Andre nyheder mærket med Sundhed.

Pesticiders dårlige ry kan ikke luges væk
01. jun 2017
De har tidligere været skyld i ødelagte skove og døde rovfugle. Det dårlige ry hænger ved, selvom pesticider i dag er noget helt andet end for få årtier siden, og belastningen nu er betydelig mindre.

Frygt styrer forbrugernes syn på pesticider
01. jun 2017
Debatten om pesticider er præget af skyttegravsretorik, påpeger en sundhedsdebattør og en retoriker. Enten er du for eller imod. Førstnævnte tror på en mere nuanceret debat i fremtiden.

Paradoks: Flere pesticider kan give færre pesticider
31. maj 2017
Det kan virke besynderligt, at regeringen vil tillade flere typer af pesticider, når målet er at nedsætte det samlede forbrug af pesticider, men det er faktisk en del af løsningen, forklarer to landbrugsforskere.

Godt eller skidt? Risici ved pesticider
31. maj 2017
Pesticider er et emne, der skaber debat, og forskere er uenige om, hvor forsigtige vi skal være. To førende forskere giver hver deres indspark her.

Mosteri vil skabe fødevarer af 40 tons affald
08. nov 2016
En tredjedel af frugt og bær går til spilde i produktionen af juice, saft og marmelade. Nyt projekt skal afdække, hvordan producenter kan udnytte de næringsfulde rester til fx frugtstænger.

Vi bliver sundhedsstressede af grublerier
25. okt 2016
Madangst og sundhedsstress skyldes ikke, at vi ikke ved nok om kost og motion, men at vi tænker for meget. Det mener psykolog Sisse Find Nielsen, der vil stoppe grublerierne.

Vi skal aflive kødmyter i kantinerne
04. okt 2016
Bliver danske kyllinger bedøvet før halalslagtning - og bliver der brugt antibiotiske vækstfremmere i svinefoder? Det er nogle af de spørgsmål, køkkenprofessionelle kan have svært ved at svare på.

Dyrevelfærdspanel: Uenige på et oplyst grundlag
04. okt 2016
En svineproducent, en bioetiker, en slagtefjerkræschef og en stjernekok har sagt ja til at debattere dyrevelfærd og kødproduktion på en række arrangementer for foodservicebranchen. Her fortæller de, hvorfor.

Skræmmeretorik kan give spiseforstyrrelser
27. sep 2016
I Morten Elsøes konsultation dukker der oftere mennesker op med elementer af madfrygt. De er blevet stopfodret med skarpvinklede overskrifter, der prædiker den sande vej til bedre sundhed. Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade bekræfter tendensen.

Skal vi have nye kostråd til diabetikere?
27. sep 2016
Testundersøgelser fra Bispebjerg Hospital viser, at kost med færre kulhydrater giver lavere blodsukkerstigning efter et måltid hos type 2-diabetikere. Studiet skal dog bekræftes i længerevarende undersøgelser, før det kan munde ud i nye kostanbefalinger.

Diætist: Modediæter feder og forfører
12. sep 2016
Drop modediæterne. De ødelægger din fordøjelse og gør dig tykkere. Sådan lyder budskabet i den nye bog fra klinisk diætist Mette Borre, der retter en skarp kritik mod stenalderkost, LCHF og glutenfri diller.

Kamelmælk får et skub af danske eksperter
06. sep 2016
KAMELMÆLK – Potentielt er der gode penge i kamelmælk. Derfor får kamelbønder og mælkeproducenter i Nordafrika hjælp fra danske eksperter med at opnå renere og mere forbrugervenlige produkter, samtidig med, at de udforsker mulighederne for kamelost- og yoghurt.

Derfor er københavnere så vilde med byhaver
14. jun 2016
URBAN GARDENING - Byhaverne vokser frem alle vegne i hovedstaden, men hvad bunder interessen i? Vi har spurgt tre højskole-elever, hvorfor de tog et fuldtidskursus i urban selvforsyning.

Skyl en slimet burger ned med spinatjuice
07. jun 2016
MADTENDENS-ANALYSE - Det er moderne identitetsskabelse, når et ekstremt fokus på super sund kost kan gå hånd i hånd med det usunde og syndige måltid. Mådehold og hengivelse - det moderne menneske vil det hele, siger eksperterne.

Ny rapport: Sikkert at spise gensplejsede fødevarer
07. jun 2016
GENMODIFICERING - Omkring 900 forskellige studier danner grundlag for en ny amerikansk rapport, der når frem til, at gensplejsede fødevarer ikke udgør nogen fare for mennesker og dyr. Konklusionerne vil dog ikke ændre danskernes skeptiske holdning til GMO, mener ekspert.

Derfor er kartoflen i unåde hos danskerne
07. jun 2016
KARTOFLEN – Igen peger en ny undersøgelse på, at mange danskere ikke opfatter kartofler som en del af en sund kost. Kulhydratforskrækkelse og modediæter bærer ifølge eksperter en del af skylden.

Politikere: Lov om modermælkserstatning er gammeldags
24. maj 2016
MODERMÆLKSLOV - Danske kvinder er i dag så oplyste, at det er usandsynligt, at tilbud på modermælkserstatning vil få dem til at opgive amning, lyder det enstemmigt fra sundhedsordførere fra Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Alternativet og Dansk Folkeparti.

Forskere vil skabe den ultimative jordbærfarve til industrien
17. maj 2016
INGREDIENS - Forbrugerne foretrækker lyse jordbær - derfor er de mørkerøde sorter gået i glemmebogen. Men nu vil forskere udvinde den ultimative røde farve til ingrediensindustrien af de glemte bær.

Feminist: Lov om modermælkserstatning er udtryk for forældet kvindesyn
17. maj 2016
MODERMÆLK - Præmissen for lov, der forbyder tilbud på modermælkserstatning i Danmark, er forstokket, mener tidligere bestyrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund, Ulla Tornemand. Ekspert kender ikke til beviser for, at modermælkserstatning får kvinder til at stoppe med at amme.

Bybørn skal dyrke deres egne grøntsager
17. maj 2016
URBAN GARDENING - Børne- og ungdomsorganisationen 4H står bag 20 nye fælleshaver i små og store byer over hele landet. Interessen er så stor, at organisationen i de kommende år vil åbne endnu flere haver for børn i byerne.

Elever dyrker øko-svampe i kaffegrums
10. maj 2016
BÆREDYGTIGHED - Østershatte dyrket i økologisk kaffegrums indgår nu som en del af undervisningen på Hotel- og Restaurantskolen. Eleverne lærer om bæredygtighed ved at se affald blive omdannet til nye fødevarer.

Madtrådsværktøj skal give storkøkkener mere mad lavet fra bunden
26. apr 2016
MADDANNELSE – Storkøkkenet Jespers Torvekøkken har udviklet et værktøj, der skal uddanne medarbejderne i at vælge bedre råvarer i madlavningen.

Stor fællesspisning skal bekæmpe ensomhed
19. apr 2016
TEMA OM ENSOMHED – Talrige foreninger og organisationer samarbejder om "Danmark spiser sammen", en event fra 25. april 2016, der skal bekæmpe ensomhed ved at føre danskerne sammen over måltidet. Særligt unge er en udsat gruppe, fastslår ekspert.

Unge: Det fælles måltid skal være fleksibelt
19. apr 2016
TEMA OM ENSOMHED - De gamle gangkollegier har gennem tiden samlet unge til fælles måltider, men trenden går i retning af større køkkenfleksibilitet og egne køkkener, når der bygges nye ungdomsboliger.

Glutenfri modedille stjæler billedet fra de virkelig syge
12. apr 2016
SUNDHED - Aldrig har der været så mange glutenfri varer på hylderne, som der er i dag. Men det er ikke ubetinget godt, mener formanden for Dansk Cøliaki Forening.

Skal vi passe på med at spise gluten?
12. apr 2016
SUNDHED – Når der står ’glutenfri’ på et produkt, er det så et signal om, at varen er sundere at spise – selv hvis du ikke lider af sygdommen cøliaki? Det giver tre kosteksperter deres bud på.

Uden (den rigtige) mad og drikke duer hjernen ikke
29. mar 2016
SUNDHED – Man kan ikke spise sig klogere, men der findes forskellige basisingredienser, der udvikler hjernen. Elsass Fonden arbejder med netop det og fremlægger her en række eksempler på sund kost for hjernen.

Kødpålæg dominerer i skolemadpakker
08. mar 2016
MADKULTUR - Spegepølse og leverpostej er fast inventar i skolebørns madpakker - til trods for at myndighederne vil have danskerne til at spise mindre forarbejdet kød, viser ny DTU-rapport. Eksperter kalder på større kreativitet hos madpakkesmørerne.

Rugbrød booster immunforsvaret
23. feb 2016
SUNDHED - Fuldkornsprodukter med rug og hvede øger immunforsvarets evne til at bekæmpe sundhedsskadelige bakterier, viser ny dansk forskning. Især ældre vil kunne have gavn af stoffernes effekt, vurderer forskere.

Far laver snart mad med deres børn i 18 kommuner
16. feb 2016
MADDANNELSE – Et projekt, hvor far laver mad med sit eller sine børn vokser ud over Danmark og har ifølge arrangørerne snart skoler i 18 kommuner. ”Når mænd går i køkkenet er der bare en anden stemning,” roser en af deltagerne initiativet.

Proteinholdig morgenmad gør patienter hurtigere raske
09. feb 2016
SUNDHED - Småtspisende patienter var et problem på Aalborg Universitetshospital, indtil hospitalets diætister tog fat på morgenmaden. Forum for Underernæring efterlyser en målrettet ernæringsindsats fra politikere og ledelse.

Børn i husstanden vækker danskernes hang til økologi
08. feb 2016
ØKOLOGI – Familier med to hjemmeboende børn har en større tendens til at prioritere økologi, viser tal fra Danmarks Statistik. For en familie på Christianshavn var det netop, da de blev forældre, at det økologiske forbrug eksploderede.

Øko-øllen er den nye stjerne på bryggerierne
02. feb 2016
Danske Ølentusiaster jubler, forbrugerne efterspørger i stigende grad økologi, hvilket har sat gang i bryggeriernes lyst til at satse på øko-øl, men hvad er egentlig forskellen på den økologiske og den konventionelle humlebryg?

De rige spiser mere fisk - højtuddannede spiser færrest kartofler
26. jan 2016
MADKULTUR - Ny stor undersøgelse bekræfter danskeres fordomme om fisk og kartofler. At spise fisk kræver overskud, og kartoflen er dømt ude af de højtuddannede på grund af frygten for kulhydrater, mener eksperter.

Unge landmænd: Dyrevelfærd skal gerne give vækst
26. jan 2016
UDFORDRING - Unge landmænd har et mindre rosenrødt og et mere teknisk syn på dyrevelfærd end forbrugerne, viser en ny rapport om dyrevelfærd på landbrugsuddannelserne.

Vi bliver 'nudget' mod de sunde varer i januar
11. jan 2016
DETAILHANDEL – Frugt, grønt og fedtfattige fødevarer er ikke til at overse i supermarkederne i januar, hvor danskerne i højere grad bliver ledt i den sunde retning. Men sådan burde det være hele året, mener diætist.

Nudging øger salget af grønt med over 20 pct.
24. nov 2015
GRØN REVOLUTION – Potentialet i ”et kærligt grønt skub” er enormt, vurderer adfærdsforsker bag et projekt, der viser, at nudging kan øge salget af frugt og grønt med over 20 pct.

Hver tiende dansker kender kostrådet om kød
24. nov 2015
KOSTRÅD – Danskerne ved ikke, hvad ”rødt kød” dækker over, og kun 11 pct. kender kødkostrådet, viser undersøgelse. 10 kostråd er nødvendige for at få seneste forskning med, påpeger Fødevarestyrelsen.

Myter om æg preller af på unge
24. nov 2015
TENDENS - Mens danskernes forbrug af æg er nogenlunde stabilt, har 40 pct. af de unge mellem 18-29 år øget deres forbrug af æg det sidste år. De søger sunde og proteinrige alternativer, lyder analysen.

DTU: Danske kvinder er blevet tykkere
03. nov 2015
FEDME – Kvinder er begyndt at hale ind på mænd, når det kommer til overvægt, viser analyser fra DTU Fødevareinstituttet. Forsker peger på at danske kvinder i samme periode er blevet mindre aktive.

DTU-chef: Helhedsvurderinger af fødevarer er vigtige i fremtidens Danmark
08. sep 2015
VIDEN - Helhedsvurderinger af fordele og ulemper ved fødevarer vil fylde meget i offentligheden fremover, mener Anette Schnipper, der er ny afdelingsleder på DTU Fødevareinstituttet.

Kylling slår rugbrødet i ny sundhedsanalyse
25. aug 2015
Det hvide, magre brystkød fra kyllinger er sundere end rugbrød og kartofler, vurderer danskerne i en ny sundhedsundersøgelse fra L&F. Kyllingens positive ry er velfortjent og lidt misforstået, siger kostekspert.

4 ud af 10: Slankeidealer dikterer vores kost
18. aug 2015
En ny sundhedsundersøgelse viser, at 41 pct. har været på en slankekur eller reguleret deres kost i en bestemt retning inden for det seneste år. Det er en foruroligende tendens, siger ernæringsekspert.

Karolines Køkken: Slap af i køkkenet, det er jo bare mad
18. aug 2015
DEBAT - Madbilleder på sociale medier tegner et glansbillede af vores madvaner, mener Tove Færch, leder af Karolines Køkken. Hverdagskøkkenet må ikke blive en styling-konkurrence, siger hun.

Sundhedsparadoks: Gamle Ole er bange for fedt men ikke for ost
11. aug 2015
De ældre generationer har mere tillid til ostens sunde egenskaber, end de yngre, viser nye tal fra L&F. Det kan skyldes stædighed og en nydelseskultur hos de ældre, mener eksperter.

Skrot madpakken: Skolemad er fremtiden
11. aug 2015
DEBAT - Madpakker hører fortiden til, lyder det fra Anne-Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus. Hun undrer sig over modstanden og mener, at et ja til skolemad også er at tage forældreansvar.

Eksperter: Børn bør arbejde fast i køkkenet i fremtidens skole
11. aug 2015
En folkeskole i Silkeborg er på vej og flere andre skoler har allerede madordninger, hvor børnene er med i køkkenet for at lave, men også lære at lave, mad. Det er ifølge eksperter fremtiden, selv om det ofte også betyder brugerbetaling.

Svinekød har greb i folkelighed ikke sundhed – og hvad så?
04. aug 2015
DEBAT - Danskerne forbinder kylling, men ikke grisekød, med sundhed, peger en ny undersøgelse på. Men spørgsmålet er, om det er vigtigt, for meget peger på, at markedsandele i fremtiden bliver flyttet på tillid og ikke sundhed.

Danskerne har igen fået smag for smør og fløde
04. aug 2015
Efter et årti i kulden har smør og fløde kæmpet sig tilbage til vores hjerter - godt hjulpet på vej af Price/Blomsterberg-effekten og LCHF-kure. Fødevarestyrelsen advarer danskerne mod at spise mere mættet fedt.

R.I.P.: Sund fastfood afliver frituren
04. aug 2015
Den traditionelle grillbar er døende, mens markedet for sund kvalitets-fastfood vokser. Hurtig mad er ikke længere forbundet med dårlig mad, mener ekspert. I 7-Eleven har det ført til en helt ny kategori af retter.

Forbrugere placerer gris ringe på sundhed
01. aug 2015
Kyllingekød bliver betragtet som langt sundere end gris, viser en undersøgelse. Svinekødet skal have rystet ideer om fedtkant og mormormad af sig, hvis danskerne skal fatte tillid til grisens sunde potentiale, mener eksperter.

Fødevareproducenter udfordret af sukkerdebat
07. jul 2015
Sukker har et dårligt ry hos mange forbrugere, og producenterne forsøger at løse den søde udfordring på forskellig vis. Bryggeriforeningen mener, der kan være en modstrøm på vej, hvor sukker bliver opfattet som mere naturligt.

Proteintrend: Unges forbrug er ikke alarmerende
07. jul 2015
18-29-årige er særligt glade for proteiner i kosten sammenlignet med øvrige aldersgrupper, viser en undersøgelse. Der er ifølge DTU ingen grund til alarmklokker, men de følger udviklingen.

Sukkerafhængighed er stærkt overdrevet
07. jul 2015
Frygten for sukker har taget overhånd, mener eksperter. De stiller sig kritiske over for den verserende retorik, hvor de hvide krystaller bliver udråbt som århundredets skurk og sammenlignet med alkohol, tobak og heroin.

Ny stor rapport fjerner nu loft for fedt og kolesterol
30. jun 2015
DEBAT – En ny videnskabelig rapport konkluderer, at der ikke er belæg for, at vi bør reducere kostens samlede indhold af fedt og kolesterol. Det er et banebrydende brud med 35 års ernæringspolitik.

Fødevaretrends fra New York: De vil have bønderne tilbage
29. jun 2015
MADTRENDS - Kan det friste med kamel-mælk, hindbær-eddikesodavand eller noget med tequila? Foodculture.dk var med på fødevaremessen Summer Fancy Food show på Manhattan i New York.

"Vi ved, at nogle virksomheder går under radaren"
23. jun 2015
PORTRÆT – På ydre Nørrebro sidder en lille gruppe journalister på nyhedsmediet DanWatch og arbejder i månedsvis med at afsløre urimelige forhold i eksempelvis fødevare- og tekstilindustrien.

Hvem skal gøre Danmark sundere?
11. jun 2015
Folkemødet 2015 - Vi skal have flere offentlige måltider for at forbedre folkesundheden, mener madaktivist Signe Wenneberg. Helt hen i vejret, siger Saxobank-direktør Lars Seier Christensen.

Maskuline mænds madvaner frustrerer myndighederne
11. jun 2015
Fødevarestyrelsens ord om sund kost preller af på osende, overvægtige mænd, der spiser for fedt, for sødt og drikker for meget. Løsningen er mere velvære, saft, kraft og maskulinitet, mener sociolog.

McDonald's stiller krav om bedre dyrevelfærd
09. jun 2015
Burgermastodonten McDonald's lægger pres på sine leverandører for at opnå bedre dyrevelfærd. Store virksomheder tænker i stigende grad bæredygtighed ind i produktionen for at tilfredsstille forbrugerne, siger ekspert.

Fødevarevalgene der skal redde verden
29. maj 2015
ANALYSE - Morgendagens fødevarer er mættet med mening, symbolik og reelle forskelle. Her er temaerne, der vil præge fødevareforbrugernes stræben efter bæredygtighed frem mod 2025.

Fremtiden skal tages med tang
22. maj 2015
Med det teknologiske serviceinstitut AgroTech som fødselshjælper er fem mesterkokke og forskere fra Aarhus Universitet ved at teste mulighederne for at udbrede brugen af tang som en fast spise for danskerne.

Kostforsker: Familiebrok er en kæmpe grønt-udfordring
12. maj 2015
Mange børnefamilier ville ønske de fik flere grøntsager, men giver efter for familiebrok ved middagsbordet, viser ny undersøgelse.

Ingrediensforvirring giver dårligere fødevarevalg
05. maj 2015
Det er uigennemskueligt for forbrugerne at skelne mellem naturlige og unaturlige aromaer, mener ingrediensekspert, der fremhæver, at det har konsekvenser for forbrugernes valg af fødevarer.

Unge vil lave mad til hinanden
05. maj 2015
Ny forskning viser, at unge ikke gider lave mad, når det kun er til dem selv, hvorimod de gerne bruger tid på maden, når de skal spise sammen med andre. I Aarhus arbejder et projekt allerede med den tilgang.

Danskerne glemmer grøntsager i løbet af dagen
05. maj 2015
Grøntsager bliver kun prioriteret til danskernes aftensmad, viser en undersøgelse. Det sker, selv om eksperter fremhæver at et forbrug spredt udover dagen er nøglen til at få grøntsager nok.

Danskerne gider ikke billig mælk - osten hitter
07. apr 2015
Danskernes forbrug af drikkemælk faldt i 2014 for andet år i træk, viser tal indsamlet for Arla. Særligt discountmælken er på retur, men syrnede produkter og økomælk vinder indpas.

Mættet fedt – ven eller fjende af hjertet?
17. mar 2015
DEBAT - Fødevarestyrelsens kostråd anbefaler os at skære ned på mættet fedt, men det er afgørende at skelne imellem forskellige kilder til mættet fedt, og hvad man vælger at spise i stedet for, fremhæver 3 førende kostforskere.

Vi spiser mere grønt, men mindre frugt
12. mar 2015
Danskerne er blevet bedre til at spise grønt, men ringere til at spise frugt, viser ny kostundersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Convenience-frugt vokser dog i popularitet, viser tal fra Coop.

Sundhedstrend bag stigende dansk kyllingeforbrug
10. mar 2015
ANALYSE - Flere danskere køber kylling, fordi kødet ifølge en analyse passer godt som en del af et sundere aftensmåltid. Interessen for ernæring og sundhed vil fortsat vokse, påpeger ekspert.

L&F: Spegepølsen fortjener sin egen nøglehulskategori
03. mar 2015
Den 1. marts har Fødevarestyrelsen indført nye regler for nøglehulsmærkningen. Det betyder nye og lavere grænseværdier for salt, og at en række kødpålægsprodukter må vinke farvel til nøglehullet. Det går ud over forbrugeren, mener Landbrug & Fødevarer.

Eksperter: Øl er sundere end vi tror
23. feb 2015
Et flertal af danskerne tror, at vin i moderate mængder er sundere for helbredet end øl. Det viser en ny undersøgelse. Men øl har de samme sundhedsmæssige egenskaber som vin, påpeger eksperter.

Danmark kan spare 1,5 mia. kr. på underernærede patienter
10. feb 2015
Hvis underernærede patienter får bedre behandling kan det danske samfund spare 1,5 mia. kr. om året, viser en ny undersøgelse. Sundhedsministeren er lydhør, men fremhæver at meget allerede bliver gjort.

Stor vækst i glutenfri produkter
27. jan 2015
Udvalget af glutenfri produkter er eksploderet de seneste par år, viser tal fra Innova Market Insights. Udviklingen er skubbet frem af ny sundhedsbølge til glæde for danskere med gluten-intolerance.

Færre danskere forbinder æg med kolesterol
19. jan 2015
På 3 år er der sket et markant fald antallet af danskere, der forbinder æg med et forhøjet kolesteroltal, viser ny undersøgelse. En kampagne fokuseret på æg og sundhed har spillet en stor rolle.

Væn dig til reduceret sukker
15. jan 2015
Danskerne spiser for meget sukker. Men det er nemt at reducere danskernes sukkerindtag ved ganske små tiltag og sukkerreduceret konfekture.

Eksperter: Lidt buttethed kan sagtens være sundt
09. jan 2015
Vi vil være slanke for at understrege, at vi har kontrol over vores liv. Men en generel, sund livsstil, uanset at det inkluderer et par kg mere på sidebenene, vil være sundere, fastslår eksperter.

Ældre mennesker bliver fremtidens stærke forbrugere
09. jan 2015
Andelen af ældre mennesker i verdenen bliver fordoblet frem til år 2050, viser de seneste tal fra FN. Det åbner muligheder for øget salg af især sunde fødevarer til ældre, påpeger eksperter.

Derfor elsker vi at hade svin
04. jan 2015
Svinebranchen er helt tæt på danskerne på en række sårbare områder som fødevaresikkerhed, sundhed og miljø. Netop derfor elsker medierne at berette om svin, mener flere eksperter.

Madtendenser i 2015: Hurtigt, sundt og med smør
03. jan 2015
De kommende 365 dage kalder på mere convenience-mad, alternative proteinkilder, nye sundhedsparametre og gastronomi, der spiller hjernen et pus.

Foodculture: De 5 største hit i 2014
02. jan 2015
Se hvilke historier der løb med opmærksomheden på Foodculture.dk i 2014. Du får her de 5 mest læste artikler.

Lav-kulhydratkure forstyrrer fertiliteten
16. dec 2014
En kost med meget få kulhydrater kan påvirke kvinders cyklus. Hos nogle udebliver menstruationen. For få kulhydrater kan have konsekvenser for frugtbarheden, mener flere kostrådgivere.

Minister til kamp mod antibiotika
19. nov 2014
Forbruget af antibiotika til mennesker er steget med 20 pct. på 10 år. Det er alarmerende, mener sundhedsministeren, der lancerer ny kampagne. Landbruget får også en løftet pegefinger med på vejen.

Ny forskning giver indsigt i glutenallergi
19. nov 2014
Op mod 50.000 danskere lider af gluten-intolerance og må indstille sig på et liv uden hvede, rug og byg. Men nu åbner nye forskningsresultater mulighed for at udvikle lægemidler mod lidelsen.

Ny undersøgelse: Hver fjerde pige misser morgenmaden
07. nov 2014
Knap 1 ud af 4 piger fra de store klasser får sjældent et morgenmåltid. Der er især langt mellem morgenmåltiderne hos familier fra lavere sociale grupper, viser nye tal.

GMO-forsker: Tro på naturen with a twist
03. nov 2014
Genmodificering er en vigtig del af fremtidens sundhedsskabende fødevarer, mener forsker Anne S. Meyer

Forskning frikender mættet fedt i fast ost
30. okt 2014
På trods af dårligt ry, er der er plads til ost i en hjertevenlig kost. Det konkluderer forsker Tine Tolstrup i et nyt projekt på Københavns Universitet.

Forbrugerne skal definere lokal mad
21. okt 2014
Lokal mad mangler en dansk definition, men ifølge 5 eksperter og interessenter handler det ikke om at definere ordene, men om at udbrede lokal mad og lade forbrugerne selv definere begrebet.

Overlæge: Flere forgiftet efter rekordår for svampe
02. okt 2014
Rekordår for svampe sender lige nu flere end tidligere på sygehuset med forgiftninger. Vi har et glansbillede af naturens sundhed og glemmer, at den også kan være særdeles giftig, påpeger eksperter.

Ekspert: Mænd tror ikke på diætister
23. sep 2014
Mænd har stor skepsis over for diætister og sundhedsprofessionelle, lød nogle af budskaberne til konferencen Ernæringsfokus 2014, der handlede om mænds sundhed.

Proteiner signalerer magt og sundhed
22. sep 2014
Proteinholdig kost er tidens løsning på alt fra overvægt til sundhedsproblemer. Belejlighed, magt og forbrugerforvirring er årsagerne til proteintrenden, mener eksperter.

Yoghurt-is vælter ind over Danmark
22. aug 2014
På bare to år har yoghurt-is spredt sig fra et par københavnske butikker til 18 byer på tværs af landet. Ny byrumskultur og kombinationen af sundhed og god smag gør det til en succes, mener ekspert.

Madpakker er danskernes foretrukne frokost
05. aug 2014
ANALYSE - Den mest populære frokostform for både voksne og børn er fortsat madpakken. Danskerne smører 11,7 mio. madpakker hver eneste uge, og indholdet i madpakkerne bliver grønnere og grovere.

Grafik: Her er der pesticidrester i frugt og grønt
21. jul 2014
Hvis du vil undgå pesticidrester i din mad, skal du vælge dansk frugt og grønt, mener fødevareministeren. 3 grafer viser dig her, hvilke fødevarer du skal vælge for at undgå pesticidrester.

Bybørn skal også vide hvor guleroden kommer fra
24. jun 2014
Viden om mad bliver mindre og mindre blandt børn i byerne. Den tendens modarbejder Madbyens Have nu og inviterer klasser til både at plante, passe og høste urter og grøntsager i en byhave på Vesterbro.

Videnskabsfestival – det skal du opleve
23. jun 2014
En stor videnskabsfestival, ESOF2014, løber i disse dage af stablen i København. Få overblik over festivalens events om fødevarer og fremtidens bæredygtige landbrug i vores guide.

Ost: Kampagne skal stoppe danbo-deroute
23. jun 2014
Ostemadden blev tidligere dømt ude af fremtidsforsker Birthe Linddal. Nu står hun sammen med Mejeriforeningen i ny kampagne, der skal give yngre generationer lyst til den klassiske danbo på nye måder.

Kød fra naturkvæg er sundere og smager af 'vildt'
11. jun 2014
Omega-3, en smag af vildt og sandsynligvis flere antioxidanter. Det er gevinsten ved kød fra kvæg, der græsser i naturen, viser en ny dansk undersøgelse.

Mælkepris til Danmarks første yoghurtbutik
22. maj 2014
The Yogurtshop i København har fået storbyfolket til at spise yoghurt til frokost. Derfor fik de to unge kvinder bag butikken i dag Mejeriforeningens Mælkepris.

Madbloggere
22. maj 2014
Hvem de de danske madbloggere, hvad blogger de om, og hvad er deres forhold til danske virksomheder? Bliv klogere på de danske madbloggere.

Ernæringsekspert: ”Varieret kost er et af de mest ukonkrete råd, man kan give”
15. maj 2014
Danskerne vil gerne spise varieret, men det er et meget ukonkret råd, påpeger ernæringsekspert. Fødevarestyrelsen anerkender, men mener, det er den bedste måde at guide danskerne.

Eksperter: ”Mænd vælger sundere mad, når de skal tage hensyn”
15. maj 2014
Mænds madvaner bliver sundere, når de skal tage hensyn til børn og familie og ikke kun skal tænke på sig selv, påpeger eksperter.

Danskerne mener sundhedsnyt fra blade og aviser er utroværdigt
15. maj 2014
Sundhedsinformation fra magasiner, blade og aviser er ifølge 63 pct. af danskerne utroværdigt, viser en ny undersøgelse. Avisen BT og magasinet iForm forstår kritikken.

Sundhedsstyrelsen: Ingen grund til ny MRSA-frygt
07. maj 2014
Tre danskere uden tilknytning til svineproduktionen er døde af MRSA i 2012 og 2013. Det overrasker dog ikke eksperter, som afviser grund til fornyet frygt.

Afrikas fattige bliver overvægtige
29. apr 2014
Overvægt går hånd i hånd med underernæring blandt fattige i Afrikas byer. Manglen på sunde fødevarer er et af problemerne, som dansk landbrug kan hjælpe med at løse.

Strengere nøglehulskrav vil skræmme bagerne væk
24. apr 2014
Nye regler for nøglehulsmærkningen åbner op for, at bagerbrød kan gøre brug af det grønne nøglehul. Men kun få bagermestre vil skilte med mærkningen, spår bagernes brancheorganisation.

Nye alkoholfrie øl er målrettet sunde danskere
18. apr 2014
Den nye Carlsberg Nordic øl er målrettet sunde danskere. Forbilledet er Tyskland, hvor Erdingers alkoholfrie hvidtøl sponsorerer maratonløb og elitehold.

Gulerødder og kål er fremtidens fødevarefarver
31. mar 2014
Fremtidens slik, sodavand og andre farverige fødevarer skal farves med naturfarve. Derfor undersøger forskningsprojektet BioFactory, hvordan man kan optimere farven i planter.

D-vitamin: Berigelse virker, viser forskning
25. mar 2014
Tilsætning af D-vitamin til mælk og brød har en positiv effekt kroppens indhold af det vigtige vitamin. Det viser et forskningsprojekt med deltagelse af 800 danskere.

Hver 5. børnefamilie savner overskud ved aftensbordet
21. mar 2014
Larm, sult og stress har fået så stor betydning i de danske hjem, at hver 5. danske børnefamilie savner succesoplevelser med aftensmaden.

Produktion af fiskeolie skal være mere miljøvenlig
14. mar 2014
Danske forskere vil gøre udvindingen af omega-3 fiskeolie til fødevarer mere sporbar og miljøvenlig ved at bruge restprodukter fra danske dambrugsørreder.

DM i hjemkundskab får kritik for fokus på show
12. mar 2014
Vinderen af Madkamp – DM i hjemkundskab 2014 er netop fundet, men møder kritik fra blandt andre Helle Brønnum Carlsen, fordi konkurrencen ikke rammer bredden.

Sundhed erstatter mælkeskæg i amerikansk mejerikampagne
11. mar 2014
Kendisser skal ikke længere promovere mælk i USA, nu skal sundhedsbudskabet frem. Men den udvikling har vi allerede set for år tilbage i Danmark, påpeger Mejeriforeningen.

Medicin: Muligt kvantespring mod resistent MRSA
25. feb 2014
Dansk opdagelse kan skabe et kvantespring i kampen mod resistente MRSA og tuberkulosebakterier. Men investorerne tøver, og der er lang vej til færdig medicin.

Her er de nyeste trends fra verdens største øko-messe
14. feb 2014
Grønkåls-chips, raw-chokolade og baobabpulver er måske ikke ligefrem en del af din hverdagskost. Men på Biofach 2014 ser vi et udpluk af de fødevarer, vi kommer til at spise i fremtiden.

Forbrugerrådet: Vi ved for lidt om vores fødevarer
11. feb 2014
Forbrugerne træffer uoplyste valg, når de køber ind, fordi deres viden om fødevarer bliver mindre og mindre. Det mener Forbrugerrådet Tænk, som nu inviterer indenfor på danske gårde.

Magre mælkeprodukter mindsker måske diabetes
10. feb 2014
Personer, der spiser fedtfattig yoghurt, kan have lavere risiko for at udvikle diabetes, tyder ny forskning fra Cambridge Universitet på.

Nøglehullet forsvinder fra flere danske kødprodukter
30. jan 2014
Fødevarestyrelsen indfører max-grænser for saltindhold i kød og fiskeprodukter. Dermed mister flere kødprodukter mærket. Ingen spegepølser overholder sandsynligvis det nye krav.

Skolereform kalder på mere bevægelse og madkultur
29. jan 2014
Motion har dokumenteret effekt på koncentrationsevnen, og madkulturen skal forbedres. Sådan konkluderede Niels Egelund og Helle Brønnum Carlsen, da skolereform og sundhed blev drøftet på konference arrangeret af Mejeriforeningen.

Heldagsskoler kræver fokus på kost og motion
24. jan 2014
Større krav til kost og motion bliver nødvendigt med heldagsskoler. Konference i Aarhus sætter fokus på udfordringen.

Ældre kører længst efter sunde varer
07. jan 2014
Ca. hver anden vil gerne køre eller gå længere for at finde et supermarked med sundere fødevarer, viser ny analyse. Og jo ældre vi bliver, jo længere vil vi køre.

7 ud af 10: Fjern slik ved kassen
07. jan 2014
Danskere vil af med slik og fristende søde sager ved supermarkedskassen. Irma og Lidl har allerede eksperimenteret med at lægge frugt og grønt ved kassen, men med varierende succes.

Forsker: Danskerne er smørforskrækkede
25. dec 2013
Smør har langt dårligere ry, end det fortjener, mener forsker. Hun undersøger lige nu, hvordan små mængder smør kan indgå i en sund kost.

Vi spiser kun kalkun til jul
03. dec 2013
Danskerne vender ryggen til det magre kalkunkød, der har ry for at være tørt. Kun i juletiden kommer den store fugl på bordet, og derfor eksporterer vi 99 procent af de danske kalkuner.

Vi vil vide, hvor fødevaren kommer fra
26. nov 2013
Forbrugerne hiver ikke længere hovedløst den billigste vare ned fra hylderne. Ny nordisk mad har fået os til at stille spørgsmålstegn ved den mad, vi spiser.

Nyt nordisk køkken: Elitær klappebamse eller folkelig succes?
25. nov 2013
For 10 år siden opstod et nyt nordisk køkken med restaurant Noma som startskud. Ophavsmændene mener, at de har skabt en ny nordisk madkultur. Kritikerne kalder projektet for elitært.

Ekspert: Ny nordisk mad-resultater er gammel viden
20. nov 2013
Opus fremlægger i dag forskningsresultater, der viser, at ny nordisk hverdagsmad er sundere end almindelig dansk hverdagskost. Men resultaterne er ifølge en ernæringsekspert forventelige.

Grøntsager mod kræft og hjertekar-sygdomme
07. nov 2013
Rødbeder og broccoli har uudnyttede egenskaber, der kan være med til at forebygge kræft og hjertekar-sygdomme, viser undersøgelse fra Aarhus Universitet og Videncentret for Landbrug.

Funktionelle fødevarer vokser i popularitet
01. nov 2013
Markedet for funktionelle fødevarer vokser på verdensplan, viser nye tal. For Chr. Hansen er udviklingen en vigtig grund til, at virksomheden satser på mælkesyrebakterier.

Berigede fødevarer: Hver 5. tror, de fører til usund livsstil
29. okt 2013
En ud af fem danskere mener, at de ville spise mere usundt, hvis berigede fødevarer tilsat vitaminer og mineraler blev udbredte.

Ekspert: Kostråd fjerner ikke social ulighed i sundhed
29. okt 2013
De nye kostråd kan ikke stå alene i kampen mod socialt forankrede usunde vaner. Sådan lød en af pointerne ved konferencen Ernæringsfokus 2013.

Tang gør din skinke sundere
22. okt 2013
I fremtidens fødevarer erstatter tang og grøntsager det udskældte salt og mættede fedt. Ny forskning viser metoder til at gøre en række kødprodukter langt sundere.

Energidrikke går sejrsgang trods koffeinadvarsel
10. okt 2013
Salget af energidrikke stiger hastigt, og flere brands promoverede sig flittigt på den Anugas Fødevaremesse i Köln. Sundhedseksperter advarer dog børn og unge mod drikkene.

Ekspert: Danske mejerier er klassens duks
09. okt 2013
I Europa bugner kølediske af dessertagtige yoghurter og mejeriprodukter målrettet børn. I Danmark har mejeribranchen har solgt sig på sundhed og afskåret sig fra børnemarkedet.

Madskoler lærer nydanske børn sunde kostvaner
04. okt 2013
Nydanske børn spiser mere usundt end andre danske børn. Efterårsferiens Etniske Madskoler sætter børnene sammen og lærer dem om hinandens sunde madvaner.

Det går rigtig godt med vandforbruget
30. sep 2013
Vi er blevet en nation af dygtige vanddrikkere. 9 ud af 10 danskere drikker mere end en halv liter vand om dagen, og hver tredje af os har altid vand inden for rækkevidde.

Gamle kostråd var dårlig kommunikation
24. sep 2013
Fødevarestyrelsen har gjort meget ud af at formulere de nye kostråd tydeligere og mere troværdigt end tidligere. Derfor er der nu 10 kostråd mod tidligere otte.

Madlejrskoler skal maduddanne børn
24. sep 2013
Arla og Madkulturen vil fra næste år uddanne børns madevner ved at sætte køkken og madlavning i centrum på nye madlejre. Skolerne bliver i øjeblikket testet i Kalundborg.

De nye kostråd skal ud til danskerne
18. sep 2013
DEBAT - Vi har fået nye kostråd, og derfor er det relevant at se på, hvordan fødevareproducenter og dagligvarehandel kan hjælpe forbrugerne med at forstå kostrådene og i højere grad leve efter dem.

L&F: Nyt kød-kostråd er problematisk for kvinder
17. sep 2013
Fødevarestyrelsen lancerer i dag 10 nye kostråd. Et af dem lyder, at danskerne bør spise mindre rødt kød og vælge den magre variant. Landbrug & Fødevarer mener, at rådet er uhensigtsmæssigt.

Det lydløse måltid
02. sep 2013
Vi har en stærk tradition for at samles og socialisere omkring måltider i Danmark. Men hvad sker der, når vi bliver sat i en situation, hvor vi ikke kan kommunikere med vores frokostnaboer?

Madskoler åbner børns smagsløg for nye madvarer
30. aug 2013
Forældre til børn på Madskolerne oplever, at deres børn smager på nye fødevarer, viser undersøgelse. Det er et vigtigt skridt mod mindre kræsenhed, mener eksperter.

Lærere: Hjemkundskab og madskoler bør samarbejde
26. aug 2013
Undervisere i hjemkundskab foreslår samarbejde mellem Madskoler og den offentlige undervisning i hjemkundskab. SFs uddannelsesordfører går videre med forslaget.

MRSA-bakterie sporet tilbage til køer
16. aug 2013
MRSA hos mennesker stammer ikke kun fra grise. Ny forskning sporer MRSA-smitte til køer, og denne viden kan hjælpe forskere til at forstå smittevejen.

Danske kvinder er mere mælkeskeptiske end EU-naboer
15. aug 2013
Kvindelige danske forbrugere er mere forbeholdne overfor mælks positive egenskaber end forbrugere i seks andre EU-lande, viser ny rapport. At danskerne ikke kan huske reklamekampagner, har ifølge projektleder en del af skylden.

Skolemælk går til filmen
09. aug 2013
Mejeriernes Skolemælksordning står bag nye tv-reklamer, hvor skolebørn siger sjove ting om madpakken. Tv-reklamerne er ét af flere initiativer for at markere støtte til sundhed og fællesskab.

Danskerne: Vi lever ikke mere usundt i sommerferien
18. jul 2013
Kun en fjerdedel af danskerne mener, de lever mere usundt i sommerferien. Men ifølge eksperter fortæller danskerne ikke sandheden,
når de bliver spurgt om deres madvaner i sommerperioden.

Pølser er danskernes foretrukne grillkød
16. jul 2013
Pølser er uden tvivl danskernes helt store favorit, når grillen bliver tændt op. Det viser en ny undersøgelse lavet for Landbrug & Fødevarer

Sundhed gror på markerne
09. jul 2013
Dansk korn har uudnyttede sundhedsfremmende egenskaber, der kan være med til at forebygge sygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme.

Maden er blevet et trækplaster for Roskilde
05. jul 2013
Musikken er stadig det, der skal lokke de fleste folk til Roskilde Festivalen, men maden bliver et stadigt større trækplaster.

Big Brother skal redde økopattegrisen
02. jul 2013
Hver tredje økologiske pattegris dør, inden den bliver vænnet fra sin mor. Overvågningskameraer, nyt hyttedesign og nye gener kan være vejen til færre døde pattegrise.

Danskerne er berigelsespuritanere
25. jun 2013
Mælk og brød med ekstra D-vitamin sælger ikke. Desværre, for danskerne har brug for mere D-vitamin, hvis de skal undgå knogleskørhed - og måske også diabetes og kræft.

D-vitamin på vej i mælk, smør og brød
25. jun 2013
Danskerne får for lidt D-vitamin, og det bliver kun værre, når anbefalingen sættes op til efteråret. Myndighederne arbejder på at få D-vitamin tilsat basisfødevarer som i Sverige.

Svinetarme bliver til livsvigtig medicin
03. jun 2013
LEO Pharma udvinder heparin fra et restprodukt, som danske slagterier udvinder af svinetarme. Stoffet bliver brugt i blodfortyndende medicin, der forebygger blodpropper i hele verden.

Laktosefri mælk i vækst
21. maj 2013
Salget af laktosefri mejeriprodukter stiger støt. Mere fokus på laktoseintolerance, nye produkter og et godt samarbejde med supermarkederne skaffer mejerierne helt nye kunder i butikken

Sex og humor skal sælge lyst til grøntsager
29. apr 2013
6omdagen har lanceret en ny reklamekampagne, der spiller på seksuelle hentydninger for at få mænd til at spise flere grøntsager.

Ekspert: Fjern valgmulighed for grøntsager
23. apr 2013
Sundhed er vigtigst i de danske kantiner, mener danskerne. Men vejen til at få grøntsager på tallerkenerne går ikke igennem valgmuligheder. Broccolien skal indgå som en del af retten, mener ekspert.

Campylobacter-bakterie boltrer sig i Europa
16. apr 2013
En ny rapport fra EFSA slår fast, at antallet af smittede med campylobacter fortsat er stigende i Europa. I 2011 var der 220.209 tilfælde. I Danmark er fjerkræbranchen opmærksom på problemstillingen.

Ny metode: Børn skal lære sunde madvaner allerede i vuggestuen
16. apr 2013
Børn i vuggestuer og børnehaver skal lære at spise mere varieret, så de kan få sunde madvaner, der holder hele livet. Det kan lade sig gøre med en bevidst madpædagogik, viser erfaring.

Kvinder får mænd til at spise frugt og grønt
16. apr 2013
Hvis mænd skal blive bedre til at spise frugt og grønt, går vejen igennem deres kvinder, tyder en ny undersøgelse på.

Analyse: Medier har stor indflydelse på danskernes sundhed
16. apr 2013
En stor andel af danskerne opfatter medier som en af de største påvirkningsfaktorer, når det handler om at leve et sundere liv. Det viser en ny undersøgelse foretaget for Landbrug & Fødevarer.

Usunde forbrugere prioriterer mæthed højt
04. apr 2013
En række interviews med danskere tyder på, at mæthed og gode spiseoplevelser vægter højt hos mennesker med en usund livsstil.

Udvalgte danskere ignorerer kostanbefalinger
04. apr 2013
En række danskere fortæller i ny kostrapport, at de hellere følger egen sund fornuft end kostanbefalinger. Fødevarestyrelsen fremhæver, at nye kostråd skal gøre det nemmere at vælge sundt i hverdagen.

Forbrugerne vil have sundere bacon
28. mar 2013
Bacons usunde image afholder danskerne fra at spise mere bacon. Men bacon behøver ikke være så usundt.

Unge elsker bacon
28. mar 2013
Bacon er populært blandt unge, der i stigende grad bruger den sprødstegte gris som krydderi.

Kvinder er sundere end mænd
26. mar 2013
Unge kvinder er et skridt foran deres mandlige modstykke, hvad angår lysten og viljen til at leve sundere. Ifølge en ekspert er sundhed en forudsætning for et godt udseende, som spiller en kæmpe rolle for kvinder.

Danskerne vil så gerne leve sundere
26. mar 2013
Motivation, tid og penge er de største faktorer, der begrænser danskerne i at leve sundere, end de gør i dag. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Userneeds for Landbrug & Fødevarer.

Forskning giver - måske - fed ost et bedre ry
11. mar 2013
Forskningsprojekt på Københavns Universitet undersøger om et højt dagligt indtag af fed ost påvirker helbredet hos mennesker med forhøjet risiko for hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Danskerne spiser færre rugbrødsmadder
11. mar 2013
Rugbrødsmadens popularitet er i tilbagegang blandt danskerne. Et nyt samarbejde vil skubbe den klassiske spise højere op på danskernes madrangliste ved at forny den flade mads image.

1 ud af 3 kan ikke udstå dansk grøntsagsklassiker
05. feb 2013
Over en tredjedel af danskerne spiser, ifølge en ny undersøgelse, aldrig en af Danmarks klassiske grøntsager. En michelin-kok mener, at danskerne ikke har fået øjnene op for grøntsagens fordele endnu. Se her hvilken grøntsag.

Danskerne er gladere for æg
05. feb 2013
Næsten halvdelen af danskerne opfatter æg som sunde eller meget sunde. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Det er en klar ændring fra tidligere tiders frygt for kolesterol.

Rema 1000 sikrer Madskolernes overlevelse
04. feb 2013
Supermarkedskæden Rema 1000 har med øjeblikkelig virkning valgt at støtte Madskolerne og sikrer dermed deres overlevelse. Beslutningen betyder, at der nu kommer flere Madskoler i Danmark.

Vi køber udenlandsk grønt, selvom dansk er renere
29. jan 2013
Udenlandsk frugt og grønt indeholder flere pesticidrester og bakterier end danske. Alligevel stiger importen. Eksperter mener, at forbrugerne er forvirrede på flere planer.

Børn bliver snydt for skolefrugt
29. jan 2013
Danske skoleelever går glip af EU-støttet skolefrugt, og de sidste to år er kun knap halvdelen af støtten til skolefrugtordningen brugt. Det får politikerne på Christiansborg til at reagere.

Snak med din "spiser" eller lev med evig prisfiksering
29. jan 2013
DEBAT - Det er nemt at dykke ned i frugt og grønt afdelingens billigste ende og vælge flere pesticidrester og bakterier fra udlandet, for hvor skal tilliden til danske grøntavlere komme fra?

Sunde snacks på vej til skoler
29. jan 2013
Et flerårigt forskningsprojekt har vist vejen til at få børn og unge til at spise mere frugt og grønt. Nu skal resultaterne bredes ud til hele landet – også til voksne.

Danskerne prioriterer slik over grøntsager
22. jan 2013
Det danske slikforbrug er steget fra generation til generation, men også blot de senere år, fremhæver eksperter. I dag bruger vi flere penge på slik i detailhandlen end på grøntsager.

Kvinder spiser mere kål end mænd
15. jan 2013
Kålen er ifølge en ny undersøgelse mest populær hos den kvindelige del af befolkningen. Årsagen er ikke mindst kvinders større fokus på sundhed, mener forskere. Mænd går mere op i smag.

Din alder afgør trang til kål
08. jan 2013
En ny undersøgelse fra FDB analyse viser, at ældre oftest serverer kål til aftensmaden. Samme kålkærlighed finder man ikke hos den yngre del af befolkningen, der kun serverer halvt så meget kål i forhold til ældre.

Blomkål er danskernes favorit
04. jan 2013
De hvide blomkålsbuketter er danskernes foretrukne kål. Det viser en ny undersøgelse, der klarlægger befolkningens holdning til kål, som ikke har en stor plads i danskernes madhjerter.

Virksomheder vil ikke vildlede med anprisninger
11. dec 2012
Fra 14. december bliver det muligt at anføre sundhedsanprisninger på danske fødevarer. Arla og Tulip benytter sig af muligheden, men det er afgørende for begge virksomheder, at de ikke vildleder forbrugerne.

Danske svin har færre resistente ESBL-bakterier
19. sep 2012
Forbruget af antibiotikatypen cephalosporiner er på to år faldet til nul, og det har betydet et kraftigt fald i antallet af ESBL-bakterier i dansk svinekød.

Flere bliver syge af eksotiske grøntsager
24. aug 2012
Importerede grøntsager, der er forurenet med salmonella, campylobacter og E.coli fra spilde- og overfladevand udgør en stigende sundhedsrisiko.

Grillen sender danskerne på das
20. jul 2012
Danskernes sommerlige grilleventyrer ender ofte med en tur på toilettet. De registrerede tilfælde af salmonella op til tredobles i sommermånederne.

Danskerne kender ikke sundhedsværdi af mælk og kød
29. jun 2012
En ny stor kostundersøgelse af danskernes spisevaner afslører at mælk, kød, ris og pasta ikke bliver forbundet med sunde kostvaner. Det skal et nyetableret privat-offentligt måltidspartnerskab dog søge at gøre op med.

Folkeskoler får laktosefri skolemælk
28. jun 2012
De danske folkeskoler kan fra det kommende skoleår også tilbyde laktosefri mælk. Initiativet er et resultat af stigende efterspørgsel siden 2010.

75 mio. kr. til grønne fødevarer
15. maj 2012
Fødevareministeriets støtteordning GUDP har endnu en gang uddelt millioner til projekter, der fremmer dyrevelfærd, sundhed og mindre madspild.

Ost med et gran salt
13. apr 2012
Et større dansk forskningsprojekt imellem Aarhus og Københavns Universitet skal studere strukturer i osten for ad naturlig vej at nedbringe saltindholdet uden at forringe smagen mærkbart. En af de største udfordringer bliver at bevare formen på osten.

Ældre går mest op i fødevaresikkerhed
03. apr 2012
Det er højst usædvanligt den ældre del af befolkningen, der går højst op i, om fødevarerne er sikre at spise, viser ny undersøgelse. Og det er også de ældre, der har størst tillid til dansk frugt og grønt.

Smør og mormormad trodser sundhedstrend
19. jan 2012
Til trods for danskernes stadig sundere livsstil er flere og flere begyndt at spise smør og dansk retromad. De går efter kvalitet og nostalgi i kontrollerede mængder, siger ekspert i fødevareforbrug.