Andre nyheder mærket med Dyrevelfærd.

Mere end en døgnflue? Insekter kan få fast plads på tallerkenen
08. sep 2017
Vi skal lave mere og mere mad i fremtiden, men vi er ved at løbe tør for plads på planeten. En mulig løsning kan være insekter – men hvordan gør man det lækkert at spise melorme, når man kan få foie gras?

Gode, sunde og friske
18. aug 2017
Hver uge handler flere end 115.000 københavnere på madmarkedet Torvehallerne midt i København. FoodCulture har spurgt, hvorfor de køber lokalt.

Debat: Skal fødevarer produceres tættere på forbrugeren?
18. aug 2017
Ville det være bedre for klimaet, hvis alle fødevarer blev produceret tæt på forbrugeren? Enhedslisten og Landbrug & Fødevarer har hvert deres svar.

Økokaniner vækker begejstring hos kokke
25. okt 2016
Stjernekokken Christian Puglisi har testet de første økokaniner fra danske landmænd, som efter planen kommer i restauranterne i 2017 og senere i detailhandlen.

Stram fiskeripolitik har givet flere fisk i havet
11. okt 2016
Overfiskeri var tidligere et massivt problem, men en stram EU-regulering af fiskeriet har knækket kurven. Derfor kan Danmark godt slække lidt på forsigtigheden og høste nogle flere fisk, mener Danmarks Fiskeriforening.

Vi skal aflive kødmyter i kantinerne
04. okt 2016
Bliver danske kyllinger bedøvet før halalslagtning - og bliver der brugt antibiotiske vækstfremmere i svinefoder? Det er nogle af de spørgsmål, køkkenprofessionelle kan have svært ved at svare på.

Dyrevelfærdspanel: Uenige på et oplyst grundlag
04. okt 2016
En svineproducent, en bioetiker, en slagtefjerkræschef og en stjernekok har sagt ja til at debattere dyrevelfærd og kødproduktion på en række arrangementer for foodservicebranchen. Her fortæller de, hvorfor.

Hvem er den krævende generation Y?
19. sep 2016
De unge er i dag krævende, kræsne og kvalitetsbevidste. Foodculture har stillet 5 skarpe til Dorte Wimmer, der står bag ny bog om de yngre forbrugere: "Generation Y".

Fremtidens forbrugere er kræsne og krævende
19. sep 2016
Supermarkederne skal lægge den traditionelle vanetænkning på hylden, hvis de vil fange den unge købestærke Generation Y, siger forbrugerekspert.

Rapport: Dansk kød og mælk overholder grænseværdier for medicinrester
06. jul 2016
MEDICINRESTER - Danske landmænd har helt styr på at overholde grænseværdierne for rester af lægemidler i fødevarer, viser nyeste opgørelse fra Fødevarestyrelsen. Danmark ligger rigtig flot, lyder det fra landbrugsprofessor, men grænseværdierne burde stadig være lavere, mener Dyrenes Beskyttelse.

Hollændere introducerer en flydende kostald
07. jun 2016
INNOVATION - Trenden er at sætte køer på græs, men en hollandsk virksomhed vil sætte køerne på vand. Dels for at få landbrug ind i byerne og forsyne byboerne med frisk mælk, dels for at tage første skridt i retning mod et selvforsynende flydende samfund, der kan modstå oversvømmelser og klimaforandringer.

Økologiske kaniner kommer på restauranternes menukort
22. mar 2016
ØKOKANINER - Et nyt pilotprojekt under L&F skal sætte skub i økologisk kaninproduktion på et marked, der ellers er præget af udenlandske burkaniner. Blandt de første aftagere er Hotel- og Restaurantskolen og restauranten Relæ.

Coop: Økokyllinger vil fortsætte fremmarchen
22. mar 2016
ØKOLOGI - En kombination af billigere produktion, større efterspørgsel og en lavere avance har sænket prisen på økologiske kyllinger i Coop's butikker. Prisnedgangen vil fortsætte lidt endnu, mener Coop's ansvarlighedschef.

Katastrofal start for nyt dyrevelfærdsmærke
09. feb 2016
KONFLIKT - Regeringens planer om et officielt mærke for dyrevelfærd er blevet mødt af massiv kritik. Vi kunne ellers godt bruge et kompromissøgende mærke, der kunne få endnu flere forbrugere til at støtte dyrevelfærd, mener professor.

Æglæggende høner massivt plagede af brækkede brystben
02. feb 2016
DYREVELFÆRD - Omtrent halvdelen af hønerne i Nordeuropas ægproduktion brækker før eller siden brystbenet, indikerer udenlandsk forskning. Problemets omfang er dog væsentligt mindre i Danmark, viser et nyt studie.

Unge landmænd: Dyrevelfærd skal gerne give vækst
26. jan 2016
UDFORDRING - Unge landmænd har et mindre rosenrødt og et mere teknisk syn på dyrevelfærd end forbrugerne, viser en ny rapport om dyrevelfærd på landbrugsuddannelserne.

Fiskehandlere og restauranter sælger truet ål
22. dec 2015
BÆREDYGTIGHED - Til jul og påske er ål en populær spise, selvom bestandene er truet. Supermarkederne er stoppet med at sælge ål, men fiskehandlere og restauranter har ingen planer om at stoppe salget.

Indpakket hø giver sundere grisemaver
19. okt 2015
MAVESÅR - I et nyt pilotprojekt har en flok slagtegrise fået tildelt det såkaldte wraphø som supplement til deres normale foder. Det forbedrede deres mavesundhed markant og gav dem færre mavesår.

Sommervarmen sætter pres på klimaanlæg i svinestalden
14. aug 2015
Klimaanlæg og kolde brusebade køler de danske svin ned, når temperaturen går op. Svin kan nemlig ikke svede og bliver stressede i sommervarmen. Det stiller store krav til et ordentligt indeklima i stalden.

Kokke-fokus på kalve skal gavne forbrugere
23. jun 2015
Kokkene skal i år tilberede retter med kalvekød til konkurrencen Sol over Gudhjem. Formålet er at afhjælpe døde jerseykalve i landbruget ved at skabe en produktlinie med kalvekød i supermarkederne. Coop og Dansk Supermarked er positivt indstillede.

McDonald's stiller krav om bedre dyrevelfærd
09. jun 2015
Burgermastodonten McDonald's lægger pres på sine leverandører for at opnå bedre dyrevelfærd. Store virksomheder tænker i stigende grad bæredygtighed ind i produktionen for at tilfredsstille forbrugerne, siger ekspert.

Mød en ualmindelig mælkeproducent
26. maj 2015
PORTRÆT – Der er intet almindeligt over den måde, Esben Møller Xu, driver sin økologiske mælkeproduktion på. Det ville han betragte som et nederlag. Alt nytænkes på gården uden for Esbjerg.

Fremtidens mad skal redde verden
26. maj 2015
ANALYSE - Fødevarer produceret med planetens velbefindende og fremtidens generationer for øje er det hotteste hotte. Overfladisk og irrelevant storytelling, romantik og sniksnak gør det ikke længere.

Jørgen har 18.000 økologiske høns
26. maj 2015
PORTRÆT - Økologi og stordrift går hånd i hånd i Jørgen Nødgaard Hansens nordjyske ægproduktion. I modsætning til hvad mange tror, er det muligt at sikre god dyrevelfærd med mange høns i stalden.

Økologiske landmænd er forbilleder i Europa
26. maj 2015
EU-Kommissionen inviterer de mest innovative europæiske landmænd på erfaringsudveksling i Milano om økologisk fødevare- og råvareproduktion. Blandt de inviterede forbilleder er tre danske økologer.

Interessen for dyrevelfærd er eksploderet
19. maj 2015
Der er historisk stort fokus på dyrevelfærd i fødevareerhvervet, fortæller centrale kilder. Tendensen, hvor detailhandlen og producenterne ikke vil fremstå som dem, der plager dyrene, tog især fart i 2013 og 2014.

Mere dyrevelfærd på vej i danske kølediske
19. maj 2015
Detailhandlen har en lang række nye dyrevelfærds-produkter i støbeskeen, der blandt andet skal fokusere på at give dyrene mere plads.

Meningsdannere: Debat om pattegris-aflivning er et udtryk for danskernes uvidenhed
03. mar 2015
Det handler mest af alt om manglende indsigt, når aflivning af syge og svage pattegrise kan føre til så voldsomme protester, som det har været tilfældet i den seneste tid, påpeger formanden for Dyreetisk Råd.

Konstant fald i døde søer siden historisk toppunkt i 2008
12. feb 2015
Sodødeligheden faldt igen sidste år fra 12,7 til 11,9 pct. af årssøerne, viser nye tal fra Seges. Faldet er positivt, men niveauet svarer til, at næsten hver fjerde so blev aflivet eller døde i stalden i 2013, lyder kritikken fra Dyrenes Beskyttelse.

Discount-kunder mest ivrige efter dansk kød
13. jan 2015
Især i discountbutikkerne leder forbrugerne efter dansk kød, viser ny analyse fra Landbrug & Fødevarer. Danskhed er garanti for kvalitet blandt de billige fødevarer, lyder forklaringen.

Derfor elsker vi at hade svin
04. jan 2015
Svinebranchen er helt tæt på danskerne på en række sårbare områder som fødevaresikkerhed, sundhed og miljø. Netop derfor elsker medierne at berette om svin, mener flere eksperter.

Madtendenser i 2015: Hurtigt, sundt og med smør
03. jan 2015
De kommende 365 dage kalder på mere convenience-mad, alternative proteinkilder, nye sundhedsparametre og gastronomi, der spiller hjernen et pus.

Økologiske og konventionelle fødevarer har brug for hinanden
03. dec 2014
Nogle gange opleves fødevaredebatten, som om økologisk og konventionel produktion af fødevarer er modstandere. Men de to produktionsmetoder bør gå hånd i hånd om at møde forbrugerne i dagligvarebutikkerne.

Godt hver fjerde vil betale mere for dyrevelfærd
26. nov 2014
Danskerne betaler gerne mere for kvalitet og dyrevelfærd. Det sætter krav til producenterne om formidling af ansvar.

Nu kan du få dyrevelfærd to go i 7-Eleven
14. nov 2014
7-Eleven lancerer Danmarks første dyrevelfærds-convenienceprodukt. En sandwich med æg og kød, der er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Overlæge: MRSA-frygt ude af proportion
11. nov 2014
Risikoen for at få MRSA på en rejse til Portugal eller Italien er minimal, men den er stadig mere end 10 gange højere end herhjemme. Medierne pisker frygt frem i befolkningen, mener overlæge.

Dyreværnshotline skal forhindre vanrøgt
05. nov 2014
Relancering af dyreværnshotline skal gøre det lettere at skride til handling over for vanrøgtede husdyr.

Voksende interesse for kyllingevelfærd hos forbrugerne
09. okt 2014
Sortimentet af kyllingekød er vokset markant de seneste år. Det samme er forbrugernes interesse for øget dyrevelfærd hos kyllinger, vurderer branchen.

Fødevaregigant tvinger dyrevelfærd på dagsordenen
10. sep 2014
Nestlé stiller nu krav til sine 7300 leverandører om bedre dyrevelfærd. Mickey Gjerris frygter tomme ord, men indsatsen sætter dyrevelfærd på dagsordenen for hele fødebranchen, understreger han.

Ko-sensor kan skabe klimavenlig fremtid
18. aug 2014
Sensorer til husdyrovervågning gør det lettere at overvåge køernes drøvtygning. Det kan skabe en mere klimavenlig husdyrproduktion.

Dansk velfærdskylling klemmer sig ned i køledisken
12. aug 2014
Stort prisskel mellem konventionel og økologisk kylling giver plads til nyt alternativ i køledisken. Forskningsprojekt undersøger derfor nu muligheden for en ny dansk velfærdskylling.

Affald fra vejsiden havner i køernes maver
01. aug 2014
Vejsideskrald breder sig til græsmarker og kan ende de danske malkekøers foder. Især aluminiumsdåser er et problem, fortæller landmand.

Grafik: Her er der pesticidrester i frugt og grønt
21. jul 2014
Hvis du vil undgå pesticidrester i din mad, skal du vælge dansk frugt og grønt, mener fødevareministeren. 3 grafer viser dig her, hvilke fødevarer du skal vælge for at undgå pesticidrester.

Dan Jørgensen: Dyrevelfærd bliver fremtidens eksportvare
14. jun 2014
Fødevaresikkerhed og dyrevelfærd skal sikre Danmarks førerposition indenfor fødevareproduktion. Sådan lød meldingen fra fødevareminister Dan Jørgensen til Folkemødet på Bornholm.

Medier bedst til sure svinehistorier
13. jun 2014
Udenlandske medier fremhæver dansk svineproduktion for høj fødevaresikkerhed og lavt forbrug af antibiotika, mens de hjemlige stiller fokus på kritiske forhold.

Motion til søer skal mindske dødelighed
03. jun 2014
Pattegrisedødeligheden skal ned med hurtigere og mere smertefri faringer. Det vil forskere sikre med mere motion og bedre foder til søerne.

En lykkelig bøf i fryseren
06. maj 2014
Det er populært at følge kødet hele vejen fra fold til fryser. Det mærkes i landets kogræsserforeninger, som melder om ventelister.

Færre slagmærker hos slagtesvin
23. apr 2014
Antallet af slagtesvin med slagmærker er faldet markant over seneste fire år. Det viser en undersøgelse iværksat af Fødevareministeriet.

EU-valg skudt i gang med fokus på landbrug
11. apr 2014
Spidskandidaterne tog hul på valgkampen til debatmøde på Axelborg. Øverst på dagsordenen står ensretning af rammevilkår, der sikrer vækst og arbejdspladser i Danmark.

Snobberne Poul og Fritz markerer 10-året for øko-dag
10. apr 2014
Køerne danser igen til Økodag 13. april. Men inden da optræder snobberne Poul og Fritz på slap line i en reklame for eventen, der i år fejrer 10-års jubilæum.

Internationale medier beundrer lavt dansk antibiotikaforbrug
26. mar 2014
Udenlandske journalister besøger Danmark for tiden for at fortælle, at danske svinestalde er blandt de bedste til at administrere og mindske antibiotikaforbrug.

Biprodukt fra biobrændstof sikrer billigere foder
25. mar 2014
Forskningsprojekt løser problemer med svingende næringsindhold i foder med et biprodukt fra bioethanol-produktionen. Det kan sænke behovet for import af sydamerikansk sojafoder.

Dan Jørgensen: Kina og USA kan lære af dansk dyrevelfærd
20. mar 2014
Danmark er et af de dygtigste lande i verden, når det kommer til dyrevelfærd. Her kan Kina og USA lære noget, fortæller fødevareministeren i et interview med et amerikansk magasin.

Danskerne vælger dansk dyrevelfærd
17. mar 2014
Danskere, som går op i dyrevelfærd, vælger ofte dansk kød, viser ny analyse. Men det betyder ikke nødvendigvis bedre dyrevelfærd, mener eksperter.

Dansk svineproduktion får mere vækst og dyrevelfærd
14. mar 2014
Ny topmødeerklæring om svinevelfærd sikrer både mere dyrevelfærd og vækst i den danske svineproduktion.

Dyreetisk Råd: Svinebranchen må erkende der er problemer
12. mar 2014
Formanden for Dyreetisk Råd håber, at det afholdte svinetopmøde vil munde ud i løsninger, der højner dyrevelfærden i den danske svineproduktion.

Dyrevelfærd er en kamp mellem borgeren og forbrugeren
12. mar 2014
Danskerne går op i god dyrevelfærd hos landbrugsdyrene, når de bliver spurgt, men det er ikke altid at holdningerne skriver indkøbslisten. Pris og tilgængelighed er vigtige, mener eksperter.

Fælles ambition om færre døde pattegrise
11. mar 2014
Fødevareministeren og svinebranchen er enige om, at dødeligheden blandt pattegrise skal ned. Men der er uenighed om tempoet op til svinetopmødet den 13. marts.

Stop for kastration truer svinekødseksporten
06. mar 2014
Forbrugerne i Japan og andre lande, som danske slagterier sender svinekød til, vil ikke spise svinekød fra ikke-kastrerede svin, viser rapport. Stop for kastration kan ødelægge eksporten.

Nyt forskningsprojekt skal nedbringe halekuperinger af svin
10. feb 2014
Forskere vil opfinde et system, der skal finde årsagerne til halebid i danske svinebesætninger. Ambitionen er at få nedbragt antallet af halekuperinger.

Professor: Færre pattegrise vil dø i de kommende år
22. jan 2014
Siden 2010 har svinebranchen oplevet et fald i antallet af døde pattegrise. Ifølge en professor vil dødeligheden blandt pattegrise falde yderligere i de kommende år.

Danske fødevarer hitter i provinsen
21. jan 2014
Flere danskere prioriterer at fylde danske fødevarer i indkøbskurven, selv om det koster lidt ekstra, viser analyse. Forbrugerne i hovedstadsområdet skæver dog mindre til oprindelse.

Ukendt kvægsygdom skaber utryghed blandt landmænd
15. jan 2014
Flere landmænd mener, at fænomenet kronisk botulisme er hovedårsag til alvorlig sygdom i deres kvægbesætninger. Men kronisk botulisme er ikke en sygdom, fastslår videnskaben på området.

Juleplante giver bedre dyrevelfærd i staldene
23. dec 2013
Planten kristtjørn, som mange pynter op med til jul, modvirker af uforklarlige årsager ringorm i kvægbesætningerne i landbruget.

Halebid: Svinebranchen vil undgå klip i halen
10. dec 2013
Grise bider hinanden i halerne, når de er stressede, og derfor får mange grise kuperet halen. Nyt projekt undersøger, hvordan overvågning, rodemateriale og legetøj kan forhindre halebid.

Thise: ”Danmark skal have flere som The Moo Man”
05. nov 2013
CPH:DOX viser filmen The Moo Man, der handler om en økologisk mælkebonde, der klarer alt selv. Marketingchef på Thise Mejeri mener, at han har fat i den lange ende.

Danish Crown-grise vinder dyrevelfærdspris
31. okt 2013
Mærkevaregrisene Antonius og Den Go’e Gris vandt i går en dyrevelfærdspris ved et stort awardshow i Paris. Danish Crown ser prisen som en løftestang til det britiske marked.

Forskning: Sådan får vi flere slagtesvin
01. okt 2013
Eksporten af smågrise er stigende, og det betyder færre slagtesvin i Danmark. Ny forskning sikrer flere slagtesvin ved at forbedre foderudnyttelsen, der har stået stille i 10 år.

Svinebranchen kæmper med mavesår
03. sep 2013
Hver tiende slagtesvin udvikler alvorligt mavesår, viser ny rapport. Dyrenes Beskyttelse mener, at svineproducenterne kan undgå problemet.

Burhøner får nu lov at beholde næbene
12. jul 2013
Buræg-branchen har nu besluttet at stoppe med at trimme burhønernes næb. De seneste års erfaringer viser, at der ikke længere er brug for denne procedure.

Big Brother skal redde økopattegrisen
02. jul 2013
Hver tredje økologiske pattegris dør, inden den bliver vænnet fra sin mor. Overvågningskameraer, nyt hyttedesign og nye gener kan være vejen til færre døde pattegrise.

Gjerris: Forbrugere skal ikke selv vælge
13. jun 2013
Bioetiker Mickey Gjerris fra KU mener, at 100 mio. danske produktionsdyr har det hæsligt. Derfor skal forbrugerne ikke selv foretage valget i supermarkedet.

Forbrugere stoler blindt på fersk kød
13. jun 2013
Danskerne har stor tillid til, at alt kød i køledisken er i orden, viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Derfor er det svært at sælge kød, hvor der er gjort ekstra ud af dyrevelfærden.

Små øko-landmænd mangler rådgivning
11. jun 2013
Anmærkninger til økologiske deltids- og fritidslandmænd skal ned. Nyt projekt giver nem og gratis information til øko-landmænd, som eller må betale dyrt for rådgivning og dyrlægebesøg.

Kursus stiller kritiske spørgsmål ved Månegrisen
28. maj 2013
Månegrisen bliver undervisningsemne på et sommeruniversitetskursus for danske fødevareaktører. Forelæseren på kurset stiller sig kritisk overfor regeringsprojektet.

Kvinder vælger dyrevelfærd - mænd kvalitet
14. maj 2013
Særligt kvinder køber økologisk på grund af dyrevelfærd. Men det er afgørende, hvad man forstår ved dyrevelfærd, for det kan defineres på forskellige måder, fastslår eksperter.

Wellness til danske køer
07. maj 2013
Nyt projekt undersøger, hvordan mælkeproducenter nemt og billigt optimerer deres stalde. Det skal sikre både høj dyrevelfærd og en sund økonomi.

Engelske supermarkeder vælger for forbrugerne
09. apr 2013
I England træffer supermarkedskæderne fødevarevalg for forbrugerne. Man kan f.eks. ikke købe buræg i Marks & Spencer, og Sainsburys sælger kun fairtrade-bananer. Det øger sporbarheden.

Vi bør være stolte af den danske flæskesteg
01. feb 2013
DEBAT - Høj og stadig bedre dyrevelfærd er en af grundene til, at Danmark bidrager med 48 mia. kr. til handelsbalanceoverskuddet, fremhæver Landbrug & Fødevarer.

Minister vil have velfærdsmink
13. sep 2012
Imens auktionariusserne hos Kopenhagen Fur i disse dage håndterer nye rekordbud fra de minkglade kinesere, var fødevareminister Mette Gjerskov (S) på besøg for at se nærmere på en branche, der bliver ved med at sætte nye rekorder. Ministeren mener, at dyrevelfærd og åbenhed skal sikre den danske position som førende minkproducent i verden.

Pelsbranchen satser på total åbenhed
17. apr 2012
Danske pelsdyravlere er trætte af unuancerede historier om dårlig dyrevelfærd. Nu går de selv på tv med en annoncekampagne med syge og skadede mink.

Lovgivning er nøglen til bedre dyrevelfærd
29. feb 2012
Dyr er ikke maskiner, men levende væsner, som vi skal tage os godt af, og det sker bedst gennem lovgivning. Det er budskabet fra parlamentsmedlem Dan Jørgensen på det danske EU formandskabs konference om dyrevelfærd i Bruxelles.

Mere frihed til de danske søer
17. feb 2012
Et nyt forskningsprojekt skal udvikle et stisystem, der giver mere bevægelsesfrihed til farende og diegivende søer. Systemet vil gavne både soen, de nyfødte pattegrise og i sidste ende landmanden.

Pinlig ægfejl i England
31. jan 2012
”Køb lovlige æg – køb engelske æg”. Sådan har budskabet til de engelske forbrugere været i en kampagne fra de engelske ægproducenter. Men 300.000 engelske høner må stadig nøjes med bure uden redekasser og siddepinde.

EU vil forbedre dyrenes velfærd
23. jan 2012
EUs dyrevelfærdsregler dækker kun bestemte områder og mange medlemslande ser stort på reglerne. Derfor skal der strammes op og sikres ensartede regler, siger Europa-kommissionen.

Millioner af smågrise skal reddes ved truget
06. jan 2012
En af svinebranchens største udfordringer er pattegrisedødeligheden. Nyt forskningsprojekt mellem DLG og Aarhus Universitet skal forbedre foderet, så soens råmælk i de kritiske første dage bliver federe og dermed får flere smågrise til at overleve.