I dagens Berlingske Tidende slår fødevareminister Dan Jørgensen et slag for danske fødevarer. Blandt andet fordi der er langt færre pesticidrester i dansk frugt og grønt sammenlignet med importerede fødevarer.

”Danske fødevarer er topkvalitet, så alene af den sundhedsmæssige årsag er der gode grunde til det,” siger Dan Jørgensen til Berlingske.

LÆS OGSÅ Berlingske Tidende: Fødevareminister: Køb dansk og bliv sund

Nem tommelfingerregel: Vælg dansk

På DTU Fødevareinstituttet medgiver seniorrådgiver Jens Hinge Andersen, at alle undersøgelser peger generelt på et lavere indhold af pesticidrester i dansk frugt og grønt sammenlignet med importerede fødevarer:

”Derfor er det en nem tommelfingerregel, hvis man vil have færre pesticidrester i sin kost, at man skal vælge dansk. Og hvis man vil helt ned, skal man vælge økologisk,” siger Jens Hinge Andersen.

Han understreger dog, at der ikke skulle være nogen sundhedsmæssig risiko ved at spise de frugter og grøntsager, der har den største forekomst af pesticidrester, så længe det ellers indgår i en sund og varieret kost.

LÆS OGSÅ Vi køber udenlandsk grønt, selvom dansk er renere

3 grafer giver dig overblik over pesticidrester

Hvis du vil undgå pesticidrester i din kost, kan du se, hvilke frugter og grøntsager du skal lede efter i nedenstående interaktive grafer:

Tallene bygger på stikprøver fra 2012. Resultaterne for 2013 bliver først offentliggjort til efteråret, men ifølge Jens Hinge Andersen er der ikke noget, der tyder på dramatiske ændringer.

LÆS MERE Hele rapporten fra Fødevarestyrelsen

 


Tagget med Beskæftigelse, Dyrevelfærd, EU, Fødevaresikkerhed, Forbrug, Miljø, Økologi, Pesticider, Politik, Sundhed