Andre nyheder mærket med Genetik.

Forskere vil skabe den ultimative jordbærfarve til industrien
17. May 2016
INGREDIENS - Forbrugerne foretrækker lyse jordbær - derfor er de mørkerøde sorter gået i glemmebogen. Men nu vil forskere udvinde den ultimative røde farve til ingrediensindustrien af de glemte bær.

Forsker: Antallet af aflivede jerseykalve kan halveres på fem år
23. Jun 2015
Over 30.000 jerseykalve bliver aflivet om året i danske landbrug, fordi de ikke har nogen nytteværdi, men to metoder er ved at være så udviklede, at de ifølge en forsker kan halvere tallet på fem år.

Øl og flæsk truet af klimaforandringer
12. May 2015
Maltbyg og byg til dyrefoder er vigtig i dansk øl- og svineproduktion, så forskere vil nu udvikle modstandsdygtige sorter af ’superbyg’, der kan hamle op med de globale klimaforandringer.

Konstant fald i døde søer siden historisk toppunkt i 2008
12. Feb 2015
Sodødeligheden faldt igen sidste år fra 12,7 til 11,9 pct. af årssøerne, viser nye tal fra Seges. Faldet er positivt, men niveauet svarer til, at næsten hver fjerde so blev aflivet eller døde i stalden i 2013, lyder kritikken fra Dyrenes Beskyttelse.

Ny forskning: Unge kvinder er nogle sukkergrise
02. Dec 2014
Der er forskel på, hvordan mænd og kvinder smager surt, sødt, salt og bittert, og det ænder sig betydeligt alt efter, hvilken aldersgruppe man spørger, viser ny ph.d. Især de unge kvinder er glade for det søde.

GMO-forsker: Tro på naturen with a twist
03. Nov 2014
Genmodificering er en vigtig del af fremtidens sundhedsskabende fødevarer, mener forsker Anne S. Meyer

Specialsæd dæmmer op for aflivninger af kalve
10. Jul 2014
Der er sket en markant stigning i brugen af kønssorteret sæd ude i de danske landbrug. Det er med til at nedbringe aflivningen af tyrekalve.

En vigtig bi-historie
30. Oct 2012
Kolonier af bier dør flere steder verden over, uden at forskerne kan forklare hvorfor. Det danner baggrund for en dokumentarfilm på dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX, der åbner torsdag. I Danmark er problemet også til stede, fastslår Danmarks Biavlerforening.

Fed gris med hang til menneskelige livsstilssygdomme
31. Aug 2012
Den 400 år gamle griserace Ossabaw er blevet midtpunktet i et forskningsprojekt om livsstilssygdomme. Dens store lighed med mennesker giver forskerne mere præcise resultater, end mus, rotter og andre grise tidligere har givet.

Monroe er det nye stjernefrø
21. May 2012
En dansk forædler har brugt over 12 år på at udvikle en græssort, der scorer topkarakterer på en prestigefyldt engelsk liste over Europas bedste fodboldgræs. Og så er sorten oveni købet opkaldt efter sexbomben Marilyn Monroe.

Krølgrisen giver klassekød
14. May 2012
I jagten på nye nicheprodukter er danske forskere gået sammen i et projekt, der krydser ungarske krølsvin med de danske grise for at lave gourmetkød i verdensklasse. Men det er svært at slå de danske racer af pinden.