et Brexit vil betyde for dansk eksport af fødevarer. To er pessimistiske, én er optimistisk, og en fjerde kalder det for ren spekulation at udtale sig om sagen.

Hollandsk torvehal kombinerer madmarked med lejligheder
21. Jun 2016
MADMARKEDER - I Markthal kan du som Alice i eventyrland gå rundt under buen i et psykedelisk havelandskab og købe ost og krydderier, mens beboere kigger på dig fra deres taglejligheder. Følg med til Rotterdam, hvor hollænderne er gået all in i forsøget på at flytte tidens torvehalstrend til nye højder.

Torvehaller er en verdensomspændende trend
21. Jun 2016
MADMARKEDER - Det er ikke kun danskere, der er vilde med torvehaller. Nye torvehaller skyder op over hele verden i en vældig fart for tiden. De ældre haller får nyt liv, og både turister og lokale kan se fordelene i at handle i de overdækkede fødevaremarkeder, der trækker kunderne tilbage til byerne.

Badeland bliver til bæredygtigt byikon
14. Jun 2016
IVÆRKSÆTTERI - Badelandet Tropicana havde sin storhedstid i 90’ernes Rotterdam, men i årevis fik stedet lov til at forfalde. I 2015 blev Tropicana opkøbt af idealistiske iværksættere, og nu bobler de forhenværende bassiner af bæredygtige initiativer, som også danskere bliver inspireret af.

Ny rapport: Sikkert at spise gensplejsede fødevarer
07. Jun 2016
GENMODIFICERING - Omkring 900 forskellige studier danner grundlag for en ny amerikansk rapport, der når frem til, at gensplejsede fødevarer ikke udgør nogen fare for mennesker og dyr. Konklusionerne vil dog ikke ændre danskernes skeptiske holdning til GMO, mener ekspert.

Hollændere introducerer en flydende kostald
07. Jun 2016
INNOVATION - Trenden er at sætte køer på græs, men en hollandsk virksomhed vil sætte køerne på vand. Dels for at få landbrug ind i byerne og forsyne byboerne med frisk mælk, dels for at tage første skridt i retning mod et selvforsynende flydende samfund, der kan modstå oversvømmelser og klimaforandringer.

Gourmander kritiserer industriens billige chokolade
24. May 2016
PRODUKTUDVIKLING - Ingrediensindustrien arbejder målrettet på at give os billigere chokolade med mindre kakaosmør. Men det har intet med rigtig chokolade at gøre, mener flere producenter af kvalitetschokolade.

Politikere: Lov om modermælkserstatning er gammeldags
24. May 2016
MODERMÆLKSLOV - Danske kvinder er i dag så oplyste, at det er usandsynligt, at tilbud på modermælkserstatning vil få dem til at opgive amning, lyder det enstemmigt fra sundhedsordførere fra Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Alternativet og Dansk Folkeparti.

Feminist: Lov om modermælkserstatning er udtryk for forældet kvindesyn
17. May 2016
MODERMÆLK - Præmissen for lov, der forbyder tilbud på modermælkserstatning i Danmark, er forstokket, mener tidligere bestyrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund, Ulla Tornemand. Ekspert kender ikke til beviser for, at modermælkserstatning får kvinder til at stoppe med at amme.

Store fordele ved at tillade madaffald som svinefoder
29. Mar 2016
FODERFORBRUG - Hvis EU ophæver forbuddet mod brug af madaffald som svinefoder, kan 1,8 millioner hektar landbrugsjord, der nu bruges til svinefoderproduktion, frigøres til andre formål. Forsker mener dog, det er tvivlsomt, at EU vil lempe på lovgivningen.

Norske sild hitter på danske påskeborde
15. Mar 2016
SILDE-EKSPORT - Vi spiser sild i stor stil til påske, men de sild, vi spiser, kommer primært fra Norge, selvom der er masser af små lækre sild i de indre danske farvande. Danskerne vil have store, fede sild, lyder forklaringen.

Særregler bremser produktion af øko-juletræer
22. Dec 2015
MÆRKNING - Danske producenter må ikke kalde deres juletræer for økologiske, selvom produktionen er omlagt til økologi. Det må tyske producenter til gengæld godt. Det rammer eksporten, mener juletræsproducent.

Fiskehandlere og restauranter sælger truet ål
22. Dec 2015
BÆREDYGTIGHED - Til jul og påske er ål en populær spise, selvom bestandene er truet. Supermarkederne er stoppet med at sælge ål, men fiskehandlere og restauranter har ingen planer om at stoppe salget.

L&F: ”Lavthængende frugter er høstet – herfra bliver det dyrt”
15. Dec 2015
KLIMA – Danmark skal lære andre lande om mere klimavenlige metoder og eksportere teknologi, der kan hjælpe med at nå det nye mål om en temperaturstigning på højst 2 grader, fastslår viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Analyse: Indvandrere styrker dansk eksport
15. Dec 2015
VÆKST - Sprog- og kulturforståelse blomstrer, når mennesker fra andre lande bosætter sig i Danmark. Koordinationsproblemer i erhvervslivet bliver mindre, og det har en positiv effekt på eksporten, viser en analyse fra L&F.

Landmænd er glade for udenlandske medarbejdere
08. Dec 2015
ARBEJDE - Udenlandske medarbejdere i landbruget har en bedre arbejdskultur og bedre forventninger om løn og arbejdsvilkår end danske medarbejdere, svarer landmændene i en ny undersøgelse fra L&F.

Københavnere luner sig ved varme fra gylle og opskyllet fedtemøg
17. Nov 2015
CIRKULÆR ØKONOMI – Et nyt biogasanlæg i Solrød kan med restprodukter fra pektinindustrien, tang og gylle opvarme over 1.500 husstande og give elektricitet til det tredobbelte.

Fonterra: Når kvotehypen lægger sig, vil mælkebønder opleve vækst
17. Nov 2015
INTERVIEW – Lukas Paravicini, CFO i verdens fjerdestørste mejeriselskab, Fonterra, spår lav, men balanceret vækst for fremtidens mælkebønder. Pris-sårbarheden vil dog fortsætte.

Nyt folketingsår: Her står den politiske kamp
06. Oct 2015
POLITIK – Regeringens 16-punktsplan samt miljø og klima bliver rammen om den politiske debat, mener politiske iagttagere. Vi har spurgt landbrugsordførerne, hvor de hver især vil slå et slag.

”Amerikanerkæde kunne inspirere til at håndtere mælkekrisen”
08. Sep 2015
INDSIGT - Eksperter roser Rema 1000 og Dagrofas støtte til danske mælkebønder, men peger på, at de og alle andre i Danmark kunne have gavn af at reagere, inden krisen lander. Whole Foods Market i USA kunne være forbilledet.

Ambassadør om eksport: Ruslandskrisens sår vil aldrig hele helt
25. Aug 2015
Rusland vil være selvforsynende, og den virkelighed må vi vænne os til. Eksporten til Rusland bliver derfor aldrig, som vi kendte den før krisen – selv hvis det lykkes at ophæve importforbuddet, siger dansk ambassadør.

Historisk lave mejeripriser rammer landmænd hårdt
13. Aug 2015
Lave mælkepriser, der ifølge nye tal fra FAO har været faldende siden starten af 2014, betyder underskud hos de danske mælkeproducenter. Trods den historisk dystre situation tror eksperter på fremtiden for dansk mælkeproduktion.

EU: En ud af tyve anprisninger holder vand
09. Jun 2015
Op mod 95 pct. af de bæredygtige mærker på vores fødevarer er enten forkerte eller umulige at bekræfte, mener EU. Fælles standarder vil rydde op i junglen af grønne anprisninger, siger Arla og Landbrug & Fødevarer.

Økologiske landmænd er forbilleder i Europa
26. May 2015
EU-Kommissionen inviterer de mest innovative europæiske landmænd på erfaringsudveksling i Milano om økologisk fødevare- og råvareproduktion. Blandt de inviterede forbilleder er tre danske økologer.

Politisk pres for nyt dansk energi-eventyr
13. Apr 2015
Eksperter og oppositionspolitikere fra begge fløje ser gerne, at en dansk produktion af avancerede biobrændstoffer bliver sat i gang. Men regeringen tøver med at sætte skub i processen.

Danske mælkeproducenter er Europas miljødukse
26. Mar 2015
Danmark er europamestre i miljøeffektiv mælkeproduktion, viser de nyeste tal fra EU. Alligevel fastholder regeringen et krav om yderligere reduktion af den danske udledning af ammoniak frem mod år 2020 på 24 pct.

Arla og Care samarbejder om mælk i Vestafrika
24. Mar 2015
Care hjælper Arla med at minimere konsekvenser for lokale mælkeproducenter i Vestafrika, når de som stor spiller træder ind på markedet. Potentialet er der, men strategien er ikke skudsikker, mener Afrikaekspert.

Ølandshvedefrø er ulovlige
14. Mar 2015
Den populære Ølandshvede er ikke godkendt af EU. Det betyder, at det er lovligt at dyrke, male og sælge Ølandshveden, men ulovligt at sælge og bytte såsæden. Landmænd og melproducenter vil ændre lovgivningen, og NaturErhvervstyrelsen arbejder på sagen.

Prognose: EU fortærer yderligere 1.000.000 ton fjerkræ i 2024
30. Jan 2015
ANALYSE - Forbruget af fjerkræ vil stige med knap 1 mio. ton i EU de næste 10 år. Det viser ny prognose, der samtidig forudser et samlet fald i forbruget af andre kødtyper end netop fjerkræ. Eksporten vil dog fortsat være i vækst frem mod 2024.

EU-rekord i eksport af fisk og skaldyr går til Danmark
26. Jan 2015
Danmark er Europas største eksportør af fisk og skaldyr, viser tal fra Eurostat. Især fødevaresikkerhed og efterspørgsel på MSC-mærkede fisk og skaldyr sender Danmark i front.

Analyse: Danskerne sparer på julemaden
21. Dec 2014
Mad, vin og julegodter udgør kun 16 pct. af danskernes julebudget. Det er langt mindre end i Sydeuropa og blandt flere af vores nabolande, viser undersøgelse fra europæisk bank.

København holder lokalmadsfest med 800 meter langbord
18. Sep 2014
Over 30 partnere serverer lokale og økologiske lækkerbiskener på et 800 meter langt bord på Vesterbro for at fejre at København er årets grønne hovedstad i EU. Blandt gæsterne er også et brudepar.

Biobrændstof giver håb om nyt dansk energieventyr
05. Aug 2014
Milliardeksport og tusindvis af job venter forude, hvis Danmark går forrest i udviklingen af 2. generations biobrændstof. Succesen afhænger dog af ambitiøse politiske beslutninger, mener eksperter.

Ekspert: Vi får aldrig et støttefrit landbrug i Europa
28. Jul 2014
Selvom danskerne mener, at landbrugsstøtten er en gevinst for hele samfundet, er de stadig blandt de mest kritiske i EU. Ifølge en ekspert får EU dog aldrig et støttefrit landbrug.

Danske landmænd går en skæbnedag i møde
23. Jul 2014
Fødevareministeriet offentliggør snart, hvordan landbrugsstøtten skal fordeles til de danske landmænd i fremtiden. Det kan få store konsekvenser for dansk landbrug, mener formanden for Landbrug & Fødevarer.

Grafik: Her er der pesticidrester i frugt og grønt
21. Jul 2014
Hvis du vil undgå pesticidrester i din mad, skal du vælge dansk frugt og grønt, mener fødevareministeren. 3 grafer viser dig her, hvilke fødevarer du skal vælge for at undgå pesticidrester.

Ekspert: ”Endnu en melamin-skandale venter om hjørnet”
25. Jun 2014
Vi har ikke set den sidste fødevareskandale, lød et af budskaberne, da et panel af eksperter fortalte om kampen mod fødevaresvindel til konferencen European Science Open Forum.

Videnskabsfestival – det skal du opleve
23. Jun 2014
En stor videnskabsfestival, ESOF2014, løber i disse dage af stablen i København. Få overblik over festivalens events om fødevarer og fremtidens bæredygtige landbrug i vores guide.

Nyvalgte: EU-valgkamp manglede fokus på vigtige emner
30. May 2014
Der gik indlandspolitik i valgkampen, mener både ekspert og parlamentarikere. De savnede alle fokus på de EU-politiske udfordringer, som de nyvalgte nu står over for.

Natron skal beskytte økologiske æbler
27. May 2014
Miljøministeriet ansøger EU om at få godkendt natron som økologisk svampebekæmper i frugt og grønt. Det betyder, at æbleavlerne kan sprøjte mindre med svovl.

Danske dambrug mister 60 mio. kr. om året
19. May 2014
Danmark går hvert år glip af 60 mio. kr. i tabt fortjeneste. Det skyldes ulovlig konkurrenceforvridning fra billige tyrkiske ørreder, som modtager massiv statsstøtte i hjemlandet.

Mogens Jensen: Danske løsninger kan sikre mere mad til verden
19. May 2014
Verden vokser med 240.000 mennesker hver eneste dag, og det skaber en enorm udfordring for verden fødevareproduktion. Foodculture.dk har spurgt handels- og udviklingsminister, Mogens Jensen (A), til udfordringen forud for topmøde på Aarhus Havn.

EU’s grønne ben foran styrker dansk energieksport
13. May 2014
EU skal gå foran med ambitiøse klimamål, mener danske EU-Parlaments-kandidater. Fokus på vedvarende energi kan give mere eksport af energiteknologien for EU og Danmark, vurderer eksperter.

EU vil sætte flag i din pizza
13. May 2014
Hvis der er kød i en fødevare, skal et mærke fremover fortælle, hvor det kommer fra, mener parlamentarikere. Det bliver dyrt for forbrugerne og skader små lande som Danmark, lyder advarslen.

TV: Hvorfor skal EU gå forrest i klimakampen?
06. May 2014

TV: Hvad mener kandidaterne om centrale emner i valgkampen
06. May 2014
Foodculture.dk har mødt partiernes EU-kandidater med et kamera og stillet dem spørgsmål, der er centrale for landbrugs- og fødvarebranchen. Se hvad de forskellige politikere mener.

De 7 mest iøjnefaldende overimplementeringer
06. May 2014
Overimplementering skader Danmark konkurrenceevne. Få overblik over 7 af de områder, hvor vi i Danmark har overimplementeret EU-lovgivningen.

Valg til Europa-Parlamentet
06. May 2014
EUs politik for landbrugs- og fødevareområdet har afgørende betydning for rammebetingelserne i den danske fødevaresektor. Derfor er Europaparlamentsvalget afgørende for hele branchen.

Politikere skyer Landbrugsudvalget
06. May 2014
Parlamentarikerne fravælger Landbrugsudvalget i EU, og det kan skade danske interesser, advarer Danish Dairy Board fra Bruxelles. Afgørende, at politikerne søger indflydelse, fastslår EU-ekspert.

National selvbestemmelse om GMO kan skade EU-markedet
05. May 2014
Danmark skal kunne sige nej til GMO, mener de danske kandidater til EU-parlamentsvalget. Derfor vil de stemme for national selvbestemmelse. Men det kan skade det indre marked og skabe sager i WTO, mener organisationer og eksperter.

EU-valg skudt i gang med fokus på landbrug
11. Apr 2014
Spidskandidaterne tog hul på valgkampen til debatmøde på Axelborg. Øverst på dagsordenen står ensretning af rammevilkår, der sikrer vækst og arbejdspladser i Danmark.

Fødevareminister ændrer 'alpereglen' efter massiv kritik
26. Mar 2014
Der var ros til fødevareminister Dan Jørgensen fra oppositionen i dagens samråd på Christiansborg for at have lyttet til den massive kritik af den såkaldte alperegel.

Grøn EU-gulerod gør landbruget mere miljøvenligt
04. Mar 2014
Det konventionelle landbrug skal arbejde mere miljøvenligt for at mindske presset på naturressourcer, ifølge EU. EU’s miljøkrav nærmer sig de danske.

Svenske økoæg skaber konkurrenceforvridning
11. Feb 2014
Danskerne køber økologiske æg som aldrig før, men den danske produktion kan ikke følge med. Harmonisér EU-reglerne, så de danske kan følge med efterspørgslen, lyder løsningen fra branchen.

Børn og ældre kan se frem til flere lokale øko-fødevarer
05. Dec 2013
Et nyt projekt skal gøre det lettere for offentlige køkkener at navigere i indkøbsreglerne. Målet er at få flere lokale, økologiske råvarer ind i vuggestuer og plejehjem.

Europæere er ikke mere kritiske over for GMO
24. Sep 2013
Europæere er ikke mere kritiske over for GMO og berigede fødevarer end eksempelvis amerikanere, viser nyt svensk studie. Vores skepsis skyldes en mere negativ spørgeteknik.

Større fokus på sprøjtemidlers cocktaileffekt
21. Aug 2013
Pesticider skal ikke længere kun risikovurderes et for et af EU’s fødevaresikkerhedseksperter, der fremover vil se på mulige kombinationseffekter. Det vækker dansk glæde.

Danske kvinder er mere mælkeskeptiske end EU-naboer
15. Aug 2013
Kvindelige danske forbrugere er mere forbeholdne overfor mælks positive egenskaber end forbrugere i seks andre EU-lande, viser ny rapport. At danskerne ikke kan huske reklamekampagner, har ifølge projektleder en del af skylden.

Dansk biobrændstof-eventyr inden for rækkevidde
13. Aug 2013
Et forslag fra EU-Parlamentet kan placere Danmark i det internationale førerfelt inden for 2. generations biobrændstoffer.

Kun få sæsonarbejdere i danske marker
12. Aug 2013
Kun 2,9 procent af arbejdet i dansk landbrug er sæsonarbejde, viser tal fra EU. Højt lønniveau fremmer mekaniseringen og skubber sæsonproduktion til udlandet, lyder forklaringen.

Fødevarebranchen opfører sig mest ansvarligt
30. Jul 2013
Virksomheder i fødevarebranchen er de mest ansvarlige mener europæerne ifølge en ny undersøgelse fra EU. Også de adspurgte danskere placerer fødevarebranchen højst.

Billigere at købe fødevarer i dag end i 1980
01. Jul 2013
En ny analyse viser, at de reale fødevarepriser er otte procent lavere i dag end i 1980. Udviklingen skyldes blandt andet mere effektive landmænd og omlægning af landbrugsstøtten.

Anti-dumpingtold hjælper europæisk biodiesel
06. Jun 2013
EU sætter anti-dumpingtold på biodiesel fra Argentina og Indonesien. Det sikrer en europæisk produktion, der kan tage kampen op med ’det sorte guld’, olie.

EU glider i olivenolien
29. May 2013
En mindre krig på ord er brudt ud mellem Nord- og Sydeuropa, efter EU-Kommissionen har trukket et kontroversielt forslag tilbage, der ville have forbudt restauranter at servere olivenolie i andet end forseglede engangsforpakninger.

Ekspert: Europæisk GMO-halten har store konsekvenser
28. May 2013
Arealet af gensplejsede afgrøder på verdensplan har aldrig været større end i dag. Europa er den verdensdel, der dyrker mindst af de gensplejsede afgrøder, og dét har konsekvenser for landmænd og forskning.

EU sår ufred i frøland
14. May 2013
Folkelige protester mod nye EU-regler for kontrol med europæiske frøsorter har fået Bruxelles til at lette krav til små frøfirmaer og sjældne sorter. Nu er det de store frøproducenter, der går på barrikaderne.

Campylobacter-bakterie boltrer sig i Europa
16. Apr 2013
En ny rapport fra EFSA slår fast, at antallet af smittede med campylobacter fortsat er stigende i Europa. I 2011 var der 220.209 tilfælde. I Danmark er fjerkræbranchen opmærksom på problemstillingen.

Øko-Danmark halter efter sine europæiske kolleger
19. Feb 2013
Mens arealet af økologisk dyrket landbrugsjord er hastigt stigende i Europa, går omlægningen til økologisk jordbrug noget langsommere i Danmark. Det harmonerer ikke med regeringens målsætninger.

Fiskefoderfabrik er dansk forbillede
05. Feb 2013
Danske fødevarevirksomheder halter bagefter, når det kommer til at deltage i EU-forskningsprojekter. Danske BioMar, der producerer foder til verdens opdrætsfisk, går dog imod strømmen.

Ordning for skolemælk kører bedre end skolefrugt
29. Jan 2013
EU har siden 1994 støttet skolemælksordningen i Danmark, og kører, modsat skolefrugtordningen, gnidningsfrit. Derfor tilbyder næsten alle danske folkeskoler skolemælk.

Børn bliver snydt for skolefrugt
29. Jan 2013
Danske skoleelever går glip af EU-støttet skolefrugt, og de sidste to år er kun knap halvdelen af støtten til skolefrugtordningen brugt. Det får politikerne på Christiansborg til at reagere.

Dansk deltagelse i EU-samarbejde mod madspild
23. Oct 2012
Forbrugerorganisationen Stop Spild af Mad er en af i alt 21 partnere, der er med i det foreløbigt mest ambitiøse EU-projekt i kampen mod madspild.

Dansk økovin fra 2012
17. Jul 2012
Til foråret lander de første flasker med det røde Ø-mærke på vinhylderne. En lille del af dem indeholder dansk vin.

Verdens bedste stald
29. May 2012
Ny miljøteknologi, der forbedrer luftkvaliteten og store åbne staldarealer, hvor køerne kan gå rundt så meget som de orker. MTHøjgaard står bag en kostald, så moderne og førende at Ida Auken i marts præmierede den med EU Miljøprisen.

Lovgivning er nøglen til bedre dyrevelfærd
29. Feb 2012
Dyr er ikke maskiner, men levende væsner, som vi skal tage os godt af, og det sker bedst gennem lovgivning. Det er budskabet fra parlamentsmedlem Dan Jørgensen på det danske EU formandskabs konference om dyrevelfærd i Bruxelles.

Grænseløs honning på vej
20. Feb 2012
EU har netop givet tilsagn om et oprindelsesmærke, der krydser landegrænsen mellem Polen og Litauen. I Danmark er der et stort uudnyttet potentiale for at brande os på madens oprindelse.

Pinger beærer dansk økologi
15. Feb 2012
Armene er højt i vejret på den danske stand på verdens største messe for økologi, efter besøg fra EUs landbrugskommissær og den amerikanske vicelandbrugsminister. Besøget er en anerkendelse af Danmarks førerposition på økologien.

"Bier ingen adgang"
09. Feb 2012
Pollen i honning er en ingrediens og ikke en naturlig bestanddel. Derfor må bierne ikke hente pollen fra genmodificerede planter, der ikke er godkendt til fødevarer.

Pinlig ægfejl i England
31. Jan 2012
”Køb lovlige æg – køb engelske æg”. Sådan har budskabet til de engelske forbrugere været i en kampagne fra de engelske ægproducenter. Men 300.000 engelske høner må stadig nøjes med bure uden redekasser og siddepinde.

EU vil forbedre dyrenes velfærd
23. Jan 2012
EUs dyrevelfærdsregler dækker kun bestemte områder og mange medlemslande ser stort på reglerne. Derfor skal der strammes op og sikres ensartede regler, siger Europa-kommissionen.

Politisk kollaps truer udviklingen af indisk landbrug
05. Jan 2012
Den indiske regering fik ikke politisk flertal for at få udenlandske investeringer i den indiske detailhandel. Det skulle ellers have skabt vækst i landbruget og mere handel med EU.

EU-tema i Food & Culture
02. Jan 2012
Med Danmarks som formandsland for EU skal der vækst på dagsordenen, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Det nye nummer af Food & Culture, som udkommer 2. januar, har EU på temasiderne.