Andre nyheder mærket med .

Højteknologi kan gavne klimaet og mætte milliarder
08. Sep 2017
I fremtiden vil fødevarer blive produceret på højteknologiske bedrifter, der er klimavenlige og udnytter klodens ressourcer effektivt.

Mere end en døgnflue? Insekter kan få fast plads på tallerkenen
08. Sep 2017
Vi skal lave mere og mere mad i fremtiden, men vi er ved at løbe tør for plads på planeten. En mulig løsning kan være insekter – men hvordan gør man det lækkert at spise melorme, når man kan få foie gras?

Vil københavnerne spise insekter?
08. Sep 2017
FoodCulture har været en tur forbi Copenhagen Bug Fest (Københavns insektfestival) for at høre, hvad københavnerne synes om de insekter, de blev budt på.

Ingen grund til at græde over spildt valle
08. Sep 2017
Restprodukter fra mælke- og kødproduktion spiller en stadigt vigtigere rolle i udviklingen af fødevarer. Før endte de ofte i skraldespanden.

Udnyt naturens hjælpemidler
08. Sep 2017
Enzymer kan gøre vores fødevareprodukter sundere og mere holdbare, samtidig med at de bliver billigere at producere.

Tang, kunstigt kød og insekter på fremtidens middagsbord
08. Sep 2017
Kunstigt kød, tang og insekter kan erstatte kød på bordet i fremtiden. For en ting er sikkert, mener eksperterne: Vi kommer til at spise mindre kød, men hvad der i stedet kommer på tallerkenen, er de uenige om.

Lokale fødevarer er bedst - eller er de?
18. Aug 2017
Bedre dyrevelfærd, bedre kvalitet og kendskab til landmanden. Sådan lyder de gængse forvetninger til lokale fødevarer, Men lever varerne op til det?

Gode, sunde og friske
18. Aug 2017
Hver uge handler flere end 115.000 københavnere på madmarkedet Torvehallerne midt i København. FoodCulture har spurgt, hvorfor de køber lokalt.

Fremtidens lokale fødevarer er masseproducerede
18. Aug 2017
Lokale fødevarer behøver ikke være købt i en lille gårdbutik eller dyrket på naboens mark. Lokale producenter skal tænke stort og begynde at masseproducere lokale fødevarer til eksport.

Synlig produktion skaber tillid til lokale fødevarer
18. Aug 2017
Det er især kendskabet til produktionsmetoder og oprindelse, der gør forbrugerne villige til at betale ekstra for de lokale fødevarer, mener eksperter.

Debat: Skal fødevarer produceres tættere på forbrugeren?
18. Aug 2017
Ville det være bedre for klimaet, hvis alle fødevarer blev produceret tæt på forbrugeren? Enhedslisten og Landbrug & Fødevarer har hvert deres svar.

Tatar-kok: Forbrugeren skal italesætte råvaren
18. Aug 2017
Forbrugerne skal spørge mere ind til de lokale fødevarer og på den måde tage magten. Det mener ejeren af en ny tatarbar på Vesterbro i København.

Danske lokale varer kommer på Europakortet
18. Aug 2017
Knap 1400 europæiske fødevarer har fået EU's stempel på, at deres oprindelse hænger sammen med lokale områder eller traditioner. Kun seks af fødevarerne på listen er danske, men flere er på vej.

Tid til terroir
18. Aug 2017
Grøntsagsavlerne i Odsherred var blandt de første i Danmark, der så værdien i lokale fødevarer. Den stigende interesse for terroir er udmøntet i et samarbejde, der involverer hele lokalområdet.

Vinderfrø kan klare sig med færre pesticider
01. Jun 2017
Forskere arbejder på højtryk for at udvikle frø, der kan gøre danske græsproducenter i stand til at dyrke mere græs med færre pesticider. Projektet hedder 'Vinderfrø 2025'.

Pesticiders dårlige ry kan ikke luges væk
01. Jun 2017
De har tidligere været skyld i ødelagte skove og døde rovfugle. Det dårlige ry hænger ved, selvom pesticider i dag er noget helt andet end for få årtier siden, og belastningen nu er betydelig mindre.

Frygt styrer forbrugernes syn på pesticider
01. Jun 2017
Debatten om pesticider er præget af skyttegravsretorik, påpeger en sundhedsdebattør og en retoriker. Enten er du for eller imod. Førstnævnte tror på en mere nuanceret debat i fremtiden.

Paradoks: Flere pesticider kan give færre pesticider
31. May 2017
Det kan virke besynderligt, at regeringen vil tillade flere typer af pesticider, når målet er at nedsætte det samlede forbrug af pesticider, men det er faktisk en del af løsningen, forklarer to landbrugsforskere.

Godt eller skidt? Risici ved pesticider
31. May 2017
Pesticider er et emne, der skaber debat, og forskere er uenige om, hvor forsigtige vi skal være. To førende forskere giver hver deres indspark her.

Rovfuglene er tilbage i Danmark
31. May 2017
Intensiv jagt og pesticider, der i dag er forbudt, var frem til 1970'erne fatalt for rovfuglene. Men nu er de store fugle ikke længere et særsyn i de danske landskaber. Efter flere årtier yngler de her igen.

Mosteri vil skabe fødevarer af 40 tons affald
08. Nov 2016
En tredjedel af frugt og bær går til spilde i produktionen af juice, saft og marmelade. Nyt projekt skal afdække, hvordan producenter kan udnytte de næringsfulde rester til fx frugtstænger.

Vi bliver sundhedsstressede af grublerier
25. Oct 2016
Madangst og sundhedsstress skyldes ikke, at vi ikke ved nok om kost og motion, men at vi tænker for meget. Det mener psykolog Sisse Find Nielsen, der vil stoppe grublerierne.

Økokaniner vækker begejstring hos kokke
25. Oct 2016
Stjernekokken Christian Puglisi har testet de første økokaniner fra danske landmænd, som efter planen kommer i restauranterne i 2017 og senere i detailhandlen.

Stram fiskeripolitik har givet flere fisk i havet
11. Oct 2016
Overfiskeri var tidligere et massivt problem, men en stram EU-regulering af fiskeriet har knækket kurven. Derfor kan Danmark godt slække lidt på forsigtigheden og høste nogle flere fisk, mener Danmarks Fiskeriforening.

Vi skal aflive kødmyter i kantinerne
04. Oct 2016
Bliver danske kyllinger bedøvet før halalslagtning - og bliver der brugt antibiotiske vækstfremmere i svinefoder? Det er nogle af de spørgsmål, køkkenprofessionelle kan have svært ved at svare på.

Dyrevelfærdspanel: Uenige på et oplyst grundlag
04. Oct 2016
En svineproducent, en bioetiker, en slagtefjerkræschef og en stjernekok har sagt ja til at debattere dyrevelfærd og kødproduktion på en række arrangementer for foodservicebranchen. Her fortæller de, hvorfor.

Skræmmeretorik kan give spiseforstyrrelser
27. Sep 2016
I Morten Elsøes konsultation dukker der oftere mennesker op med elementer af madfrygt. De er blevet stopfodret med skarpvinklede overskrifter, der prædiker den sande vej til bedre sundhed. Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade bekræfter tendensen.

Skal vi have nye kostråd til diabetikere?
27. Sep 2016
Testundersøgelser fra Bispebjerg Hospital viser, at kost med færre kulhydrater giver lavere blodsukkerstigning efter et måltid hos type 2-diabetikere. Studiet skal dog bekræftes i længerevarende undersøgelser, før det kan munde ud i nye kostanbefalinger.

Hvem er den krævende generation Y?
19. Sep 2016
De unge er i dag krævende, kræsne og kvalitetsbevidste. Foodculture har stillet 5 skarpe til Dorte Wimmer, der står bag ny bog om de yngre forbrugere: "Generation Y".

Fremtidens forbrugere er kræsne og krævende
19. Sep 2016
Supermarkederne skal lægge den traditionelle vanetænkning på hylden, hvis de vil fange den unge købestærke Generation Y, siger forbrugerekspert.

Fremtidens fisk er opdrættet
13. Sep 2016
Om fem år vil opdrættede fisk overstige udbuddet af vildtfangede fisk, viser ny analyse. Positivt, så længe der er tale om ansvarligt opdræt, siger WWF. Men i dag importerer vi de fleste opdrætsfisk fra lande, hvor bæredygtighed og miljø ikke nødvendigvis spiller så stor en rolle.

Diætist: Modediæter feder og forfører
12. Sep 2016
Drop modediæterne. De ødelægger din fordøjelse og gør dig tykkere. Sådan lyder budskabet i den nye bog fra klinisk diætist Mette Borre, der retter en skarp kritik mod stenalderkost, LCHF og glutenfri diller.

Kamelmælk får et skub af danske eksperter
06. Sep 2016
KAMELMÆLK – Potentielt er der gode penge i kamelmælk. Derfor får kamelbønder og mælkeproducenter i Nordafrika hjælp fra danske eksperter med at opnå renere og mere forbrugervenlige produkter, samtidig med, at de udforsker mulighederne for kamelost- og yoghurt.

Forsker: ”Visionære fødevarebrands burde gå i gang med Big Data nu"
09. Aug 2016
BIG DATA – Der er enorme perspektiver i Big Data for fødevarebranchen, mener forskere fra et nyt forskningscenter på CBS. For eksempel kan man på de sociale medier monitorere millioner af menneskers følelser om brands og produkter i realtid.

Rapport: Dansk kød og mælk overholder grænseværdier for medicinrester
06. Jul 2016
MEDICINRESTER - Danske landmænd har helt styr på at overholde grænseværdierne for rester af lægemidler i fødevarer, viser nyeste opgørelse fra Fødevarestyrelsen. Danmark ligger rigtig flot, lyder det fra landbrugsprofessor, men grænseværdierne burde stadig være lavere, mener Dyrenes Beskyttelse.

Fødevareindkøb er en sur pligt
05. Jul 2016
FØDEVAREINDKØB - En ny international rapport fra Nielsen Institute peger på, at knap halvdelen af verdens befolkning ser dagligvareindkøb som en sur tjans, der helst skal overstås så hurtigt som muligt. Andre tal, der er på vej, peger på, at det står særligt slemt til i Danmark.

Forskere lærer at forudsige salg af madvarer
05. Jul 2016
BIG DATA – Hvor præcist kan man forudsige salget af flæskestegssandwiches, eller hvornår ølsalget stiger? Det er forskere i gang med at undersøge, baseret på data fra dette års Roskilde Festival.

Endnu et internationalt madtopmøde på vej til København
05. Jul 2016
TOPMØDE - Miljø- og Fødevareministeriet er på vej med et internationalt madtopmøde, der vil samle ”en lang række engagerede toppolitikere, CEO’s og front runners”. Dermed har København udsigt til hele to nye madkonferencer for den globale fødevareelite.

Arla Unikas osteopfinder: Branchen har glemt skønheden
05. Jul 2016
FØDEVAREUDVIKLING – Hvordan fortolker Arla Unikas osteopfinder, Mads Clausen, begrebet innovation? Foodculture.dk tog en snak med ham om at finde på nye oste i en branche, der ifølge ham har glemt skønheden.

TORVELAUGET SVARER: Datea fordrejer Torvehals-fakta
28. Jun 2016
MADMARKEDER – Der var ikke ulemper ved at bygge Torvehaller i København, og der var tænkt i de fornødne faciliteter, fortæller torvhalsarkitekten Hans Peter Hagens, der dermed modsiger Datea.

Københavns Kommune satser stort på madiværksættere
28. Jun 2016
VÆKST - Embedsmænd og politikere i Københavns Kommune involverer sig dybt i den boomende københavnske fødevarescene for tiden. Her er et overblik over de igangværende projekter.

Internationalt mad-topmøde på vej til København
28. Jun 2016
VÆKST - Et årligt mad-topmøde er på vej til København og skal blive en pendant til World Economic Forum i Davos – men kun den globale fødevare-elite er inviteret. Københavns Kommune er blandt de involverede.

Eksperter: Højst usikkert, hvad et Brexit vil betyde for danske fødevarer
21. Jun 2016
BREXIT - Foodculture.dk har spurgt fire eksperter, hvad et Brexit vil betyde for dansk eksport af fødevarer. To er pessimistiske, én er optimistisk, og en fjerde kalder det for ren spekulation at udtale sig om sagen.

Hollandsk torvehal kombinerer madmarked med lejligheder
21. Jun 2016
MADMARKEDER - I Markthal kan du som Alice i eventyrland gå rundt under buen i et psykedelisk havelandskab og købe ost og krydderier, mens beboere kigger på dig fra deres taglejligheder. Følg med til Rotterdam, hvor hollænderne er gået all in i forsøget på at flytte tidens torvehalstrend til nye højder.

Torvehaller er en verdensomspændende trend
21. Jun 2016
MADMARKEDER - Det er ikke kun danskere, der er vilde med torvehaller. Nye torvehaller skyder op over hele verden i en vældig fart for tiden. De ældre haller får nyt liv, og både turister og lokale kan se fordelene i at handle i de overdækkede fødevaremarkeder, der trækker kunderne tilbage til byerne.

4 ud af 10 danskere køber ugentligt mad fra datovarehylder
17. Jun 2016
MADSPILD - 43 pct. af danskerne køber varer fra datovarehylder en eller flere gange om ugen, viser en ny repræsentativ undersøgelse. Det overrasker to eksperter i to retninger.

Derfor er københavnere så vilde med byhaver
14. Jun 2016
URBAN GARDENING - Byhaverne vokser frem alle vegne i hovedstaden, men hvad bunder interessen i? Vi har spurgt tre højskole-elever, hvorfor de tog et fuldtidskursus i urban selvforsyning.

Badeland bliver til bæredygtigt byikon
14. Jun 2016
IVÆRKSÆTTERI - Badelandet Tropicana havde sin storhedstid i 90’ernes Rotterdam, men i årevis fik stedet lov til at forfalde. I 2015 blev Tropicana opkøbt af idealistiske iværksættere, og nu bobler de forhenværende bassiner af bæredygtige initiativer, som også danskere bliver inspireret af.

Skyl en slimet burger ned med spinatjuice
07. Jun 2016
MADTENDENS-ANALYSE - Det er moderne identitetsskabelse, når et ekstremt fokus på super sund kost kan gå hånd i hånd med det usunde og syndige måltid. Mådehold og hengivelse - det moderne menneske vil det hele, siger eksperterne.

Ny rapport: Sikkert at spise gensplejsede fødevarer
07. Jun 2016
GENMODIFICERING - Omkring 900 forskellige studier danner grundlag for en ny amerikansk rapport, der når frem til, at gensplejsede fødevarer ikke udgør nogen fare for mennesker og dyr. Konklusionerne vil dog ikke ændre danskernes skeptiske holdning til GMO, mener ekspert.

Derfor er kartoflen i unåde hos danskerne
07. Jun 2016
KARTOFLEN – Igen peger en ny undersøgelse på, at mange danskere ikke opfatter kartofler som en del af en sund kost. Kulhydratforskrækkelse og modediæter bærer ifølge eksperter en del af skylden.

Hollændere introducerer en flydende kostald
07. Jun 2016
INNOVATION - Trenden er at sætte køer på græs, men en hollandsk virksomhed vil sætte køerne på vand. Dels for at få landbrug ind i byerne og forsyne byboerne med frisk mælk, dels for at tage første skridt i retning mod et selvforsynende flydende samfund, der kan modstå oversvømmelser og klimaforandringer.

Hvad kan vi lære af La Boqueria?
31. May 2016
MADMARKEDER - Barcelona rummer omkring 38 torvehals-markeder. Et af dem er La Boqueria, der har knap 800 år på bagen og er et af verdens mest velbesøgte madmarkeder. Hvad er La Boquerias hemmelighed?

Forskere: Torvehaller matcher tidens store fødevare-trends
31. May 2016
MADMARKEDER – Har Torvehallernes arkitekt Hans Peter Hagens fat i noget, når han siger, at der er et marked for torvehaller i op mod 50 danske byer? Ja, siger tre forskere, som foodculture.dk har spurgt.

Arkitekt: Der er potentiale for torvehaller i 40-50 danske byer
31. May 2016
MADMARKEDER - Der vil være et marked for torvehaller i op mod 50 danske byer, mener initiativtageren og arkitekten bag Torvehallerne i København. Men hvis torvehallerne skal fungere, skal de leve op til tre spilleregler, der går tilbage til Romertiden, siger han.

Torvehaller spreder sig
31. May 2016
Fødvaremarkeder, hvor små producenter kan sælge deres produkter fra dag til dag ved små stader er i kraftig vækst. Aarhus, Odense og Aalborg beretter om planer med at opføre torvemarkeder inspireret af Torvehallerne i København og ifølge Hans Peter Hagen, arkitekten bag Torvehallerne i København er der potentiale for meget mere.

Flere nye torvehaller på vej rundt om i Danmark
30. May 2016
MADMARKEDER - En række nye torvehals-koncepter og street food-markeder bliver planlagt i centrale dele af Aarhus, Odense og Aalborg - og i Roskilde vil de udvide. Det viser en rundringning, som foodculture.dk har lavet.

Gourmander kritiserer industriens billige chokolade
24. May 2016
PRODUKTUDVIKLING - Ingrediensindustrien arbejder målrettet på at give os billigere chokolade med mindre kakaosmør. Men det har intet med rigtig chokolade at gøre, mener flere producenter af kvalitetschokolade.

Det er snarere et naturligt skridt i forlængelse af ”kok i 40’erne”
24. May 2016
MADSPILD – Kokken Timm Vladimir bliver ny formand for bestyrelsen i den Refood-forening, der netop er blevet søsat for at udbrede kampen mod madspild. Foodculture.dk tog en snak med ham om udvælgelsen.

Politikere: Lov om modermælkserstatning er gammeldags
24. May 2016
MODERMÆLKSLOV - Danske kvinder er i dag så oplyste, at det er usandsynligt, at tilbud på modermælkserstatning vil få dem til at opgive amning, lyder det enstemmigt fra sundhedsordførere fra Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Alternativet og Dansk Folkeparti.

White Guide kårer Noma til Danmarks bedste for 3. år i streg
23. May 2016
RESTAURANTGUIDE – White guide kårede Noma til årets restaurant i Danmark for tredje år i streg, da de udsendte deres nye restaurantguide ved en event i Skuespilhuset i København. Se alle vinderne her.

Forskere vil skabe den ultimative jordbærfarve til industrien
17. May 2016
INGREDIENS - Forbrugerne foretrækker lyse jordbær - derfor er de mørkerøde sorter gået i glemmebogen. Men nu vil forskere udvinde den ultimative røde farve til ingrediensindustrien af de glemte bær.

Feminist: Lov om modermælkserstatning er udtryk for forældet kvindesyn
17. May 2016
MODERMÆLK - Præmissen for lov, der forbyder tilbud på modermælkserstatning i Danmark, er forstokket, mener tidligere bestyrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund, Ulla Tornemand. Ekspert kender ikke til beviser for, at modermælkserstatning får kvinder til at stoppe med at amme.

Japanerne kan godt lide synlig kontrol, så vi bad politiet styrke beredskabet ved grænsen
17. May 2016
EKSPORTMARKEDER – Danmark har oparbejdet et unikt ry for fødevarer på mange eksportmarkeder, men hvorfor egentlig? Foodculture.dk har spurgt Steen Steensen, der sidste år gik på pension efter 36 år i Udenrigstjenesten.

Bybørn skal dyrke deres egne grøntsager
17. May 2016
URBAN GARDENING - Børne- og ungdomsorganisationen 4H står bag 20 nye fælleshaver i små og store byer over hele landet. Interessen er så stor, at organisationen i de kommende år vil åbne endnu flere haver for børn i byerne.

Ekspert: Burgertrenden vil give endnu flere steder med god kvalitet
10. May 2016
GOURMETMAD – Fastfoodburgere udkommer i stadig stigende grad i gourmetvarianter på striber af nye burgerrestauranter. Foodculture.dk tog en snak med en madanmelder om, hvad der egentlig foregår.

Elever dyrker øko-svampe i kaffegrums
10. May 2016
BÆREDYGTIGHED - Østershatte dyrket i økologisk kaffegrums indgår nu som en del af undervisningen på Hotel- og Restaurantskolen. Eleverne lærer om bæredygtighed ved at se affald blive omdannet til nye fødevarer.

Vi konkurrerer på oplevelsen, ikke musikken
03. May 2016
MADFESTIVAL – Heartland Festival, hedder en ny musikfestival ved Egeskov på Sydfyn, der slår sig op på at forene kunst, musik, samtale og madoplevelser. Et kig til udlandet viser ifølge festivalens direktør, at konceptet er yderst levedygtigt.

Vi skal ikke i krig, vi skal jo bare lave mad
03. May 2016
VM FOR KOKKE – Morten Falk er Danmarks næste håb til Bocuse d’Or. I maj stiller han op til EM-udgaven af konkurrencen, der bliver første skridt på vejen, men som alle eksperter kun ser som endnu en træningsomgang. Foodculture.dk satte sig med Morten Falk for at høre, hvordan træningen egentlig foregår.

Dansk madspilds-app på vej mod global udbredelse
03. May 2016
MADSPILD - Udviklerne bag den nye danske madspilds-app Too Good to Go spreder efter få måneder sine fangarme over flere kontinenter. Appen gør det nemt at købe overskudsmad fra blandt andet restauranter.

Eksperter: Fermenterede grøntsager kan holde os sunde
03. May 2016
FERMENTERING – Fermenterede fødevarer har været kendt i tusindvis af år, men er blevet en af de hotteste kosttrends lige nu. Fornuftigt, mener både tarmeksperter og kokke, der ser et stort potentiale i metoden.

Coop: Alle vores butikker kan vokse mere på økologi, end vi havde forestillet os
26. Apr 2016
ØKOLOGI – Coop har netop afsluttet et to-ugers eksperiment med billigere og større udvalg af økologi og er imponerede over resultaterne. Reelt er prisdifferencen det eneste, der hindrer, at forbrugerne udelukkende køber økologisk, lyder det.

”Måske bliver løsningen, at vi trækker proteiner ud af luften”
26. Apr 2016
FØDEVAREINGREDIENSER – En ny rapport sammenfatter perspektiver og muligheder for foder- og fødevareingrediensindustrien, men hvor store er perspektiverne reelt? Foodculture.dk har spurgt en professor fra DTU Fødevareinstituttet.

Madtrådsværktøj skal give storkøkkener mere mad lavet fra bunden
26. Apr 2016
MADDANNELSE – Storkøkkenet Jespers Torvekøkken har udviklet et værktøj, der skal uddanne medarbejderne i at vælge bedre råvarer i madlavningen.

Meyers: Det er de samme udfordringer for store som små køkkener
26. Apr 2016
MADDANNELSE – Hvad er nøglen til at få et godt resultat i et storkøkken? Kan et forslag fra Jespers Torvekøkken hjælpe på vej? Foodculture.dk har spurgt tre aktører i danske storkøkkener.

Stor fællesspisning skal bekæmpe ensomhed
19. Apr 2016
TEMA OM ENSOMHED – Talrige foreninger og organisationer samarbejder om "Danmark spiser sammen", en event fra 25. april 2016, der skal bekæmpe ensomhed ved at føre danskerne sammen over måltidet. Særligt unge er en udsat gruppe, fastslår ekspert.

Stort potentiale for flere folkekøkkener
19. Apr 2016
TEMA OM ENSOMHED - Interessen for folkekøkkener er i kraftig vækst, fortæller arrangørerne af populære, danske folkekøkkener. Og markedet er modent til flere af slagsen.

På besøg hos et af Københavns mest populære folkekøkkener
19. Apr 2016
TEMA OM ENSOMHED - Hvad får omkring 500 gæster til at dukke op til et folkekøkken fyldt med larmende børn hver tirsdag? Det satte foodculture.dk sig for at undersøge.

Unge: Det fælles måltid skal være fleksibelt
19. Apr 2016
TEMA OM ENSOMHED - De gamle gangkollegier har gennem tiden samlet unge til fælles måltider, men trenden går i retning af større køkkenfleksibilitet og egne køkkener, når der bygges nye ungdomsboliger.

Kan måltider afhjælpe ensomhed?
19. Apr 2016
Danmark spiser sammen, hedder en stor event, der bringer danskere sammen på kryds og tværs om måltidet for at bekæmpe ensomhed. Initiativet bliver sat igang 25. april og derefter er det håbet fra de henved 60 medarrangører, at initiativet får varig betydning for at få færre danskere til at føle sig ensomme.

Glutenfri modedille stjæler billedet fra de virkelig syge
12. Apr 2016
SUNDHED - Aldrig har der været så mange glutenfri varer på hylderne, som der er i dag. Men det er ikke ubetinget godt, mener formanden for Dansk Cøliaki Forening.

Skal vi passe på med at spise gluten?
12. Apr 2016
SUNDHED – Når der står ’glutenfri’ på et produkt, er det så et signal om, at varen er sundere at spise – selv hvis du ikke lider af sygdommen cøliaki? Det giver tre kosteksperter deres bud på.

”På den her måde kan man producere flere fødevarer”
12. Apr 2016
GENANVENDELSE – Der ligger et stort potentiale i at genanvende biogødning i landbruget, påpeger ekspert. Det sparer penge og efterlader ikke farlige tungmetaller, viser hans forskning.

Da en gruppe 12-14-årige tog madspildsskeen i den anden hånd
05. Apr 2016
MADSPILDS-IDE – En gruppe 12-14-årige fik en idé om at bekæmpe madspild hos fødevareproducenterne og håber som næste skridt at lancere en webportal. Hør historien, der bør inspirere virksomheder til at tage det seriøst, når en elev fra 7B sender en mail.

Eksperter: Discountbutikker vil fortsætte sejrsgangen
05. Apr 2016
DISCOUNTSALG - Sidste år foregik 53 procent af danskernes indkøbsture i discountbutikker. Det er rekord. Først gik discountbølgen ud over nærbutikkerne – nu er supermarkederne truet på eksistensberettigelsen.

Store fordele ved at tillade madaffald som svinefoder
29. Mar 2016
FODERFORBRUG - Hvis EU ophæver forbuddet mod brug af madaffald som svinefoder, kan 1,8 millioner hektar landbrugsjord, der nu bruges til svinefoderproduktion, frigøres til andre formål. Forsker mener dog, det er tvivlsomt, at EU vil lempe på lovgivningen.

”Når kongehuset er med, ryger besøget på avisforsiderne”
29. Mar 2016
ERHVERVSFREMSTØD - Når danske delegationer rejser ud med minister og kongehus, er der mange agendaer på spil. Men den direkte effekt på eksporten kan være svær at se, siger ekspert.

Uden (den rigtige) mad og drikke duer hjernen ikke
29. Mar 2016
SUNDHED – Man kan ikke spise sig klogere, men der findes forskellige basisingredienser, der udvikler hjernen. Elsass Fonden arbejder med netop det og fremlægger her en række eksempler på sund kost for hjernen.

Det offentlige er nødt til at sætte retningen for forretningsgennembrud
29. Mar 2016
INTERVIEW – Innovationsfonden fordelte i 2015 1,6 mia. kr imellem næsten 500 projekter, men hvilke projekter fortjener penge i dagens Danmark og hvorfor? Foodculture har spurgt fondens direktør.

Økologiske kaniner kommer på restauranternes menukort
22. Mar 2016
ØKOKANINER - Et nyt pilotprojekt under L&F skal sætte skub i økologisk kaninproduktion på et marked, der ellers er præget af udenlandske burkaniner. Blandt de første aftagere er Hotel- og Restaurantskolen og restauranten Relæ.

Coop: Økokyllinger vil fortsætte fremmarchen
22. Mar 2016
ØKOLOGI - En kombination af billigere produktion, større efterspørgsel og en lavere avance har sænket prisen på økologiske kyllinger i Coop's butikker. Prisnedgangen vil fortsætte lidt endnu, mener Coop's ansvarlighedschef.

Fødevarebanken: Folk tror vi er i konkurrence med skraldere
22. Mar 2016
MADSPILD – Landsorganisationen for udsatte (Lofu) slog for nylig fast, at de har svært ved at følge med efterspørgslen på rest-varer fra supermarkederne. Foodculture.dk satte sig for at spørge Fødevarebanken, om de oplever de samme problemer?

Påsken er ikke længere madspildssynder, eller er den?
22. Mar 2016
MADSPILD – For 4 ud af 5 danskere er madspildet ikke højere i påsken end resten af året, påpeger en befolkningsundersøgelse. Men spildet må rent logisk være højere i højtiden, mener eksperter.

Udbuddet af veganske produkter vokser eksplosivt
15. Mar 2016
NY TREND - COOP satser massivt på veganske produkter, der erstatter kød. Også Dansk Supermarked og Dagrofa har nye veganske produkter på vej. Det handler om at bejle til den voksende gruppe af ’flexitarians’.

Quinoa-dyrkning kommer til Danmark
15. Mar 2016
PROTEINKILDE - Efter mere end 20 års målrettet avlsarbejde er quinoaen stort set klar til at blive dyrket i Danmark. FN’s fødevareorganisation, FAO, betragter quinoa som en slags ’superplante’ – men indtil for ganske nylig kunne den kun dyrkes i Sydamerika.

Brandekspert: Et temmelig first mover fødevareprojekt
15. Mar 2016
PROJEKTANMELDELSE – Et fremtidslaboratorium i Kødbyen, Space10, lancerede i december otte visualiseringer af fremtidige fødevareudfordringer. Projektet har fået stor omtale internationalt, og det er forståeligt, mener to designeksperter, som foodculture bad vurdere projektet.

Norske sild hitter på danske påskeborde
15. Mar 2016
SILDE-EKSPORT - Vi spiser sild i stor stil til påske, men de sild, vi spiser, kommer primært fra Norge, selvom der er masser af små lækre sild i de indre danske farvande. Danskerne vil have store, fede sild, lyder forklaringen.

Kødpålæg dominerer i skolemadpakker
08. Mar 2016
MADKULTUR - Spegepølse og leverpostej er fast inventar i skolebørns madpakker - til trods for at myndighederne vil have danskerne til at spise mindre forarbejdet kød, viser ny DTU-rapport. Eksperter kalder på større kreativitet hos madpakkesmørerne.

Bryggeriforeningen: Erhvervsskolerne svigter dansk øl
08. Mar 2016
ØLKONTROVERS: Øl bør fylde langt mere i undervisningen for danske gastronomer og tjenere, mener Bryggeriforeningen. Horesta mener, at der allerede bliver undervist nok i øl på uddannelserne.

Hvorfor diskutere kvindekvoter og akademisering af vores mad?
08. Mar 2016
KVINDERNES KAMPDAG – Drop åndede pseudodebatter om antal bestyrelsesmedlemmer i LEGO, og bliv bedre til at prioritere, mener Rulle Grabow. Hun mener ikke, at kvinder bidrager med noget særligt til eksempelvis ledelse.

Langt om længe kom blåstemplingen
25. Feb 2016
GASTRONOMIANALYSE - Den 24. februar blev dagen, hvor Danmark med Geranium blev indlemmet i den fine klub af lande med en trestjernet Michelin-restaurant; men hvad skal vi egentlig lægge i alle disse stjerner? Madanmelder Rasmus Palsgård giver sit syn på sagen.

WeFood: Starten på en ny generation af supermarkeder?
23. Feb 2016
MADSPILDSMARKED - ”Meget sandsynligt, at vi også kan åbne andre steder i København,” lyder det fra Folkekirkens Nødhjælp, der står bag det nye supermarked WeFood. Konceptet er simpelt: Sælg fødevarer, der ellers skulle kasseres. Butikken åbnede under massiv mediebevågenhed på Amager i går.

Økologi i Japan er hastigt på vej frem
23. Feb 2016
MARKEDSANALYSE - Alt peger på, at japanerne vil få hang til økologiske fødevarer over de kommende år – ikke mindst danske, der står for troværdig økologikontrol, fødevaresikkerhed og kvalitet, påpeger økologiekspert.

Rugbrød booster immunforsvaret
23. Feb 2016
SUNDHED - Fuldkornsprodukter med rug og hvede øger immunforsvarets evne til at bekæmpe sundhedsskadelige bakterier, viser ny dansk forskning. Især ældre vil kunne have gavn af stoffernes effekt, vurderer forskere.

BrugLandet-debat åbner for skæve bidrag
23. Feb 2016
MEDIEDEBAT - #BrugLandet, hedder et hashtag på sociale medier, hvor alle kan komme med forslag til at sætte gang i hjulene i danske yderområder. Foodculture.dk vil følge debatten henover foråret og skrive om mulige konstruktive forslag.

Bæredygtighed kan være nøglen til at flytte fremtidens forbrugere
16. Feb 2016
ANALYSE – Bæredygtighed spiller en stadig stigende rolle for forbrugere - særligt de unge. Samtidig er begrebet temmelig fluffy, så der ligger et stort potentiale i at italesætte det, mener forbrugerøkonom.

BioFach: Veganervarer og alt, du kan drikke
16. Feb 2016
ØKOLOGI-INDTRYK - Verdens største økologiske fødevaremesse BioFach er netop overstået i weekenden, men hvad var værd at bide mærke i? En økologiekspert, der deltog, giver sit bud.

Omdiskuteret shitstormforsikring deler vandene
16. Feb 2016
SOCIALE MEDIER - Topdanmarks nye Shitstormforsikring har et misvisende navn, da der mere er tale om konsulentrådgivning end en forsikring, mener kommunikationseksperter.

Far laver snart mad med deres børn i 18 kommuner
16. Feb 2016
MADDANNELSE – Et projekt, hvor far laver mad med sit eller sine børn vokser ud over Danmark og har ifølge arrangørerne snart skoler i 18 kommuner. ”Når mænd går i køkkenet er der bare en anden stemning,” roser en af deltagerne initiativet.

Katastrofal start for nyt dyrevelfærdsmærke
09. Feb 2016
KONFLIKT - Regeringens planer om et officielt mærke for dyrevelfærd er blevet mødt af massiv kritik. Vi kunne ellers godt bruge et kompromissøgende mærke, der kunne få endnu flere forbrugere til at støtte dyrevelfærd, mener professor.

Proteinholdig morgenmad gør patienter hurtigere raske
09. Feb 2016
SUNDHED - Småtspisende patienter var et problem på Aalborg Universitetshospital, indtil hospitalets diætister tog fat på morgenmaden. Forum for Underernæring efterlyser en målrettet ernæringsindsats fra politikere og ledelse.

Prisen på fødevarer er begyndt at spille en mindre rolle for danskerne
09. Feb 2016
FØDEVAREPRISER – Prisen er stadig afgørende for danskernes fødevarevalg, men i klart mindre grad end den var for fem år siden, peger analyse på. Økologi, dyrevelfærd og smag er begyndt at spille en større rolle.

Børn i husstanden vækker danskernes hang til økologi
08. Feb 2016
ØKOLOGI – Familier med to hjemmeboende børn har en større tendens til at prioritere økologi, viser tal fra Danmarks Statistik. For en familie på Christianshavn var det netop, da de blev forældre, at det økologiske forbrug eksploderede.

Æglæggende høner massivt plagede af brækkede brystben
02. Feb 2016
DYREVELFÆRD - Omtrent halvdelen af hønerne i Nordeuropas ægproduktion brækker før eller siden brystbenet, indikerer udenlandsk forskning. Problemets omfang er dog væsentligt mindre i Danmark, viser et nyt studie.

Øko-øllen er den nye stjerne på bryggerierne
02. Feb 2016
Danske Ølentusiaster jubler, forbrugerne efterspørger i stigende grad økologi, hvilket har sat gang i bryggeriernes lyst til at satse på øko-øl, men hvad er egentlig forskellen på den økologiske og den konventionelle humlebryg?

MasterChef-dommer: Jeg har set det gå grueligt galt til børnefødselsdage
01. Feb 2016
MADDANNELSE – 1. februar 2016 begyndte en ny sæson af underholdningsprogrammet MasterChef. Foodculture.dk satte sig til bords med udsendelsens tre dommere for at høre, om programmet gør danskerne bedre til at lave mad.

”De lyttede til alt, hvad jeg prøvede at lære dem”
01. Feb 2016
PERSPEKTIV – Mads Frydendahl underviser på de madskoler, hvor børn i 8-14 års-alderen laver mad sammen i en uge og har mærket, hvilken effekt MasterChef har på dem. Særligt året efter han selv deltog.

Unge trodser ringe madlavningskompetencer
26. Jan 2016
MADEVNER - Trods ringere madkompetencer laver de unge ligeså svær mad som de ældre, mere kompetente generationer. Madkulturen har aldrig været stærkere end hos nutidens unge, mener forsker.

De rige spiser mere fisk - højtuddannede spiser færrest kartofler
26. Jan 2016
MADKULTUR - Ny stor undersøgelse bekræfter danskeres fordomme om fisk og kartofler. At spise fisk kræver overskud, og kartoflen er dømt ude af de højtuddannede på grund af frygten for kulhydrater, mener eksperter.

Unge landmænd: Dyrevelfærd skal gerne give vækst
26. Jan 2016
UDFORDRING - Unge landmænd har et mindre rosenrødt og et mere teknisk syn på dyrevelfærd end forbrugerne, viser en ny rapport om dyrevelfærd på landbrugsuddannelserne.

Kom indenfor på Bjarnes hotdogrestaurant i Japan
26. Jan 2016
HOTDOGREPORTAGE - Bjarne Hansen sælger danske hotdogs med Tulip-pølser og kolde Carlsberg til japanerne. Foodculture.dk besøgte ham.

Gastronomisk opsving i provinsen
19. Jan 2016
PERSPEKTIV – 9 ud af Danmarks 15 bedste nyåbnede restauranter i 2015 lå ifølge restaurantguiden White Guide i provinsen, hvilket har sat Københavns dominans under pres. Redaktøren på White Guide giver sit bud på årsagerne bag.

Flest spiser kylling til aftensmad
19. Jan 2016
MADVANER - Kyllingefilet ender hyppigst på danskernes middagstallerken, afslører ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Årsagerne til førstepladsen er bl.a., at frygten for bakterier er aftaget, lyder eksperternes vurdering.

Danske fødevarer vil få større fokus fremover
19. Jan 2016
ANALYSE – Forbrugerne foretrækker danske fødevarer, men det er vigtigt at brande danskheden i supermarkederne, så forbrugerne har noget at pejle efter, mener forbrugerøkonom.

Musikfestivaler er blevet en rampe for bæredygtighed
12. Jan 2016
GRØN LINJE – Bæredygtighed og økologi fylder mere og mere på danske musikfestivaler. Festivalen NorthSide i Aarhus har ligefrem lanceret målsætninger om udelukkende at servere økologisk mad og at affaldssortere alt.

Landbrugspakken var vendepunktet
12. Jan 2016
TENDENSER - Regeringens landbrugspakke var vendepunktet i 2015, der også vil blive husket for kvotestop og prisfald på mælk, mener Mejeriforeningen formand Steen Nørgaard Madsen.

Vi bliver 'nudget' mod de sunde varer i januar
11. Jan 2016
DETAILHANDEL – Frugt, grønt og fedtfattige fødevarer er ikke til at overse i supermarkederne i januar, hvor danskerne i højere grad bliver ledt i den sunde retning. Men sådan burde det være hele året, mener diætist.

Særregler bremser produktion af øko-juletræer
22. Dec 2015
MÆRKNING - Danske producenter må ikke kalde deres juletræer for økologiske, selvom produktionen er omlagt til økologi. Det må tyske producenter til gengæld godt. Det rammer eksporten, mener juletræsproducent.

Fiskehandlere og restauranter sælger truet ål
22. Dec 2015
BÆREDYGTIGHED - Til jul og påske er ål en populær spise, selvom bestandene er truet. Supermarkederne er stoppet med at sælge ål, men fiskehandlere og restauranter har ingen planer om at stoppe salget.

Landbrugsordførerne tager ordet: Lisbeth Bech Poulsen (SF)
22. Dec 2015
SERIE - God kvalitet, mindre medicin og mere økologi er nogle af visionerne for SF for det danske landbrugs- og fødevareerhverv.

L&F: ”Lavthængende frugter er høstet – herfra bliver det dyrt”
15. Dec 2015
KLIMA – Danmark skal lære andre lande om mere klimavenlige metoder og eksportere teknologi, der kan hjælpe med at nå det nye mål om en temperaturstigning på højst 2 grader, fastslår viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Analyse: Indvandrere styrker dansk eksport
15. Dec 2015
VÆKST - Sprog- og kulturforståelse blomstrer, når mennesker fra andre lande bosætter sig i Danmark. Koordinationsproblemer i erhvervslivet bliver mindre, og det har en positiv effekt på eksporten, viser en analyse fra L&F.

Staten tjener millioner på at beskatte luften i softice
15. Dec 2015
SVULMEAFGIFTEN – Politikerne er trætte af den, is-producenterne er trætte af den, erhvervsorganisationerne er trætte af den. Afgiften på luft i is er til debat.

Landbrugsordførerne tager ordet: Andreas Steenberg (B)
15. Dec 2015
ORDFØRERNE - Landmændene skal belønnes for at investere grønt og miljøvenligt, så Danmark kan leve op til EU's klimakrav, mener Landbrugsordfører fra Radikale Venstre, Andreas Steenberg.

Landmænd er glade for udenlandske medarbejdere
08. Dec 2015
ARBEJDE - Udenlandske medarbejdere i landbruget har en bedre arbejdskultur og bedre forventninger om løn og arbejdsvilkår end danske medarbejdere, svarer landmændene i en ny undersøgelse fra L&F.

”Gør Danmark til et grønt teknologicenter”
08. Dec 2015
COP21 – Danmark kan gå foran på grøn teknologi, for globalt set dur det ikke at inddrage mere jord til landbrugsland, mener klimaprofessor på Aarhus Universitet.

COP21: Det er nu eller aldrig
08. Dec 2015
KLIMATOPMØDE – COP21 er på vej ind i de sidste og afgørende forhandlinger i Paris. Foodculture.dk har snakket med tre danske klimaeksperter om, hvilken betydning forhandlingerne kan få for den danske fødevareklynge.

"Store ændringer venter for dansk landbrug"
08. Dec 2015
COP21 – Dansk landbrug er nødt til at gennemgå større ændringer, og danskerne er nødt til at diskutere, hvilke fødevarer der i fremtiden ender på bordet, mener videnschef i klimatænketank.

Nudging øger salget af grønt med over 20 pct.
24. Nov 2015
GRØN REVOLUTION – Potentialet i ”et kærligt grønt skub” er enormt, vurderer adfærdsforsker bag et projekt, der viser, at nudging kan øge salget af frugt og grønt med over 20 pct.

Hver tiende dansker kender kostrådet om kød
24. Nov 2015
KOSTRÅD – Danskerne ved ikke, hvad ”rødt kød” dækker over, og kun 11 pct. kender kødkostrådet, viser undersøgelse. 10 kostråd er nødvendige for at få seneste forskning med, påpeger Fødevarestyrelsen.

Myter om æg preller af på unge
24. Nov 2015
TENDENS - Mens danskernes forbrug af æg er nogenlunde stabilt, har 40 pct. af de unge mellem 18-29 år øget deres forbrug af æg det sidste år. De søger sunde og proteinrige alternativer, lyder analysen.

Københavnere luner sig ved varme fra gylle og opskyllet fedtemøg
17. Nov 2015
CIRKULÆR ØKONOMI – Et nyt biogasanlæg i Solrød kan med restprodukter fra pektinindustrien, tang og gylle opvarme over 1.500 husstande og give elektricitet til det tredobbelte.

Professor: Ignorér de uinteresserede
17. Nov 2015
ØKOLOGI - 400.000 danskere køber aldrig økologiske fødevarer. Og det kan ifølge forsker slet ikke betale sig at få dem til det. Sats i stedet på de allerede omvendte, lyder opfordringen.

Øko-forbrugere er blevet mindre nærige
17. Nov 2015
TENDENS - Markant færre angiver pris som stopklods for at købe flere økologiske fødevarer. Øko-forbruget er blevet mere modent, og forbrugerne skaber i højere grad deres identitet igennem økologiske fødevarer, vurderer forsker.

Fonterra: Når kvotehypen lægger sig, vil mælkebønder opleve vækst
17. Nov 2015
INTERVIEW – Lukas Paravicini, CFO i verdens fjerdestørste mejeriselskab, Fonterra, spår lav, men balanceret vækst for fremtidens mælkebønder. Pris-sårbarheden vil dog fortsætte.

Vesterbro er kommet til Tokyo
10. Nov 2015
ØLREPORTAGE - Det danske mikrobryggeri Mikkeller har åbnet dørene op i Tokyo. Her er skandinavisk stemning få hundrede meter fra Tokyos larmende centrum.

Stor interesse for mad smitter af på filmfestival
06. Nov 2015
INDBLIK - Interessen for mad og gastronomi er ifølge eksperter vokset kraftigt inden for de seneste ti år. Det sætter sit præg på alt fra tv-programmer til dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX, der i år løber fra 5.-15. november.

"Madfilm er et vigtigt aspekt af CPH:DOX"
06. Nov 2015
INTERVIEW - Biografdirektør I Grand Teatret, Kim Foss, fortæller om det særlige ved CPH:DOX festivalen, og om hvordan årets film om mad og gastronomi afspejler en trend i samfundet.

Landbrugsordførerne tager ordet: Christian Poll (Å)
03. Nov 2015
SERIE - Økologi, grønt og naturpleje skal ifølge Alternativets landbrugsordfører, Christian Poll, vægtes langt tungere. Midlerne skal findes ved at flytte rundt på landbrugsstøtten.

Madskoler nomineret til sundhedspris
03. Nov 2015
SUNDHED - I år er Madskolerne blevet indstillet til Region Sjællands Sundhedspris. Et populært projekt som tiltrækker mange børn og frivillige, men ifølge en lektor bør fagligheden i madskolerne være højere.

Unge danske kvinder er mindst selvstændige
03. Nov 2015
ANALYSE - De seneste tal fra OECD viser, at Danmark ligger på den absolutte sidsteplads, når det gælder andelen af unge selvstændige erhvervskvinder. Det høje danske velfærdsniveau får skylden.

DTU: Danske kvinder er blevet tykkere
03. Nov 2015
FEDME – Kvinder er begyndt at hale ind på mænd, når det kommer til overvægt, viser analyser fra DTU Fødevareinstituttet. Forsker peger på at danske kvinder i samme periode er blevet mindre aktive.

Landbrugsordførerne tager ordet: Mette Bock (I)
27. Oct 2015
Liberal Alliance mener, at der skal helt konkrete tiltag til for erhvervet, men også at disse kun kan løftes uden overimplementering og detailregulering, som de mener kvæler landmændenes faglighed.

Nu dropper vi uddøende light
20. Oct 2015
TENDENS - En ny undersøgelse viser, at danskerne ikke vil vælge lightprodukter, hvis de skal leve sundere. Fremtidsforsker mener, at light er døende.

Landbrugsordførerne tager ordet: Maria Reumert Gjerding (Ø)
20. Oct 2015
SERIE - 16-punktsplanen er et trist initiativ, som har et forkert og ensidigt fokus, mener Enhedslisten. De mener, at der behov for nye visioner og mere hensyn til miljø og natur, så Danmark kan være rustet til fremtiden.

Indpakket hø giver sundere grisemaver
19. Oct 2015
MAVESÅR - I et nyt pilotprojekt har en flok slagtegrise fået tildelt det såkaldte wraphø som supplement til deres normale foder. Det forbedrede deres mavesundhed markant og gav dem færre mavesår.

Landbrugsordførerne tager ordet: Dansk Folkeparti René Christensen (O)
13. Oct 2015
SERIE - Dansk Folkeparti ønsker at styrke landbrugs- og fødevareerhvervet, så Danmark får en stærk position i fremtiden. Ordføreren mener, at der før har været et forkert politisk fokus på området.

Menneskehænder erstatter robotter i malkestalden
06. Oct 2015
TEKNOLOGI - De danske mælkeproduktioner dropper i stigende grad malkerobotterne til fordel for menneskelig arbejdskraft. Nyeste tal viser, at der er tale om en klar tendens.

Nyt folketingsår: Her står den politiske kamp
06. Oct 2015
POLITIK – Regeringens 16-punktsplan samt miljø og klima bliver rammen om den politiske debat, mener politiske iagttagere. Vi har spurgt landbrugsordførerne, hvor de hver især vil slå et slag.

Landbrugsordførerne tager ordet: Simon Kollerup (A)
06. Oct 2015
SERIE - Socialdemokraterne ønsker at skabe vækst i landbrugssektoren, men de prioriterer også, at det kræver hensyn til både natur og miljø.

Landbrugsordførerne tager ordet: Erling Bonnesen (V)
06. Oct 2015
SERIE - 16-punktsplanen har første prioritet for Venstre i det nye folketingsår, hvor fokus ligger på konkurrenceevnen for dansk landbrug og det samlede fødevareerhverv.

Kriseramte landmænd får tilbud om gratis rådgivning
02. Oct 2015
GÆLD - En nordjysk rådgivningsvirksomhed vil give 200 landmænd gratis rådgivning som konsekvens af krisen i landbruget. Konkurrerende virksomheder kalder det smart markedsføring, der dog ikke batter for alvor.

Lav mælkepris styrer forbrugerne
29. Sep 2015
DISCOUNT - Intentioner om at købe mere dansk mælk for at støtte op om de trængte mælkebønder bliver i sidste ende overrumplet af benhård konkurrence på mælkemarkedet.

Flere forbrugere klikker sig frem til aftensmaden
15. Sep 2015
NYHED - Dagligvareportaler oplever en kæmpe vækst i antallet af forbrugerne, der køber deres dagligvarer på nettet. Livsstilsekspert mener dog, at væksten vil flade ud i nær fremtid.

Nordtyskere er interesserede i dansk bondegårdsferie
15. Sep 2015
TENDENS - En undersøgelse peger på et stort potentiale i at tiltrække nordtyske turister til dansk bondegårdsferie. Der mangler en platform, som samler trådene, efterlyser danske aktører.

Forbrugerne bakker op om de danske landmænd
08. Sep 2015
TENDENS - Supermarkedskæden Rema 1000 oplever, at deres kunder gerne vil betale mere for mælken. I næste uge lancerer supermarkedskæden Dagrofa sit tiltag for at støtte landmændene med et særligt 'Vælg dansk'-mærke.

Rapport advarer om salmonella i udlandet
08. Sep 2015
NYHED - ’All Inclusive’-hoteller er i stigende grad kilden, og rejser er den største synder, når danskere får salmonella, viser ny rapport fra DTU. 3 populære feriedestinationer står alene for 39 pct. af de udenlandske salmonellatilfælde.

DTU-chef: Helhedsvurderinger af fødevarer er vigtige i fremtidens Danmark
08. Sep 2015
VIDEN - Helhedsvurderinger af fordele og ulemper ved fødevarer vil fylde meget i offentligheden fremover, mener Anette Schnipper, der er ny afdelingsleder på DTU Fødevareinstituttet.

”Amerikanerkæde kunne inspirere til at håndtere mælkekrisen”
08. Sep 2015
INDSIGT - Eksperter roser Rema 1000 og Dagrofas støtte til danske mælkebønder, men peger på, at de og alle andre i Danmark kunne have gavn af at reagere, inden krisen lander. Whole Foods Market i USA kunne være forbilledet.

Food Fest: Børn og forældre skal lære om sundhed
01. Sep 2015
REPORTAGE - Arla Fondens populære madfestival forsøger at gøre op med uvidenhed om fødevarer hos forældre og børn. I stedet skal de lære om sundhed og at tage vare på sig selv.

Thise: Den 'fundamentalistiske' mejerichef og den grænseløse handelsmand fra Holland
01. Sep 2015
FEATURE - Skal Thise virkelig eksportere smelteost? Og hvad med bananmælk? Foodculture var med til et underholdende møde med den 'fundamentalistiske' direktør og den grænseløse handelsmand.

”At brænde barrikader af er en samtale i Frankrig”
31. Aug 2015
INDSIGT - Dækafbrændinger og brutale afspærringer fra landmænd fylder i Frankrig i øjeblikket. I Danmark bruger landmænd langt mere dialogbaserede metoder. Forskellene ligger i historien, vurderer iagttagere og eksperter.

Madkonkurrence gør børn klar til gryderne
27. Aug 2015
COPENHAGEN COOKING - Der blev lavet mad fra bunden, da den populære begivenhed Cooking Kids 2015 blev afholdt hos Københavns Madhus i tirsdags. Visionen er at få børnene til gryderne, fordi madkundskaben i skolen fylder for lidt.

Danskerne får mere smag for sojadrik
25. Aug 2015
Sundhedsbevidsthed og laktoseintolerance har fået salget af sojadrik til at stige med knap 10 pct. inden for de seneste fem år, men livsstilsekspert ser en del af sundhedsbevidstheden som forvirring.

Grønt proteingræs skal erstatte sojaimport
25. Aug 2015
DLF-Trifolium går sammen med KU om at udvikle græs med mere protein. Bæredygtigt foder, brændsel og fødevarer kan være på vej til glæde for landmændene, der i fremtiden kan skære ned eller måske helt undgå det importerede sojaprotein.

Kylling slår rugbrødet i ny sundhedsanalyse
25. Aug 2015
Det hvide, magre brystkød fra kyllinger er sundere end rugbrød og kartofler, vurderer danskerne i en ny sundhedsundersøgelse fra L&F. Kyllingens positive ry er velfortjent og lidt misforstået, siger kostekspert.

Ambassadør om eksport: Ruslandskrisens sår vil aldrig hele helt
25. Aug 2015
Rusland vil være selvforsynende, og den virkelighed må vi vænne os til. Eksporten til Rusland bliver derfor aldrig, som vi kendte den før krisen – selv hvis det lykkes at ophæve importforbuddet, siger dansk ambassadør.

4 ud af 10: Slankeidealer dikterer vores kost
18. Aug 2015
En ny sundhedsundersøgelse viser, at 41 pct. har været på en slankekur eller reguleret deres kost i en bestemt retning inden for det seneste år. Det er en foruroligende tendens, siger ernæringsekspert.

Karolines Køkken: Slap af i køkkenet, det er jo bare mad
18. Aug 2015
DEBAT - Madbilleder på sociale medier tegner et glansbillede af vores madvaner, mener Tove Færch, leder af Karolines Køkken. Hverdagskøkkenet må ikke blive en styling-konkurrence, siger hun.

Sommervarmen sætter pres på klimaanlæg i svinestalden
14. Aug 2015
Klimaanlæg og kolde brusebade køler de danske svin ned, når temperaturen går op. Svin kan nemlig ikke svede og bliver stressede i sommervarmen. Det stiller store krav til et ordentligt indeklima i stalden.

FAO: Internationale mejeripriser i historisk fald
13. Aug 2015
ANALYSE - De internationale priser for fødevarer målt ved FAO’s fødevareprisindeks falder for tiende måned i træk. Faldet i fødevarepriserne i juli skyldes især et markant fald i priser på mejeriprodukter.

Historisk lave mejeripriser rammer landmænd hårdt
13. Aug 2015
Lave mælkepriser, der ifølge nye tal fra FAO har været faldende siden starten af 2014, betyder underskud hos de danske mælkeproducenter. Trods den historisk dystre situation tror eksperter på fremtiden for dansk mælkeproduktion.

Parløb med erhvervslivet sikrer succes til fødevareuddannelser
11. Aug 2015
Lav arbejdsløshed og et tæt samarbejde med erhvervslivet lokker et stigende antal unge til fødevareuddannelser. Men universiteterne så gerne, at endnu flere havde interesse for uddannelserne.

Sundhedsparadoks: Gamle Ole er bange for fedt men ikke for ost
11. Aug 2015
De ældre generationer har mere tillid til ostens sunde egenskaber, end de yngre, viser nye tal fra L&F. Det kan skyldes stædighed og en nydelseskultur hos de ældre, mener eksperter.

Skrot madpakken: Skolemad er fremtiden
11. Aug 2015
DEBAT - Madpakker hører fortiden til, lyder det fra Anne-Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus. Hun undrer sig over modstanden og mener, at et ja til skolemad også er at tage forældreansvar.

Mød parret der lagde om fra grise til økologisk gedemælk
11. Aug 2015
En gård ved Varde har omlagt produktionen fra konventionel svineproduktion til økologisk gedemælksproduktion. Gården har desuden eget mejeri, hvor gedemælken bliver til ost. Foodculture.dk besøgte gården.

Eksperter: Børn bør arbejde fast i køkkenet i fremtidens skole
11. Aug 2015
En folkeskole i Silkeborg er på vej og flere andre skoler har allerede madordninger, hvor børnene er med i køkkenet for at lave, men også lære at lave, mad. Det er ifølge eksperter fremtiden, selv om det ofte også betyder brugerbetaling.

Svinekød har greb i folkelighed ikke sundhed – og hvad så?
04. Aug 2015
DEBAT - Danskerne forbinder kylling, men ikke grisekød, med sundhed, peger en ny undersøgelse på. Men spørgsmålet er, om det er vigtigt, for meget peger på, at markedsandele i fremtiden bliver flyttet på tillid og ikke sundhed.

Danskerne har igen fået smag for smør og fløde
04. Aug 2015
Efter et årti i kulden har smør og fløde kæmpet sig tilbage til vores hjerter - godt hjulpet på vej af Price/Blomsterberg-effekten og LCHF-kure. Fødevarestyrelsen advarer danskerne mod at spise mere mættet fedt.

Fællesskabs-landbrug laver over 100 slags grøntsager
04. Aug 2015
To økologiske pionerer dyrker et bredt udvalg af grøntsager på Samsø til butikker, men også forbrugere. Bagmændene gætter på, at der om 10 år vil være 100 tilsvarende fællesskabsstøttede landbrug i Danmark.

R.I.P.: Sund fastfood afliver frituren
04. Aug 2015
Den traditionelle grillbar er døende, mens markedet for sund kvalitets-fastfood vokser. Hurtig mad er ikke længere forbundet med dårlig mad, mener ekspert. I 7-Eleven har det ført til en helt ny kategori af retter.

Ekspert: Fund af festivalstoffer er kun toppen af isbjerget
04. Aug 2015
ROSKILDE FESTIVAL – En urinprøve fra Landbrug & Fødevarers beer cycling-event på Roskilde Festival viste spor af hash, MDMA og kokain. Flere prøver ville dog afsløre mange flere stoffer, fremhæver Stofrådgivningen.

Forbrugere placerer gris ringe på sundhed
01. Aug 2015
Kyllingekød bliver betragtet som langt sundere end gris, viser en undersøgelse. Svinekødet skal have rystet ideer om fedtkant og mormormad af sig, hvis danskerne skal fatte tillid til grisens sunde potentiale, mener eksperter.

Fairtrade-salg går bananas: vækst på 12 pct.
15. Jul 2015
Én bestemt frugt er populær, når forbrugerne lægger fairtrade-varer i kurven. Bananen er rykket ind på discountmarkedet og er hovedårsag til, at Fairtrade Mærket har oplevet en vækst på 12 pct. i 2014.

Madkulturen skaber værdi... og forvirring
11. Jul 2015
Evaluering af Madkulturen viser stor tilfredshed hos samarbejdspartnerne, der får værdi af fælles madprojekter. Men det kan være svært at gennemskue de forskellige kasketter, den selvejende institution har på.

Fødevareproducenter udfordret af sukkerdebat
07. Jul 2015
Sukker har et dårligt ry hos mange forbrugere, og producenterne forsøger at løse den søde udfordring på forskellig vis. Bryggeriforeningen mener, der kan være en modstrøm på vej, hvor sukker bliver opfattet som mere naturligt.

Alger er fremtidens super-biomasse
07. Jul 2015
Dyrkning af alger på havet kan blive en global kilde til dyrefoder, medicin, kosttilskud og meget andet. Forskningen på området er allerede langt.

Sukkertang kan blive big business for Danmark
07. Jul 2015
Algearten sukkertang kan blive en god forretning for danske virksomheder inden for 5-10 år. Det vurderer førende algeeksperter.

Proteintrend: Unges forbrug er ikke alarmerende
07. Jul 2015
18-29-årige er særligt glade for proteiner i kosten sammenlignet med øvrige aldersgrupper, viser en undersøgelse. Der er ifølge DTU ingen grund til alarmklokker, men de følger udviklingen.

Sukkerafhængighed er stærkt overdrevet
07. Jul 2015
Frygten for sukker har taget overhånd, mener eksperter. De stiller sig kritiske over for den verserende retorik, hvor de hvide krystaller bliver udråbt som århundredets skurk og sammenlignet med alkohol, tobak og heroin.

Bidragene til fremtidens bæredygtige øl strømmede ind
02. Jul 2015
ROSKILDE FESTIVAL - Gæsterne indtog urinalerne og bidrog i stor stil til Landbrug & Fødevarers Beercycling-projekt.

Ny stor rapport fjerner nu loft for fedt og kolesterol
30. Jun 2015
DEBAT – En ny videnskabelig rapport konkluderer, at der ikke er belæg for, at vi bør reducere kostens samlede indhold af fedt og kolesterol. Det er et banebrydende brud med 35 års ernæringspolitik.

Fødevaretrends fra New York: De vil have bønderne tilbage
29. Jun 2015
MADTRENDS - Kan det friste med kamel-mælk, hindbær-eddikesodavand eller noget med tequila? Foodculture.dk var med på fødevaremessen Summer Fancy Food show på Manhattan i New York.

Landbrug & Fødevarer vil lave øl af pis på Roskilde Festival
24. Jun 2015
FESTIVAL - Store pissoirer skal opsamle pis fra festivalgæster. Urinen skal næste forår spredes på en maltbygmark, og så er det tanken, at et bryghus skal bruge maltbyggen til øl, som igen skal sælges på Roskilde Festival i 2017.

"Vi ved, at nogle virksomheder går under radaren"
23. Jun 2015
PORTRÆT – På ydre Nørrebro sidder en lille gruppe journalister på nyhedsmediet DanWatch og arbejder i månedsvis med at afsløre urimelige forhold i eksempelvis fødevare- og tekstilindustrien.

Specialøl sætter gang i dansk øldrikkeri
23. Jun 2015
ANALYSE - De seneste år har danskerne drukket færre øl end førhen, men det er ved at vende. Det er til dels specialøllene, der kan tage æren for det, vurderer cheføkonom Thomas Søby.

Fairtrade-mærket hitter hos unge som en bevægelse
23. Jun 2015
Yngre forbrugere køber ikke nødvendigvis Fairtrade-mærkede produkter, men vil rigtig gerne identificere sig med produkterne i det offentlige rum, viser en analyse. Organisationen bag, vil i fremtiden gøre flere unge til ambassadører.

Kokke-fokus på kalve skal gavne forbrugere
23. Jun 2015
Kokkene skal i år tilberede retter med kalvekød til konkurrencen Sol over Gudhjem. Formålet er at afhjælpe døde jerseykalve i landbruget ved at skabe en produktlinie med kalvekød i supermarkederne. Coop og Dansk Supermarked er positivt indstillede.

Forsker: Antallet af aflivede jerseykalve kan halveres på fem år
23. Jun 2015
Over 30.000 jerseykalve bliver aflivet om året i danske landbrug, fordi de ikke har nogen nytteværdi, men to metoder er ved at være så udviklede, at de ifølge en forsker kan halvere tallet på fem år.

Coop: CSR bliver let til et klatmaleri
23. Jun 2015
Forskelligfarvede klatter hist og pist uden synlig sammenhæng. Sådan kan virksomheders CSR-indsats ende, hvis de løber efter mediernes agenda i stedet for at arbejde strategisk og målrettet med CSR, mener Coop.

Hvad er Danmarks største erhverv?
13. Jun 2015
Folkemødet 2015 - Danmarks 4 største erhverv var samlet til en quiz om, hvem der er størst og fylder mest på en række parametre. Se, hvem der vandt på viden.

Hør Miljøministeren tale madspild med Joachim B. Olsen
13. Jun 2015
Folkemødet 2015 - Hvordan kan Danmark mindske madspild og bringe overskudsfødevarer til socialt udsatte? Hør miljøminister Kirsten Brosbøl og Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance give deres bud.

Nudging sælger frugt og grønt men er ingen trylleformular
12. Jun 2015
ANALYSE – Det er muligt at øge salget af frugt og grønt med 22 pct. ved hjælp af nudging, viser et forsøg, men det kræver at butikken er fleksibel med alt og også flytter rundt på montrer og produkter.

Hvem skal gøre Danmark sundere?
11. Jun 2015
Folkemødet 2015 - Vi skal have flere offentlige måltider for at forbedre folkesundheden, mener madaktivist Signe Wenneberg. Helt hen i vejret, siger Saxobank-direktør Lars Seier Christensen.

Landbrug & Fødevarer installerer tørv på det lille hus
11. Jun 2015
Folkemødet 2015 er i fuld gang og en af standene, der byder på talrige debatter er hos Landbrug & Fødevarer.

Maskuline mænds madvaner frustrerer myndighederne
11. Jun 2015
Fødevarestyrelsens ord om sund kost preller af på osende, overvægtige mænd, der spiser for fedt, for sødt og drikker for meget. Løsningen er mere velvære, saft, kraft og maskulinitet, mener sociolog.

McDonald's stiller krav om bedre dyrevelfærd
09. Jun 2015
Burgermastodonten McDonald's lægger pres på sine leverandører for at opnå bedre dyrevelfærd. Store virksomheder tænker i stigende grad bæredygtighed ind i produktionen for at tilfredsstille forbrugerne, siger ekspert.

Lokale producenter bør have direkte adgang til kunderne
09. Jun 2015
DEBAT - Der er mange penge i at sælge til de store spillere i detailleddet, men det er ikke nødvendigvis den bedste langsigtede strategi for de mindre danske fødevareproducenter.

Kødforbruget i kinesiske landområder vokser hurtigere end byerne
09. Jun 2015
ANALYSE - Kinesernes forbrug af kød og mejeriprodukter er steget kraftigt over hele landet. De landlige områder oplever en hurtigere vækstrate på forbruget af kød, fisk, fjerkræ og mælk end byerne, viser rapport.

EU: En ud af tyve anprisninger holder vand
09. Jun 2015
Op mod 95 pct. af de bæredygtige mærker på vores fødevarer er enten forkerte eller umulige at bekræfte, mener EU. Fælles standarder vil rydde op i junglen af grønne anprisninger, siger Arla og Landbrug & Fødevarer.

Ny forskning: Spis bøf fra malkekvæg og skån klimaet
09. Jun 2015
Oksekød er kendt som en stor klimasynder blandt fødevarer, men i en ny livscyklusanalyse konkluderer forskere fra Aarhus Universitet, at oksekøds samlede klimabelastning er mere nuanceret end som så.

Lokal mad, bæredygtighed og rock’n’roll
08. Jun 2015
Restaurantkæden Hard Rock Café prioriterer en bæredygtig fødevareindsats højt, fordi det er uadskilleligt fra rock’n’roll, mener de. Foodculture.dk tog med for at høre mere, da rock-kæden indviede deres nye restaurant.

Arla: Med udvidelsen kan vi lave ost til 1 mia. pizzaer om året
02. Jun 2015
Arla satte i maj gang i en ny stor mozzarellaproduktion, der blandt andet skal på kinesiske pizzaer. Særligt Asien bliver i stigende grad interessant de kommende år, vurderer amerikansk ekspert.

Her er virkningerne fra mælkekvoternes ophør
02. Jun 2015
Hør tre mejerier, en mælkeproducent og en mejerirådgiver se tilbage på, hvad det har betydet, at mælkekvoterne ophørte 1. april.

Unge farer vild når de skal lave mad med gris
02. Jun 2015
DEBAT – Især yngre forbrugere er ifølge en undersøgelse usikre på, hvilke retter de kan lave ud af helt almindelige svinekøds-udskæringer. Det er et problem, vi skal tage alvorligt.

Dansk fiskeolie bliver spist af norske laks
02. Jun 2015
Når du spiser en skive røget laks til frokost, er der stor sandsynlighed for, at den er fedet op med dansk fiskeolie. Nordmændene opdrætter nemlig så mange laks, at de ikke selv kan producere nok fiskeolie til foder.

Fødevarevalgene der skal redde verden
29. May 2015
ANALYSE - Morgendagens fødevarer er mættet med mening, symbolik og reelle forskelle. Her er temaerne, der vil præge fødevareforbrugernes stræben efter bæredygtighed frem mod 2025.

Vandstress koster milliarder for landbrug
26. May 2015
ANALYSE - En rapport fra OECD viser, at oversvømmelser, vandmangel og utilstrækkelig vandforsyning koster verden 500 mia. kr. om året. Udgifterne har ikke mindst store konsekvenser for landbrug.

Mød en ualmindelig mælkeproducent
26. May 2015
PORTRÆT – Der er intet almindeligt over den måde, Esben Møller Xu, driver sin økologiske mælkeproduktion på. Det ville han betragte som et nederlag. Alt nytænkes på gården uden for Esbjerg.

Detailgigant nedprioriterer dansk kylling i deres private labels
26. May 2015
De danske forbrugere foretrækker at købe dansk kylling, viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer. Alligevel nedprioriterer Dansk Supermarked kylling fra Danmark i deres private labelsmærker.

Fremtidens mad skal redde verden
26. May 2015
ANALYSE - Fødevarer produceret med planetens velbefindende og fremtidens generationer for øje er det hotteste hotte. Overfladisk og irrelevant storytelling, romantik og sniksnak gør det ikke længere.

Jørgen har 18.000 økologiske høns
26. May 2015
PORTRÆT - Økologi og stordrift går hånd i hånd i Jørgen Nødgaard Hansens nordjyske ægproduktion. I modsætning til hvad mange tror, er det muligt at sikre god dyrevelfærd med mange høns i stalden.

Økologiske landmænd er forbilleder i Europa
26. May 2015
EU-Kommissionen inviterer de mest innovative europæiske landmænd på erfaringsudveksling i Milano om økologisk fødevare- og råvareproduktion. Blandt de inviterede forbilleder er tre danske økologer.

Fremtiden skal tages med tang
22. May 2015
Med det teknologiske serviceinstitut AgroTech som fødselshjælper er fem mesterkokke og forskere fra Aarhus Universitet ved at teste mulighederne for at udbrede brugen af tang som en fast spise for danskerne.

Interessen for dyrevelfærd er eksploderet
19. May 2015
Der er historisk stort fokus på dyrevelfærd i fødevareerhvervet, fortæller centrale kilder. Tendensen, hvor detailhandlen og producenterne ikke vil fremstå som dem, der plager dyrene, tog især fart i 2013 og 2014.

Mere dyrevelfærd på vej i danske kølediske
19. May 2015
Detailhandlen har en lang række nye dyrevelfærds-produkter i støbeskeen, der blandt andet skal fokusere på at give dyrene mere plads.

Gode muligheder for at sælge mere frugt og grønt
19. May 2015
ANALYSE - En ny undersøgelse blandt butikskunder på indkøbstur, udpeger en række konkrete tiltag, der kan øge salget af frugt og grønt i dagligvarebutikkerne.

11 priser til dansk ølbrygger skal give vækst i udlandet
16. May 2015
Danske Coisbo Beer vandt 11 priser til en ølfestival i USA. Brygmesteren kalder det endnu et stort skridt mod eksportmarkeder.

Øl og flæsk truet af klimaforandringer
12. May 2015
Maltbyg og byg til dyrefoder er vigtig i dansk øl- og svineproduktion, så forskere vil nu udvikle modstandsdygtige sorter af ’superbyg’, der kan hamle op med de globale klimaforandringer.

Kostforsker: Familiebrok er en kæmpe grønt-udfordring
12. May 2015
Mange børnefamilier ville ønske de fik flere grøntsager, men giver efter for familiebrok ved middagsbordet, viser ny undersøgelse.

Risiko for El Niño kan få betydning for dansk landbrug
12. May 2015
ANALYSE - Meteorologer advarer om risiko for, at vejrfænomenet El Niño kan opstå i 2015. Det kan påvirke både den globale og den danske landbrugsproduktion.

Nu åbner Danmarks første madkulturhus
11. May 2015
Den 17. maj åbnede Danmarks første regionale madkulturhus på Bornholm. Madkulturhuset skal fungere som et slags branchehus for lokale fødevareproducenter og restauratører.

Ingrediensforvirring giver dårligere fødevarevalg
05. May 2015
Det er uigennemskueligt for forbrugerne at skelne mellem naturlige og unaturlige aromaer, mener ingrediensekspert, der fremhæver, at det har konsekvenser for forbrugernes valg af fødevarer.

Unge vil lave mad til hinanden
05. May 2015
Ny forskning viser, at unge ikke gider lave mad, når det kun er til dem selv, hvorimod de gerne bruger tid på maden, når de skal spise sammen med andre. I Aarhus arbejder et projekt allerede med den tilgang.

”Hvis vi forlader os på noget naturligt, så er vi i et eller andet omfang på den sikre side”
05. May 2015
Forsker Jesper Lassen har undersøgt danskernes forhold til fødevarer og naturlighed.

Dansk landbrug bruger ressourcerne mere effektivt
05. May 2015
ANALYSE - En metode, der sætter håndgribelige tal på effektiviteten i landbruget og dets forbrug, viser, at dansk landbrug bliver mere og mere effektivt. Det skal bruges politisk, mener cheføkonom.

Danskerne glemmer grøntsager i løbet af dagen
05. May 2015
Grøntsager bliver kun prioriteret til danskernes aftensmad, viser en undersøgelse. Det sker, selv om eksperter fremhæver at et forbrug spredt udover dagen er nøglen til at få grøntsager nok.

Stor trang til økologiske linemuslinger
27. Apr 2015
Produktionen af økologiske linemuslinger er stærkt stigende. Flere muslingeproducenter vælger at lægge om til økologi på grund af øget efterspørgsel særligt fra udlandet.

Fede tider for økologiske svineproducenter
25. Apr 2015
Tillægspriserne til økologiske svineproducenter slår rekord for syvende uge i træk. Nu kan man godt leve af at producere økologiske grise, fortæller en producent.

Kommentator: Landbrugets eget ansvar at komme med i valgkampen
20. Apr 2015
Et kommende valg vil ikke dreje sig særligt om landbruget. Derfor må erhvervet gribe den oplagte chance for at komme på dagsordenen: udkantsdanmark.

Politisk pres for nyt dansk energi-eventyr
13. Apr 2015
Eksperter og oppositionspolitikere fra begge fløje ser gerne, at en dansk produktion af avancerede biobrændstoffer bliver sat i gang. Men regeringen tøver med at sætte skub i processen.

Hver fjerde krone stammer fra fødevareindustrien
10. Apr 2015
ANALYSE - Omsætningen i den danske fødevareindustri udgør næsten en fjerdedel af den samlede danske fremstillingsindustris omsætning. Det viser nye tal fra OECD.

Danskerne gider ikke billig mælk - osten hitter
07. Apr 2015
Danskernes forbrug af drikkemælk faldt i 2014 for andet år i træk, viser tal indsamlet for Arla. Særligt discountmælken er på retur, men syrnede produkter og økomælk vinder indpas.

Økologiske ægproducenter kan ikke følge med efterspørgslen
07. Apr 2015
Danskerne vil have flere øko-æg, men de økologiske ægproducenterne kan ikke følge med. Ifølge Landbrug & Fødevarer er det vanskeligt at få finansieret opstart og udvikling af økologiske anlæg.

Seniorer gumler gerne frikadeller
04. Apr 2015
4 ud af 10 danskere over 60 år har spist frikadeller indenfor den seneste uge, viser ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Den klassiske ret vil altid være et hit i de danske køkkener, påpeger tv-kok.

Danske mælkeproducenter er Europas miljødukse
26. Mar 2015
Danmark er europamestre i miljøeffektiv mælkeproduktion, viser de nyeste tal fra EU. Alligevel fastholder regeringen et krav om yderligere reduktion af den danske udledning af ammoniak frem mod år 2020 på 24 pct.

Arla og Care samarbejder om mælk i Vestafrika
24. Mar 2015
Care hjælper Arla med at minimere konsekvenser for lokale mælkeproducenter i Vestafrika, når de som stor spiller træder ind på markedet. Potentialet er der, men strategien er ikke skudsikker, mener Afrikaekspert.

Noma vinder igen igen
23. Mar 2015
Noma er kåret til årets restaurant af White Guide i forbindelse med lanceringen af den nye guide for 2015/16. Kadeau vandt både prisen for årets ”en rejse værd” og årets vinoplevelse.

White guide: Her er årets trends
23. Mar 2015
DEBAT – I den nye udgave af restaurantguiden White Guide er der også blevet plads til 30 sider med trends fra dansk gastronomi. Se listen over de 11 største tendenser netop nu.

Horesta: Flere restauranter markedsfører sig som grønne
20. Mar 2015
50 af landets restauranter er blevet udvalgt som et af landets grønneste spisesteder. Bæredygtighed er blevet et buzzword, bekræfter Horesta, men advarer mod at lade ordet grøn blive en floskel uden dokumentation.

Mættet fedt – ven eller fjende af hjertet?
17. Mar 2015
DEBAT - Fødevarestyrelsens kostråd anbefaler os at skære ned på mættet fedt, men det er afgørende at skelne imellem forskellige kilder til mættet fedt, og hvad man vælger at spise i stedet for, fremhæver 3 førende kostforskere.

Slagteri vil have flere øko-kyllinger
16. Mar 2015
Salget af økologiske slagtekyllinger har aldrig været større. Danmarks største kyllingeslagteri oplevede en vækst på 32 pct. sidste år og efterspørger nu en større produktion hos de økologiske producenter.

Ølandshvedefrø er ulovlige
14. Mar 2015
Den populære Ølandshvede er ikke godkendt af EU. Det betyder, at det er lovligt at dyrke, male og sælge Ølandshveden, men ulovligt at sælge og bytte såsæden. Landmænd og melproducenter vil ændre lovgivningen, og NaturErhvervstyrelsen arbejder på sagen.

Vi spiser mere grønt, men mindre frugt
12. Mar 2015
Danskerne er blevet bedre til at spise grønt, men ringere til at spise frugt, viser ny kostundersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Convenience-frugt vokser dog i popularitet, viser tal fra Coop.

L&F: Privat samarbejde giver skarpere fødevarekontrol
11. Mar 2015
Fødevarekontrollen kan blive skarpere ved at samarbejde med private kontrolfirmaer, mener Landbrug & Fødevarer. Fødevareministeren er positiv og foreslår forbedringer i forbindelse med fødevareforligsforhandlingerne.

Sundhedstrend bag stigende dansk kyllingeforbrug
10. Mar 2015
ANALYSE - Flere danskere køber kylling, fordi kødet ifølge en analyse passer godt som en del af et sundere aftensmåltid. Interessen for ernæring og sundhed vil fortsat vokse, påpeger ekspert.

Fødevarepriser i frit fald
06. Mar 2015
ANALYSE - FAO’s fødevareprisindeks for februar viser, at de globale fødevarepriser fortsætter med at falde. Dermed er det nu fjerde måned i træk, at prisindekset aftager.

Concito: Glutenfri diæt skader klimaet
03. Mar 2015
Der er skyhøj interesse for at udelade det daglige brød og andre glutenholdige fødevarer. Men glutenfri alternativer, får ofte forbrugerne til at efterlade et større CO2-aftryk, siger eksperter.

L&F: Spegepølsen fortjener sin egen nøglehulskategori
03. Mar 2015
Den 1. marts har Fødevarestyrelsen indført nye regler for nøglehulsmærkningen. Det betyder nye og lavere grænseværdier for salt, og at en række kødpålægsprodukter må vinke farvel til nøglehullet. Det går ud over forbrugeren, mener Landbrug & Fødevarer.

Er sociale medier vejen frem for de små producenter?
03. Mar 2015
DEBAT - Mange brancher har længe boltret sig i de sociale medier, men derfor er det ikke nødvendigvis den rette vej at gå for de mindre fødevareproducenter.

Meningsdannere: Debat om pattegris-aflivning er et udtryk for danskernes uvidenhed
03. Mar 2015
Det handler mest af alt om manglende indsigt, når aflivning af syge og svage pattegrise kan føre til så voldsomme protester, som det har været tilfældet i den seneste tid, påpeger formanden for Dyreetisk Råd.

Import af fjerkrækød i Afrika og Mellemøsten stiger markant
03. Mar 2015
ANALYSE - Det amerikanske landbrugsministerium forventer, at den globale import af fjerkrækød stiger med 28 pct. over de næste ti år, svarende til 2 mio. tons. Det åbner for danske muligheder, mener Landbrug & Fødevarer.

Torvehalschef: Fremtidens fødevareproducent skal være nærværende
23. Feb 2015
To eksperter mener, at vejen frem for små fødevareproducenter er nærvær over for forbrugere og at være til stede på flere platforme. De fremhæver Skærtoft Mølle som et godt eksempel.

Eksperter: Øl er sundere end vi tror
23. Feb 2015
Et flertal af danskerne tror, at vin i moderate mængder er sundere for helbredet end øl. Det viser en ny undersøgelse. Men øl har de samme sundhedsmæssige egenskaber som vin, påpeger eksperter.

Globale fødevarepriser falder til laveste niveau siden 2010
19. Feb 2015
ANALYSE - For tredje måned i træk falder FAO’s indeks for fødevarepriser, der nu er på det laveste niveau siden sommeren 2010. Senest er især priserne på korn faldet, og det rammer dansk landbrug.

Hamp er svært at gøre lukrativt
17. Feb 2015
TV-serien Arvingerne gjorde reklame for industriel hamp, men i virkeligheden savner erhvervet at blive rentabelt ved at flere landmænd dyrker hamp og hjælper med at åbne døre til nye markeder.

Fairtrade fejrer 20 år i Danmark
17. Feb 2015
Både kendskabet og tilliden til Fairtrade-mærket er de seneste år vokset til rekordhøjt niveau, viser ny rapport. Men 20 års-fødselsdagen kommer alligevel til at stå i skyggen af et stærkere Ø-mærke.

Fairtrade vil 5-doble salg inden 2020
17. Feb 2015
Butikkerne skal hjælpe forbrugerne på vej til det ansvarlige valg med Choice Editing. Det vil hjælpe Fairtrade Mærket, der sigter mod at 5-doble omsætningen inden 2020. Dansk Supermarked er skeptisk.

Konstant fald i døde søer siden historisk toppunkt i 2008
12. Feb 2015
Sodødeligheden faldt igen sidste år fra 12,7 til 11,9 pct. af årssøerne, viser nye tal fra Seges. Faldet er positivt, men niveauet svarer til, at næsten hver fjerde so blev aflivet eller døde i stalden i 2013, lyder kritikken fra Dyrenes Beskyttelse.

Margarineindustri satser på smør
12. Feb 2015
Forbrugerne foretrækker i stigende grad smørrets naturlige råvarer. Margarinekoncernen Unilever lancerer derfor nu blandingsprodukter både i Storbritannien og Tyskland, men Arla er fortsat markedsleder med Lurpak Spreadable og Kærgården.

Høj dollarkurs giver mejerier fordele
11. Feb 2015
Euro og dollar er gået hver sin vej det seneste halve år, hvilket styrker Europas mejeriindustri på flere eksportmarkeder. Arla forventer en forbedring af bundlinjen på en halv mia. kroner.

Analyse: Børnefamilier bærer vores madkultur
10. Feb 2015
Børnefamilier laver oftere mad, og de har et større repertoire af retter, viser ny analyse. Derfor er netop børnefamilier en vigtig forbrugergruppe pga. deres rolle som bærere af madkulturen i Danmark.

Opdrættere forudser færre fisk med ny regeringsplan
10. Feb 2015
2020-strategien for bæredygtig akvakultur i Danmark kan føre til faldende produktion, fordi regeringen opkøber anlæg, og fordi der mangler havbrug, mener opdrættere. Miljøministeren afviser.

Danmark kan spare 1,5 mia. kr. på underernærede patienter
10. Feb 2015
Hvis underernærede patienter får bedre behandling kan det danske samfund spare 1,5 mia. kr. om året, viser en ny undersøgelse. Sundhedsministeren er lydhør, men fremhæver at meget allerede bliver gjort.

Mælkeaktivist: 70-litersregel er hygiejnehykleri
03. Feb 2015
Ifølge mælkebonde Jeanetta Masasili går salget af ubehandlet mælk strygende. Men begrænsningen på 70 liter af råmælkssalg kan tvinge hende til at lukke for taphanen. Ministeriet afviser at regelændring er på vej.

Råmælk er et stort hit hos topkokke
03. Feb 2015
Den rå mælk fra danske køer er særdeles populær blandt de danske topkokke. Danmarks eneste distributør af råmælk er overbevist om, at interessen kun vil blive større.

Super Bowl på dansk græs viser fødevareklyngens styrke
01. Feb 2015
Verden største sportsbegivenhed, Super Bowl, blev spillet på dansk græs fra DLF Trifolium. Det er et stærkt eksempel på styrken i en højt specialiseret dansk fødevareklynge, siger Karen Hækkerup.

Hør 3 visioner om fremtidens Ø-mærke
30. Jan 2015
Fødevareministeren, fødevareerhvervet og en øko-borgmester var 30. januar med til at fejre Ø-mærkets 25 års jubilæum. Hør dem her fortælle om deres visioner for Ø-mærket.

Prognose: EU fortærer yderligere 1.000.000 ton fjerkræ i 2024
30. Jan 2015
ANALYSE - Forbruget af fjerkræ vil stige med knap 1 mio. ton i EU de næste 10 år. Det viser ny prognose, der samtidig forudser et samlet fald i forbruget af andre kødtyper end netop fjerkræ. Eksporten vil dog fortsat være i vækst frem mod 2024.

Stor vækst i glutenfri produkter
27. Jan 2015
Udvalget af glutenfri produkter er eksploderet de seneste par år, viser tal fra Innova Market Insights. Udviklingen er skubbet frem af ny sundhedsbølge til glæde for danskere med gluten-intolerance.

Madprogrammer giver danskerne større madglæde
26. Jan 2015
Der er fortsat stor interesse for tv-madprogrammer blandt danskerne. Madprogrammer har ændret den danske madkultur og højnet madglæden for mænd især, påpeger flere eksperter.

EU-rekord i eksport af fisk og skaldyr går til Danmark
26. Jan 2015
Danmark er Europas største eksportør af fisk og skaldyr, viser tal fra Eurostat. Især fødevaresikkerhed og efterspørgsel på MSC-mærkede fisk og skaldyr sender Danmark i front.

Ny viden fjerner pesticidrester fra danske æbler
20. Jan 2015
Forskning: Råd og skurv kan nu bekæmpes uden risiko for pesticidrester på æbler. Danske æbleavlere er dermed tæt på helt at kunne fjerne pesticidrester. Men insekter er fortsat en udfordring, siger forsker.

Grafik: Her er der pesticidrester i frugt og grønt
20. Jan 2015
Dansk frugt og grønt har fortsat færre pesticidrester end udenlandske. Både æbler, pærer og jordbær fra udlandet har i de seneste stikprøver haft eksempler på pesticidforekomster over det tilladte niveau.

Færre danskere forbinder æg med kolesterol
19. Jan 2015
På 3 år er der sket et markant fald antallet af danskere, der forbinder æg med et forhøjet kolesteroltal, viser ny undersøgelse. En kampagne fokuseret på æg og sundhed har spillet en stor rolle.

Insektlandbrug vinder frem i verden
16. Jan 2015
Protein fra insekter kan i fremtiden blive en vigtig ingrediens i visse fødevarer. Produkter med en blanding af mælke-, plante- og insektproteiner er næste skridt, mener Arla Foods Ingredients, som allerede arbejder med blandede proteinprodukter.

Væn dig til reduceret sukker
15. Jan 2015
Danskerne spiser for meget sukker. Men det er nemt at reducere danskernes sukkerindtag ved ganske små tiltag og sukkerreduceret konfekture.

Økologiske forbrugere lever sundere
13. Jan 2015
ANALYSE - Forbrugere, der oftest køber økologiske fødevarer, lever typisk sundere end andre. Det viser ny analyse, der også afslører potentiale for at få endnu mere økologi afsat til forbrugerne i Danmark.

Discount-kunder mest ivrige efter dansk kød
13. Jan 2015
Især i discountbutikkerne leder forbrugerne efter dansk kød, viser ny analyse fra Landbrug & Fødevarer. Danskhed er garanti for kvalitet blandt de billige fødevarer, lyder forklaringen.

25 mio. skal gøre gartnerier grønne
12. Jan 2015
Gartnerierne får 25 mio. kroner til grøn teknologi i 2015. Det kan sætte skub i investeringerne i varmepumper, der kan lagre sommervarme, men som PSO-afgiften hidtil har stået i vejen for.

Eksperter: Lidt buttethed kan sagtens være sundt
09. Jan 2015
Vi vil være slanke for at understrege, at vi har kontrol over vores liv. Men en generel, sund livsstil, uanset at det inkluderer et par kg mere på sidebenene, vil være sundere, fastslår eksperter.

Ældre mennesker bliver fremtidens stærke forbrugere
09. Jan 2015
Andelen af ældre mennesker i verdenen bliver fordoblet frem til år 2050, viser de seneste tal fra FN. Det åbner muligheder for øget salg af især sunde fødevarer til ældre, påpeger eksperter.

Danskerne: Størst potentiale for at få madspild ned i supermarkeder
05. Jan 2015
Hver anden dansker peger på supermarkederne som det sted med største potentiale for at mindske madspild, selv om de danske husholdninger smider væsentligt mere mad ud om året.

Derfor elsker vi at hade svin
04. Jan 2015
Svinebranchen er helt tæt på danskerne på en række sårbare områder som fødevaresikkerhed, sundhed og miljø. Netop derfor elsker medierne at berette om svin, mener flere eksperter.

Madtendenser i 2015: Hurtigt, sundt og med smør
03. Jan 2015
De kommende 365 dage kalder på mere convenience-mad, alternative proteinkilder, nye sundhedsparametre og gastronomi, der spiller hjernen et pus.

Færre landbrug på tvangsauktion
03. Jan 2015
Efter en årrække med flere og flere tvangsauktioner er kurven nu endelig knækket, viser rapport fra L&F. Selv om store dele af landbruget har en sund økonomi, er mange landmænd dog stadig i krise.

Foodculture: De 5 største hit i 2014
02. Jan 2015
Se hvilke historier der løb med opmærksomheden på Foodculture.dk i 2014. Du får her de 5 mest læste artikler.

Analyse: Danskerne sparer på julemaden
21. Dec 2014
Mad, vin og julegodter udgør kun 16 pct. af danskernes julebudget. Det er langt mindre end i Sydeuropa og blandt flere af vores nabolande, viser undersøgelse fra europæisk bank.

Butikkers opskrift udtørrer din flæskesteg
19. Dec 2014
TEST: På knap hver anden flæskesteg i en stikprøve i danske supermarkeder er der skrevet en forkert tilberedningsvejledning, som kan føre til tørt og kedeligt kød. Coop vil straks rette op.

Dansk kalkun er supermarkedernes sorte får
19. Dec 2014
Det er svært at finde dansk kalkunkød i supermarkederne. Det til trods for, at detailhandlen oplever stigende efterspørgsel. Tysk kæde overvejer at sælge dansk kalkunkød.

Lav-kulhydratkure forstyrrer fertiliteten
16. Dec 2014
En kost med meget få kulhydrater kan påvirke kvinders cyklus. Hos nogle udebliver menstruationen. For få kulhydrater kan have konsekvenser for frugtbarheden, mener flere kostrådgivere.

Deltidslandmænd er ikke drevet af økologi
16. Dec 2014
Det gode liv på landet er den vigtigste grund til at blive deltidslandmand, viser en analyse overraskende. En del af forklaringen er mangel på viden, lyder vurderingen fra eksperter.

Planteavl tegner halvdelen af deltidslandmænds omsætning
16. Dec 2014
Danske deltidslandmænd producerer for 25 mia. kr. om året og beskæftiger sig fortrinsvis med planteavl. Særligt nærområdet og landboturismen nyder gavn af deltidslandmænd.

Københavnerne forventer sparejul
09. Dec 2014
Indbyggere i Hovedstadsområdet regner med at holde pungen i lommen til jul. Nordjyderne er som de eneste opsatte på at lægge lidt større gaver under træet i år.

Nu skrumper vores julebudget
09. Dec 2014
Flere familier med lav indkomst vil spare på julebudgettet i forhold til sidste år, viser ny analyse fra L&F. Samtidig bliver julebudgettet sat op i husstande med indkomster over 600.000 kroner.

Tesfaye og Engel-Schmidt kæmper for grønne job
08. Dec 2014
Der er et kæmpe uindfriet potentiale for vækst og job i grønt brændstof, men Danmark sidder på hænderne, mener Mathias Tesfaye (S) og Jakob Engel-Schmidt (V). De ønsker begge langt mere fart på den grønne omstilling.

Coop relancerer den klassiske brugsforening
05. Dec 2014
Lokale fødevarer skal sælges lokalt, og supermarkederne skal hjælpe med at bygge bro til landmændene, lyder visionen fra Coop, der allerede er i gang med at rulle planerne ud.

Halvdelen af Storbritanniens græs kan blive dansk
05. Dec 2014
Stigende proteinpriser og frie mælkekvoter får landmænd i UK til at producere eget foder. DLF Trifolium vil erobre halvdelen af markedet med nyt rekordstort anlæg ved Edinburgh.

Økologiske og konventionelle fødevarer har brug for hinanden
03. Dec 2014
Nogle gange opleves fødevaredebatten, som om økologisk og konventionel produktion af fødevarer er modstandere. Men de to produktionsmetoder bør gå hånd i hånd om at møde forbrugerne i dagligvarebutikkerne.

Ny forskning: Unge kvinder er nogle sukkergrise
02. Dec 2014
Der er forskel på, hvordan mænd og kvinder smager surt, sødt, salt og bittert, og det ænder sig betydeligt alt efter, hvilken aldersgruppe man spørger, viser ny ph.d. Især de unge kvinder er glade for det søde.

Fremtidens tøj er lavet af mælk og træ
02. Dec 2014
Verdens voksende befolkning tvinger os til at udvikle bioøkonomien, der er meget mere end bioenergi, lyder det fra minister og en række eksperter. Dansk fødevareklynge kan spille nøglerolle, mener de.

Dansk fødevarebanks ideer spreder sig ud over Norden
02. Dec 2014
Sverige, Finland og Island vil have fødevarebanker som i Danmark, og Norge har allerede åbnet en afdeling. Særligt måden at indsamle mad på gør danske Fødevarebanken til et forbillede.

Fødevarebanken udvider til Aarhus
28. Nov 2014
Madspildsorganisationen Fødevarebanken åbner 5. december en ny afdeling i Aarhus. Samtidig begynder Bilka i Tilst at levere overskudsvarer til Fødevarebanken til gavn for aarhusianske væresteder.

Miljøminister: Mindre moms på madspild
27. Nov 2014
Det bliver nu billigere for butikkerne at donere de mange kilo overskudsmad, som ryger i containeren, til velgørenhed. Det har Skatteministeriet netop meddelt.

Godt hver fjerde vil betale mere for dyrevelfærd
26. Nov 2014
Danskerne betaler gerne mere for kvalitet og dyrevelfærd. Det sætter krav til producenterne om formidling af ansvar.

Danskerne vil mindske madspild - men ikke i julen
25. Nov 2014
Traditioner og rigeligt med mad på bordene er vigtigere end hensyn til madspild i julen, viser en ny analyse. Landbrug & Fødevarer vurderer, at hver husstand smider for 700 kr. mad ud i december.

Ny højtid: Venner fejrer thanksgiving
25. Nov 2014
Thanksgiving bliver nu fejret i flere og flere danske hjem, hvor mange fejrer den ellers ærkeamerikanske tradition med vennerne. Det giver igen plads til den glemte kalkun i de danske køkkener.

Fødevareforskere flytter sammen i Skejby
20. Nov 2014
Aarhus Universitet flytter deres fødevareforskning fra Foulum og Årslev til Agro Food Park. Det åbner muligheder for øget samarbejde om den danske fødevareudvikling.

Minister til kamp mod antibiotika
19. Nov 2014
Forbruget af antibiotika til mennesker er steget med 20 pct. på 10 år. Det er alarmerende, mener sundhedsministeren, der lancerer ny kampagne. Landbruget får også en løftet pegefinger med på vejen.

Ny forskning giver indsigt i glutenallergi
19. Nov 2014
Op mod 50.000 danskere lider af gluten-intolerance og må indstille sig på et liv uden hvede, rug og byg. Men nu åbner nye forskningsresultater mulighed for at udvikle lægemidler mod lidelsen.

Ny undersøgelse: 1/3 af forbrugerne er ligeglade med klimaet
17. Nov 2014
Der er mange andre hensyn, der er vigtigere, end at vores fødevarer ikke belaster klima og miljø. Det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk.

Dansk kok laver kinesisk kokkeskole
17. Nov 2014
Vinderen af Årets ret med svinekød tager til Kina for at vise kineserne, hvordan man kan lave lækker mad med danske råvarer.

De flyvende læger redder jordbær fra skimmelangreb
14. Nov 2014
Forsøg med at bruge bier til at bekæmpe skimmel på jordbær fik udbyttet til at stige med 50 pct. Det kan give muligheder for erhvervsbiavlerne.

Nu kan du få dyrevelfærd to go i 7-Eleven
14. Nov 2014
7-Eleven lancerer Danmarks første dyrevelfærds-convenienceprodukt. En sandwich med æg og kød, der er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Anmelder: Dokumentarfilmfestival lægger op til aktivisme
14. Nov 2014
Dokumentarfilmfestivallen CPH:DOX har i stigende grad fået debat- og kulturarrangementer på programmet de senere år. Festivallen lægger op til aktivisme, mener filmanmelder. Ikke mindst inden for madverdenen.

Selina Juul: ”SF skal passe på ikke at lave en Zornig”
12. Nov 2014
SF vil sætte madspild på finansloven med et nyt videncenter, men Selina Juul fra Stop Spild af Mad advarer om at forfordele midler til eksempelvis Fødevarebanken. Trine Pertou Mach (SF) afviser, at pengene er forfordelt.

Er klimaet forbrugerens ansvar?
12. Nov 2014
Forbrugerens ansvar er centrum for en konference om klimavenligt fødevareforbrug mandag den 17. november.

Kartoffelvirksomhedens nudeleventyr kræver gode relationer
11. Nov 2014
KMC har succes med at sende kartoffelmel over det asiatiske kontinent til nudler på det sydkoreanske marked. Det er den personlige relation til kunden, der er afgørende for en handelsaftale i Asien.

Overlæge: MRSA-frygt ude af proportion
11. Nov 2014
Risikoen for at få MRSA på en rejse til Portugal eller Italien er minimal, men den er stadig mere end 10 gange højere end herhjemme. Medierne pisker frygt frem i befolkningen, mener overlæge.

Udkantsdanmark i 2040: Fødevareklyngen står for jobbene
11. Nov 2014
Fødevareklyngen sikrer job i yder- og landkommunerne helt frem mod 2040, viser ny analyse. Sammen med turisme er netop landbrugs- og fødevareerhvervet de største håb for at sikre udkantsjob, mener både minister og professor.

Ny undersøgelse: Hver fjerde pige misser morgenmaden
07. Nov 2014
Knap 1 ud af 4 piger fra de store klasser får sjældent et morgenmåltid. Der er især langt mellem morgenmåltiderne hos familier fra lavere sociale grupper, viser nye tal.

Mejerier indløser billet til Afrika
05. Nov 2014
Ny rapport slår fast, at afrikansk vækst kalder på større import af mejeriprodukter. Arla Foods ser potentialet og er allerede i fuld gang med flere strategier.

Dyreværnshotline skal forhindre vanrøgt
05. Nov 2014
Relancering af dyreværnshotline skal gøre det lettere at skride til handling over for vanrøgtede husdyr.

Afgift står i vejen for energieffektive gartnerier
04. Nov 2014
Ny teknologi kan gøre de ellers energislugende gartnerier helt energineutrale ved at lagre sommervarme i grundvandet. Men PSO-afgiften står i vejen for den grønne omstilling, lyder det fra erhvervet.

Professor skal hjælpe restauranter til bedre smagsoplevelser
04. Nov 2014
Aarhus Universitet har ansat professor Charles Spence til at forske i at give bedre smagsoplevelser på danske restauranter.

GMO-forsker: Tro på naturen with a twist
03. Nov 2014
Genmodificering er en vigtig del af fremtidens sundhedsskabende fødevarer, mener forsker Anne S. Meyer

Forskning frikender mættet fedt i fast ost
30. Oct 2014
På trods af dårligt ry, er der er plads til ost i en hjertevenlig kost. Det konkluderer forsker Tine Tolstrup i et nyt projekt på Københavns Universitet.

Smørstegt sommerkål skal være Danmarks nye nationalret
29. Oct 2014
Danmarks nye nationalret bør pege mod fremtiden fremfor fortiden, mener fremtidsforsker Birthe Linddal. Hun foreslår derfor, at smørstegt sommerkål skal være ny nationalret frem for stegt flæsk eller karbonader.

Prisvinder: ”Den bedste dag siden 1992”
29. Oct 2014
5 fødevarepriser blev uddelt, da Fødevaredagen blev afviklet i Aarhus. Vinderen af kantineprisen kaldte det den bedste dag siden fodboldlandsholdet vandt EM.

Lokal mærkning har skabt svenske arbejdspladser
28. Oct 2014
Den svenske mærkning Lokal Mat har fået svenske småproducenters salg til at stige med 20 pct. siden 2011. Coop er usikker på virkningen i Danmark, men danske fødevarenetværk ser fornuft i ideen.

Lokale fødevarer er - ofte - godt for klimaet
28. Oct 2014
Danske frilandsgrøntsager belaster klimaet mindst, mens drivhusgrøntsager er tungere for klimabelastningen. Der er dog sket en stor udvikling, fremhæver danske gartnerier.

Er lokal mad navlepillende madmode?
28. Oct 2014
Madtrends lover ofte nye boller på suppen, lige indtil det ikke længere er spændende for eliten. Lokal mad er også elitært, men det behøver det ikke at være.

På jagt efter det sublime
24. Oct 2014
Rasmus Palsgård er en del af dommerpanelet ved Mejeribrugets Gourmetpris.
Han har en dyb passion for kvalitet – både når det gælder mad og tøj – og vil ikke tage til takke med ’godt nok´.

SIAL 2014 – de nyeste tendenser
22. Oct 2014
BLOG: Fødevaremessen SIAL foregår netop nu i Paris, hvor mere end 150.000 gæster strømmer til. Fremtidsforsker Birthe Linddal er med og fortæller her om sine oplevelser.

Forbrugerne skal definere lokal mad
21. Oct 2014
Lokal mad mangler en dansk definition, men ifølge 5 eksperter og interessenter handler det ikke om at definere ordene, men om at udbrede lokal mad og lade forbrugerne selv definere begrebet.

Derfor vil vi så gerne vælte os i gårdmælk og persillepesto
21. Oct 2014
Lokal mad opfylder vestlige forbrugeres behov for madidentitet, bæredygtighed og udtrykker en generel mistillid til fødevareproduktionen.

Fødevareminister: Lokal mad er bare dyrere
21. Oct 2014
Lokale fødevarer er både sundt for dig og godt for Danmark, men supermarkederne skal med, hvis det skal nå ud til alle. Og så kommer forbrugerne til at betale lidt ekstra, mener Dan Jørgensen.

Kost: Lokal mad handler om kvalitet, ikke afstand
21. Oct 2014
Købmandsbutikken Kost skilter med lokale danske fødevarer, selv om producenterne ligger over 100 km væk. Det er stadig lokal mad, mener indehaveren, der ser kvalitet og storytelling som afgørende.

Regional afstemning om Danmarks Nationalret
16. Oct 2014
Otte kokke er klar med en række opskrifter på regionale livretter, der skal dyste om titlen som Danmark Nationalret i Fødevareministeriets konkurrence. Men først skal der kåres en vinderopskrift i hver region.

Ægproducenters eksistens truet af høje foderpriser
14. Oct 2014
Danske ægproducenter oplever så store udgifter til foder, at driften er en underskudsforretning med 3 øre pr. æg i øjeblikket. Branchen er opmærksom på problemet.

Karen Hækkerup: Jeg er ikke så besværlig
10. Oct 2014
Afgående justitsminister Karen Hækkerup er ny direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, og hun betegner sig selv som nem at have med at gøre.

Voksende interesse for kyllingevelfærd hos forbrugerne
09. Oct 2014
Sortimentet af kyllingekød er vokset markant de seneste år. Det samme er forbrugernes interesse for øget dyrevelfærd hos kyllinger, vurderer branchen.

Selveje: Blokvognslandbrug udrydder job i udkantsområder
07. Oct 2014
Jobbene forsvinder, når blokvogns-landbrug rykker ind. Det viser bitter erfaring fra tysk landbrug, hvor fonde har investeret intenst. Vi må ikke lade det ske i Danmark, advarer landboformand.

Det flyder med fremmed fløde
07. Oct 2014
Importen af fløde er fordoblet på bare et år, og hver fjerde solgte fløde er i dag udenlandsk. Det skyldes flere private label-produkter i detailhandlen, siger detailhandelsekspert.

Danskerne spiser flere æg
07. Oct 2014
Flere æg ender i danske indkøbskurve end nogensinde tidligere, viser tal fra Landbrug & Fødevarer. Særligt økologiske æg, men også skrabeæg vinder frem.

Overlæge: Flere forgiftet efter rekordår for svampe
02. Oct 2014
Rekordår for svampe sender lige nu flere end tidligere på sygehuset med forgiftninger. Vi har et glansbillede af naturens sundhed og glemmer, at den også kan være særdeles giftig, påpeger eksperter.

Danske kyllinger indeholder nu færre resistente bakterier
01. Oct 2014
Der er sket et betydeligt fald i antallet af de resistente bakterier ESBL i de danske slagtekyllingebesætninger. Antallet kan komme endnu længere ned, mener Landbrug & Fødevarer.

Landmand: Stadig herre på egen gård
30. Sep 2014
Selv om skødet nu ligger hos AP Pension, føler Knud Winther Thomsen sig stadig som en fri landmand. Tiden og store, dyre landbrug vokser fra de gamle finansieringsmodeller, mener han.

Selveje: Landmænd tøver med at sige ja til millioner
30. Sep 2014
Dansk Farm Management er klar med 600 mio. kroner til investering i danske landbrug. På trods af finansieringskrise i landbruget, står landmændene dog ikke i kø for at få del i millionerne.

Virksomheder begejstrede for nyt forskningscenter
30. Sep 2014
Tre store danske slagterier ser stort potentiale i et nyt kød- og fjerkræforskningscenter fra DMRI. Centeret kan give svar på konkrete udfordringer, lyder det blandt andet.

Ny markedsplads smelter producent sammen med indkøber
30. Sep 2014
En online platform, hvor fødevareindkøbere og producenter kan finde hinanden, bliver nu introduceret. Adskillige i erhvervet har allerede vist interesse.

Selveje: Fonde truer sjælen i dansk landbrug
25. Sep 2014
Sjælen i dansk landbrug er truet af fonde og pensionskasser på opkøb, mener historiker. Landmænd værner om en lang tradition med selveje, men de er afhængige af nye finansieringskilder. Læs 1. del i en serie om selveje.

Naturpleje: Vi svigter 150.000 hektar natur
25. Sep 2014
Landmænd frygter bøder og underskud ved at satse på græssende kødkvæg, der kan pleje naturen. Derfor får 150.000 hektar plejekrævende natur lov til at gro til i buskads og skov.

Ekspert: Mænd tror ikke på diætister
23. Sep 2014
Mænd har stor skepsis over for diætister og sundhedsprofessionelle, lød nogle af budskaberne til konferencen Ernæringsfokus 2014, der handlede om mænds sundhed.

Proteiner signalerer magt og sundhed
22. Sep 2014
Proteinholdig kost er tidens løsning på alt fra overvægt til sundhedsproblemer. Belejlighed, magt og forbrugerforvirring er årsagerne til proteintrenden, mener eksperter.

Skolebørn blander mad og fantasi på ny Madlejr
19. Sep 2014
Arla Fonden inviterer nu danske 6. og 7. klasser på Madlejr. Det er en fem dages lejrskole, hvor maden står øverst på skoleskemaet.

Isfirma: Dansk interesse for gårdis vokser
18. Sep 2014
Europæerne vil i stigende grad have is lavet af gårdens egen mælk, oplever hollandsk isfirma. Kollerødgård i Nordsjælland er et godt eksempel på, at danskerne også er med på bølgen.

København holder lokalmadsfest med 800 meter langbord
18. Sep 2014
Over 30 partnere serverer lokale og økologiske lækkerbiskener på et 800 meter langt bord på Vesterbro for at fejre at København er årets grønne hovedstad i EU. Blandt gæsterne er også et brudepar.

Nyt voresmad.dk relanceret
16. Sep 2014
Voresmad.dk er blevet relanceret med et nyt design og koncept, der skal bringe danske forbrugere tættere på producenterne af vores mad.

Nyt ingredienscenter skal skabe bedre samarbejde
16. Sep 2014
Nyt nationalt ingredienscenter skal løfte ingrediens-industrien ved at skabe bedre overblik og samarbejde mellem forskere, virksomheder og universiteter.

Frisktappet gårdmælk hitter hos forbrugerne
12. Sep 2014
Snart åbner den første mælkeautomat på Sjælland, hvor kunderne selv kan tappe deres egen mælk direkte fra gården. Vi vil se flere af den slags tilbud fra lokale fødevareproducenter i fremtiden, spår ekspert.

Nap naboens nedfald
12. Sep 2014
Ny kampagne opfordrer danskerne til at gå på frugtrov i naboens have, og frugttræsejerne til at blive bedre til at dele ud af sagerne.

Forskning vil putte kartoffel i din flødebolle
11. Sep 2014
Forskning i kartoffelprotein vil gøre det muligt at erstatte æg- og mælkeproteiner med proteiner fra kartofler. Sådan udnytter man kartoflen bedre, og imødekommer efterspørgsel på protein.

Fødevaregigant tvinger dyrevelfærd på dagsordenen
10. Sep 2014
Nestlé stiller nu krav til sine 7300 leverandører om bedre dyrevelfærd. Mickey Gjerris frygter tomme ord, men indsatsen sætter dyrevelfærd på dagsordenen for hele fødebranchen, understreger han.

Verdens første tænketank mod madspild bliver dansk
10. Sep 2014
En ny dansk apolitisk tænketank skal samle viden og udvikle handlingsplaner for at bekæmpe madspild. Det er den første af sin art i verden, fastslår forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad.

Flugt fra landbrug: Afrikanske storbyer dobler op
09. Sep 2014
Unge afrikanere flygter fra land til by, og i 2050 er der dobbelt så mange byboere i Afrika, forudser ny FN-rapport. Flere munde og færre landmænd kræver effektivisering af hele landbruget.

Andelstanken styrker vækst og udvikling i Afrika
09. Sep 2014
Afrikansk landbrug udvikler sig efter dansk model, hvor andelsselskaberne spiller en nøglerolle. Nyt dansk projekt køber ind direkte fra lokale andelsselskaber og uden om dyre mellemhandlere.

Indkøb i Kenya: Forbrugere klar til at spendere
09. Sep 2014
Fødevaresikkerhed står øverst på indkøbssedlen, når en ny veluddannet middelklasse køber fødevarer i Afrika. Tag med Foodculture.dk på indkøbstur i et typisk supermarked i Kenya.

Mere Fairtrade i indkøbskurven
09. Sep 2014
Fairtrade Mærket har haft en fremgang på 13 procent på et enkelt år. Det sker, fordi bevidste forbrugere i stigende grad orienterer sig efter mærker med klare budskaber, mener forbrugerøkonom.

"Er bæredygtighed økologi eller mad til alle?"
08. Sep 2014
Klimaforandringer truer den globale fødevareproduktion, og det stiller dansk landbrug overfor nye udfordringer og overvejelser. Skal vi eksportere økologi eller effektivitet?

SF: "Saml viden om madspild ét sted"
08. Sep 2014
Viden om madspild bør samles i en central tænketank, lød det fra SFs fødevareordfører til et debatarrangement i Torvehallerne.

Arla holder madfest for en forsømt generation
05. Sep 2014
Forældregenerationen har forsømt at lære deres børn at lave mad, og der ligger en opgave i at få madglæden tilbage. Det mener Arla, som trak næsten 10.000 børn og voksne til madfest i Kongens Have.

Studerende vil igen være mejeriingeniører
03. Sep 2014
Et samarbejde imellem fødevarevirksomheder har vendt udviklingen for mejeriingeniører. På Københavns Universitet er 23 netop begyndt på kandidatuddannelsen. Det er en stigning på 50 pct.

Dansk sushirestaurant sælger nu bæredygtige fisk
02. Sep 2014
Sticks’n’sushi bliver den første danske MSC-certificerede restaurant, der giver forbrugerne garanti for bæredygtigt fangede fisk. 14 pct. af danskerne ved i dag hvad ordningen står for, påviser rapport.

Greenpeace: MSC er ikke lig bæredygtigt fiskeri
02. Sep 2014
MSC-certificering er danske forbrugeres guide til fisk, der er bæredygtigt fanget, mener folkene bag mærket. Men det er forkert at kalde mærket bæredygtigt, mener Greenpeace.

Kyllingemærke skal få danskerne til at købe dansk
02. Sep 2014
Et nyt rødt mærke kommer fremover på dansk fersk kylling, så danskerne lettere kan afkode, hvor kødet stammer fra.

Skolereform giver jord under neglene
01. Sep 2014
Længere dage og nye faglige målsætninger i skolereformen lægger op til flere landbrugsbesøg og inddragelse af børn i have-projekter. Det mærker Haver Til Maver og LF Skoletjenesten.

Nordisk Marked sælger lokal mad til discountpris
01. Sep 2014
Det nye supermarked Nordisk Marked vil sælge billigere økologiske fødevarer og hverdagsprodukter. Mængderabat og udenlandsk grønt må kunderne kigge langt efter.

Bæredygtige løsninger til en sulten planet
26. Aug 2014
Klimaforskere, politikere og erhvervslivet mødes for at diskutere dansk fødevarevirksomheds potentiale i en verden, hvor klimaforandringer sætter dagsordenen.

Syng landbruget ind i nutiden og vind 30.000 kroner
26. Aug 2014
Skriv en folkelig sang om det moderne landbrug, som kan skaffe sig en plads i en ny højskolesangbog og vind 30.000 kr.

Fru Møllers Mølleri: En hip og konventionel gårdbutik
26. Aug 2014
Bodil Møller driver en populær konventionel gård- og slagterbutik. Enkelte kunder udvandrer, når de hører, at varerne ikke er økologiske, men det ryster ikke værtinden.

Virksomheder er begejstrede for mikropraktik
26. Aug 2014
En praktikordning, hvor kandidatstuderende over få dage kan få et lynindtryk af virksomheder, oplever stigende popularitet. Landbrug & Fødevarer ser ordningen som en del af fremtiden.

Yoghurt-is vælter ind over Danmark
22. Aug 2014
På bare to år har yoghurt-is spredt sig fra et par københavnske butikker til 18 byer på tværs af landet. Ny byrumskultur og kombinationen af sundhed og god smag gør det til en succes, mener ekspert.

Eksportfald for frostgrønt har kostet 1000 job
19. Aug 2014
Billige sydeuropæiske ærter presser den danske ærteproduktion, som på trods af høj kvalitet har faldende eksport. Det har allerede kostet 1000 arbejdspladser inden for frostgrønt, vurderer ekspert.

Ko-sensor kan skabe klimavenlig fremtid
18. Aug 2014
Sensorer til husdyrovervågning gør det lettere at overvåge køernes drøvtygning. Det kan skabe en mere klimavenlig husdyrproduktion.

Arla: Nyd det gode
15. Aug 2014
Arla lancerer med en kampagne et nyt brand, der vil gøre danskerne bevidste om at nyde det gode i livet.

Ny professionel bestyrelse i VFL
12. Aug 2014
Videncentret for Landbrug får i dag en ny bestyrelse, hvor der for første gang er hentet kræfter i forsknings-, bank og konsulentbranchen. Det sker som led i en professionalisering af bestyrelsen på videncentret.

Gartnerier: Udskillelsesløb skudt i gang af katastrofeår
12. Aug 2014
Store underskud blandt de danske potteplantegartnerier i 2013 har skudt et udskillelsesløb i gang. Rekordhøje afgifter og vigende salgstal vil presse nogle gartnerier til at lukke, vurderer eksperter.

Dansk velfærdskylling klemmer sig ned i køledisken
12. Aug 2014
Stort prisskel mellem konventionel og økologisk kylling giver plads til nyt alternativ i køledisken. Forskningsprojekt undersøger derfor nu muligheden for en ny dansk velfærdskylling.

Ny landbrugsfilm kommer i 45 biografer
12. Aug 2014
Ny dokumentarfilm beskriver det ideologiske liv på det biodynamiske landbrug Thorshøjgaard, hvor Niels Stokholm bliver anmeldt af økologikontrollen. Filmen bliver vist i hele Danmark i september.

Innovationsnetværk dyrker tværfagligheden
12. Aug 2014
Nyt innovationsnetværk vil fremme fødevareinnovationen i det danske fødevarelandskab. Her er videndeling, tværfaglighed og tillid nøgleordene.

Gymnasium sætter bearnaise på skoleskemaet
11. Aug 2014
Ny gastronomisk ungdomsuddannelse sætter fokus på innovation og teknologi i undervisningen.

Biobrændstof giver håb om nyt dansk energieventyr
05. Aug 2014
Milliardeksport og tusindvis af job venter forude, hvis Danmark går forrest i udviklingen af 2. generations biobrændstof. Succesen afhænger dog af ambitiøse politiske beslutninger, mener eksperter.

Madpakker er danskernes foretrukne frokost
05. Aug 2014
ANALYSE - Den mest populære frokostform for både voksne og børn er fortsat madpakken. Danskerne smører 11,7 mio. madpakker hver eneste uge, og indholdet i madpakkerne bliver grønnere og grovere.

Fjerkræ bliver verdens livret i 2023
04. Aug 2014
Næsten halvdelen af alt kød, der bliver spist i 2023, vil være fjerkræ. Svinekødet mister dermed sin mangeårige førerposition til kylling, forudser OECD i ny rapport.

Affald fra vejsiden havner i køernes maver
01. Aug 2014
Vejsideskrald breder sig til græsmarker og kan ende de danske malkekøers foder. Især aluminiumsdåser er et problem, fortæller landmand.

Kantiner og storkøkkener gode til at undgå madspild
28. Jul 2014
Storkøkkener og kantiner er dygtige til at udnytte maden optimalt og undgå madspild. Også almindelige forbrugere kan hente inspiration fra den såkaldte foodservice-sektor, påpeger forbrugerøkonom.

Ekspert: Vi får aldrig et støttefrit landbrug i Europa
28. Jul 2014
Selvom danskerne mener, at landbrugsstøtten er en gevinst for hele samfundet, er de stadig blandt de mest kritiske i EU. Ifølge en ekspert får EU dog aldrig et støttefrit landbrug.

Her er danskernes is top-10
26. Jul 2014
Danskerne er mere kvalitetsbevidste, når de køber is. Ny top-10 sender smag og gode råvarer helt til tops, når danskerne vælger deres is, mens prisen er mindre vigtig.

Danske landmænd går en skæbnedag i møde
23. Jul 2014
Fødevareministeriet offentliggør snart, hvordan landbrugsstøtten skal fordeles til de danske landmænd i fremtiden. Det kan få store konsekvenser for dansk landbrug, mener formanden for Landbrug & Fødevarer.

København har fået flere pølsevogne
22. Jul 2014
Siden 1960’erne har antallet af pølsevogne i hovedstadsområdet været faldende. Den kurve er nu vendt til en svag stigning, viser nye tal fra Tulip Food Company.

Grafik: Her er der pesticidrester i frugt og grønt
21. Jul 2014
Hvis du vil undgå pesticidrester i din mad, skal du vælge dansk frugt og grønt, mener fødevareministeren. 3 grafer viser dig her, hvilke fødevarer du skal vælge for at undgå pesticidrester.

Økonomisk optimisme øger salget af fast food
17. Jul 2014
Danskerne bruger flere penge på fast food, viser nye tal fra Tulip Food Company. Det er et godt tegn på økonomisk fremgang og optimisme, mener forbrugerøkonom.

Specialsæd dæmmer op for aflivninger af kalve
10. Jul 2014
Der er sket en markant stigning i brugen af kønssorteret sæd ude i de danske landbrug. Det er med til at nedbringe aflivningen af tyrekalve.

Danske hotdogs hitter i New York
10. Jul 2014
Dansk-amerikansk par vil revolutionere fast food i USA med danske hotdogs fra Revolving Dansk – Copenhagen Street Food in New York.

Foodjam skal give madmod til de unge
03. Jul 2014
På Madkulturens gør-det-selv-madbod Foodjam på Roskilde Festival kan festivalgæsterne selv lave mad med friske råvarer sammen med kulinariske vejledere.

Fødevareforbruget stiger igen
01. Jul 2014
Salget af fødevarer stiger nu igen. Danskernes køb af fødevarer og andre dagligvarer i mængder faldt ellers med lidt over 10 pct. fra 2007 til 2012, men er siden steget med omkring 2,5 pct.

Roskilde Festival sender overskudsmad til socialt udsatte
30. Jun 2014
Hjemløse og socialt udsatte over hele Sjælland kan glæde sig til flere tons gratis overskudsmad, når Roskilde Festival og Stop Spild af Mad indsamler, forarbejder og nedfryser 30 ton overskudsmad i form af råvarer og måltider.

Ekspert: ”Endnu en melamin-skandale venter om hjørnet”
25. Jun 2014
Vi har ikke set den sidste fødevareskandale, lød et af budskaberne, da et panel af eksperter fortalte om kampen mod fødevaresvindel til konferencen European Science Open Forum.

Uenighed om beskyttelseszone om vandboringer
25. Jun 2014
Det danske grundvand hjemsøges af tidligere godkendte pesticider. Men organisationer og eksperter er uenige om det danske grundvand skal beskyttes med en større beskyttelseszone.

Bybørn skal også vide hvor guleroden kommer fra
24. Jun 2014
Viden om mad bliver mindre og mindre blandt børn i byerne. Den tendens modarbejder Madbyens Have nu og inviterer klasser til både at plante, passe og høste urter og grøntsager i en byhave på Vesterbro.

Refood: Nyt mærke mod madspild for restauranter
24. Jun 2014
En ny grøn certificering ved navn Refood skal hjælpe restauranter med at reklamere for deres kamp mod madspild. Målet er 10.000 medlemmer inden 2020.

Videnskabsfestival – det skal du opleve
23. Jun 2014
En stor videnskabsfestival, ESOF2014, løber i disse dage af stablen i København. Få overblik over festivalens events om fødevarer og fremtidens bæredygtige landbrug i vores guide.

Ost: Kampagne skal stoppe danbo-deroute
23. Jun 2014
Ostemadden blev tidligere dømt ude af fremtidsforsker Birthe Linddal. Nu står hun sammen med Mejeriforeningen i ny kampagne, der skal give yngre generationer lyst til den klassiske danbo på nye måder.

Danmark vil være verdensmester i græs
17. Jun 2014
Unikt samarbejde mellem landmænd, virksomheder og forskere sikrer dansk førerposition. Men der er potentiale til meget mere, lyder det fra branchen, der igen i år leverer græs til fodbold-VM.

OECD: Behov for klyngetænkning i Afrika
17. Jun 2014
Den danske fødevareklynge kan sidde med nøglen til at udvikle værdikæden fra jord til bord rundt om i Afrika. Ny OECD-rapport udstiller stort potentiale for investering og udvikling.

Dan Jørgensen: Dyrevelfærd bliver fremtidens eksportvare
14. Jun 2014
Fødevaresikkerhed og dyrevelfærd skal sikre Danmarks førerposition indenfor fødevareproduktion. Sådan lød meldingen fra fødevareminister Dan Jørgensen til Folkemødet på Bornholm.

Klima og kød udelukker ikke hinanden
14. Jun 2014
Du behøver ikke at droppe kødet for at redde fremtidens klima, men det er en god ide at have en kød-fri dag i ny og næ. Det blev konklusionen på en skarp debat om kødets fremtid i Danmark.

Medier bedst til sure svinehistorier
13. Jun 2014
Udenlandske medier fremhæver dansk svineproduktion for høj fødevaresikkerhed og lavt forbrug af antibiotika, mens de hjemlige stiller fokus på kritiske forhold.

Debat: ”Vi skal af med myter om GMO”
12. Jun 2014
4 debattører var uenige om GMOs rolle, men enige om, at der mangler viden på området, da en debat om GMO blev afviklet på Folkemødet.

Kød fra naturkvæg er sundere og smager af 'vildt'
11. Jun 2014
Omega-3, en smag af vildt og sandsynligvis flere antioxidanter. Det er gevinsten ved kød fra kvæg, der græsser i naturen, viser en ny dansk undersøgelse.

Kort: Se fordelingen af økologi i Danmark
11. Jun 2014
Få overblik over, hvor det samlede økologiske produktionsareal fordeler sig på de danske regioner

UV-lys beskytter dine frugter
10. Jun 2014
Virksomheden Jimco har udviklet et anlæg, som effektivt får æblerne og pærerne til holde sig længere.

Folkemødet favner flere virksomheder
10. Jun 2014
Virksomheder deltager i stigende omfang på den politiske festival Folkemødet på Bornholm. Ekspert mener, at det er en gevinst for demokratiet.

Danskere vil have restauranter der kæmper mod madspild
10. Jun 2014
7 ud af 10 danskere går op i madspild, og 4 ud af 10 vil hellere vælge en restaurant, der aktivt kæmper mod madspild, viser ny undersøgelse. Særligt kvinderne går foran.

Folkemødet 2014: Hvordan bliver bistand til business
05. Jun 2014
Hvordan kan den danske fødevareklynge være med til at udvikle U-landene med knowhow og teknologi om landbrug og fødevarer. Hør svarene fra Handels- og Udviklingsminister Mogens Jensen og forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirke, Helle Munk Ravnborg.

Folkemødet 2014: Har Danmark en pligt til at producere fødevarer?
03. Jun 2014
Har Danmark en etisk forpligtigelse til at producere flere bæredygtige fødevarer til en verden i vækst? Hør svarene fra EU's klimakommissær Connie Hedegaard og direktør for Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

Motion til søer skal mindske dødelighed
03. Jun 2014
Pattegrisedødeligheden skal ned med hurtigere og mere smertefri faringer. Det vil forskere sikre med mere motion og bedre foder til søerne.

Økomejerierne tror på regeringens 2020-mål
02. Jun 2014
Thise og Naturmælk har tiltro til, at regeringen når at få fordoblet sit økologiske areal på trods af, at flere økologer lægger om til konventionel produktion.

Nyvalgte: EU-valgkamp manglede fokus på vigtige emner
30. May 2014
Der gik indlandspolitik i valgkampen, mener både ekspert og parlamentarikere. De savnede alle fokus på de EU-politiske udfordringer, som de nyvalgte nu står over for.

Slut med gyllelugt på Samsø
30. May 2014
I 2011 gjorde en afdelingsleder i DLG det til sin mission at skabe et lugtfrit Samsø. I dag er han ifølge Samsøs turistchef kommet i mål.

Natron skal beskytte økologiske æbler
27. May 2014
Miljøministeriet ansøger EU om at få godkendt natron som økologisk svampebekæmper i frugt og grønt. Det betyder, at æbleavlerne kan sprøjte mindre med svovl.

Arla sponsorerede madblogger
26. May 2014
Ellen Grigorian angav tydeligt sit samarbejde med Arla ud for et blogindlæg, men ellers nævner bloggen ikke noget om et samarbejde. Forbrugerrådet tror praksis vil vokse i fremtiden.

Her er 5 populære madblogs
26. May 2014
Hvem er de største madbloggere? Foodculture.dk har spurgt madbloggere og iagttagere fra bloggerverdenen om, hvem de vil pege på. Se hvad vi fandt frem til.

4.000 tog på solrig Sofari-søndag
26. May 2014
Lidt over 4.000 og dermed dobbelt så mange som sidste år tog på landet og klappede grise, da 10 økologiske gårde inviterede til Sofari.

Mælkepris til Danmarks første yoghurtbutik
22. May 2014
The Yogurtshop i København har fået storbyfolket til at spise yoghurt til frokost. Derfor fik de to unge kvinder bag butikken i dag Mejeriforeningens Mælkepris.

Fødevare Agenda 2014
22. May 2014
Fødevarer er højt på dagsordenen. 22. maj samles en lang række af Danmarks vigtigste aktører inden for fødevarekommunikation til konference om, hvordan fødevarer kan blive ved med at være på agendaen.

Madbloggere
22. May 2014
Hvem de de danske madbloggere, hvad blogger de om, og hvad er deres forhold til danske virksomheder? Bliv klogere på de danske madbloggere.

Populære gulerødder og klimakødets hårde fødsel
19. May 2014
Coop afslørede i maj, at den nyeste vinderide fra Coop Grøn Idepris bliver kildesorteringsmærker på emballagen. Men hvordan er det egentlig gået for de tidligere års vinderideer? Foodculture.dk spørger Coops miljøchef Signe D. Frese.

Danske dambrug mister 60 mio. kr. om året
19. May 2014
Danmark går hvert år glip af 60 mio. kr. i tabt fortjeneste. Det skyldes ulovlig konkurrenceforvridning fra billige tyrkiske ørreder, som modtager massiv statsstøtte i hjemlandet.

Mogens Jensen: Danske løsninger kan sikre mere mad til verden
19. May 2014
Verden vokser med 240.000 mennesker hver eneste dag, og det skaber en enorm udfordring for verden fødevareproduktion. Foodculture.dk har spurgt handels- og udviklingsminister, Mogens Jensen (A), til udfordringen forud for topmøde på Aarhus Havn.

Danmark bliver snart en ørken for bier
19. May 2014
Danmark bliver en ørken for bier, når rapsen afblomstrer, men nyt projekt undersøger, hvilke markblomster der kan komme bierne til undsætning.

Ernæringsekspert: ”Varieret kost er et af de mest ukonkrete råd, man kan give”
15. May 2014
Danskerne vil gerne spise varieret, men det er et meget ukonkret råd, påpeger ernæringsekspert. Fødevarestyrelsen anerkender, men mener, det er den bedste måde at guide danskerne.

Eksperter: ”Mænd vælger sundere mad, når de skal tage hensyn”
15. May 2014
Mænds madvaner bliver sundere, når de skal tage hensyn til børn og familie og ikke kun skal tænke på sig selv, påpeger eksperter.

Danskerne mener sundhedsnyt fra blade og aviser er utroværdigt
15. May 2014
Sundhedsinformation fra magasiner, blade og aviser er ifølge 63 pct. af danskerne utroværdigt, viser en ny undersøgelse. Avisen BT og magasinet iForm forstår kritikken.

EU’s grønne ben foran styrker dansk energieksport
13. May 2014
EU skal gå foran med ambitiøse klimamål, mener danske EU-Parlaments-kandidater. Fokus på vedvarende energi kan give mere eksport af energiteknologien for EU og Danmark, vurderer eksperter.

EU vil sætte flag i din pizza
13. May 2014
Hvis der er kød i en fødevare, skal et mærke fremover fortælle, hvor det kommer fra, mener parlamentarikere. Det bliver dyrt for forbrugerne og skader små lande som Danmark, lyder advarslen.

Flere mærker på din mælk
09. May 2014
Private label er vokset kraftigt i de senere år og i dag udgør de 46 pct. af det samlede salg af mejeriprodukter i Danmark. Detailhandelsekspert forudser, at den næste bølge af kæderne egne mærker bliver inden for premium-produkter.

Danmark vandt sølv ved Bocuse d'Or
09. May 2014
Den danske repræsentant ved dette års europamesterskaber i Bocuse d’Or vandt en sølvmedalje og er dermed videre til finalerne i Lyon i 2015.

Coop hjælper forbrugerne til at sortere emballage
08. May 2014
Fremover får Coops egne private label-varer et mærkat, der hjælper forbrugeren til at affaldssortere emballagen.

Sundhedsstyrelsen: Ingen grund til ny MRSA-frygt
07. May 2014
Tre danskere uden tilknytning til svineproduktionen er døde af MRSA i 2012 og 2013. Det overrasker dog ikke eksperter, som afviser grund til fornyet frygt.

TV: Hvorfor skal EU gå forrest i klimakampen?
06. May 2014

TV: Hvad mener kandidaterne om centrale emner i valgkampen
06. May 2014
Foodculture.dk har mødt partiernes EU-kandidater med et kamera og stillet dem spørgsmål, der er centrale for landbrugs- og fødvarebranchen. Se hvad de forskellige politikere mener.

Vi vil selv grave kartoflerne op
06. May 2014
Flere danskere ønsker at opleve fødevareproduktionen helt ude hos landmanden, og vi hopper gerne selv i arbejdstøjet. Forbrugerne vil sikre sig, at både dyr og natur bliver behandlet godt.

De 7 mest iøjnefaldende overimplementeringer
06. May 2014
Overimplementering skader Danmark konkurrenceevne. Få overblik over 7 af de områder, hvor vi i Danmark har overimplementeret EU-lovgivningen.

Valg til Europa-Parlamentet
06. May 2014
EUs politik for landbrugs- og fødevareområdet har afgørende betydning for rammebetingelserne i den danske fødevaresektor. Derfor er Europaparlamentsvalget afgørende for hele branchen.

En lykkelig bøf i fryseren
06. May 2014
Det er populært at følge kødet hele vejen fra fold til fryser. Det mærkes i landets kogræsserforeninger, som melder om ventelister.

Politikere skyer Landbrugsudvalget
06. May 2014
Parlamentarikerne fravælger Landbrugsudvalget i EU, og det kan skade danske interesser, advarer Danish Dairy Board fra Bruxelles. Afgørende, at politikerne søger indflydelse, fastslår EU-ekspert.

National selvbestemmelse om GMO kan skade EU-markedet
05. May 2014
Danmark skal kunne sige nej til GMO, mener de danske kandidater til EU-parlamentsvalget. Derfor vil de stemme for national selvbestemmelse. Men det kan skade det indre marked og skabe sager i WTO, mener organisationer og eksperter.

3 grafer: Her er potentialet i Afrika
29. Apr 2014
Gå på opdagelse i tre grafer, der giver dig et statistisk billede de afrikanske lande, som er mest interessante for investeringer og dansk fødevareeksport.

Afrikas fattige bliver overvægtige
29. Apr 2014
Overvægt går hånd i hånd med underernæring blandt fattige i Afrikas byer. Manglen på sunde fødevarer er et af problemerne, som dansk landbrug kan hjælpe med at løse.

Afrika kræver kød på panden
29. Apr 2014
Flere afrikanske lande bliver rigere, og det åbner muligheder for eksport af danske fødevarer. Danske ESS Food sælger allerede kød til 25 lande i Afrika og forventer yderligere vækst.

Strengere nøglehulskrav vil skræmme bagerne væk
24. Apr 2014
Nye regler for nøglehulsmærkningen åbner op for, at bagerbrød kan gøre brug af det grønne nøglehul. Men kun få bagermestre vil skilte med mærkningen, spår bagernes brancheorganisation.

Færre slagmærker hos slagtesvin
23. Apr 2014
Antallet af slagtesvin med slagmærker er faldet markant over seneste fire år. Det viser en undersøgelse iværksat af Fødevareministeriet.

Nye alkoholfrie øl er målrettet sunde danskere
18. Apr 2014
Den nye Carlsberg Nordic øl er målrettet sunde danskere. Forbilledet er Tyskland, hvor Erdingers alkoholfrie hvidtøl sponsorerer maratonløb og elitehold.

Madpriser skubber til kvaliteten i fødevarebranchen
15. Apr 2014
Landbrug & Fødevarers kåring af årets bedste kantine og slagter skal sætte fokus på gode råvarer ved at skabe fødevareambassadører for branchen

”Ambassadører bør dyrke basale økoglæder yderligere”
15. Apr 2014
Foodfighters – et hold øko-ambassadører – har lige overstået en Danmarksturné. Projektet møder overordnet ros, men burde ifølge salgschef fra Aarstiderne dyrke de basale glæder ved økologi mere.

"Svineriget" ændrede ikke forbrugsvaner
14. Apr 2014
Kritisk DR-dokumentar om forholdene i den danske svineproduktion fik ikke forbrugerne til at prioritere dyrevelfærd, når de køber svinekød. Prisen er fortsat det vigtigste parameter, fastslår detailbranchen.

EU-valg skudt i gang med fokus på landbrug
11. Apr 2014
Spidskandidaterne tog hul på valgkampen til debatmøde på Axelborg. Øverst på dagsordenen står ensretning af rammevilkår, der sikrer vækst og arbejdspladser i Danmark.

Mød nye mennesker med maden i centrum
10. Apr 2014
Et nyt madkoncept giver danskerne mulighed for at invitere madglade mennesker på middag. Konceptet er en succes i Norge, og nu vil den danske kvinde bag madfællesskabet åbne op i Danmark.

Snobberne Poul og Fritz markerer 10-året for øko-dag
10. Apr 2014
Køerne danser igen til Økodag 13. april. Men inden da optræder snobberne Poul og Fritz på slap line i en reklame for eventen, der i år fejrer 10-års jubilæum.

Landbrugets kvinde vinder erhvervspris
08. Apr 2014
Viceformanden i Landbrug & Fødevarer har netop vundet prisen som årets erhvervskvinde. Lone Andersen er en vigtig rollemodel for erhvervskvinder, lyder dommerkomiteens begrundelse.

Aarhus' bedste scorested er en fødevarebutik
08. Apr 2014
Føtex Food i Aarhus er ifølge en afstemning byens bedste flirtested. Butikken tilbyder ifølge eksperter en traditionel måde at flirte, som er efterspurgt. For Michael og Tine førte flirten til et forhold.

Rema1000 vil erstatte den lokale brugsforening
08. Apr 2014
Lokal støtte og nærvær er en afgørende grund til, at Rema 1000 oplever stor medvind i disse år, mener eksperter.

Suveræne vindere kåret i skrivekonkurrence
04. Apr 2014
To tekster skilte sig ud som suverænt de bedste, fastslog bedømmelsesudvalget, da landbrugets store skrivekonkurrence kårede vinderne. Se teksterne nedenfor.

Ny restaurantguide holder stor prisfest
03. Apr 2014
I forbindelse med lanceringen af White Guide den 24. april - Danmarks nye landsdækkende restaurantguide – uddeler folkene bag 8 særlige priser til gastronomiske frontløbere.

Fødevareklyngen bærer Danmarks vækstmarkedsstrategi
03. Apr 2014
Den danske fødevareklynge fører an i den danske eksport til vækstmarkederne. Det er en styrkeposition for dansk eksport, men kan også være en ulempe i højkonjunktur, fremhæver ekspert.

Virksomheder overser vigtig del af verden
03. Apr 2014
Overset del af verden kan blive central for den danske landbrugs- og fødevareeksport i fremtiden, vurderer eksperter. Yderst få virksomheder har opdaget potentialet, foodculture.dk har talt med en af dem.

Nyt forskningsprojekt finder frem til fremtidens bygtyper
01. Apr 2014
138 forskellige typer byg er i et nyt forskningsprojekt blevet udsat for fremtidens klima med temperaturstigninger og forhøjet CO2

Ny madguide rådgiver nu børn op til 6 år
01. Apr 2014
En ny guide til kost og drikkevarer for 0-6årige går grundigt og mere letforståeligt til værks end tidligere. Formålet er at hjælpe travle forældre, der savner overskud.

TEMA: Stort dansk potentiale på vækstmarkeder
01. Apr 2014
Danmarks eksportsucces til Kina blev grundlagt ved at satse og skabe netværk, inden den økonomiske vækst i Kina eksploderede. Den tilgang bør anspore fødevareklyngen i jagten på kommende vækstmarkeder, mener handelspolitisk chef hos Landbrug & Fødevarer.

Afrika-bussen kører nu og Danmark skal med
01. Apr 2014
Tocifrede vækstrater og en eksplosivt voksende gruppe af kritiske forbrugere, der efterspørger fødevarer af høj kvalitet og fødevaresikkerhed øger potentialet for danske virksomheders eksporteventyr i Afrika.

Bæredygtighed skal bære dansk vækst
01. Apr 2014
Økologi, bæredygtighed og en grøn profil bliver nøgleord i kampen om vækstmarkederne, mener flere eksperter.

Gulerødder og kål er fremtidens fødevarefarver
31. Mar 2014
Fremtidens slik, sodavand og andre farverige fødevarer skal farves med naturfarve. Derfor undersøger forskningsprojektet BioFactory, hvordan man kan optimere farven i planter.

Plovløst landbrug beskytter jord og dyreliv
31. Mar 2014
Klimaforandringer, tab af biodiversitet og stigende problemer med jorderosion får konventionelle landmænd til at tænke i kreative baner for at beskytte jorden. Flere dropper ploven.

Internationale medier beundrer lavt dansk antibiotikaforbrug
26. Mar 2014
Udenlandske journalister besøger Danmark for tiden for at fortælle, at danske svinestalde er blandt de bedste til at administrere og mindske antibiotikaforbrug.

Fødevareminister ændrer 'alpereglen' efter massiv kritik
26. Mar 2014
Der var ros til fødevareminister Dan Jørgensen fra oppositionen i dagens samråd på Christiansborg for at have lyttet til den massive kritik af den såkaldte alperegel.

D-vitamin: Berigelse virker, viser forskning
25. Mar 2014
Tilsætning af D-vitamin til mælk og brød har en positiv effekt kroppens indhold af det vigtige vitamin. Det viser et forskningsprojekt med deltagelse af 800 danskere.

Biprodukt fra biobrændstof sikrer billigere foder
25. Mar 2014
Forskningsprojekt løser problemer med svingende næringsindhold i foder med et biprodukt fra bioethanol-produktionen. Det kan sænke behovet for import af sydamerikansk sojafoder.

Små familielandbrug er mere bæredygtige
25. Mar 2014
Små familielandbrug er bedre til bæredygtig produktion viser ny rapport fra tænketanken Food Tank. Dansk landbrugssociolog mener, at små brug tænker mere langsigtet.

Landmænds markbytte mindsker monokultur
25. Mar 2014
Flere danske landmænd er begyndt at bytte marker med hinanden for at få flere afgrøder og undgå at udpine jorden.

Hver 5. børnefamilie savner overskud ved aftensbordet
21. Mar 2014
Larm, sult og stress har fået så stor betydning i de danske hjem, at hver 5. danske børnefamilie savner succesoplevelser med aftensmaden.

Dan Jørgensen: Kina og USA kan lære af dansk dyrevelfærd
20. Mar 2014
Danmark er et af de dygtigste lande i verden, når det kommer til dyrevelfærd. Her kan Kina og USA lære noget, fortæller fødevareministeren i et interview med et amerikansk magasin.

Danskerne vælger dansk dyrevelfærd
17. Mar 2014
Danskere, som går op i dyrevelfærd, vælger ofte dansk kød, viser ny analyse. Men det betyder ikke nødvendigvis bedre dyrevelfærd, mener eksperter.

Virksomheder er nøglen til færre ledige fødevarekandidater
14. Mar 2014
Danske universiteter vil inkludere ledighedstal fra arbejdsmarkedet for at mindske ledighed, fortalte Rektorkollegiet tidligere på ugen. Husk at inkludere virksomheder, lyder bønnen nu fra ledende iagttagere.

Lammefjordskartofler får BGB-beskyttelse
14. Mar 2014
Kartofler fra lammefjorden kan som den 6. danske fødevare pryde sig med EU’s betegnelse for beskyttet geografisk oprindelse. Det øger formentlig indtjeningen på længere sigt.

Produktion af fiskeolie skal være mere miljøvenlig
14. Mar 2014
Danske forskere vil gøre udvindingen af omega-3 fiskeolie til fødevarer mere sporbar og miljøvenlig ved at bruge restprodukter fra danske dambrugsørreder.

Dansk svineproduktion får mere vækst og dyrevelfærd
14. Mar 2014
Ny topmødeerklæring om svinevelfærd sikrer både mere dyrevelfærd og vækst i den danske svineproduktion.

Dyreetisk Råd: Svinebranchen må erkende der er problemer
12. Mar 2014
Formanden for Dyreetisk Råd håber, at det afholdte svinetopmøde vil munde ud i løsninger, der højner dyrevelfærden i den danske svineproduktion.

DM i hjemkundskab får kritik for fokus på show
12. Mar 2014
Vinderen af Madkamp – DM i hjemkundskab 2014 er netop fundet, men møder kritik fra blandt andre Helle Brønnum Carlsen, fordi konkurrencen ikke rammer bredden.

Dyrevelfærd er en kamp mellem borgeren og forbrugeren
12. Mar 2014
Danskerne går op i god dyrevelfærd hos landbrugsdyrene, når de bliver spurgt, men det er ikke altid at holdningerne skriver indkøbslisten. Pris og tilgængelighed er vigtige, mener eksperter.

Fælles ambition om færre døde pattegrise
11. Mar 2014
Fødevareministeren og svinebranchen er enige om, at dødeligheden blandt pattegrise skal ned. Men der er uenighed om tempoet op til svinetopmødet den 13. marts.

Danmark sætter sig på Kinas pak choi
11. Mar 2014
Kinesere kan ikke selv producere pak choi frø, som ellers er en af deres foretrukne grøntsager. Danske frøavlere øjner derfor ny stor eksportsucces.

Sundhed erstatter mælkeskæg i amerikansk mejerikampagne
11. Mar 2014
Kendisser skal ikke længere promovere mælk i USA, nu skal sundhedsbudskabet frem. Men den udvikling har vi allerede set for år tilbage i Danmark, påpeger Mejeriforeningen.

Gjerskov: Jeg provokerede, fordi jeg klogede mig om landmænds hverdag
07. Mar 2014
INTERVIEW - Mette Gjerskov provokerede nogle, fordi hun som akademiker-kvinde klogede sig om landbruget. Men hendes samarbejde med landbrugstoppen var fint, og hun er stadig ikke bitter over ministerfyringen.

Stop for kastration truer svinekødseksporten
06. Mar 2014
Forbrugerne i Japan og andre lande, som danske slagterier sender svinekød til, vil ikke spise svinekød fra ikke-kastrerede svin, viser rapport. Stop for kastration kan ødelægge eksporten.

Den nye folkelige legeplads for gademad
06. Mar 2014
I midten af april åbner en ny legeplads i København, hvor kreative entreprenører kan servere billig, god mad til folket. Tanken er at alle skal kunne få et godt måltid for en 50’er. Copenhagen Street Food.

Forsker: Mere formidlingsstøj om videnskab
05. Mar 2014
Universitetsloven forpligtede for ti år siden forskere til at dele deres forskning i medierne, men det har ikke været nogen ubetinget succes, fastslog et panel til et symposium om videnskabsformidling.

TV: Isbutik nyder godt af succes på facebook
05. Mar 2014
På Østerbro i København gør en lille isbutik aktivt brug af facebook til at komme i dialog med sine kunder. Og det har virket.

Biavlsforening: Brug penge på bier, ikke forskning
04. Mar 2014
Fokus på bidødelighed er forfejlet i Danmark, hvor det snarere handler om at skaffe flere bier, mener erhvervsbiavlerforening. Fødevareudvalget er lydhør, men vil fortsat prioritere forskning.

Grøn EU-gulerod gør landbruget mere miljøvenligt
04. Mar 2014
Det konventionelle landbrug skal arbejde mere miljøvenligt for at mindske presset på naturressourcer, ifølge EU. EU’s miljøkrav nærmer sig de danske.

Virksomheder: Frygt ej facebook
04. Mar 2014
Virksomheder kan med fordel bruge sociale medier til at blive mere synlige og komme i dialog med kunderne.

Medicin: Muligt kvantespring mod resistent MRSA
25. Feb 2014
Dansk opdagelse kan skabe et kvantespring i kampen mod resistente MRSA og tuberkulosebakterier. Men investorerne tøver, og der er lang vej til færdig medicin.

Dan Jørgensen: Jeg er træt af fokus på min person
22. Feb 2014
INTERVIEW - Dan Jørgensen var Danmarks tredje fødevareminister i 2013. Han blev modtaget med storm og har stadig et par måneder efter udnævnelsen svært ved at få lov til at tale om politik. Personen skygger.

Dagligvarehandlen kan tjene endnu mere i weekenden
21. Feb 2014
DEBAT - Pengene sidder løst, når danskere handler ind til weekend. Derfor kan fokus på stege, bøffer og fisk i supermarkederne øge indtjeningen.

Mangel på protein i dansk maltbyg kan skade eksport
21. Feb 2014
Proteinniveauet i dansk maltbyg til ølproduktion falder, og det kan hæmme den globale eksport, når malterierne får sværere ved at leve op til udlandets krav.

Gartnere presset ud i prisdilemma
18. Feb 2014
Undersøgelse viser, at forbrugerne nu prioriterer dansk frugt og grønt over pris. Men de danske råvarer bliver presset væk fra hylderne af billige udenlandske konkurrenter.

Lokale fødevarer får mere plads i Torvehallerne
17. Feb 2014
Danmarks største markedsplads lancerer en ugentlig markedsdag, der skal give mere plads til nicheprodukter fra de små fødevareproducenter.

Bæredygtige foreninger samler sig på Samsø
17. Feb 2014
Landsforeningen Praktisk Økologi går i april sammen med 5 andre bæredygtige foreninger om at holde fælles stormøde og værksteder om bæredygtig levevis.

Her er de nyeste trends fra verdens største øko-messe
14. Feb 2014
Grønkåls-chips, raw-chokolade og baobabpulver er måske ikke ligefrem en del af din hverdagskost. Men på Biofach 2014 ser vi et udpluk af de fødevarer, vi kommer til at spise i fremtiden.

Svenske økoæg skaber konkurrenceforvridning
11. Feb 2014
Danskerne køber økologiske æg som aldrig før, men den danske produktion kan ikke følge med. Harmonisér EU-reglerne, så de danske kan følge med efterspørgslen, lyder løsningen fra branchen.

Forbrugerrådet: Vi ved for lidt om vores fødevarer
11. Feb 2014
Forbrugerne træffer uoplyste valg, når de køber ind, fordi deres viden om fødevarer bliver mindre og mindre. Det mener Forbrugerrådet Tænk, som nu inviterer indenfor på danske gårde.

Magre mælkeprodukter mindsker måske diabetes
10. Feb 2014
Personer, der spiser fedtfattig yoghurt, kan have lavere risiko for at udvikle diabetes, tyder ny forskning fra Cambridge Universitet på.

Nyt forskningsprojekt skal nedbringe halekuperinger af svin
10. Feb 2014
Forskere vil opfinde et system, der skal finde årsagerne til halebid i danske svinebesætninger. Ambitionen er at få nedbragt antallet af halekuperinger.

Selina Juul: Mindre madspild skal skabe jobs - ikke koste job
06. Feb 2014
Mindre madspild er ikke en trend, da en trend er noget, der går over. Mindre madspild skal blive en tendens, noget som skaber positiv og vedvarende forandring i samfundet, mener Selina Juul.

DuPont: Lav ét sted for fødevareuddannelser i Danmark
04. Feb 2014
Fødevarevirksomheden DuPont ønsker at samle danske videregående fødevareuddannelser ét sted for at opnå højere faglighed. Forslaget møder velvillighed i branchen.

Socialt landbrug får hjælp til forretningen
03. Feb 2014
Det øko-sociale landbrug Grantoftegaard hjælper personer på kanten af arbejdsmarkedet og får nu hjælp af Det Sociale Vækstprogram til at udvide den populære forretning.

LandboUngdom giver legater til innovative landmænd
30. Jan 2014
To nye legater fra LandboUngdom skal få innovative unge i landbruget frem med de sjove og skæve idéer til at udvikle fremtidens landbrug.

Nøglehullet forsvinder fra flere danske kødprodukter
30. Jan 2014
Fødevarestyrelsen indfører max-grænser for saltindhold i kød og fiskeprodukter. Dermed mister flere kødprodukter mærket. Ingen spegepølser overholder sandsynligvis det nye krav.

Kvaliteten af dansk mælk er bedre end nogensinde før
30. Jan 2014
Bedre trivsel og mindre sygdom i de danske kvægbesætninger betyder, at dansk mælk aldrig nogensinde før har haft en så høj kvalitet, som den har i dag.

Skolereform kalder på mere bevægelse og madkultur
29. Jan 2014
Motion har dokumenteret effekt på koncentrationsevnen, og madkulturen skal forbedres. Sådan konkluderede Niels Egelund og Helle Brønnum Carlsen, da skolereform og sundhed blev drøftet på konference arrangeret af Mejeriforeningen.

Svampe og bakterier sælger allerede i USA
28. Jan 2014
Mikrobielle løsninger, der erstatter kemi og pesticider på markerne, sælger allerede for millioner i USA. Men der et stykke vej igen til det store gennembrud herhjemme, mener eksperter.

Planteavl står over for transformation
28. Jan 2014
Naturlige svampe og bakterier skal erstatte miljøskadende kemi i landbruget. Det vil transformere måden, vi tænker pantebeskyttelse i dag, og sikre langt højere udbytte, mener Novozymes.

Milliardindustri på vej for mikrobielle løsninger
28. Jan 2014
Samarbejde mellem Novozymes og fødevaregiganten Monsanto kan være startskuddet på en milliardindustri, der vil transformere planteproduktionen i hele verden.

Frygt for salmonella styrtdykker
28. Jan 2014
Forbrugerne bekymrer sig ikke længere om salmonella, der helt er udryddet fra dansk kyllingekød. Men importeret kød er lige så risikabelt som tidligere, advarer ekspert.

Heldagsskoler kræver fokus på kost og motion
24. Jan 2014
Større krav til kost og motion bliver nødvendigt med heldagsskoler. Konference i Aarhus sætter fokus på udfordringen.

Professor: Færre pattegrise vil dø i de kommende år
22. Jan 2014
Siden 2010 har svinebranchen oplevet et fald i antallet af døde pattegrise. Ifølge en professor vil dødeligheden blandt pattegrise falde yderligere i de kommende år.

Obamarådgiver: ”Nudging” kan mindske madspild
21. Jan 2014
Roskilde Festival kan mindske madspild ved at bruge nudging-teknikker, mener en rådgiver fra Obama-administrationen. CBS, der samarbejder med Roskilde Festival, tænker at bruge teknikkerne.

Uændret pengeforbrug på mad i 2013
21. Jan 2014
En dansk husstand betalte 300 kr. mere for fødevarer i 2013 end i 2012, viser tal fra Danmarks Statistik, men ifølge forbrugerøkonomer er udgifterne til fødevarer stort set de samme i årene.

Danske fødevarer hitter i provinsen
21. Jan 2014
Flere danskere prioriterer at fylde danske fødevarer i indkøbskurven, selv om det koster lidt ekstra, viser analyse. Forbrugerne i hovedstadsområdet skæver dog mindre til oprindelse.

Uenighed om bakterie-sporer i kvæg udgør risiko for mennesker
16. Jan 2014
En dyrlæge mener, at det kan være farligt for mennesker at drikke mælken fra køer med et højt antal af de såkaldte clostriedie-bakterier. Ukorrekt mener Videncentret for Landbrug og Arla.

Politisk opbakning til regeringens vækstplan for fødevareerhvervet
16. Jan 2014
Ved det åbne samråd om regeringens vækstplan for fødevareerhvervet mente oppositionen dog ikke, at fødevareminister Dan Jørgensen var konkret nok i sine svar.

2014: Flere mejerifusioner på vej
15. Jan 2014
De store mejeriselskaber bliver større i 2014, hvor ikke mindst andelsselskaberne kan komme under pres for at skaffe kapital til investeringer i vækstmarkederne i Asien, lyder prognose fra seniorrådgiver Henning Otte Hansen, IFRO.

Ukendt kvægsygdom skaber utryghed blandt landmænd
15. Jan 2014
Flere landmænd mener, at fænomenet kronisk botulisme er hovedårsag til alvorlig sygdom i deres kvægbesætninger. Men kronisk botulisme er ikke en sygdom, fastslår videnskaben på området.

Nu vender forbrugerne ryggen til discount
14. Jan 2014
Pris betyder mindre, når vi køber ind, viser analyse fra L&F. Det kan være et tidligt tegn på, at danskerne er klar til at skrue forbruget op, mener cheføkonom.

Økologi er det nye normale
14. Jan 2014
Økologi sælger ikke længere sig selv i de danske supermarkeder. Derfor lancerer detailhandlen kampagner, der markedsfører økologi på andre værdier.

Præstø madmarked åbner økologi-akademi
14. Jan 2014
Præstø Madmarked åbner et nyt akademi, der skal uddanne medarbejdere og lokalbefolkningen i økologi og bæredygtighed. God ide, lyder det enstemmigt fra iagttagere.

Supermarkeder vil tilbyde flere lette madløsninger
10. Jan 2014
Detailhandlen har i mange år gået i en stor bue uden om convenience-produkter. Men den tendens ser nu ud til at vende. Forbrugerne er klar til convenience, mener supermarkedskæderne.

Ældre kører længst efter sunde varer
07. Jan 2014
Ca. hver anden vil gerne køre eller gå længere for at finde et supermarked med sundere fødevarer, viser ny analyse. Og jo ældre vi bliver, jo længere vil vi køre.

7 ud af 10: Fjern slik ved kassen
07. Jan 2014
Danskere vil af med slik og fristende søde sager ved supermarkedskassen. Irma og Lidl har allerede eksperimenteret med at lægge frugt og grønt ved kassen, men med varierende succes.

Forsker: Danskerne er smørforskrækkede
25. Dec 2013
Smør har langt dårligere ry, end det fortjener, mener forsker. Hun undersøger lige nu, hvordan små mængder smør kan indgå i en sund kost.

Øko-mærket får make-over
25. Dec 2013
Det røde Ø-mærke giver forbrugernes store forventninger til både dyrevelfærd, klima og miljø. Nyt projekt skal se, hvor øko-mærket skal stramme sine krav.

Juleplante giver bedre dyrevelfærd i staldene
23. Dec 2013
Planten kristtjørn, som mange pynter op med til jul, modvirker af uforklarlige årsager ringorm i kvægbesætningerne i landbruget.

Danish Food Cluster skaber fremtidens fødevareløsninger
19. Dec 2013
Ny organisation skal samle hele fødevareklyngen og gennem videndeling og samarbejde skabe udvikling og innovation. CEO kalder det fødevarernes Silicon Valley.

Danske slagtekyllinger må nu få GMO-foder
18. Dec 2013
Dansk slagtefjerkræs bestyrelse har besluttet at tillade GMO-foder i produktionen af danske kyllinger.

Hr. og fru Hansen smovser økologisk julemad i stor stil
18. Dec 2013
Salget af økologiske fødevarer i juletiden er steget markant indenfor de seneste år ifølge detailhandlen. De danske forbrugere bruger gerne lidt flere penge på fødevarekvalitet ved højtider.

De prisvindende specialister i emballage
17. Dec 2013
Den danske virksomhed RPC Superfos vinder priser for at udvikle nye smarte emballageløsninger til fødevarevirksomheder. En af dem for produkter til fiskekonservesfirmaet Bornholms.

Smart emballage mod madspild vinder frem
17. Dec 2013
Smart emballage, der mindsker madspild, bliver et kæmpe fokusområde i 2014, påpeger ekspert. Ikke mindst i Danmark. Nyt projekt på Teknologisk Institut skal udvikle flere muligheder.

Kineserne vil også have økologi
16. Dec 2013
BLOG – Kritiske kinesiske forbrugere betaler gerne op til 10-dobbelt pris for økologiske fødevarer. Kom med på besøg på en øko-farm uden for Shanghai.

Mejerier kan bruge meget mindre vand
16. Dec 2013
Mejerierne kan spare 20-30 procent af vandforbruget og dermed penge og samtidig gavne miljøet, viser ny rapport fra Naturstyrelsen. Barriererne er bl.a. fødevaresikkerhed. Thise Mejeri genbruger allerede.

Projekt vandløst mejeri får 7,5 millioner
16. Dec 2013
Miljøministeriet uddeler 7,5 mio. kr. i støtte til Det vandløse mejeri – et projekt, der skal nedbringe forbruget af vand på de danske mejerier.

Hver femte bruger mindre på julen
13. Dec 2013
Danskerne sparer på julen i år på trods af spirende forbrugertillid. Gaverne bliver dog omtrent lige så store som sidste år.

Halebid: Svinebranchen vil undgå klip i halen
10. Dec 2013
Grise bider hinanden i halerne, når de er stressede, og derfor får mange grise kuperet halen. Nyt projekt undersøger, hvordan overvågning, rodemateriale og legetøj kan forhindre halebid.

Rødkål: 9 ud af 10 spiser den til julemiddagen
10. Dec 2013
Rødkål er en klassiker til jul, og den er populær i alle aldersklasser, fordi vi kan fortælle en god historie med kålen. Ny analyse viser, at ni ud af 10 danskere spiser rødkål juleaften.

Børn og ældre kan se frem til flere lokale øko-fødevarer
05. Dec 2013
Et nyt projekt skal gøre det lettere for offentlige køkkener at navigere i indkøbsreglerne. Målet er at få flere lokale, økologiske råvarer ind i vuggestuer og plejehjem.

Kinamad: Hvad spiser fremtidens kinesere?
04. Dec 2013
BLOG - Fremtidsforsker Birthe Linddal beretter om årets trends på fødevaremessen FHC China i Shanghai og om andre fødevareindtryk fra riget i midten.

Vi spiser kun kalkun til jul
03. Dec 2013
Danskerne vender ryggen til det magre kalkunkød, der har ry for at være tørt. Kun i juletiden kommer den store fugl på bordet, og derfor eksporterer vi 99 procent af de danske kalkuner.

Danskerne smider mest aftensmad ud
03. Dec 2013
Særligt aftensmåltidet er en madspildssynder i de danske hjem, og det er hver tredje dansker ærgerlig over, viser en ny undersøgelse om madspild.

Hospicehylde er vores største madspildssynd
03. Dec 2013
Danskerne får ikke ryddet op i køleskabet, hvilket er den største forhindring for at undgå madspild i husholdningerne, viser en ny madspildsundersøgelse.

Nyt forskningscenter skal hjælpe fødevareindustrien
27. Nov 2013
Nye røntgen- og neutronteknikker gør fødevareindustrien klogere på smag og struktur. Tulip ser spændende muligheder i teknikkerne, der endnu ikke bliver anvendt i virksomheder.

Nordisk madbevægelse giver forbrugerne smag for kvalitet
26. Nov 2013
Gourmet-fødevarer har fået mere plads på supermarkedernes hylder de seneste ti år. Det nye nordiske køkken har en stor del af æren for den udvikling, mener flere fødevareproducenter.

Virksomhed fra Middelfart sælger afrikansk kaffe i Tokyo
26. Nov 2013
Selvom Japan er kendt for grøn te, imponerer kaffen fra danske Growers Cup. At matche en hurtiglavet kaffe af højkvalitet med travle, kvalitetsbevidste forbrugere er en fremragende ide.

Vi vil vide, hvor fødevaren kommer fra
26. Nov 2013
Forbrugerne hiver ikke længere hovedløst den billigste vare ned fra hylderne. Ny nordisk mad har fået os til at stille spørgsmålstegn ved den mad, vi spiser.

Ny nordisk mad giver turister, men ikke eksportværdi
26. Nov 2013
Ny nordisk mad har på 10 år styrket Danmarks internationale omdømme og trukket flere turister til København. Men virksomhederne kan ikke måle værdien i kroner og øre.

Nyt nordisk køkken: Elitær klappebamse eller folkelig succes?
25. Nov 2013
For 10 år siden opstod et nyt nordisk køkken med restaurant Noma som startskud. Ophavsmændene mener, at de har skabt en ny nordisk madkultur. Kritikerne kalder projektet for elitært.

Saltfattig ost vinder international innovationspris
22. Nov 2013
Et forskningsprojekt fra den danske ingrediensvirksomhed Chr. Hansen har netop vundet en prestigefyldt pris for at have udviklet saltfattig ost.

Ekspert: Ny nordisk mad-resultater er gammel viden
20. Nov 2013
Opus fremlægger i dag forskningsresultater, der viser, at ny nordisk hverdagsmad er sundere end almindelig dansk hverdagskost. Men resultaterne er ifølge en ernæringsekspert forventelige.

Vi er vilde med naturen
19. Nov 2013
Mere end halvdelen af danskerne er ude i naturen flere gange om ugen. Her nyder vi udsigten, motionerer og samler bær. Halvdelen mener, at landbruget passer på naturen, viser en ny undersøgelse.

Landbruget i det 21. århundrede
18. Nov 2013
DEBAT - Dansk landbrug forvandles i disse år. De gamle idylliske længer erstattes af store industrikomplekser. Det er derfor vigtigt at overveje, hvordan vi bedst planlægger, bygger og placerer de nye store landbrug.

Kina vil ikke have danske kyllinger endnu
13. Nov 2013
Det lykkedes ikke at få sat gang i processen om en markedsåbning af det kinesiske marked for dansk kyllingekød.

Snart får du insekter i din pølse
12. Nov 2013
Kødpriserne fortsætter op, og det øger behovet for alternative proteinkilder fra for eksempel insekter. Selv vestlige forbrugere vil med tiden tage insekterne til sig.

Afrika savner viden om fødevareproduktion
08. Nov 2013
ANALYSE - I dag eksporterer den danske fødevareklynge for 3,1 mia. kr. brød, kiks og mejeriprodukter til afrikanske lande. Men der er potentiale for at udvide forretningen.

Grøntsager mod kræft og hjertekar-sygdomme
07. Nov 2013
Rødbeder og broccoli har uudnyttede egenskaber, der kan være med til at forebygge kræft og hjertekar-sygdomme, viser undersøgelse fra Aarhus Universitet og Videncentret for Landbrug.

Forskning i fødevarer forhindrer fattigdom
05. Nov 2013
Christian Friis Bach har netop givet 105 mio. kr. til fødevareforskning i organisationen CGIAR. En undersøgelse herfra viser, at verdens fattige får fødevarer for 9 gange investeringen.

Thise: ”Danmark skal have flere som The Moo Man”
05. Nov 2013
CPH:DOX viser filmen The Moo Man, der handler om en økologisk mælkebonde, der klarer alt selv. Marketingchef på Thise Mejeri mener, at han har fat i den lange ende.

Minister: Dansk landbrug skal satse på Afrika
05. Nov 2013
INTERVIEW - Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) mener, at dansk landbrug skal investere i fattige afrikanske lande og bidrage med viden og erfaring.

Kinesere skal gnaske danske kyllingefødder
05. Nov 2013
Med fødevareministeren i spidsen forsøger et dansk eksportfremstød i de kommende dage at åbne markederne i Kina og Japan for danske fødevarer.

Billedserie: På madeventyr i Beijing
04. Nov 2013
Kom med på snack-marked i Beijing, hvor både skorpioner, edderkopper og slanger er på menuen. Vi finder også danske mælkeprodukter til skyhøje priser i supermarkedet.

Funktionelle fødevarer vokser i popularitet
01. Nov 2013
Markedet for funktionelle fødevarer vokser på verdensplan, viser nye tal. For Chr. Hansen er udviklingen en vigtig grund til, at virksomheden satser på mælkesyrebakterier.

DIFC: Danmark møder Island i skyrduel
31. Oct 2013
På Danish International Food Contest kommer 45 originale islandske skyrvarianter for første gang nogensinde i direkte duel med ni danske udgaver af det populære mejeriprodukt.

Danish Crown-grise vinder dyrevelfærdspris
31. Oct 2013
Mærkevaregrisene Antonius og Den Go’e Gris vandt i går en dyrevelfærdspris ved et stort awardshow i Paris. Danish Crown ser prisen som en løftestang til det britiske marked.

Berigede fødevarer: Hver 5. tror, de fører til usund livsstil
29. Oct 2013
En ud af fem danskere mener, at de ville spise mere usundt, hvis berigede fødevarer tilsat vitaminer og mineraler blev udbredte.

Ekspert: Kostråd fjerner ikke social ulighed i sundhed
29. Oct 2013
De nye kostråd kan ikke stå alene i kampen mod socialt forankrede usunde vaner. Sådan lød en af pointerne ved konferencen Ernæringsfokus 2013.

Gylle, marker og gummistøvler på skrift
23. Oct 2013
En ny skrivekonkurrence skal hjælpe landbruget ind i danskernes bevidsthed. Alle kan deltage og søge inspiration i 22 tekster fra forfatterskolen om dansk landbrug.

Læsø lugter af mad og mink
23. Oct 2013
Fødevareklyngen står bag næsten hver tredje arbejdsplads på Læsø. Uden klyngens arbejdspladser ville øen miste indbyggere og skatteindtægter.

Tang gør din skinke sundere
22. Oct 2013
I fremtidens fødevarer erstatter tang og grøntsager det udskældte salt og mættede fedt. Ny forskning viser metoder til at gøre en række kødprodukter langt sundere.

Ny taskforce skal ruste Danmark mod fremtidens klimatrusler
22. Oct 2013
Et nyt rejsehold bestående af internationale eksperter skal rådgive stater, regioner og kommuner i at tilpasse sig fremtidens klimaændringer.

Madmarked knopskyder for første gang
18. Oct 2013
Præstø Madmarked slår 1. april 2014 dørene op til en ny filial i Nordsjælland. Målet er 40-50 nye markeder over hele landet i de kommende fire år.

Lone har landbruget i hjertet og bondegården i lommen
11. Oct 2013
PORTRÆT - Landbrugets nye kvindelige viceformand, Lone Andersen, har stærke følelser for det alsidige danske landbrug. Første store udfordring er at bevare Landbrugsloven, der sikrer diversitet.

Energidrikke går sejrsgang trods koffeinadvarsel
10. Oct 2013
Salget af energidrikke stiger hastigt, og flere brands promoverede sig flittigt på den Anugas Fødevaremesse i Köln. Sundhedseksperter advarer dog børn og unge mod drikkene.

Ekspert: Danske mejerier er klassens duks
09. Oct 2013
I Europa bugner kølediske af dessertagtige yoghurter og mejeriprodukter målrettet børn. I Danmark har mejeribranchen har solgt sig på sundhed og afskåret sig fra børnemarkedet.

Det kører for danske sprøjter i USA
08. Oct 2013
Eksporten af maskiner til jordbrug steg næsten 20 procent i første halvdel af 2013 sammenlignet med 2012. De amerikanske landmænd er bl.a. vilde med sprøjter fra Hardi på Falster.

Anuga skal hjælpe regeringens 2020-plan
07. Oct 2013
24 danske økologiske virksomheder er med på Anuga Food Fair - en kæmpe fødevaremesse i Köln. Det fremstød skal hjælpe med at fordoble det danske økologiske landbrugsareal inden 2020.

Forskere: Dansk fødevaresektor er bedst til innovation
07. Oct 2013
Dansk fødevareindustri formår bedre end konkurrenterne i Europa at skabe innovation. Det fastslår en rapport fra Wageningen Universitet i Holland.

Madskoler lærer nydanske børn sunde kostvaner
04. Oct 2013
Nydanske børn spiser mere usundt end andre danske børn. Efterårsferiens Etniske Madskoler sætter børnene sammen og lærer dem om hinandens sunde madvaner.

Økologisalg viser, at krisen er ovre
04. Oct 2013
Halvdelen af danskerne bruger flere penge på økologi i dag sammenlignet for to år siden. Det er et tegn på at den økonomiske krise er overstået, mener fødevareøkonom.

Billedserie: Smagen af arktisk honning
03. Oct 2013
Biavl i Grønlands barske klima er den seneste trend inden for honningproduktion i Kongeriget Danmark. Resultatet er en unik smag af vild arktisk vegetation.

Unge fravælger et liv som frugtavlere
01. Oct 2013
Det er svært at tiltrække nye frugtavlere. Erhvervets dårlige økonomi får de unge til at fravælge det, mener frugtbranchen, som frygter, at faget er ved at uddø.

Forskning: Sådan får vi flere slagtesvin
01. Oct 2013
Eksporten af smågrise er stigende, og det betyder færre slagtesvin i Danmark. Ny forskning sikrer flere slagtesvin ved at forbedre foderudnyttelsen, der har stået stille i 10 år.

Det går rigtig godt med vandforbruget
30. Sep 2013
Vi er blevet en nation af dygtige vanddrikkere. 9 ud af 10 danskere drikker mere end en halv liter vand om dagen, og hver tredje af os har altid vand inden for rækkevidde.

Hækkerup: Danske fødevarevirksomheder får del i tyrkisk vækst
26. Sep 2013
Tyrkiets fødevare- og landbrugssektor er i hastig vækst. En ny aftale understreger, at danske fødevarevirksomheder får del i den fremtidige vækst.

Selina Juul: Kæmpe madspildsevent skal vække danskerne
24. Sep 2013
Madspildsmodstandere går 4. oktober sammen om en kæmpe event på Rådhuspladsen i København. Her skal danskerne lære, hvordan de mindsker madspild.

Gamle kostråd var dårlig kommunikation
24. Sep 2013
Fødevarestyrelsen har gjort meget ud af at formulere de nye kostråd tydeligere og mere troværdigt end tidligere. Derfor er der nu 10 kostråd mod tidligere otte.

Europæere er ikke mere kritiske over for GMO
24. Sep 2013
Europæere er ikke mere kritiske over for GMO og berigede fødevarer end eksempelvis amerikanere, viser nyt svensk studie. Vores skepsis skyldes en mere negativ spørgeteknik.

Madlejrskoler skal maduddanne børn
24. Sep 2013
Arla og Madkulturen vil fra næste år uddanne børns madevner ved at sætte køkken og madlavning i centrum på nye madlejre. Skolerne bliver i øjeblikket testet i Kalundborg.

De nye kostråd skal ud til danskerne
18. Sep 2013
DEBAT - Vi har fået nye kostråd, og derfor er det relevant at se på, hvordan fødevareproducenter og dagligvarehandel kan hjælpe forbrugerne med at forstå kostrådene og i højere grad leve efter dem.

L&F: Nyt kød-kostråd er problematisk for kvinder
17. Sep 2013
Fødevarestyrelsen lancerer i dag 10 nye kostråd. Et af dem lyder, at danskerne bør spise mindre rødt kød og vælge den magre variant. Landbrug & Fødevarer mener, at rådet er uhensigtsmæssigt.

Ekspert: CSR-show er navlepilleri
17. Sep 2013
CSR Awards kårer i aften otte forbilleder inden for CSR. Ekspert mener, at showet i vid udstrækning er navlepilleri. Arrangørerne fastslår, at showet er nødvendigt.

Landboturisme har et stort potentiale
17. Sep 2013
Lykkebjerg var en af gårdene til Åbent Landbrug, selv om gården ikke er nogen landbrugsbedrift. Værtsparret bag arrangerer bondegårdsferier og har på 10 år oplevet stigende besøgstal.

Minister: Forskning er afgørende for konkurrenceevnen
10. Sep 2013
Enzym- og ingrediensindustrien er en dansk styrkeposition mener fødevareminister Karen Hækkerup. Hun har stort fokus på, at universiteterne genererer ny viden.

Fremtidens fødevarer står i enzymernes tegn
10. Sep 2013
De globale fødevareressourcer er sat under pres af en hastigt voksende verdensbefolkning. Det åbner gode muligheder for enzym- og fødevareingrediensbranchen, hvor Danmark har stor ekspertise.

Virksomheder savner samlet forskningsindsats
10. Sep 2013
Danmark er førende i ingrediens- og enzymbranchen, men kun så længe, vi satser på forskning. Det område har stået i stampe fra politisk side, mener virksomheder og universiteter.

Svinebranchen kæmper med mavesår
03. Sep 2013
Hver tiende slagtesvin udvikler alvorligt mavesår, viser ny rapport. Dyrenes Beskyttelse mener, at svineproducenterne kan undgå problemet.

Michelin-kokke viser vejen til nordiske råvarer
03. Sep 2013
Michelin-kokke plukkede urter, rødder og grøntsager ved Native Cooking Award på Lolland. Konkurrencen viser, at Ny Nordisk Mad også kan bruges hjemme, mener arrangør.

Nyt grønt udstillingsvindue åbner i København
03. Sep 2013
Nyt udstillingsvindue for grønne energiløsninger åbner i Industriens Hus 5. september. Det skal hjælpe danske virksomheders eksport.

Det lydløse måltid
02. Sep 2013
Vi har en stærk tradition for at samles og socialisere omkring måltider i Danmark. Men hvad sker der, når vi bliver sat i en situation, hvor vi ikke kan kommunikere med vores frokostnaboer?

Dansk høost skal ud i verden
02. Sep 2013
Hele verden skal kende Danmark for lagret høost, men det kræver, at flere landmænd fodrer med hø, påpeger direktør for Naturmælk. DM i hø sætter i denne weekend fokus på mulighederne.

Madskoler åbner børns smagsløg for nye madvarer
30. Aug 2013
Forældre til børn på Madskolerne oplever, at deres børn smager på nye fødevarer, viser undersøgelse. Det er et vigtigt skridt mod mindre kræsenhed, mener eksperter.

25 års økologisk eventyr i Thise
29. Aug 2013
Thise Mejeri fejrer 25-års jubilæum på fredag. Mejeribestyrer Poul Pedersen fortæller her om mejeriet, der voksede fra 5 til 150 medarbejdere og lærte danskerne at drikke og spise økologisk.

Madfestival fokuserer på fællesspisning og social mad
26. Aug 2013
Måltidet skal være en social begivenhed ifølge madfestivalen Copenhagen Cooking, der i år har valgt social mad som sit hovedtema for festivalen.

Lærere: Hjemkundskab og madskoler bør samarbejde
26. Aug 2013
Undervisere i hjemkundskab foreslår samarbejde mellem Madskoler og den offentlige undervisning i hjemkundskab. SFs uddannelsesordfører går videre med forslaget.

Kan verden mætte 16 milliarder i år 2100?
23. Aug 2013
BLOG - I 2100 vil der muligvis være 16 milliarder mennesker på jorden. Er det en gylden mulighed for dansk landbrug eller en global katastrofe?

Større fokus på sprøjtemidlers cocktaileffekt
21. Aug 2013
Pesticider skal ikke længere kun risikovurderes et for et af EU’s fødevaresikkerhedseksperter, der fremover vil se på mulige kombinationseffekter. Det vækker dansk glæde.

Elever får madspild på skoleskemaet
20. Aug 2013
Folkeskolens ældste elever skal have en holdning til madspild. Det er målet for et nyt undervisningsmateriale fra Stop Spild af Mad.

Madspildsforslag kan redde 250.000 kr. for virksomhed
20. Aug 2013
En porreproducent kan spare 250.000 kr. om året, hvis han følger et vinderforslag fra en gruppe studerende.

Mandlige forbrugere er et overset potentiale
20. Aug 2013
DEBAT - Butikkerne har i mange år været indrettet efter mantraet om, at kvinder står for størstedelen af forbruget, men mænd spiller en større og større rolle som forbrugere. Her ligger ifølge debattøren et uindfriet potentiale.

TV: Droner skal mindske brug af kemikalier i landbruget
19. Aug 2013
Små drone-fly kan snart blive et vigtigt arbejdsredskab for landmændene. Droner har et stort potentiale til at nedbringe mængden af pesticider på markerne, vurderer forsker.

MRSA-bakterie sporet tilbage til køer
16. Aug 2013
MRSA hos mennesker stammer ikke kun fra grise. Ny forskning sporer MRSA-smitte til køer, og denne viden kan hjælpe forskere til at forstå smittevejen.

Lyt til forbrugerne
15. Aug 2013
DEBAT - Ny undersøgelse giver mere viden om danske forbrugere, og det skal fødevarerbranchen lære af, mener Marianne Gregersen, der er forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer.

Danske kvinder er mere mælkeskeptiske end EU-naboer
15. Aug 2013
Kvindelige danske forbrugere er mere forbeholdne overfor mælks positive egenskaber end forbrugere i seks andre EU-lande, viser ny rapport. At danskerne ikke kan huske reklamekampagner, har ifølge projektleder en del af skylden.

Madspild bliver overset i klimaplanen
14. Aug 2013
Det vil gavne miljøet at reducere danskernes madspild, mener forsker. På trods af det er madspild slet ikke nævnt i regeringens klimaplan.

Kreativ fødevaretænkning og probiotisk te
13. Aug 2013
Der er fokus på nordisk eddike og probiotisk te, når sommerskolen Food Entrepreneurship byder på kursus i fødevare-iværksætteri for studerende på tværs af universiteter.

Dansk biobrændstof-eventyr inden for rækkevidde
13. Aug 2013
Et forslag fra EU-Parlamentet kan placere Danmark i det internationale førerfelt inden for 2. generations biobrændstoffer.

Kun få sæsonarbejdere i danske marker
12. Aug 2013
Kun 2,9 procent af arbejdet i dansk landbrug er sæsonarbejde, viser tal fra EU. Højt lønniveau fremmer mekaniseringen og skubber sæsonproduktion til udlandet, lyder forklaringen.

Madmesse i Malmø sætter fokus på økologi
12. Aug 2013
Nordic Organic Food Fair er en ny madmesse, der over to dage i oktober sætter fokus på økologiske fødevarer i Skandinavien.

Professor tvivler på effekt ved skærpede klimakrav til dansk landbrug
09. Aug 2013
Professor Jørgen E. Olesen vurderer, at skærpede krav til dansk landbrug kan have ringe virkning på udledningen af drivhusgasser. Til gengæld kan de skævvride konkurrenceevnen.

Ny kødprofessor skal sikre dansk førerposition
09. Aug 2013
Til september bliver en ny kødprofessor ansat på Københavns Universitet. Ansættelsen skal styrke grundforskningen og sikre, at Danmark bevarer en førerposition på kødområdet.

Skolemælk går til filmen
09. Aug 2013
Mejeriernes Skolemælksordning står bag nye tv-reklamer, hvor skolebørn siger sjove ting om madpakken. Tv-reklamerne er ét af flere initiativer for at markere støtte til sundhed og fællesskab.

Danskerne har tillid til Fairtrade Mærket
06. Aug 2013
Fairtrade har troværdighed hos danskerne som aldrig før, viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer. Dette til trods for flere sager, hvor Fairtrade-bønder ikke har overholdt mærkets retningslinjer.

En filosofi om en anden madverden
06. Aug 2013
Præstø Madmarked har haft eksplosivt travlt siden åbningen i maj. Markedets madfilosofi om lokale varer bliver fulgt tæt i hele landet.

Michelin-kokke vil gøre social most til must have
05. Aug 2013
Indehaverne af Restaurant Kadeau har store planer med Bornholms Mosteri, som de investerede i for nyligt. Økologisk saft og most skal have en fast plads på danskernes middagsborde.

Dansk hvede er for dårligt til industriens brød
04. Aug 2013
Selvom danske landmænds brødhvede er en dyr vare i disse år, så er kvaliteten ikke god nok til brødproducenterne. Mere gødning på robuste jorde kan løse problemet.

Se en kunstig bøf blive tilberedt
02. Aug 2013
Forsker tilbereder mandag 5. august for første gang en kunstig bøf til et stort presseevent i London. Se med på streaming-link fra kl. 14.

Kunst- og madevent hylder dansk gris
31. Jul 2013
En stort kunst og madevent popper op i slutningen af august for at hylde den danske gris. Alt fra billeder over kunstværker og happenings til det gastronomiske står i grisens tegn.

Fødevarebranchen opfører sig mest ansvarligt
30. Jul 2013
Virksomheder i fødevarebranchen er de mest ansvarlige mener europæerne ifølge en ny undersøgelse fra EU. Også de adspurgte danskere placerer fødevarebranchen højst.

Velstillede vælger oftest dansk kød
30. Jul 2013
Forbrugere foretrækker dansk kød i supermarkedet, viser undersøgelse. Jo mere velhavende folk er, jo mere dansk skal det være. Storytelling spiller en vigtig rolle for valget.

Økologiske rodfrugtrester får nyt liv som babymad
25. Jul 2013
I dag ender mange rodfrugter i producenters affaldscontainere, fordi de har en forkert størrelse. Ardo A/S og Aarhus Universitet vil forvandle rester til økologisk babymad.

Nyt koncept skal promovere vestjyske specialiteter
23. Jul 2013
En gruppe vestjyske landmænd og fødevareproducenter er gået sammen for at lokke turisterne til området med et nyt koncept, der giver dem nem adgang til de lokale fødevarer.

Danskerne vil have dansk frugt og grønt
19. Jul 2013
Forbrugerne i Danmark efterspørger i stigende grad dansk frugt og grønt. Ifølge en ny undersøgelse har danskerne større tillid til frugter og grøntsager, der er dyrket i Danmark.

Danskerne: Vi lever ikke mere usundt i sommerferien
18. Jul 2013
Kun en fjerdedel af danskerne mener, de lever mere usundt i sommerferien. Men ifølge eksperter fortæller danskerne ikke sandheden,
når de bliver spurgt om deres madvaner i sommerperioden.

Pølser er danskernes foretrukne grillkød
16. Jul 2013
Pølser er uden tvivl danskernes helt store favorit, når grillen bliver tændt op. Det viser en ny undersøgelse lavet for Landbrug & Fødevarer

Burhøner får nu lov at beholde næbene
12. Jul 2013
Buræg-branchen har nu besluttet at stoppe med at trimme burhønernes næb. De seneste års erfaringer viser, at der ikke længere er brug for denne procedure.

Bornholmsk himmerige af pasta
09. Jul 2013
Pastariget udnytter det særlige øklima til at dyrke durumhvede, som i hænderne på en håndfuld medarbejdere bliver til pasta med bid.

Sundhed gror på markerne
09. Jul 2013
Dansk korn har uudnyttede sundhedsfremmende egenskaber, der kan være med til at forebygge sygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme.

Bornholmsk rapskonge tager kampen op mod olivenolien
05. Jul 2013
Hans Hansen er en af Danmarks største producenter af koldpresset rapsolie. En af ambitionerne er at få de olivenglade sydeuropæere til at spise dansk rapsolie.

Maden er blevet et trækplaster for Roskilde
05. Jul 2013
Musikken er stadig det, der skal lokke de fleste folk til Roskilde Festivalen, men maden bliver et stadigt større trækplaster.

TV: Fødevarer skal skabe vækst i Danmarks udkanter
02. Jul 2013
Der er flere omkostninger ved at drive fødevarevirksomhed på Bornholm. Men det kan faktisk vendes til en forretningsmæssig fordel at være placeret i en af Danmarks udkanter.

Big Brother skal redde økopattegrisen
02. Jul 2013
Hver tredje økologiske pattegris dør, inden den bliver vænnet fra sin mor. Overvågningskameraer, nyt hyttedesign og nye gener kan være vejen til færre døde pattegrise.

Troen på den rustne ko REDIRECT
02. Jul 2013

Troen på den rustne ko
02. Jul 2013
Turister kommer forbi den lille landsby for at smage på specialoste og tage billeder af den rustne ko, der til trods for rusten ikke er et symbol på forfald. Tværtimod.

Når fabrikkerne lukker
02. Jul 2013
For få år siden var der mere end 40 møbelfabrikker på Salling, men i dag er der kun ganske få tilbage. Succesfuldt mejeri og bryghus giver de lokale håb om en fremtid med job og vækst.

Billigere at købe fødevarer i dag end i 1980
01. Jul 2013
En ny analyse viser, at de reale fødevarepriser er otte procent lavere i dag end i 1980. Udviklingen skyldes blandt andet mere effektive landmænd og omlægning af landbrugsstøtten.

Is med tang og birkesaft er for stort til Skarø
28. Jun 2013
I det sydfynske øhav bliver der produceret tusindvis af is med tang og frisk birkesaft. Efterspørgslen er allerede så stor, at den lille isproducent ikke kan følge med.

Ikke et gram for meget vækst
28. Jun 2013
I Sønderjylland ligger Gram Slot, der har præsteret årlige vækstrater på 20-30 pct. de seneste to år. Filosofien bygger på åbenhed, rigtige værdier og lokalområdet.

Oksekød har indhentet svinekød som hverdagsspise
27. Jun 2013
Danskerne spiser stadig svinekød om mandagen og bøffer i weekenden, men forskellen mellem hverdag og fest er udjævnet, viser ny analyse.

Kina slår Europa i forbrug af svinekød
26. Jun 2013
I 2022 spiser kineserne mere svinekød per indbygger end europæerne, men Kinas egenproduktion af svin kan ikke følge med. Det viser rapport fra OECD og FAO.

Svært at rekruttere højtuddannede til udkanten
25. Jun 2013
Virksomhederne i udkantsdanmark hungrer efter højtuddannet arbejdskraft. Men det er de færreste højtuddannede, der bider på udkantskrogen og flytter ud af storbyerne.

En skov af viden er samlet i Glyngøre
25. Jun 2013
En af de mest videnstunge virksomheder i fødevareklyngen er placeret, hvor det er sværest at tiltrække uddannet arbejdskraft. Foodculture.dk har besøgt Skov A/S.

Danskerne er berigelsespuritanere
25. Jun 2013
Mælk og brød med ekstra D-vitamin sælger ikke. Desværre, for danskerne har brug for mere D-vitamin, hvis de skal undgå knogleskørhed - og måske også diabetes og kræft.

D-vitamin på vej i mælk, smør og brød
25. Jun 2013
Danskerne får for lidt D-vitamin, og det bliver kun værre, når anbefalingen sættes op til efteråret. Myndighederne arbejder på at få D-vitamin tilsat basisfødevarer som i Sverige.

Du er realist
17. Jun 2013

Du er traditionalist
17. Jun 2013

Test: Hvilken forbruger er du?
17. Jun 2013
Realist, traditionel, bekvem eller idealist? Svar på tre simple spørgsmål i en lyntest og find ud af, hvilken forbrugertype du er.

Forsker savner handling fra forbrugere og erhverv
15. Jun 2013
Almindelige mennesker, virksomheder og organisationer svigter højkvalitetsfødevarer, når de prædiker bæredygtighed samtidig med, at de køber discount, mener fremtidsforsker.

Fødevareklyngen holder liv i udkantsområderne
14. Jun 2013
NYHEDSANALYSE - Yderområderne i Danmark kæmper med massiv arbejdsløshed og folkevandring til storbyerne. Fødevareklyngen er et af de erhverv, der kan vende udviklingen med øget produktion.

Gjerris: Forbrugere skal ikke selv vælge
13. Jun 2013
Bioetiker Mickey Gjerris fra KU mener, at 100 mio. danske produktionsdyr har det hæsligt. Derfor skal forbrugerne ikke selv foretage valget i supermarkedet.

Udkantsjob matcher ikke folks kvalifikationer
13. Jun 2013
Beboerne i udkantsdanmark har svært ved at finde nye job, der matcher deres kvalifikationer. Det er en af hovedårsagerne til folkevandringen fra yderområderne til byerne.

Forbrugere stoler blindt på fersk kød
13. Jun 2013
Danskerne har stor tillid til, at alt kød i køledisken er i orden, viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Derfor er det svært at sælge kød, hvor der er gjort ekstra ud af dyrevelfærden.

Danskerne: Mere bekymrede for klima end global sult
13. Jun 2013
Mangel på fødevarer er ifølge danskerne kun verdens 7. vigtigste udfordring frem mod 2050, viser en ny undersøgelse. Klimaforandringerne er klar topscorer.

Vi vil redde verden - men uden at ændre madvaner
13. Jun 2013
4 ud af 5 danskere forventer ikke at ændre deres fødevareforbrug inden 2050, selv om flertallet anerkender, at det bliver en stor global udfordring at skaffe mad nok til alle.

Populære proteiner i skyr og hytteost
13. Jun 2013
Efterspørgslen på mælkeproteiner vokser med ekspresfart i øjeblikket, både på eksportmarkederne og i detailhandlen. Producenter er overraskede over tempoet.

Natursamarbejde skal længere ud på landet
11. Jun 2013
Landmænd og kommuner skal planlægge - sammen. Et nyt projekt skal gøre det nemmere for landmændene at udvide bedriften gennem fælles mål for landbrug, natur og turister.

Små øko-landmænd mangler rådgivning
11. Jun 2013
Anmærkninger til økologiske deltids- og fritidslandmænd skal ned. Nyt projekt giver nem og gratis information til øko-landmænd, som eller må betale dyrt for rådgivning og dyrlægebesøg.

Guide: Det skal du opleve på Folkemødet 2013
10. Jun 2013
Har du svært ved at vælge blandt de 1300 debatarrangementer, som finder sted på Folkemødet på Bornholm, så find en guide til madens debatter her.

Fra grisefoder til muskeldrik
06. Jun 2013
Et tidligere affaldsprodukt fra osteproduktionen bliver i dag brugt i en lang række mejeriprodukter for at øge mængden af protein.

Halm er det nye sorte guld
06. Jun 2013
Biobrændstof baseret på restprodukter bliver en af fremtidens primære energikilder. Danmark har muligheden for opnå den internationale førerposition.

Forskere: Mælk er godt for muskler og livsstilssygdomme
06. Jun 2013
Mælkeprodukter forebygger livsstilssygdomme som forhøjet blodtryk, hjerte-kar-sygdomme, diabetes 2 og kræft i tyktarmen, lød det forleden på internationalt symposium i København.

Anti-dumpingtold hjælper europæisk biodiesel
06. Jun 2013
EU sætter anti-dumpingtold på biodiesel fra Argentina og Indonesien. Det sikrer en europæisk produktion, der kan tage kampen op med ’det sorte guld’, olie.

Madskoler er blevet en bevægelse
06. Jun 2013
Et rekordstort antal madskoler inviterer børn på leg og læring ved kokkegryderne i sommerferien. Mange steder i landet bliver skolerne oprettet på lokalt initiativ.

Køb dig foran i køen på Michelin-restauranter
04. Jun 2013
En ny hjemmeside giver restaurantgæster mulighed for at snige sig uden om ventelisterne og købe en forlomme på Danmarks mest eftertragtede restauranter.

Danskerne lærer kineserne om biomasse
04. Jun 2013
Kineserne har intensiveret deres samarbejde med danske specialister inden for bioenergi. I denne uge sender de en delegation til en bioenergikonference i Danmark for at knytte flere forbindelser.

”Vi hjælper dem med at undgå de fejl, vi selv begik”
04. Jun 2013
Niras og Novozymes har begge bioenergiprojekter i Kina og ser et stort potentiale for vækst.

Fremtidens vækst er i fødevaresektoren
03. Jun 2013
Regeringens Vækstteam for Fødevarer vurderer, at fødevaresektoren kan skabe op til 25.000 nye arbejdspladser i Danmark og styrke eksporten gennem en mere ressourceeffektiv produktion og smidigere lovning.

Friturefedt stopper kloakkerne
03. Jun 2013
Størknet mad- og fritureolie i det danske kloaksystem er et stigende problem. Men fedtet kunne blive til bioenergi, hvis det blev indsamlet.

Dine toiletbesøg får græsset til at gro
03. Jun 2013
Fosforrige krystaller fra urin forstopper rørene på renseanlæggene. I fremtiden kan krystallerne blive til gødning for danske marker.

Svinetarme bliver til livsvigtig medicin
03. Jun 2013
LEO Pharma udvinder heparin fra et restprodukt, som danske slagterier udvinder af svinetarme. Stoffet bliver brugt i blodfortyndende medicin, der forebygger blodpropper i hele verden.

Britisk øko-comeback åbner dansk eksportdør
30. May 2013
Efter fire år med fald i det britiske økosalg stiger salget nu med 1,6 procent i 1. kvartal 2013. Den stigning kommer belejligt for danske Friland A/S.

EU glider i olivenolien
29. May 2013
En mindre krig på ord er brudt ud mellem Nord- og Sydeuropa, efter EU-Kommissionen har trukket et kontroversielt forslag tilbage, der ville have forbudt restauranter at servere olivenolie i andet end forseglede engangsforpakninger.

Bæredygtighed er mere end miljø
28. May 2013
Bæredygtig fødevareproduktion handler om både løn- og arbejdsvilkår, priser og brug af naturressourcer. FN’s fødevare- og landbrugsorganisation arbejder på retningslinjer for bæredygtighed.

Kursus stiller kritiske spørgsmål ved Månegrisen
28. May 2013
Månegrisen bliver undervisningsemne på et sommeruniversitetskursus for danske fødevareaktører. Forelæseren på kurset stiller sig kritisk overfor regeringsprojektet.

Danske supermarkeder bør satse bredere
28. May 2013
Danske supermarkeder bør tilbyde en bredere palette af ydelser, hvis de vil lokke folk væk fra discountsupermarkeder, mener ekspert. SuperBest og Kvickly ser ingen grund til at satse bredere.

Interview: Når en GMO-aktivist vender på en tallerken
28. May 2013
I 1990’erne var han glødende anti-GMO aktivist. Men i år 2010 ændrede journalist og forfatter Mark Lynas sin holdning 180 grader. I dag føler han et moralsk ansvar for at udbedre, hvad han kalder, den største kommunikationsmæssige skandale i nyere tid.

Ekspert: Europæisk GMO-halten har store konsekvenser
28. May 2013
Arealet af gensplejsede afgrøder på verdensplan har aldrig været større end i dag. Europa er den verdensdel, der dyrker mindst af de gensplejsede afgrøder, og dét har konsekvenser for landmænd og forskning.

Svært at måle robuste og sårbare jorde
28. May 2013
KVÆLSTOF - Første fase af en målrettet regulering af kvælstof kan træde i kraft inden for 2-3 år. Men der kan gå 5-10 år, inden man kan måle det kvælstof, der løber fra den enkelte mark og ud i vandmiljøet.

Kokkecoach med fingrene i fremtidens mad
27. May 2013
Han har formet den generation af kokke, der har sat Danmark på det gastronomiske verdenskort. For nylig kastede indsatsen en Cordon Rouge-pris af sig. Foodculture.dk har mødt Per Mandrup.

LF: Hobbyavlere spiller hasard med fødevaresikkerheden
23. May 2013
Hobbyhønseavlernes bøn om at slække på kontrolkrav er at gamble med fødevaresikkerheden, mener Landbrug & Fødevarer. Nonsens, siger hobbyavlerne.

Egne mærker fylder rekord meget på hylderne
21. May 2013
Private labels vinder større plads på de danske supermarkedshylder. Knap en tredjedel af varerne er i dag kædernes egne mærker.

Gram Slot modtager pris for innovation
21. May 2013
Sønderjyske Gram Slot får i dag Dansk Fødevare Forums Kvalitets- og Innovationspris for at have været dygtige til at forene oplevelser og afsætning.

Laktosefri mælk i vækst
21. May 2013
Salget af laktosefri mejeriprodukter stiger støt. Mere fokus på laktoseintolerance, nye produkter og et godt samarbejde med supermarkederne skaffer mejerierne helt nye kunder i butikken

Coop søsætter madspildsmanifest
20. May 2013
På torsdag uddeler Coop 40.000 gratis bananer. Det er startskuddet til en proces, hvor Coop vil reducere virksomhedens madspild markant over to år.

København svømmer i ansøgninger til gademadssalg
14. May 2013
Københavns Kommune har fået næsten dobbelt så mange ansøgninger til mobilt gadesalg efter, at den har gjort det gratis at sælge gademad.

EU sår ufred i frøland
14. May 2013
Folkelige protester mod nye EU-regler for kontrol med europæiske frøsorter har fået Bruxelles til at lette krav til små frøfirmaer og sjældne sorter. Nu er det de store frøproducenter, der går på barrikaderne.

Hver fjerde jagter mere økologi
14. May 2013
Hver fjerde forbruger ville købe flere økologiske fødevarer, hvis tilgængeligheden blev bedre, viser en ny undersøgelse.

Kvinder vælger dyrevelfærd - mænd kvalitet
14. May 2013
Særligt kvinder køber økologisk på grund af dyrevelfærd. Men det er afgørende, hvad man forstår ved dyrevelfærd, for det kan defineres på forskellige måder, fastslår eksperter.

Til kamp for mælken
14. May 2013
Et hvidt univers af riddere blæser til kamp for mælken i en ny reklamekampagne, der under overskriften ’Milk – a force of nature’ sætter fokus på mælkens unikke næringsstoffer.

Studerende udvikler ny type yoghurt for Arla
10. May 2013
Arla har fået en række studerende til at idéudvikle nye mejeriprodukter. Dermed går mejerikoncernen med på trenden med at bruge forbrugerne til idéudvikling.

Wellness til danske køer
07. May 2013
Nyt projekt undersøger, hvordan mælkeproducenter nemt og billigt optimerer deres stalde. Det skal sikre både høj dyrevelfærd og en sund økonomi.

Gram slot promoverer syddanske fødevarer
07. May 2013
Gram Slot kaster 3,5 mio. kr. i nyt center, der skal promovere lokale og regionale fødevarer fra Syddanmark.

Vellykket prisuddeling gav gåsehud
07. May 2013
Arrangørerne beskriver mad+medier prisuddeling som ovenud vellykket. Her blev i alt 14 vindere inden for dansk madformidling kåret. Prisuddelingen vender tilbage i 2014.

Landbruget står centralt i frihandelsaftale med Canada
02. May 2013
Landbruget står midt i det afgørende slag i forhandlingerne om en frihandelsaftale mellem EU og Canada. Europæiske bønder frygter konkurrencen fra Canadas svine- og oksekødsproducenter og USA.

Massiv opbakning til nyt lokalt madmarked
01. May 2013
Et nyt madmarked med lokale og regionale fødevarer er åbnet i Præstø 1. maj. Markedet er båret frem af lokalsamfundet, der har bakket så massivt op, at det har overgået alle forventninger.

TEMA: Danske kvalitetsfødevarer skal se lyset i solens rige
30. Apr 2013
Den danske ambassade i Tokyo og Landbrug & Fødevarer samler en række producenter af kvalitetsfødevarer. De vil sælge den danske fødevarefortælling til japanerne og mætte deres trang til nordiske råvarer.

Land TV: Landet skabte byen
30. Apr 2013
Land og by er hinandens følgesvende – og har altid været det. Selv om byerne vokser sig større og længere væk fra hverdagen på gårdene ude på landet, er den gensidige afhængighed der endnu.

Sex og humor skal sælge lyst til grøntsager
29. Apr 2013
6omdagen har lanceret en ny reklamekampagne, der spiller på seksuelle hentydninger for at få mænd til at spise flere grøntsager.

Naturens græsslåmaskiner får opbakning fra Natur- og Landbrugskommissionen
23. Apr 2013
Danske køer kan godt begynde at smøre gummerne. De skal ud og agere gartnere på de danske naturarealer i forbindelse med ’Smag på landskabet’, der er kommet anbefalinger fra NLK i forkøbet.

Tokyos største storcentre vilde med nordisk mad
23. Apr 2013
Indkøbschef for Tokyos to største indkøbscentre Teruhiko Kawaguchi vil have flere nordiske fødevarer på hylderne og helst en hel afdeling med nordiske fødevarer.

Tokyos største storcentre vil have nordisk mad
23. Apr 2013
Indkøbschef for Tokyos to største indkøbscentre Teruhiko Kawaguchi vil have flere nordiske fødevarer på hylderne og helst en hel afdeling med nordiske fødevarer.

Fødevaremasteruddannelse oplever stigende efterspørgsel
23. Apr 2013
Masteruddannelsen i fødevarekvalitet og -sikkerhed på Københavns Universitet oplever mere interesse end nogensinde. Studieleder begrunder det blandt andet med mediernes øgede fokus på fødevarer.

Ekspert: Fjern valgmulighed for grøntsager
23. Apr 2013
Sundhed er vigtigst i de danske kantiner, mener danskerne. Men vejen til at få grøntsager på tallerkenerne går ikke igennem valgmuligheder. Broccolien skal indgå som en del af retten, mener ekspert.

Campylobacter-bakterie boltrer sig i Europa
16. Apr 2013
En ny rapport fra EFSA slår fast, at antallet af smittede med campylobacter fortsat er stigende i Europa. I 2011 var der 220.209 tilfælde. I Danmark er fjerkræbranchen opmærksom på problemstillingen.

Ny metode: Børn skal lære sunde madvaner allerede i vuggestuen
16. Apr 2013
Børn i vuggestuer og børnehaver skal lære at spise mere varieret, så de kan få sunde madvaner, der holder hele livet. Det kan lade sig gøre med en bevidst madpædagogik, viser erfaring.

Kvinder får mænd til at spise frugt og grønt
16. Apr 2013
Hvis mænd skal blive bedre til at spise frugt og grønt, går vejen igennem deres kvinder, tyder en ny undersøgelse på.

Analyse: Medier har stor indflydelse på danskernes sundhed
16. Apr 2013
En stor andel af danskerne opfatter medier som en af de største påvirkningsfaktorer, når det handler om at leve et sundere liv. Det viser en ny undersøgelse foretaget for Landbrug & Fødevarer.

Engelske supermarkeder vælger for forbrugerne
09. Apr 2013
I England træffer supermarkedskæderne fødevarevalg for forbrugerne. Man kan f.eks. ikke købe buræg i Marks & Spencer, og Sainsburys sælger kun fairtrade-bananer. Det øger sporbarheden.

Danske forbrugere vil se deres fødevarer i øjnene
09. Apr 2013
Fødevareskandaler og kødsvindel får forbrugere til at kræve sporbare fødevarer. Det vurderer en række forskere, som mener, at sporbarhed i fødevareindustrien er kommet for at blive.

Dansk knowhow skal give bedre mælk i Bolivia
09. Apr 2013
To danske virksomheder samarbejder med et boliviansk mejeri, der efterspørger bedre mælk fra dets mælkeproducenter. Projektet kan danne grobund for et nyt voksende marked for danske virksomheder.

Findus overvejer større grad af sporbarhed
09. Apr 2013
Hesteskødsskandalen førte til, at Findus fjernede en omdiskuteret lasagne fra markedet. For virksomheden var forbrugernes bekymring om sporbarhed en øjenåbner.

Spor din bøf og fryseret fra mobiltelefonen
09. Apr 2013
Himmerlandskød og Halkær Ådal Økologisk prioriterer sporbarhed højt. Forbrugerne kan blandt andet spore fødevarerne via en gratis app til smartphone.

EU stiller krav om oprindelsesmærker
09. Apr 2013
EU-Kommissionen arbejder med detaljerne i ny oprindelsesmærkning. Landbrug & Fødevarer stiller spørgsmål ved, om forbrugerne vil betale ekstra for fødevarer, der er mærket med oprindelse.

Usunde forbrugere prioriterer mæthed højt
04. Apr 2013
En række interviews med danskere tyder på, at mæthed og gode spiseoplevelser vægter højt hos mennesker med en usund livsstil.

Udvalgte danskere ignorerer kostanbefalinger
04. Apr 2013
En række danskere fortæller i ny kostrapport, at de hellere følger egen sund fornuft end kostanbefalinger. Fødevarestyrelsen fremhæver, at nye kostråd skal gøre det nemmere at vælge sundt i hverdagen.

TEMA: Ingen kvinder i toppen af fødevareerhvervet
04. Apr 2013
8 ud af de 10 største fødevarevirksomheder i Danmark har ikke en eneste kvinde i bestyrelsen. Nye regler fra 1. april skal få virksomhederne til at reagere på problemet.

Virksomheder udnytter ikke kvindeligt potentiale
04. Apr 2013
Der er for få kvindelige topledere i fødevarevirksomhederne, og det er en hæmsko for branchen, mener ekspert. Erfaringer fra Arla viser, at større mangfoldighed skaber bedre bundlinje.

Langt mellem kvinderne i landbrugets top
04. Apr 2013
Kvinder er underrepræsenterede i landbrugets bestyrelser, der går glip af kvinders kompetencer. Årsag: Mænd rekrutterer fra deres netværk.

Fremtidens landbrug flytter til byen
02. Apr 2013
Ny teknologi gør det muligt at dyrke landbrug i byen, indendørs og i mange etager. Planterne kan nemlig vokse uden jord.

Mælk mod stress
01. Apr 2013
Et fodringsforsøg hos en af Thise Mejeris mælkeleverandører har uventet resulteret i en mælk med en stærkt beroligende effekt. Mejeriet håber på at få godkendt den nye mælketype i butikkerne.

Forbrugerne vil have sundere bacon
28. Mar 2013
Bacons usunde image afholder danskerne fra at spise mere bacon. Men bacon behøver ikke være så usundt.

Unge elsker bacon
28. Mar 2013
Bacon er populært blandt unge, der i stigende grad bruger den sprødstegte gris som krydderi.

Kvinder er sundere end mænd
26. Mar 2013
Unge kvinder er et skridt foran deres mandlige modstykke, hvad angår lysten og viljen til at leve sundere. Ifølge en ekspert er sundhed en forudsætning for et godt udseende, som spiller en kæmpe rolle for kvinder.

Hver anden har mindsket madspild på et år
26. Mar 2013
Danskerne smider nu mindre mad ud end tidligere, hvis man spørger dem selv. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer, der også anslår, at størstedelen af danskerne går op i madspild.

Danskerne vil så gerne leve sundere
26. Mar 2013
Motivation, tid og penge er de største faktorer, der begrænser danskerne i at leve sundere, end de gør i dag. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Userneeds for Landbrug & Fødevarer.

Vi smider mindre mad ud i påsken end frygtet
26. Mar 2013
Påsken er slet ikke så stor en madspildssynder, som flere eksperter forventede. Det viser en ny analyse, hvor danskerne for første gang er blevet spurgt til deres madspild i påsken.

Minister inviterer til svinetopmøde
19. Mar 2013
Svinebranchen har ventet på handling siden oktober 2012. Nu inviterer fødevareministeren branchens parter til et møde omkring den kritiske udvikling i antallet af slagtesvin.

Forsker: Unge googler deres madviden
19. Mar 2013
Et forskningsprojekt, der undersøger unges madvaner og lyst til at lave mad, er trådt ind i sidste fase. Det viser, at hygge og fællesskab omkring mad er afgørende. Og så bruger unge ikke kogebøger.

Fødevareaffald ender som grøn ressource
18. Mar 2013
Fødevareaffald ender typisk på forbrændingsanlæg, hvor livsvigtige næringsstoffer går op i røg. En dansk virksomhed har måske opskriften på en mere bæredygtig løsning.

Stigende elafgifter skader gartneriers konkurrenceevne
18. Mar 2013
Danske blomsterproducenter betaler årligt mange millioner mere for el end deres europæiske konkurrenter. Konkurrenceevnen er svækket, og brancheforeningen vil have loft over afgiften.

Forskning giver - måske - fed ost et bedre ry
11. Mar 2013
Forskningsprojekt på Københavns Universitet undersøger om et højt dagligt indtag af fed ost påvirker helbredet hos mennesker med forhøjet risiko for hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Danskerne spiser færre rugbrødsmadder
11. Mar 2013
Rugbrødsmadens popularitet er i tilbagegang blandt danskerne. Et nyt samarbejde vil skubbe den klassiske spise højere op på danskernes madrangliste ved at forny den flade mads image.

Forkerte tal om danskernes forbrug fordrejer køddebatten
11. Mar 2013
NYHEDSANALYSE: Hvis dit kødforbrug var et dyr, hvilket ville det så være? Et lam, en slagtegris eller måske en seks måneder gammel fedekalv?

Danske Kobe-køer har fri ølbar
11. Mar 2013
Kvægproducenten Søren Riis Vester producerer kvægracen Wagyu, der får rester fra et lokalt bryggeri. Hver slagtekrop af smørmørt kød indkasserer ca. 60.000 kr.

Danske virksomheder får ingen CSR-klager
07. Mar 2013
Regeringen oprettede sidste år en klage- og mæglingsinstans, så folk kunne klage over danske virksomheder. Men indtil videre er der ikke kommet en eneste klage.

Danske svineslagtninger slået tilbage til 1992
07. Mar 2013
Den danske slagtesvin-produktion er i en årrække skrumpet. Produktionen af slagtesvin kommer i 2013 til at ramme samme niveau som i 1992. Samtidig er smågriseproduktionen eksploderet.

Øget dansk støtte til fattige bønder i Bangladesh
07. Mar 2013
Småbønder i Bangladesh skal lære at etablere producentforeninger, inspireret af den danske andelsbevægelse.

Forbrugere: Samfundsansvar må ikke koste en krone
05. Mar 2013
Forbrugerne vil ikke betale mere for social ansvarlighed. Alligevel kræver de i stigende grad, at deres fødevarer kommer fra virksomheder med en tydelig CSR-profil.

Flødeskums-CSR er blevet skyllet væk af krisen
05. Mar 2013
Før krisen var virksomheder socialt ansvarlige, hvis de gav en ged til Afrika en gang om året eller donerede penge til den lokale fodboldklub. Fem års krise har ændret udviklingen. Den sociale ansvarlighed er i dag en større del af virksomhedernes kerneforretning.

CSR-trend: Slut med små projekter
05. Mar 2013
Social ansvarlighed skal fremover være indarbejdet i hele virksomheden, fortæller ekspert om fremtidens CSR-tendens. Han mener, at enkeltstående projekter er fortid.

Fairtrade Mærket i fremgang
05. Mar 2013
Salget af produkter med Fairtrade Mærket er firdoblet på bare seks år. Det sker, fordi vi i stigende grad bekymrer os om, hvor vores råvarer kommer fra.

Sådan mødte Toms kritik af børnearbejde
05. Mar 2013
For nogle år siden blev Toms mødt af kritik om børnearbejde på kakao-farme i Vestafrika, selv om chokoladeproducenten ikke direkte var involveret. I dag er Toms endnu mere fokuseret på CSR.

Arla støber CSR ind i fundamentet
05. Mar 2013
Arla har netop udgivet en ny CSR-rapport, der understreger, at CSR-strategi skal flyde ud i alle led af forretningskæden over hele verden. Derudover har koncernen indført en ny whistleblower-ordning.

Danskerne vil have frisk mælk
01. Mar 2013
For to ud af tre danskere er datomærkningen vigtigst, når de køber mælk. Det viser en ny undersøgelse fra Arla, der ændrer koncept for Lærkevang-mælken.

Kronprinspar på teknologisk charmeoffensiv i Chile
26. Feb 2013
Bakket godt op af Kronprinsparret tager 14 danske fødevarevirksomheder på erhvervsfremstød i Chile, hvor der er et stort potentiale for dansk eksport af teknologi indenfor fødevareproduktion.

Minister: Skuffet over russisk importforbud
26. Feb 2013
Et halvt år efter medlemskabet i verdenshandelsorganisationen WTO sætter Rusland fra 1. april en stopper for importen af læggekartofler. Handels- og investeringsministeren kalder russernes blokade for skuffende.

En kamp om madrester
26. Feb 2013
Både Unilever og fødevareBanken indsamler madspild fra Copenhagen Food Fair. Organisationerne har delt opgaven imellem sig uden at tale sammen og afviser, at der er tale om nogen madspildskamp.

Hesteslagter: ”Det har været forfærdeligt”
22. Feb 2013
Hårby Slagtehus har altid solgt hestekødsblandinger, men havnede i sidste uge i en mediestorm om hestekød. Fødevarestyrelsen har nu politianmeldt slagtehuset for for ikke at mærke kødet ordentligt.

Øko-Danmark halter efter sine europæiske kolleger
19. Feb 2013
Mens arealet af økologisk dyrket landbrugsjord er hastigt stigende i Europa, går omlægningen til økologisk jordbrug noget langsommere i Danmark. Det harmonerer ikke med regeringens målsætninger.

Et hestespark af en mediestorm
19. Feb 2013
Sagen om hestekød, der er blevet blandet i oksekødsburgere har fået næsten ubegrænset spalteplads i danske og internationale medier siden januar. Det har taget overhånd, mener medieforsker.

Transportafgift bliver differentieret af hensyn til udkantsdanmark
18. Feb 2013
Politikere viser forståelse for trængte erhverv i landområderne. Transportafgiften bliver mindre i landdistrikterne end i hovedstaden, siger skatteordfører fra Socialdemokratiet, Thomas Jensen.

Økomælk truet af transportafgift
14. Feb 2013
Den kommende transportafgift vil koste økomejeriet Naturmælk op imod 2,3 mio. kr. Helt urimeligt at straffe landbrugsvirksomheder i yderområderne, mener adm. direktør i L&F Søren Gade.

Fødevareminister vil forbedre skolefrugtordning
12. Feb 2013
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) vil nu ændre skolefrugtordningen, så flere børn får glæde af EU-støttet frugt. Det sker efter, at foodculture.dk for nylig beskrev den problematiske ordning.

Gjerskov: Skolefrugtordning er for bureaukratisk
12. Feb 2013
Foodculture.dk beskrev for et par uger siden, at bureaukrati er ved at tage livet af skolefrugtordningen. Nu vil fødevareminster Mette Gjerskov (S) forbedre ordningen, så flere skolebørn får frugt.

Nordisk mad har stort potentiale som street food
12. Feb 2013
Stifter af British Street Food Awards mener, at de nordiske lande har en unik mulighed for at udnytte hypen omkring nordisk gastronomi og skabe billig nordisk street food.

Nu bliver det gratis at sælge gademad i København
12. Feb 2013
Københavns Kommune dropper at kræve 24.000 kr. om året for en licens til mobilt gadesalg af mad i Indre By. Her bliver det istedet gratis at sælge maden på gaden, men ikke hvis du er pølsemand.

Derfor slår dansk kød udenlandsk
12. Feb 2013
Dansk kød vinder måske ikke alle smagstests, men ifølge en madanmelder er krogmodnet dansk kød væsentligt mere smagfuldt. Og fordi krogmodnet udenlandsk kød er svært at skaffe, sværger også nogle slagtere til dansk kød.

Rusland sætter kødrekord
12. Feb 2013
Det russiske kødforbrug er højere end nogensinde før, og danske fødevarevirksomheder eksporterer i stor stil til stormagten. Danish Crown mærker, at russerne nu efterspørger hele paletten af kødprodukter.

Ringe konkurrenceevne ramte dansk eksport i 2012
08. Feb 2013
Nye udenrigshandelstal fra Danmarks Statistik bekræfter, at den økonomiske krise i Europa ramte dansk eksport hårdt i 2012. Landets dårlige konkurrenceevne er forklaringen, mener L&F.

1 ud af 3 kan ikke udstå dansk grøntsagsklassiker
05. Feb 2013
Over en tredjedel af danskerne spiser, ifølge en ny undersøgelse, aldrig en af Danmarks klassiske grøntsager. En michelin-kok mener, at danskerne ikke har fået øjnene op for grøntsagens fordele endnu. Se her hvilken grøntsag.

Fiskefoderfabrik er dansk forbillede
05. Feb 2013
Danske fødevarevirksomheder halter bagefter, når det kommer til at deltage i EU-forskningsprojekter. Danske BioMar, der producerer foder til verdens opdrætsfisk, går dog imod strømmen.

Danskerne er gladere for æg
05. Feb 2013
Næsten halvdelen af danskerne opfatter æg som sunde eller meget sunde. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Det er en klar ændring fra tidligere tiders frygt for kolesterol.

Øget forbrug er ikke gået til fødevarer
05. Feb 2013
Danskerne har siden 1970 haft et stigende privatforbrug, men pengene er gået til andet end fødevarer. Udviklingen er et godt eksempel på discounthandlens greb i danskerne, fremhæver ekspert.

Rema 1000 sikrer Madskolernes overlevelse
04. Feb 2013
Supermarkedskæden Rema 1000 har med øjeblikkelig virkning valgt at støtte Madskolerne og sikrer dermed deres overlevelse. Beslutningen betyder, at der nu kommer flere Madskoler i Danmark.

Vi bør være stolte af den danske flæskesteg
01. Feb 2013
DEBAT - Høj og stadig bedre dyrevelfærd er en af grundene til, at Danmark bidrager med 48 mia. kr. til handelsbalanceoverskuddet, fremhæver Landbrug & Fødevarer.

Rundspørge: Ordførere enige om målrettet regulering af kvælstof
31. Jan 2013
Alle landbrugsordførere i Folketinget er enige om, at det er en god idé at målrette reguleringen af kvælstof. Det viser en rundspørge foretaget af foodculture.dk.

Enigt folketing: Kvælstofregler bør laves om
31. Jan 2013
Der bør være forskellig kvælstofregulering på robuste og sårbare jorde, siger samtlige partier i en rundspørge foretaget af foodculture.dk. Landbrug & Fødevarer bakker op om den nye kurs, der gavner både landbruget og miljøet.

Vi køber udenlandsk grønt, selvom dansk er renere
29. Jan 2013
Udenlandsk frugt og grønt indeholder flere pesticidrester og bakterier end danske. Alligevel stiger importen. Eksperter mener, at forbrugerne er forvirrede på flere planer.

Økologiske gartnerier kigger langt efter kunderne
29. Jan 2013
Tre af de fem største økologiske gartnerier i Danmark oplever nedgang i antallet af ordrer i forhold til sidste år. Hård konkurrence får gartnerier til at rette salget mod udlandet.

Ordning for skolemælk kører bedre end skolefrugt
29. Jan 2013
EU har siden 1994 støttet skolemælksordningen i Danmark, og kører, modsat skolefrugtordningen, gnidningsfrit. Derfor tilbyder næsten alle danske folkeskoler skolemælk.

Børn bliver snydt for skolefrugt
29. Jan 2013
Danske skoleelever går glip af EU-støttet skolefrugt, og de sidste to år er kun knap halvdelen af støtten til skolefrugtordningen brugt. Det får politikerne på Christiansborg til at reagere.

Snak med din "spiser" eller lev med evig prisfiksering
29. Jan 2013
DEBAT - Det er nemt at dykke ned i frugt og grønt afdelingens billigste ende og vælge flere pesticidrester og bakterier fra udlandet, for hvor skal tilliden til danske grøntavlere komme fra?

Sunde snacks på vej til skoler
29. Jan 2013
Et flerårigt forskningsprojekt har vist vejen til at få børn og unge til at spise mere frugt og grønt. Nu skal resultaterne bredes ud til hele landet – også til voksne.

Wiuff: Vi spiser for dårlige og billige grøntsager
28. Jan 2013
Foodculture.dk har været på besøg i Søren Wiuffs nye eventkøkken, der skal lære børn og madinteresserede om gode grøntsager. Målet er, at danskerne får mere fokus på smag og kvalitet frem for pris.

Danmarks bedste madklasse er fundet
25. Jan 2013
Vinderen af DM i hjemkundskab blev i dag fundet blandt de 10 finaledeltagende skoleklasser, der kokkerede om titlen i Odense. I alt har 1.200 skolebørn deltaget i konkurrencen, som skal motivere børnene til at fatte køkkenkniven i dagligdagen.

Danmark sender svinepatter til Thailand
25. Jan 2013
Danske slagterier leverer hver dag kød til alverdens køkkener, og det er ikke kun mørbrad og fileter, der bliver efterspurgt. Også mere specielle danske råvarer, bliver hver dag leveret til verdens mangfoldige smagsløg.

Kørselsafgifter bliver dyre for Danmark
24. Jan 2013
DEBAT: Landbrug & Fødevarer og Dansk Transport og Logistik sammenligner regeringens forslag om en kørselsafgift med en beskatning på luft. Afgiften vil ramme erhvervslivet hårdt påpeger organisationerne.

Fødevarevirksomheder nedprioriterer forskningen
22. Jan 2013
EU’s forskningsprogram Cooperation fokuserer på små og mellemstore virksomheder. Danske fødevarevirksomheder har kun tilegnet sig 5,8 pct. af Danmarks EU-tilskudspulje siden 2007.

Dansk fødevareforskning hitter i EU
22. Jan 2013
EU satser i stigende grad på dansk fødevareforskning, der i 2012 fik 60,4 mio. kr. fra EU’s forskningsprogram, Cooperation. Det giver travlhed på bl.a. DTU Fødevareinstituttet.

Danskerne prioriterer slik over grøntsager
22. Jan 2013
Det danske slikforbrug er steget fra generation til generation, men også blot de senere år, fremhæver eksperter. I dag bruger vi flere penge på slik i detailhandlen end på grøntsager.

DRs dramaserie Borgen skaber myter
21. Jan 2013
Dramaserier som Borgen skaber myter om politiske emner i virkeligheden, vurderer medieforskere. Seriens afsnit 24 handler om danske svin, men indeholder både fakta og myter om svineproduktionen.

Kød er kommet for at blive
15. Jan 2013
DEBAT - Færre frikadeller, pølser og steg, mere grød og nøddepostej. Det er ifølge Danmarks Naturfredningsforening midlet til at sikre mere natur, men hvorfor ikke udnytte dansk landbrugs potentiale uden at presse naturen, spørger L&Fs viceformand.

Kina vil importere mælk efter dansk forbillede
15. Jan 2013
Nye kinesiske standarder for import af mejeriprodukter bliver nu afprøvet i Danmark. Det giver den danske mejeribranche et forspring i forhold til andre lande.

Professor: Dansk agroindustri matcher ikke vækstlandes behov
15. Jan 2013
Agroindustrien bør blive bedre til at aflæse vækstmarkeder og producere maskiner, som passer til behovet, mener professor. Kinesere efterspørger maskiner, som blev brugt for 30-40 år siden i Danmark.

Opsving vil ikke øge madspild hos 7 ud af 10
15. Jan 2013
Selv med flere penge mellem hænderne ville syv ud af ti danskere ikke smide mere mad ud, viser ny undersøgelse. Eksperter peger på, at nøjsomhed har bidt sig fast i danskerne.

Uenighed om nyt miljømærke på brød
15. Jan 2013
Miljømærket Svanen kommer nu på fødevarer, i første omgang brød. Mærket bliver formentlig vedtaget allerede til sommer, men branchen mener, at det nye miljømærke vildleder mere, end det vejleder.

Kvinder spiser mere kål end mænd
15. Jan 2013
Kålen er ifølge en ny undersøgelse mest populær hos den kvindelige del af befolkningen. Årsagen er ikke mindst kvinders større fokus på sundhed, mener forskere. Mænd går mere op i smag.

Arla lancerer mest ambitiøse smørplan nogensinde
11. Jan 2013
22 pct. mere smør og smørbare produkter skal sælges over de kommende fem år, hvis det står til Arla. Lurpak skal være bannerfører for at nå målet, der særligt fokuserer på nye vækstmarkeder som Rusland, Mellemøsten og Afrika.

Sort udsigt for dansk udenrigshandel i 2013
09. Jan 2013
Danmark kommer ikke ud af krisen i 2013, da vi handlede mindre med udlandet i 2012 end tidligere, vurderer cheføkonom Thomas Søby. Han mener, forløsningen ligger i større eksport til Asien.

Din alder afgør trang til kål
08. Jan 2013
En ny undersøgelse fra FDB analyse viser, at ældre oftest serverer kål til aftensmaden. Samme kålkærlighed finder man ikke hos den yngre del af befolkningen, der kun serverer halvt så meget kål i forhold til ældre.

Læs de tre bedste landbrugsdigte
08. Jan 2013
Vinderne af Landbrugets Kulturfonds digtkonkurrence er blevet fundet, og du kan nu læse de tre digte, der tog sejren i konkurrencen, hvor 52 forfattere deltog.

Bedre emballage kan fordoble frugt og grønts holdbarhed
08. Jan 2013
Ny forskning viser, at den rigtige emballage kan forlænge frugt og grønts holdbarhed mærkbart. En indpakningsvirksomhed har kunnet måle dobbelt så lang holdbarhed i visse tilfælde.

Naturpleje kan føde biogasanlæg
08. Jan 2013
En ny rapport om naturpleje i Danmark fastslår, at der ligger et stort potentiale for at udvinde biomasse, ligesom et større areal vil kunne bruges til kødkvægsproduktion.

Landbrug i det globale klimaspil
04. Jan 2013
Efter fremskridt på landbrugsområdet i klimaforhandlingerne i 2011 bød COP18 i 2012 på tilbageskridt, idet det ikke lykkedes for forhandlerne at nå frem til en aftale. De kunne kun blive enige om, at landbrug er vigtigt.

Blomkål er danskernes favorit
04. Jan 2013
De hvide blomkålsbuketter er danskernes foretrukne kål. Det viser en ny undersøgelse, der klarlægger befolkningens holdning til kål, som ikke har en stor plads i danskernes madhjerter.

Restauranter får gratis doggybags
03. Jan 2013
Danske spisesteder får nu mulighed for gratis at tilbyde deres spisende gæster at tage maden med hjem i doggybags. Unilever står sammen med forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad bag initiativet, der skal hjælpe til at mindske madspild.

Flere kilometer mellem dagligvarebutikkerne
27. Dec 2012
Danmark har det største antal dagligvarebutikker pr. indbygger i EU, men den rekord vil vi ikke beholde længe. Discountbutikker, nethandel og den nye lukkelov vil æde dagligvarebutikkerne én efter én.

Virksomheder mangler ordrer - forbrugere holder på pengene
23. Dec 2012
Manglende ordrer er den største begrænsning for produktionen i danske fødevarevirksomheder viser konjunkturmåling. Årsagen er forbrugernes lave forbrug.

Stadig flere køber færdiglavet risalamande
21. Dec 2012
Arla oplevede sidste år et rekordsalg af færdiglavet risalamande, og i år tegner salgstallene til at stige endnu engang. Der er ved at komme en tydelig generationskløft, fremhæver forbrugerekspert.

Supermarkederne guider forbrugere til tør flæskesteg
20. Dec 2012
TEST: Kun 4 ud af 11 flæskestege udplukket i en stikprøve i seks danske supermarkeder havde korrekt en tilberedningsanbefaling. Resten angav alt for lange tilberedningstider, der i sidste giver tør og kedelig flæskesteg.

Forbrugere ser dystert på landets økonomi
20. Dec 2012
Danskerne går en dyster jul i møde. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at forbrugertilliden var minus 4,7 i december. For fjerde måned i træk er befolkningens syn på den økonomiske situation negativ.

Forsker: Kunstigt kød i supermarkedet om 10 år
18. Dec 2012
INTERVIEW: Til januar bliver verdens første hakkebøf af kunstigt kød præsenteret i London. Forskerholdet håber, det vil være realistisk at købe kunstigt kød i supermarkedet om 10 år.

Nye gennembrud i udvikling af kunstigt kød
18. Dec 2012
To store forskningsgennembrud indenfor de seneste par måneder betyder, at både prisen og tidspunktet for salg af kunstigt kød i supermarkedet er kommet meget tættere på.

Ingen e-handler til julemiddagen
18. Dec 2012
Danskerne er konservative, når de køber ind til årets julemiddag. Kun to procent forventer at bruge et net-supermarked til at handle and, flæskesteg og rødkål.

Vi køber dansk for at sikre naboens job
18. Dec 2012
Når danske forbrugere vælger danske fødevarer, gør de det for at sikre danske arbejdspladser og kortere varetransport. Fødevarestyrelsen er positiv overfor en eventuel dansk mærkningsordning.

Dansk smager bedre, tror vi
18. Dec 2012
For 4 ud af 10 danskere er bedre smag og kvalitet en af grundene til at vælge danske fødevarer frem for udenlandske. Hidtil har ingen undersøgelser kunnet underbygge, at det faktisk er tilfældet.

De velhavende julehandler ved grænsen
14. Dec 2012
En ny undersøgelse viser, at ca. 20 procent af danskerne sætter kursen mod grænsen i december måned for at handle ind til juledagene. Det er specielt husstande med de største indtægter, der investerer tid og benzinkroner i en indkøbstur til æ’ grænse.

Dansk rødkål hitter
11. Dec 2012
Generelt er prisen afgørende for, hvilke grøntsager og typer af kål danskerne køber, men rødkål er en undtagelse. Her vælger danskerne konsekvent dansk hvert år.

Trykbølger mørner sejt kød
11. Dec 2012
Det skal være slut med at sidde og tygge i sejt oksekød. Et nyt forskningsprojekt udsætter kød for trykbølger, som fremmer mørheden. Metoden kan give billige, seje udskæringer nyt liv.

Virksomheder vil ikke vildlede med anprisninger
11. Dec 2012
Fra 14. december bliver det muligt at anføre sundhedsanprisninger på danske fødevarer. Arla og Tulip benytter sig af muligheden, men det er afgørende for begge virksomheder, at de ikke vildleder forbrugerne.

Forbrugere: Vi kan ikke se, hvad der er dansk
06. Dec 2012
4 ud af 10 forbrugere har problemer med at finde frem til oprindelseslandet på fødevarer i butikkerne, viser ny rapport. Danske fødevareproducenter skal blive bedre til at flage og synliggøre danske produkter.

Forskere får 14 millioner til at mindske køers bøvseri
30. Nov 2012
Forskningsprojektet REMRUM har netop fået tildelt knap 14 millioner kr. af Det Strategiske Forskningsråd. Det skal gøre malkekøer klimavenlige og mere effektive.

Koalition: Tænk global fødevareforsyning før klima
30. Nov 2012
DOHA: Verdens temperatur bevæger sig mod 4 grader plus. Men før verdens ledere bliver enige i klimaforhandlingerne ved COP18, kæmper koalitionen Farming First for fokus på global fødevareforsyning.

Bæredygtigt børnehus blev belønnet
21. Nov 2012
Daginstitutionen Berlingske Børnehus og Bocentret Ringbo vandt her til aften begge prisen for Det Bæredygtige Måltid, da der blev uddelt Køkkenløfte-priser på Københavns Rådhus.

Frisk frugt vandt FDB's grønne innovationspris
20. Nov 2012
En teknologi, som sætter en stopper for modningen af frugt i forbindelse med transport, løb med sejren i innovationskonkurrencen ved uddelingen af FDB’s grønne idepriser 2012.

Moderne landbrug presser den vilde natur
19. Nov 2012
Et mere effektivt landbrug sætter den vilde, danske natur og dyrelivet under pres. Nyt projekt med naturfremme skal engagere danske landmænd og sikre, at både natur og dyreliv kan trives i et moderne landbrug.

Madskoler hæver familiens gastronomiske niveau
15. Nov 2012
Tilbagemeldingerne fra sommerens Madskoler viser, at madskoleeleverne efterfølgende får deres familier til at spise sundere og mere varieret.

Gylle-pionér vandt flot pris
15. Nov 2012
14 priser blev uddelt til CSR Awards i går. I blandt vinderne var Biocover A/S, for sit arbejde med miljøforbedring af gylle og Fynbloem for sit arbejde med at integrere medarbejderne.

Fødevareprojekter i priskapløb
14. Nov 2012
Flere fødevareproducenter er blandt de indstillede til CSR Awards, der i disse timer bliver uddelt i Sønderborg. Talsmand betegner priserne som unikke reklameplatforme.

Islandsk kakaomælk vinder international mejeridyst
13. Nov 2012
En kakaomælk fra Island tog sejren i Danish International Dairy Contest i Herning i dag.

Pris til samarbejde bag dansk råmælksost
13. Nov 2012
Fødevarestyrelsen, DTU, Landbrug & Fødevarer og Arla Foods modtog i dag Mejeribrugets Initiativpris for deres samarbejde om fødevaresikkerheden bag danske råmælksoste.

Afskaffelse af fødevareafgifter hjælper dansk økonomi
12. Nov 2012
Det er i dag blevet 2,3 pct. dyrere at være dansk forbruger i forhold til oktober sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Afskaffelsen af fedt- og sukkerafgiften vil gavne den haltende danske økonomi, vurderer cheføkonom hos Landbrug & Fødevarer.

Fødevareerhvervet får forskningsmillioner
09. Nov 2012
Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance har fordelt 770 millioner kroner til ny forskning. Fødevareområdet får over 15 procent af midlerne, og det skal sikre en bæredygtig fødevareproduktion i fremtiden.

Dansk eksport lider under europæisk gældskrise
09. Nov 2012
Nye tal for dansk udenrigshandel viser et fald, men også at der er et potentiale i at satse på lande udenfor EU. Særligt Kina skiller sig ud.

International fødevarefest i Herning
08. Nov 2012
Danish International Food Contest, den tidligere landsmejeriudstilling, har udviklet sig til en international udstilling for alle fødevarer. Tirsdag er der tre dages fødevarefest i Herning.

Ny dialogsøgende formand for Landbrug & Fødevarer
07. Nov 2012
Den 57-årige Martin Merrild er valgt som ny formand for primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer. Hør hans bud på en dialogsøgende stil med omverdenen på video.

Landbrugets formand takker af med opfordring om dialog
07. Nov 2012
Formanden for Landbrug & Fødevarer Niels Jørgen Pedersen langede i sin årsberetning på organisationens delegeretmøde i dag ud efter medlemmer, der ikke bakker om den vedtagne strategi.

Dansk økologi skal ud i nordiske storkøkkener
06. Nov 2012
Konferencen Organic Food skal den 27. og 28. november få de nordiske lande til i højere grad at tænke økologi ind i deres storkøkkendrift. Danske økologiske producenter er klar til at levere.

Bekæmp livsstilssygdomme i maven
06. Nov 2012
Nyt forskningsprojekt undersøger om små ændringer i kosten kan mindske risikoen for diabetes og hjertekarsygdomme hos selv svært overvægtige.

Havet skal være verdens spisekammer
30. Oct 2012
En endnu ikke offentliggjort rapport fra et tværnordisk forskerteam forudser en stor fremtid for bæredygtig opdræt af fisk og skaldyr i Norden. Danmark kan tage del i væksten, hvis vi satser på ny grøn teknologi og større anlæg.

Hotdogspisere synes godt om ny rugklidspølse
30. Oct 2012
Et besøg i en hotdogvogn er ofte forbundet med traditioner. Men en ny undersøgelse viser, at størstedelen af forbrugerne synes ligeså godt om smagen af en sundere pølse som den traditionelle.

En vigtig bi-historie
30. Oct 2012
Kolonier af bier dør flere steder verden over, uden at forskerne kan forklare hvorfor. Det danner baggrund for en dokumentarfilm på dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX, der åbner torsdag. I Danmark er problemet også til stede, fastslår Danmarks Biavlerforening.

Kødbusser skal redde slagterbranchen
30. Oct 2012
De danske slagterforretninger lukker på stribe. Den udvikling skal stoppes ved at udstyre slagterbutikken med fire hjul og en dieselmotor.

Mælken skal til debat
30. Oct 2012
Hjemmesiden mælken.dk blev lanceret i sidste uge, og den skal bidrage til debatten omkring mælkens egenskaber og give svar på de kritiske spørgsmål.

Flere fyringer på vej i fødevareerhvervet
23. Oct 2012
ANALYSE: Slagterier og andre fødevarevirksomheder skal de kommende år gennem flere fyringsrunder, spår ny analyse. Tican er blandt de mange virksomheder, der måske allerede rammes i 2013.

Dansk deltagelse i EU-samarbejde mod madspild
23. Oct 2012
Forbrugerorganisationen Stop Spild af Mad er en af i alt 21 partnere, der er med i det foreløbigt mest ambitiøse EU-projekt i kampen mod madspild.

Idépris skal mindske madspild
22. Oct 2012
FDB’s Grønne Pris har i år fokus på idéer, der kan mindske madspild. Hele 2000 konkrete idéer viser, at emnet optager danskerne.

Dansk økologi hitter i Finland
16. Oct 2012
Eksporten af dansk økologi er tredoblet siden 2007, og nu har et nyt marked i Finland åbnet sig. Grossistvirksomheden Urtekram har fundet vej til supermarkeder i Suomi.

Slut med dansk juleand?
16. Oct 2012
Det kan ikke længere betale sig at opdrætte ænder i Danmark. Nye produkter som andepaté og andepølser er sidste redningsplanke for producenterne.

Økokyllinger uden skrammer
11. Oct 2012
Økologiske kyllinger vokser forskelligt, og det har hidtil betydet svingende kvalitet, høje priser og tomme kølediske. Nyt forskningsprojekt skal give mere ens kyllinger.

Økologisk forskning i fare
11. Oct 2012
Politikerne har taget hul på forhandlingerne om næste års forskningsmidler. Det ser ud til, at den økologiske forskning må kigge langt efter millioner, som den tidligere har haft til rådighed.

Gourmetprisen genopstår
10. Oct 2012
Mejeribrugets Gourmetpris genopstår ved Danish International Food Contest i november. Målet er at vise, at dansk mejeribrug fremstiller produkter af høj gastronomisk kvalitet.

Fødevareministeriet giver 7 mio. mere til natur og miljø
09. Oct 2012
Da der i år er kommet mange gode ansøgninger om støtte til natur- og miljøprojekter i Danmark har Fødevareministeriet valgt at give 7 mio. kr. ekstra.

Æbler for 50 mio. kroner rådner op i private haver
08. Oct 2012
Hvert år ligger æbler og pærer til en værdi af 50 mio. kr. og rådner op i de danske haver i stedet for at blive spist, lyder en vurdering fra Landbrug & Fødevarer.

Økologisk skolemælk overlever mælkekrig
02. Oct 2012
Mens den økologiske mælk taber terræn hos forbrugerne i supermarkederne, sætter flere forældre kryds ud for den økologiske mælk, når børnene skal have deres daglige skolemælk.

BILLEDSERIE: I fremtidens væksthuse bader planterne i lilla LED-lys
02. Oct 2012
Massiv isolering, lilla LED-lys og egen varmepumpe er nøgleordene for nyt højteknologisk væksthus, som har set dagens lys på gartneriuddannelsen Kold College i Odense.

Kræsne smagsløg testes
28. Sep 2012
30.000 skolebørns kræsenhed bliver i disse dage testet i forbindelse med ”Masseeksperiementet 2012”, som blandt andet skal klarlægge børns lyst til at smage på nye fødevarer.

Ny teknologi skal reducere ressourcespild
25. Sep 2012
Danske fødevarevirksomheder bruger hver dag enorme mængder vand, tid og energi på rengøring. Et forskerhold fra Københavns Universitet arbejder på at udvikle rengøringsmetoder med mindre vand.

Valle virker mod fedme
24. Sep 2012
Vallen indeholder proteiner, der modvirker fedme og højt kolesteroltal. Nu forsøger forskere at finde proteinvåbnet.

Danske svin har færre resistente ESBL-bakterier
19. Sep 2012
Forbruget af antibiotikatypen cephalosporiner er på to år faldet til nul, og det har betydet et kraftigt fald i antallet af ESBL-bakterier i dansk svinekød.

Besøgsrekord på Åbent Landbrug
17. Sep 2012
Flere end nogensinde besøgte danske landbrugsbedrifter, da Åbent Landbrug søndag løb af stablen. I Nordsjælland var der sat shuttlebus ind imellem to gårde, så folk kunne nå at opleve både grise og køer på dagen.

Ny kæmpeafdeling skal sikre frøavls-førertrøje
14. Sep 2012
Verdens største frøproducent, DLF-Trifolium, indvier i dag den største udvidelse nogensinde: En ny afdeling i Højme på Fyn. Ifølge frøekspert er det et vigtigt skridt for at sikre Danmarks konkurrencedygtighed på verdensmarkedet for fremtiden.

Fremtidens landbrug skal være bæredygtigt
13. Sep 2012
Forskere får millioner fra Velux Fonden til at finde løsninger for landbruget, som er bæredygtige for både økonomi og miljø. De behøver ikke være økologiske, lover projektets formand, der kommer fra Det Økologiske Råd.

Minister vil have velfærdsmink
13. Sep 2012
Imens auktionariusserne hos Kopenhagen Fur i disse dage håndterer nye rekordbud fra de minkglade kinesere, var fødevareminister Mette Gjerskov (S) på besøg for at se nærmere på en branche, der bliver ved med at sætte nye rekorder. Ministeren mener, at dyrevelfærd og åbenhed skal sikre den danske position som førende minkproducent i verden.

Resistente bakterier i importeret kød bekymrer forskere
11. Sep 2012
Importeret kød indeholder langt flere resistente bakterier end dansk kød. Det bekymrer forskerne, der forudser, at det derfor bliver sværere at behandle blærebetændelse og blodforgiftning i fremtiden.

Spis rug og undgå prostatakræft
10. Sep 2012
Prostatakræft breder sig blandt danske mænd som en hurtigt voksende svulst. Men ved at spise masser af rug kan mændene undgå at komme i behandling, viser et netop afsluttet forskningsprojekt, som blev præsenteret på weekendens Food Festival i Aarhus.

Madpornografi præger dansk madkultur
07. Sep 2012
Danske forbrugere svælger i mad-programmer på tv, men vil ikke betale for selv at lave den samme mad derhjemme. Forbrugerekspert mener, der er tale om madpornografi.

Landbrugets formand viser sit spor frem
07. Sep 2012
På søndag klokken 10:00 inviterer Landbrug & Fødevarers formand Niels Jørgen Pedersen dig til en gåtur på hans hjemmebane i Thy. Det sker i forbindelse med projektet Spor i Landskabet, der skal lokke folk ud i den fine landbrugsnatur.

Korntørrere fra Thisted er Årets Vækstvirksomhed
07. Sep 2012
Den nordjyske korntørrervirksomhed Cimbria A/S modtog i dag prisen som Årets Vækstvirksomhed på Vækstseminar 2012. Prisen bliver givet til en virksomhed i landbruget, som har markeret sig ekstra stærkt det seneste år.

Tre dages fest for den nordiske madrevolution
07. Sep 2012
Food Festival slog i dag dørene op til et rent slaraffenland for madelskere i Aarhus: 132.000 kvm. med kokkeskoler, restauranter, køer, grise, debatter og smagsprøver på kvalitetsfødevarer fra danske producenter.

Et skridt videre end økologi
06. Sep 2012
Omtrent 3.000 valgte at besøge det økologiske Høstmarked på Barritskov i Østjylland hos Aarstiderne i weekenden. Det er besøgsrekord hos dem, og afspejler ifølge stedets landbrugsleder, en stor interesse for økologi, men mest: At forbrugerne nu er kommet videre og gerne vil bygge ovenpå.

Avlere skal ud blandt forbrugere
05. Sep 2012
Grøntsagsguru opfordrer avlere af salat, hvidløg og andre grøntsager til at troppe op på Danmarks største fødevarefestival Food Festival, der finder sted i Aarhus i weekenden. Arla og Danish Crown lader mælke- og kødproducenterne blive hjemme.

Flere nyttedyr bevæger sig mod Danmark
03. Sep 2012
Skadedyr ødelægger hvert år mellem 25 og 50 pct. af verdens afgrøder, mens værdien af nyttedyrenes arbejde er ukendt men ekstremt høj. Ny forskning viser, at Nordeuropa vil få flere gavnlige dyr, som kan slå markernes skadedyr ihjel. Til gengæld får Sydeuropa færre.

Stjernekokke dyster til høstmarked
31. Aug 2012
I weekenden er der økologisk høstmarked på 75 gårde landet over. Ikke mindst på Knuthenlund gods på Lolland, hvor en række Michelinstjernekokke dyster i kogekunst baseret på nordisk mad.

Milliardinvesteringer i kinesiske mejerier
31. Aug 2012
Det kinesiske mejeri Mengniu har opført to nye mejerier for knap 2,3 mia. kr. Planen er at bygge 8-12 mejerier mere i de kommende år.

Britiske detailkæder holder hånden under mælkeproducenter
31. Aug 2012
Britiske detailkæder har givet landets landmænd en hjælpende hånd med et direkte tilskud til mælkeprisen. Det kommer næppe til at ske i Danmark, vurderer detailhandelsekspert Bruno Christensen.

Fed gris med hang til menneskelige livsstilssygdomme
31. Aug 2012
Den 400 år gamle griserace Ossabaw er blevet midtpunktet i et forskningsprojekt om livsstilssygdomme. Dens store lighed med mennesker giver forskerne mere præcise resultater, end mus, rotter og andre grise tidligere har givet.

Gør det ondt grisling?
31. Aug 2012
Der er mange penge i smertelindring til både dyr og mennesker, og viden om dyrenes smerte kan bruges til at forstå menneskets forhold til smerte. I 1980 blev der skrevet 20 artikler om dyrs smerte. I 2010 var tallet knap 2.000.

Antibiotikarester i kød kan give farlige spegepølser
30. Aug 2012
Hvis der er antibiotikarester i det kød, der bruges til at fremstille spegepølser, er der en risiko for, at sygdomsfremkaldende bakterier kan overleve i pølsen, viser ny forskning fra Københavns Universitet.

Madspild fra mark til mule
30. Aug 2012
På en gård med 300 køer spildes der i værste tilfælde hvert år godt 500 tons grovfoder. Men en stor del af spildet kan undgås, hvis man høster og pakker foderet på den rigtige måde og på det rigtige tidspunkt.

Antorini: Skoleelever skal røre, gøre og føle
28. Aug 2012
Danske folkeskoleelever skal ifølge børne- og undervisningsminister Christine Antorini ud af klasselokalerne og ud i verden for at få et sammenhængende syn på, hvordan samfundet hænger sammen. Landbrug & Fødevarers skoletjeneste er et aldeles fremragende eksempel på mulighederne, mener hun.

Tidligere svinebonde blev årets vinbonde
27. Aug 2012
Danske Vingaarde uddelte i weekenden hæder til årets danske vine. En tidligere svineproducent fik den flotteste medaljehøst.

Æg er blevet sundere
24. Aug 2012
En engelsk undersøgelse viser, at et gennemsnitligt engelsk æg i dag indeholder 25 pct. mindre mættet fedt, færre kalorier og mere E- og D-vitamin end for 30 år siden. Danske æg er formentlig blevet tilsvarende sundere.

Flere bliver syge af eksotiske grøntsager
24. Aug 2012
Importerede grøntsager, der er forurenet med salmonella, campylobacter og E.coli fra spilde- og overfladevand udgør en stigende sundhedsrisiko.

Lund løb med slagterprisen
23. Aug 2012
I dag blev vinderen af Landbrug & Fødevarers slagterpris offentliggjort. Slagter Lund erobrede titlen, og det blev fejret i et telt udenfor butikken på Frederiksberg.

Arlachef vil hæve fødevareeksporten med 30 mia.
23. Aug 2012
Eksporten af fødevarer skal øges med 30 mia. kr., mener Arla Foods adm. direktør Peder Tuborgh. Han er i dag blevet udpeget som formand for regeringens netop nedsatte Vækstteam.

Ryst en resteret
22. Aug 2012
20.000 danskere har nu downloadet applikationen ”for resten”, der hjælper danskerne med at bruge deres madrester.

Landmænd fejrede 100 år med udveksling
20. Aug 2012
Foreningen Travel to Farm kunne i dag fejre, at det er 100 år siden, man sendte den første danske landmand over grænsen for at blive klogere på landbruget.

Danske frugtvine skal ud i verden
20. Aug 2012
Lørdag uddeler Danske Vingaarde priser for årets danske vine. For første gang uddeler erhvervsvinavlerne i år også priser for frugtvine, som kan blive internationale sællerter.

Mere ost fra Mammen
20. Aug 2012
Mammen vil bygge nyt mejeri, som på sigt skal udvide produktionen fra 7.000 ton til 20.000 ton ost. Det viser, at der er vækstmuligheder i fødevarevirksomheder, mener Mejeriforeningen.

Indisk stat vil dyrke 100 procent økologisk
13. Aug 2012
Fra 2015 er det slut med at bruge kunstig gødning og sprøjtemidler i staten Sikkim i Indien.

Spanske mejerier undersøges for snyd
10. Aug 2012
Nestlé, Lactalis og Danone er blandt de mejerier, som de spanske myndigheder har i søgelyset under mistanke for konkurrenceforvridning.

Økomad vokser i kantinerne
09. Aug 2012
Salget af økologi fra grossister til foodservice-sektoren vil stige med 20 pct. i 2012 og omkring 30 pct. i 2013, vurderer Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening.

Fire år med mindre madspild
06. Aug 2012
Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad fejrer fire års fødselsdag. Finanskrisen og medieopmærksomheden har været med til at gøre danskerne bevidste om at undgå madspild, og tendensen har bredt sig helt til FN’s fødevareorganisation FAO.

Øko-mærke giver fornemmelse af bedre smag
03. Aug 2012
Forbrugerne oplever økologiske produkter som mere velsmagende end konventionelle produkter, viser undersøgelse.

Landmænd elsker natur
03. Aug 2012
En ny undersøgelse viser, at de danske landmænd i stor stil har valgt deres job, fordi de ønsker at arbejde i naturen og med dyr.

Dansk fødevarefremstød i timerne før OL-ceremonien
27. Jul 2012
Toppen af en gulerod, let røgede flæskesvær og bolsjer af brugte te-breve er blandt opskrifterne, til et fødevarefremstød for Danmark op til OL. I dag åbnede H.K.H. Prins Henrik eventet.

Briterne elsker bare bacon
27. Jul 2012
Det er måske ikke den store overraskelse, men nu er det sikkert og vist: Briternes absolutte favoritmad er bacon. Det viser en undersøgelse foretaget af den engelske madkanal Food Network UK.

"Tjenerne ruller øjne af mig"
24. Jul 2012
En ny undersøgelse viser, at unge gerne vil benytte sig af doggybags, men undlader, fordi det hurtigt bliver pinligt. 22-årige Kannika Thomsen er flere gange blevet mødt med løftede øjenbryn fra både medspisere og tjenere.

Danskerne ønsker doggybags, men tabu står i vejen
23. Jul 2012
Over halvdelen af danskerne ville mindske madspild ved at takke ja til en doggybag på en restaurant, hvis de havde diskret adgang til den, men kun hver tiende har bedt om en. Problemet er, at det er tabu, viser ny undersøgelse.

Hjemlig kamp om madpakken
23. Jul 2012
Kvinder og mænd er uenige om, hvem der oftest smører madpakken, viser undersøgelse om madpakker fra Landbrug & Fødevarer.

Grillen sender danskerne på das
20. Jul 2012
Danskernes sommerlige grilleventyrer ender ofte med en tur på toilettet. De registrerede tilfælde af salmonella op til tredobles i sommermånederne.

Bacon på tidsrejse
18. Jul 2012
I lørdags kunne andelsslagterierne fejre 125-års-jubilæum. I lige så lang tid er der blevet eksporteret svinekød til England, så i dag tager Danish Crown på ”bacon-togt” over Nordsøen med en næsten 100 år gammel skonnert.

Dansk økovin fra 2012
17. Jul 2012
Til foråret lander de første flasker med det røde Ø-mærke på vinhylderne. En lille del af dem indeholder dansk vin.

Tang-is gjorde reklame for Danmark
15. Jul 2012
Om to år er det Københavns tur til at afholde den store forskningskonference ESOF. Inden da gav danske repræsentanter eksempler på hvad Danmark kan bidrage med. Der blev fortalt om forskningsprojekter og givet eksempler på molekylærgastronomi i en kugle tang-is.

Finsk forsker skamroser danske madskoler
14. Jul 2012
En finsk seniorforsker er yderst begejstret for hele grundtanken bag de danske madskoler, som fra denne sommer også er at finde i Finland.

Professor: “Rio+20 fejlede, men landbrugsjorden kan reddes”
13. Jul 2012
Den netop afholdte Rio+20konference fejlede på det groveste, da de ikke tog landbrugsjord op som et hovedemne, for frugtbar jord udgør ifølge en professor i jordbrugsvidenskab hele grundlaget for at løse fremtidens fødevareudfordringer.

Hedebølge, tørke og glem ikke oversvømmelser
13. Jul 2012
”Den store debat”, var et indslag om fremtidens fødevareudfordringer døbt. Et femmandspanel endte dog ikke så meget i uenighed med hinanden eller tilhørerne. Snarere med forskellige forslag til, hvad vi bør gøre og forskning samt at mindske madspild bliver i deres øjne to afgørende områder.

Andelsslagterierne fejrer 125-års fødselsdag
13. Jul 2012
Lørdag er det 125 år siden, at det første andelsslagteri åbnede i Horsens. Andelstanken lever i bedste velgående, men har transformeret sig siden 1887.

Bæredygtig energi, men også atomkraft
12. Jul 2012
Fremtidens energiudfordringer er en evigt tilbagevendende debat, men typisk kun blandt politikere. På en forskningskonference i Dublin blev spørgsmålet i stedet lagt ud blandt tilhørerne. Og stod det til dem, bør vi investere hver tredje euro i bæredygtig energi, mens hver femte euro bør gå til atomkraft.

Direktør smed jakken og tog på Madskole
11. Jul 2012
Landbrug & Fødevarers direktør Søren Gade tog med på Ny Vesterbro Madskole for selv at lave mad sammen med børnene og for selv at se nærmere på skolerne, der aldrig har været mere populære, end de er i år.

Afrikanere vil skabe et mini L&F i afrikansk stat
09. Jul 2012
En gruppe landmænd fra staten Lesotho i det sydlige Afrika har netop besøgt Danmark for at få vigtig viden om økologiske produktionsforhold og den danske måde at organisere sig som landmænd for at få indflydelse. Tanken er at skabe en landbrugsorganisation i Lesotho efter dansk forbillede.

600.000 kopper kaffe med Naturmælk
06. Jul 2012
Alle mejeriprodukter på Roskilde Festival bliver leveret af Naturmælk. Det gælder ikke mindst en særudviklet Cafémælk, der netop er blevet lanceret og som bliver serveret i festivalens mad- og kaffeboder.

Sukker- og fedtafgift rammer enlige med børn
06. Jul 2012
Øgede afgifter på fedt- og sukker rammer de svage i samfundet viser nye tal fra erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Projekt måler og vejer madspild på festival
06. Jul 2012
Et projekt på Roskilde Festival vejer alle fødevarer, der bliver kasseret fra en enkelt madbod, og registrerer hvornår spildet er størst. Det skal give viden og vigtige ideer til, hvordan man kan mindske madspild på festivalen fra næste år.

Forbrug af kritisk antibiotika styrtdykker
05. Jul 2012
Landbrugets frivillige stop for brug af cephalosporiner i svineproduktionen har ført til et fald på 99 procent siden 2009.

”Vi håber da at rockstjernerne også vil spille fodbold”
02. Jul 2012
Et kæmpe bordfodboldspil på Roskilde Festival skal servere vigtig viden om, at det ikke bare er gas med biogas. Det er et vigtigt bidrag til at løse fremtidens klimaudfordringer. Bare affaldet fra Roskilde Festivalens publikum alene vil kunne forsyne 300 personer med el og varme i et år.

Politisk flertal mod sukkerafgiften
30. Jun 2012
En rundspørge blandt Folketingets skatteordførere viser et flertal mod både sukker- og fedtafgiften. Også regeringspartierne erkender, at afgifterne er problematiske. Men de kan stadig blive en realitet.

Danskerne kender ikke sundhedsværdi af mælk og kød
29. Jun 2012
En ny stor kostundersøgelse af danskernes spisevaner afslører at mælk, kød, ris og pasta ikke bliver forbundet med sunde kostvaner. Det skal et nyetableret privat-offentligt måltidspartnerskab dog søge at gøre op med.

Folkeskoler får laktosefri skolemælk
28. Jun 2012
De danske folkeskoler kan fra det kommende skoleår også tilbyde laktosefri mælk. Initiativet er et resultat af stigende efterspørgsel siden 2010.

Danskerne vil minimælken, men uden at slippe sødmælken
26. Jun 2012
Vi danskere drikker mindre mælk sammenlignet med ti år tidligere, men er til gengæld begyndt at proppe langt mere fedtfattig mælk i kurven sammenlignet med dengang. Dog vil vi ikke undvære sødmælken, som har bidt sig fast på samme niveau de seneste fem år.

Dansk gedebrie kåret til Nordens bedste ost
25. Jun 2012
Kirks Økologiske Gedebrie fra Søvind Mejeri skilte sig klart ud i den nordiske ostedyst under madfestivalen "Kulinarisk Sydfyn" i Svendborg i forgangne weekend.

Kartoffelskræller kan give fisken længere holdbarhed
25. Jun 2012
Ny forskning viser, at noget så simpelt som kartoffelskræller kan bruges til at give fødevarer en længere holdbarhed. Det sker ved at udvinde antioxidanter fra skrællerne. Landbrug & Fødevarer fremhæver, at det åbner gode muligheder for at mindske madspild.

Fødevareministeren: Vi arbejder videre med Kina
21. Jun 2012
Kinabesøget i forrige uge betød store eksportaftaler for landbrugs- og fødevareerhvervene. Til november tager fødevareminister Mette Gjerskov til Kina og følger op på de initiativer, der blev sat i gang i slutningen af sidste uge.

Naturmælk vinder international innovationspris
21. Jun 2012
Naturmælk har vundet en international innovationspris for en proteindrik, der formår at anvende valle fra mejeriernes overskudsproduktion. Drikken er stadig under udvikling, men er, når tiden kommer, tiltænkt dansk detailhandel og den danske sygehus- og plejehjemssektor.

Lejre får 1 mio. til økologisk undervisning
19. Jun 2012
Lejre vil være landets førende øko-kommune og har netop fået 1 mio. kr. til økologisk undervisning i kommunens skoler.

Price tryllede med madskrald
16. Jun 2012
Adam Price lavede mad med kasserede fødevarer fra det lokale supermarked, da Landbrug & Fødevarer åbnede op for debat til Folkemødet om madspild.

Et mærkeligt mærke
15. Jun 2012
Oplevet på Folkemødet: Forbrugerrådet lod det ringe ind til en skoletime om GDA-mærket, der bød på guldbarrer og eksperimenter. For hvor meget guldbarre må man egentlig spise ifølge mærkets anbefaling?

"De danske køer laver lorte-mælk"
15. Jun 2012
De danske køer fik en verbal røffel, da forfatter Signe Wenneberg debatterede med formanden for Landbrug & Fødevarer.

Skoleklasse gik til Kina
12. Jun 2012
Mejeriforeningen og Mejeriernes Skolemælksordnings landsdækkende konkurrence ”Go Muuhh!” fik 73.000 danske skoleelever til at tage over 1,5 mia. skridt. Vinderklassen gik hele vejen til Kina på syv uger.

Tørre rismarker mindsker gasudslip
11. Jun 2012
Danske forskere viser, at udledningen af skadelige drivhusgasser fra verdens rismarker kan sænkes med op i mod 24 pct. ved jævnlig dræning af markerne. Men det er svært at få bønderne med på idéen.

Eksportboom af dansk landbrugsteknologi
10. Jun 2012
Et unikt samarbejde mellem danske landmænd og produktudviklere har været med til at sikre en eksportfremgang på 13 mia. kr. på ti år.

Økomælk vinder frem i Frankrig og Sverige
08. Jun 2012
Frankrig og Sverige fortsætter med to-cifrede vækstrater i den økologiske mælkeproduktion. Dermed nærmer de sig ikke blot den danske produktion, men vil ifølge Landbrug & Fødevarer formentlig indhente de danske mælkeproducenters produktion om få år.

Hønseæg skal udklække billig medicin
08. Jun 2012
Hønseæg kan bruges til andet end mad. Et nyt forskningsprojekt skal skabe verdens billigste antistoffer ud fra æg. Hvis det lykkes, kan det betyde nye arbejdspladser og et løft til biotek-industrien i Danmark.

Flere GMO-fund i kinesiske ris
07. Jun 2012
EU har skærpet overvågningen af importerede kinesiske risprodukter. Det skyldes talrige fund af ulovlige GMO-rester i kinesisk ris.

Landbrug & Fødevarer massivt til stede på folkemødet
04. Jun 2012
Folkemødet på Bornholm, hvor en stribe af landets vigtigste erhvervsfolk og politikere debatterer og holder tale for danskerne, tegner i år til at få dobbelt så mange besøgende som sidste år. Landbrug & Fødevarer har igen i år deres egen stand og har forberedt talrige bidrag.

Tab af internet får mælkeproducenter til at bryde loven
01. Jun 2012
Hvis ikke de fire store teleselskaber lykkes med at finde en løsning i dag, mister 40.000 danskere deres internetforbindelse. For mange landmænd er det alvorligt for deres drift, fordi mange processer foregår online.

Boom i salget af danske kvalitetsoste
01. Jun 2012
For få år siden havde danske specialoste svært ved at måle sig med de udenlandske konkurrenter. I dag bugner restauranter og ostebutikker af markante danske oste.

Vækst lader vente på sig
31. May 2012
Danmark har haft et yderst behersket privat og offentligt forbrug i de første tre måneder af 2012, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Tallene var ventede, påpeger Landbrug & Fødevarer, og fremhæver, at den danske landbrugseksport til gengæld ikke forventes at falde.

Får du vitaminer nok?
30. May 2012
Det kan du snart finde ud af ved at kigge på dine fødevarer. EU har netop vedtaget 222 sundhedsanprisninger, der fortæller, hvordan fødevarerne er gode for eksempelvis fordøjelsen, stofskiftet eller noget helt andet. Landbrug & Fødevarer siger ok til sundhedsanprisninger, men med forbehold.

Tørst efter vandede løsninger
29. May 2012
Vand bliver den helt store mangelvare på verdensplan over de kommende år. I Kina hungrer flere mio. mennesker allerede efter vand, og udviklingen vil i takt med klimaforandringerne forværres, som årene går. Her kan Danmark bidrage med teknologier, der tilgodeser intensiv jordbrugsproduktion og samtidig tager højde for vandmiljøet.

Verdens bedste stald
29. May 2012
Ny miljøteknologi, der forbedrer luftkvaliteten og store åbne staldarealer, hvor køerne kan gå rundt så meget som de orker. MTHøjgaard står bag en kostald, så moderne og førende at Ida Auken i marts præmierede den med EU Miljøprisen.

100 madskoler er klar til sommerferien
25. May 2012
1.600 børn får i år mulighed for at lave sund mad, dyrke motion og lære om gode kostvaner, når organisationerne 4H og Landbrug & Fødevarer sætter ny rekord og slår køkkendørene op til foreløbig 100 Madskoler.

Talentfuldt fugleskræmsel taler fuglesprog
25. May 2012
Danske forskere har skabt et intelligent fugleskræmsel, der taler fuglesprog. En test af prototypen viser lovende resultater for landmænd, lufthavne og kommuner.

Vietnamesere svælger i svinekød
23. May 2012
98 procent af alle vietnamesiske hustande er forbrugere af svinekød, og over de næste 8 år vil vietnameserne producere 5 millioner flere svin årligt, end de gør nu. Danske firmaer skal levere varen.

Monroe er det nye stjernefrø
21. May 2012
En dansk forædler har brugt over 12 år på at udvikle en græssort, der scorer topkarakterer på en prestigefyldt engelsk liste over Europas bedste fodboldgræs. Og så er sorten oveni købet opkaldt efter sexbomben Marilyn Monroe.

75 mio. kr. til grønne fødevarer
15. May 2012
Fødevareministeriets støtteordning GUDP har endnu en gang uddelt millioner til projekter, der fremmer dyrevelfærd, sundhed og mindre madspild.

Hver eneste dråbe tæller
14. May 2012
Europa Kommissionen sætter fokus på vand med en tredages konference i maj, hvor der også er danske deltagere. De vil bl.a. dele viden om reduktion af næringsstoffer i havet.

Krølgrisen giver klassekød
14. May 2012
I jagten på nye nicheprodukter er danske forskere gået sammen i et projekt, der krydser ungarske krølsvin med de danske grise for at lave gourmetkød i verdensklasse. Men det er svært at slå de danske racer af pinden.

Tyske nynazister har økologi som mærkesag
11. May 2012
Det tyske nynazistiske parti NPD slår på økologien i deres valgkamp til delstatsvalget i Slesvig-Holsten til maj.

Etiske Råd: Ja til bioenergi, men..
11. May 2012
Det Etiske Råd fejrede sit 25-års jubilæum med en debatdag om udnyttelsen af bioenergi. Rådet præsenterede i den forbindelse en rapport med en række anbefalinger om fremtidens biobaserede samfund.

Selvplukkede morsdagsblomster er et hit
11. May 2012
Mors dag sætter gang i blomstersalget. F.eks. tredobles salget af potteroser i forbindelse med dagen, men andre blomster bliver stadig mere populære. Og så er der ikke noget mere overskudsagtigt end selv at plukke buketten til mor.

Gigantvirksomheder serverer økologi
10. May 2012
Flere og flere virksomhedskantiner tilvælger økologien. SAS, Rockwool og Arla er blandt de konverterede, og omstillingen sker uden meromkostninger.

Brødpriser på himmelflugt
03. May 2012
Fedtafgiften har forhøjet prisen på mange fødevarer, men det er svært at finde forklaringen på store prisstigninger på brød.

Argentinsk mælkeproduktion eksploderer
02. May 2012
Stigende mælkepriser i 2011 fik argentinske mælkebønder til at skrue voldsomt op for produktionen. Nu er priserne igen på vej ned, og det kan betyde, at flere argentinske dyr må lade livet.

Danskere: OK at betale for mere sundhed
02. May 2012
Politikerne må gerne hæve afgifter og skatter, hvis det betyder, at vi får sundere mad og bedre uddannelse i, hvad sund mad er. Det skal bare ske på et sagligt grundlag.

Tid til dyrskuer
01. May 2012
Årets første dyrskue finder sted på lørdag og indleder dermed en lang række af dyrskuer, der spænder ud over forår, vinter og efter. På landets største, i Roskilde, blev der sidste år sat besøgsrekord.

TEMA: Jord i hovedet
30. Apr 2012
Verden er fyldt med frugtbar landbrugsjord, der kan sikre fødevareforsyningen til en voksende befolkning. Men for at få de frugtbare jorder i spil, skal verden lære at dyrke jorden intensivt og bæredygtig – efter dansk forbillede.

Den marokkanske maske
30. Apr 2012
Landbrugselever i Marokko griner, når danskere fra LandboUngdom prøver at give dem råd om sikkerhed, når de svejser og bruger vinkelsliber. De bruger den marokkanske maske.

Amerikanerne vil have flere lår
25. Apr 2012
Tidligere var det lyse brystkød på amerikanske kyllinger næsten dobbelt så dyrt som det mørke lårkød. Men stigende efterspørgsel har udlignet prisen.

Apple lancerer iGas
25. Apr 2012
Snart skal energi fra lort bruges til at lave ikoniske produkter som iPhones, iPads og MacBooks. Appe går med planer om et kæmpe biogasanlæg.

Vild med dansende køer
23. Apr 2012
Det var ikke kendisser og standarddans, men ko-dans de 1.500 besøgende på Ejstrupholm oplevede til årets Økodag 22. april.

Arla åbner gourmetbutik i Torvehallerne
20. Apr 2012
Arlas gourmetoste har hidtil været forbeholdt gæsterne på de fineste restauranter i Danmark, men fra lørdag kan de også købes i Torvehallerne i København. Blandt ostene er den helt nye Råmælksost Lykkebjerg, som det har taget Arla seks år at udvikle.

Pelsbranchen satser på total åbenhed
17. Apr 2012
Danske pelsdyravlere er trætte af unuancerede historier om dårlig dyrevelfærd. Nu går de selv på tv med en annoncekampagne med syge og skadede mink.

Laktosefri mælk er på vej frem
16. Apr 2012
Arlas salg af laktosefri minimælk er på blot et år steget med 523 pct. De kommende år vil salget stige endnu mere, og Arla planlægger at lancere flere laktosefri mælkeprodukter.

Salt bekymrer ikke danskerne
13. Apr 2012
Tre ud af fire dansker tøver ikke med at spise fødevarer med højt saltindhold. Ca. 1.000 dødsfald kunne undgås om året, hvis danskerne spiste tre gram mindre salt om dagen.

Ost med et gran salt
13. Apr 2012
Et større dansk forskningsprojekt imellem Aarhus og Københavns Universitet skal studere strukturer i osten for ad naturlig vej at nedbringe saltindholdet uden at forringe smagen mærkbart. En af de største udfordringer bliver at bevare formen på osten.

Ældre elever dropper Skolemælken
13. Apr 2012
Mejeriernes Skolemælksordning har oplevet en fremgang på fem pct. i antallet af tilmeldinger. Nye kampagner skal hæve tilslutningen yderligere – både blandt 0.-klasser og hos ’mælkedropperne’ i de større klasser.

Høje priser på smør og mælkepulver dæmpede EU's osteproduktion
12. Apr 2012
Væksten i EU's osteproduktion var beskeden i 2011, fordi det bedre kunne betale sig at sælge mælken til smør og skummetmælkspulver. Men nu er væksten på vej tilbage på sporet.

Kantine i Herlev bliver første med Nøglehullet
11. Apr 2012
Kantinen på Herlev Hospital blev i dag Danmarks første med Fødevarestyrelsens nøglehulscertifikat, da Fødevareminister Mette Gjerskov personligt overrakte beviset.

Ældre går mest op i fødevaresikkerhed
03. Apr 2012
Det er højst usædvanligt den ældre del af befolkningen, der går højst op i, om fødevarerne er sikre at spise, viser ny undersøgelse. Og det er også de ældre, der har størst tillid til dansk frugt og grønt.

Mel fra maddiker på vej
02. Apr 2012
I Sydafrika har man planer om at bygge en maddike-fabrik, der skal levere super-protein til husdyrfoder som erstatning for fiskemel. En fabrik i Tyskland er også på tegnebrættet.

Unge vil have jordbrugs- og fødevareviden
30. Mar 2012
For andet år i træk er der stor stigning blandt kvote 2-ansøgningerne til landbrugs- og fødevareerhvervene på universiteterne i København og Aarhus. Det er afgørende vigtigt for at indfri fremtidens behov i videnssamfundet, påpeger forskningschef.

Tidlig påske øger madspild
30. Mar 2012
Påsken er sammen med julen den værste synder, når det kommer til at kassere mad, viser statistikkerne, og da påsken i år falder tæt på lønningsdagen, ser det ud til at blive ekstra slemt.

Minkavlere tjener kassen
29. Mar 2012
Pelsbranchen tjener penge som aldrig før. I 2012 forventes det, at en gennemsnitlig minkavler vil få et overskud på knap tre mio. kroner. Moden, den fine danske kvalitet og en voksende middelklasse i Asien skæpper i kassen.

Russisk mælkeproduktionen skal op i gear
27. Mar 2012
I Ruslands kamp for at blive selvforsynende på fødevarer sætter Kreml ind med økonomisk støtte. Det er mælkeproduktionen, der er den største udfordring, men samtidig er den også en gylden mulighed for udenlandske investorer.

Kyllingeappetit vokser tre gange hurtigere end befolkningen
26. Mar 2012
Verdens voksende middelklasse vil have fjerkrækød. Så meget, at efterspørgslen på fjerkrækød er steget omkring tre gange så meget som befolkningstilvæksten over de seneste fem årtier.

30 pct. flere hindbær uden lort
26. Mar 2012
Danske hindbæravlerne forventer 30 pct. flere bær i år end sidste år. I modsætning til mange udenlandske bær er de ikke vandet med kloakvand.

Fitness får fisk til at vokse
23. Mar 2012
Nyt dansk forskningsprojekt viser, at man kan få ørreder til at vokse hurtigere og give bedre fileter og sågar øge dyrevelfærden, hvis man hæver vandgennemstrømningen.

Plejehjem får guldmedalje for øko-indsats
23. Mar 2012
Som det første danske plejehjem er det lykkedes københavnske Bryggergården at opnå en økologiprocent på 90 på bare fem år. Ifølge fødevareministeren lover det godt for indfrielsen af hendes egne øko-ambitioner.

Lillebror er verdens bedste (smelte)ost
21. Mar 2012
Børn er ret vilde med den lille røde ostehapser, og det var dommerne ved vm i ost i Wisconsin også. Lillebror fik guld i kategorien smelteost.

Danske Madskoler åbner i Finland
19. Mar 2012
Til sommer åbner 4-5 madskoler i Finland kopieret direkte efter dansk forbillede. De finske arrangører håber at implementere den danske succes for dermed at sikre, at også finske børn lærer om madens vej fra jord til bord.

Stigende øko-import udvikler ulande
16. Mar 2012
Import behøver ikke kun at være genstand for nationaløkonomisk ærgrelse. Den stigende import af økologisk frugt er f.eks. med til at gøre tilværelsen bedre for 2.000 mennesker i Uganda.

Madspild kommer på skoleskemaet
16. Mar 2012
Kampen mod madspild bliver nu en del af skoleskemaet på en række erhvervsuddannelser. Fremtidens kokke, kantinemedarbejdere og slagtere skal udnytte maden optimalt, så mindst muligt går til spilde.

Danskerne kender ikke EU's øko-mærke
12. Mar 2012
Selvom hver dansker i gennemsnit bruger 1.150 kr. på økologi om året, så kender fire ud af fem ikke mærkets europæiske fætter. Kendskabet er efter al sandsynlighed ligeså lavt i resten af Europa, og det kan gå ud over eksporten.

Ny forskning skal nyttiggøre husdyrgødningen
09. Mar 2012
Alene i Danmark produceres der 34 mio. tons husdyrgødning årligt. Et nyt stort europæisk forskningsprojekt på Københavns Universitet vil fokusere på at nyttiggøre de store mængder.

Danmark fik fire gule bælter til oste-VM
08. Mar 2012
Danske mejerier klarede sig atter flot til VM i ost i Wisconsin. I konkurrence med 2.300 tilmeldte oste fra verdens 20 største ostenationer fik danske oste fire mesterskaber og seks sølv og bronzemedaljer.

Norske Tine vil brandbeskatte dansk ost
07. Mar 2012
Landbrug & Fødevarer tager sag op med Udenrigsministeriet, efter at det norske mejeriselskab Tine har ytret ønske om at pålægge gul ost en særtold på 260 pct.

Rapport: Engelsk kød afgørende for britisk økonomi
06. Mar 2012
Britisk rapport har set nærmere på, hvor vigtig den engelske kødprodukution er for Storbritanniens økonomi. Den konkluderer blandt andet, at knap 20.000 mennesker ville ryge direkte ud i arbejdsløshed, hvis kødsektoren ikke længere kunne opretholdes.

Hjemkundskab Fukushima og salmonella under lup
05. Mar 2012
Faget hjemkundskab er marts måneds tema i Food & Culture, som netop er kommet fra trykken. Også med en reportage fra det strålingsramte Fukushima og en status på salmonellaforekomsten i den danske fjerkræbranche.

Friske gulerødder øger øko-eksporten
03. Mar 2012
Dansk øko-grønt hitter i udlandet, og eksporten er vokset med over 30 mio. kr. på bare tre år.

Kæmpemikroskop kan undersøge sovsen
02. Mar 2012
Danmark bidrager med mindst 1,4 milliarder kroner til et kæmpemikroskop, der kan analysere materialestrukturen i alle typer stoffer – også bearnaise sovsen.

Kampvalg i Danmarks Naturfredningsforening
01. Mar 2012
Tre kandidater stiller op til præsidentposten i Danmarks Naturfredningsforening. Alle tre vil have landbruget til at spille en stor rolle i fremtidens naturforvaltning.

Madskoler får pengeindsprøjtning
01. Mar 2012
Et nyt samarbejdsprojekt med de studerende fra de pædagogiske assistentuddannelser betyder, at der bliver oprettet 25 nye og dermed ekstra Madskoler i år. De eksisterende skoler kæmper dog stadig for overlevelse.

Lovgivning er nøglen til bedre dyrevelfærd
29. Feb 2012
Dyr er ikke maskiner, men levende væsner, som vi skal tage os godt af, og det sker bedst gennem lovgivning. Det er budskabet fra parlamentsmedlem Dan Jørgensen på det danske EU formandskabs konference om dyrevelfærd i Bruxelles.

Råmælken flyder fra Arlas Lykkebjerg
29. Feb 2012
Mejerigiganten Arla kunne i går efter seks års møjsommeligt arbejde præsentere deres nye råmælksost Lykkebjerg.

Kan Danmark udstilles som grøn?
29. Feb 2012
Industriens Fond har bevilget 1 million kroner til State of Greens forundersøgelse af muligheden for et ’House of Green’, der kan skabe rammen for præsentation af danske kompetencer inden for klima, energi og miljø.

Prisen steg i mellemøsten
29. Feb 2012
Eksporten af danske læggekartofler til Mellemøsten steg eksplosivt i 2010. Det skyldes målrettet markedsføring og prisstigninger på grund af stigende efterspørgsel.

Bær og urter er gode for kødpølsen
28. Feb 2012
Der er god mening i at tilsætte urter og bær, når man vil fremstille en pølse. De virker nemlig konserverende, og samtidig giver de en bedre smag. Det er gode nyheder for de økologiske producenter, der ikke må bruge konserveringsmidlet nitrit.

64 bæredygtige ansøgninger kæmper om 100 mio. kr.
27. Feb 2012
Årets første ansøgningsrunde om GUDP-midler er netop afsluttet med en pulje på 100 mio. kr. For at få andel i midlerne skal projekterne både være bæredygtige og kommercielle.

Dansk ornesæd sprøjter ud over Europa
26. Feb 2012
Den danske svinebranche besluttede i 2009 efter voldsomt pres fra udenlandske opkøbere at frigive dansk ornesæd til udlandet. Det har ført til en eksplosiv eksportfremgang, som ikke ser ud til at aftage lige foreløbig. De danske gener er nemlig særdeles eftertragtede.

Biodynamisk areal fordoblet på fem år
24. Feb 2012
Stadig flere økologiske landmænd går all in og omlægger til biodynamik. De søger nye udfordringer, og blandt forbrugerne har der gennem flere år været en klar modtendens til den naturvidenskabelige tilgang til fødevareproduktionen.

Øko-yoghurt rammes hårdt af sukkerafgift
22. Feb 2012
Regeringen vil hæve afgiften på sukkerholdige varer som syltede agurker og yoghurt fra 2013. Hvis det bliver gennemført, vil en fjerdedel af prisen på en liter øko-yoghurt være afgifter.

Esbjerg Mejeri er bedst til samarbejde
22. Feb 2012
Klare retningslinier for efteruddannelse, seniorpolitik, dødsfald, afskedigelser, sygefravær og jubilæer udløste mandag samarbejdsprisen til Esbjerg Mejeri.

Tulip hædret af Domino's
21. Feb 2012
Det er vindermentaliteten hos Tulip, der har fået den verdensomspændende pizzagigant Domino’s til at give selskabet en pris.

Grænseløs honning på vej
20. Feb 2012
EU har netop givet tilsagn om et oprindelsesmærke, der krydser landegrænsen mellem Polen og Litauen. I Danmark er der et stort uudnyttet potentiale for at brande os på madens oprindelse.

Mere frihed til de danske søer
17. Feb 2012
Et nyt forskningsprojekt skal udvikle et stisystem, der giver mere bevægelsesfrihed til farende og diegivende søer. Systemet vil gavne både soen, de nyfødte pattegrise og i sidste ende landmanden.

Kan fuldkorn holde elever på skolebænken?
17. Feb 2012
Kan en skål havregryn til morgen og en skive rugbrød til middag få erhvervsskoleeleverne til at passe deres skolegang? Morgenmadsklubben vil gøre forsøget.

Dansker laver økologiens bedste nye produkt
17. Feb 2012
Det var drømmen om eksotiske rejser og lækker mad samt fire et halvt års mere praktisk end festklædt dagligdag, der ledte til en fornem prisoverrækkelse til danske Mill & Mortar.

Leg med grisen på iPad
16. Feb 2012
Et forskerhold er ved at lægge sidste hånd på værket til en iPad-app, hvor man skal samarbejde med grise i et spil.

Forskere scanner radiser i 3D
16. Feb 2012
Et forskningsprojekt bruger sygehusenes røntgenudstyr til at tage 3D-billeder af voksende planter. Billederne kan give bedre forståelse for, hvordan planter reagerer på f.eks. tørke og jordens tæthed.

Pinger beærer dansk økologi
15. Feb 2012
Armene er højt i vejret på den danske stand på verdens største messe for økologi, efter besøg fra EUs landbrugskommissær og den amerikanske vicelandbrugsminister. Besøget er en anerkendelse af Danmarks førerposition på økologien.

Kvalitet kan redde mikrobryg
14. Feb 2012
Hver dansker drak 19 liter øl mindre i 2010 end i 2003, og forbruget vil falde yderligere syv pct. de næste fem år, viser ny analyse fra Landbrug & Fødevarer. Den bedste vej til overlevelse er kvalitet, lyder det fra både cheføkonom og mikrobryggeri.

Indien når 2 mio. øko-hektar i 2012
13. Feb 2012
Indien er valgt som årets BioFach-land på verdens førende bio-messe, der finder sted i Tyskland i denne uge. Indien selv stiller talstærkt op for at udnytte muligheden for at brande sig, men også set med danske eksportøjne er landet interessant.

"Bier ingen adgang"
09. Feb 2012
Pollen i honning er en ingrediens og ikke en naturlig bestanddel. Derfor må bierne ikke hente pollen fra genmodificerede planter, der ikke er godkendt til fødevarer.

Natur- og landbrugskommission på plads uden medlemmer
07. Feb 2012
Regeringens nye natur- og landbrugskommission er på plads hedder det i en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet. Endnu er det dog kun kommissionens formand, der er blevet udnævnt.

Arla til kamp mod madspild
07. Feb 2012
I dag går syv pct. af hver liter yoghurt går til spilde, fordi det er svært at få det sidste ud. Men nu vil Arla bruge nanoteknologi i kampen mod yoghurtspildet, og også andre tiltag skal sænke madspildet.

GMO-firma rykker rødderne op
07. Feb 2012
BASF flytter deres GMO-aktiviteter til USA på grund af politisk modstand i EU.

”Det afgørende er at samles om måltidet”
06. Feb 2012
Hvorfor er det så afgørende at spise sammen? Og kan det passe at også McDonalds er ved at tage kostråd til sig og ændre deres menuer? Emner som disse var oppe at vende, da en stribe foredragsholdere i dag holdt oplæg om det gode måltid og sund kost.

Det største Karolinepige-træf nogensinde
05. Feb 2012
I denne uge mødes over 130 Karolinepiger på Dansk Landbrugsmuseum i Randers-kanten. Det skal være startskuddet til at samle detaljeret viden om pigerne, der over tre årtier var ambassadører for danske mejeriprodukter.

Økologisk linemuslingeproducent får konkurrence
03. Feb 2012
Den første danske økologiske linemuslingeproducent blev sat i søen i fjor. Men konkurrencen på området er mærkbart forøget, efter Ås Skaldyrsopdræts linemuslingeanlæg er kommet til verden.

Norge: Vi skal producere mere af alt
02. Feb 2012
I Norge forventer man en befolkningstilvækst på ca. en million mennesker frem mod 2030, og ifølge landbrugsministeren er det vigtigt, at landet opretholder selvforsyning.

Pia Olsen Dyhr: "Dansk pels behøver ingen hjælp"
01. Feb 2012
Kopenhagen Fur har netop åbnet den københavnske modeuge, hvor handels- og investeringsmininsteren lovede hjælp til modebranchen. Men den danske minkbranche er så dygtig, at den ikke behøver hendes hjælp, lød budskabet.

Danskere køber dansk for at sikre danske jobs
01. Feb 2012
Næsten 80 pct. af de danske forbrugere sværger til danske fødevarer. Det gør de mest for at sikre danske arbejdspladser. Smag og fødevaresikkerhed kommer i anden række.

Pinlig ægfejl i England
31. Jan 2012
”Køb lovlige æg – køb engelske æg”. Sådan har budskabet til de engelske forbrugere været i en kampagne fra de engelske ægproducenter. Men 300.000 engelske høner må stadig nøjes med bure uden redekasser og siddepinde.

Når økologi ikke er nok
31. Jan 2012
Der findes forbrugere, der synes, at planeternes stilling i månefasen giver en fødevare mere værdi. Irma er netop begyndt at sælge biodynamiske æg fra DanÆg.

Pepsi vil lave mere yoghurt
30. Jan 2012
Efter tysk forbillede vil colagiganten PepsiCo have sine amerikanske kunder til at spise meget mere cremet yoghurt med højt proteinindhold.

Danske komuler på vej til østen
30. Jan 2012
Efter Danmark er blevet erklæret fri for kogalskab, har de singaporeanske myndigheder selv henvendt sig for at købe dansk oksekød. Særligt markedet for muler, haler og klove kan blive interessant, vurderer ekspert.

Svensk øko-fremgang gavner Danmark
27. Jan 2012
En ny opgørelse viser, at salget af økologiske varer i Sverige stiger støt. På blot et år er salget steget med 11 pct. til 9,2 mia. svenske kroner. Den større efterspørgsel kan komme de danske økologiske landmænd til gode.

Glimmerbøsser får lamme bagben
27. Jan 2012
På få uger kan grådige glimmerbøsser gnave blomsterknopper nok til at ødelægge et helt års rapshøst. Men nye midler lammer deres bagben, så de falder ned af blomsterne.

Dansk svinefarmer fløjet til USA som godt eksempel
26. Jan 2012
I USA kæmper mange sundhedsorganisationer en kamp for at få de amerikanske svineproducenter til at skære ned på antibiotikaforbruget. En af dem har fløjet svineproducent Kaj Munck ind som det gode eksempel.

EU-borgere skal smide halvt så meget mad ud
24. Jan 2012
EU har længe haft planer om at reducere de 27 medlemslandes årlige madspild på 89 millioner tons. Nu er parlamentet blevet konkret med en plan om, at madspildet skal halveres inden 2025.

EU vil forbedre dyrenes velfærd
23. Jan 2012
EUs dyrevelfærdsregler dækker kun bestemte områder og mange medlemslande ser stort på reglerne. Derfor skal der strammes op og sikres ensartede regler, siger Europa-kommissionen.

Køerne skal belaste klimaet mindre
20. Jan 2012
En ny rapport fra Aarhus Universitet viser, at udledningen af drivhusgasser fra landbruget udgør et væsentligt bidrag til den globale opvarmning. Forskere vil nu se nærmere på, hvordan man bedst kan sænke udledningen af drivhusgasser, uden at produktionen af fødevarer reduceres. Videncentret for Landbrug efterlyser et samlet overblik over EU.

De rige smider ud, de lavtlønnede gemmer
20. Jan 2012
Danskere med få penge imellem hænderne er væsentligt bedre til at prøvesmage og tage kritisk stilling til om fødevarer stadig kan bruges inden de smides ud, sammenlignet med rigere danskere. Det kan føre til madspild og er en vane, som ad enkel vej kan ændres, påpeger eksperter.

Smør og mormormad trodser sundhedstrend
19. Jan 2012
Til trods for danskernes stadig sundere livsstil er flere og flere begyndt at spise smør og dansk retromad. De går efter kvalitet og nostalgi i kontrollerede mængder, siger ekspert i fødevareforbrug.

Amerikanerne spiser mindre kød
16. Jan 2012
Forbruget af kød falder hos de bøfelskende amerikanere. I år forventes det, at forbruget af rødt kød og fjerkræ er 12,2 pct. lavere end i 2007. Det skyldes hovedsageligt krisen og den faldende købekraft, men også nye spisevaner.

Madspild bekæmpes med humor
16. Jan 2012
Seneste våben i kampen mod danskernes årlige madspild på 16 mia. kr. er humor. Det er snobberne Fritz og Poul, som skal få danskerne til at ændre adfærd.

En fed fornemmelse - uden fedt
13. Jan 2012
Tager man fedtet ud, forringer det smagen. Det er velkendt for fødevareproducenter. Men et forskerhold på KU-Life har undersøgt, hvordan man kan omstrukturere proteiner, så man alligevel kan opnå ”den fede smag” i et fedtfattigt produkt. De samarbejder med Arla, hvor man også er nået langt.

Kræsne udlændinge spiser danske nichefisk
12. Jan 2012
Selvom regnbueørred er den dominerende opdrætsfisk i Danmark, så har enkelte dambrug stor succes med at sælge nichefisk som brødding, guldørred og sandart til udlandet. De nye fisketyper er så populære, at producenterne har svært ved at følge med efterspørgslen.

Økomesse skal sikre eksportvækst for danske økologiske fødevarer
11. Jan 2012
Årets BioFach-messe i Tyskland i februar skal bruges til at sikre fortsat vækst af dansk øko-eksport.

En halv million flere smågrise til Polen
11. Jan 2012
I Polen er strukturudviklingen så kraftig, at landets store og effektive svinebrug de første ni måneder af 2011 har importeret ekstra 500.000 danske smågrise.

USA vil bruge mindre antibiotika
11. Jan 2012
Den amerikanske sundhedsstyrelse vil have landmænd og dyrlæger til at bruge mindre antibiotika. Det gælder især de bredspektrede cephalosporiner, som danske landmænd er holdt op med at bruge.

Indisk fjerkræproduktion stiger med 20 pct.
10. Jan 2012
Ny rapport spår årlige vækstrater på 20 pct. i den indiske fjerkræproduktion. Men fugleinfluenza, stigende foderpriser og begrænset infrastruktur kan komme til at stå i vejen.

Ny FAO-chef vil udrydde sult
09. Jan 2012
FAOs nye brasilianske generaldirektør Graziano da Silva bebuder en ny ambitiøs kurs for FNs landbrugsorganisation. Han vil bl.a. afbureaukratisere FAO og øge bistanden til de mest forarmede dele af verden.

Millioner af smågrise skal reddes ved truget
06. Jan 2012
En af svinebranchens største udfordringer er pattegrisedødeligheden. Nyt forskningsprojekt mellem DLG og Aarhus Universitet skal forbedre foderet, så soens råmælk i de kritiske første dage bliver federe og dermed får flere smågrise til at overleve.

Elefantgræs kan blive fremtidens bioenergi
06. Jan 2012
Elefantgræs vokser hurtigt og udnytter solens energi i længere tid end almindelige afgrøder som korn. Desuden bliver der udvasket mindre nitrat i den type græs til gavn for vandmiljøet. Forskere på Foulum skal nu se nærmere på elefantgræssets potentiale for at blive til effektiv bioenergi.

Politisk kollaps truer udviklingen af indisk landbrug
05. Jan 2012
Den indiske regering fik ikke politisk flertal for at få udenlandske investeringer i den indiske detailhandel. Det skulle ellers have skabt vækst i landbruget og mere handel med EU.

Tulip: Der er penge i skraldet
04. Jan 2012
I årevis har Tulip gået glip af en fortjeneste, fordi al virksomhedens affald er blevet sendt til forbrændingen. Men det skal være slut, efter virksomheden er begyndt at sortere og genanvende op til 30 pct. af sit affald til gavn for både miljø og bundlinje.

EU-tema i Food & Culture
02. Jan 2012
Med Danmarks som formandsland for EU skal der vækst på dagsordenen, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Det nye nummer af Food & Culture, som udkommer 2. januar, har EU på temasiderne.

TEMA: Forskning
01. Jun 2011
Den danske fødevareforskning skal tænkes ind i verdenssamfundets overordnede udfordringer og levere løsninger, der både kan gøre global gavn og styrke de danske fødevareerhverv, mener manden bag redesign af forskningsmidlernes fordeling.