Dansk græs satte scenen for langt over 100 millioner tv-seere, da Seattle Seahawks i weekenden tørnede sammen med New England Patriots i Super Bowl XLIX. Det er nemlig græs fra danske DLF Trifolium, som ligger på University of Phoenix Stadium i Arizona, hvor kampen foregik, og det glæder kommunikationschef Stig Oddershede:

”Vi har en stærk forædling af nye græstyper. Det er en planteforskning, der i årevis har brugt mange ressourcer på at forbedre de enkelte græstyper, så de er optimale til forskellige formål. Et af de formål er så at skabe det ideelle grundlag for football-spillerne, når de skal spille Super Bowl i Arizonas ørkenklima.”

LÆS OGSÅ Danmark vil være verdensmester i græs

Hækkerup: Dansk græs er et godt billede fødevareklyngen

Succesen for dansk græs, der med mange års forskning er blevet udviklet og forædlet til perfektion, er et godt billede på, hvordan den danske fødevareklynge står rigtig stærkt rundt om i verden. Det mener Karen Hækkerup, der er adm. direktør i Landbrug & Fødevarer:

”Danmark er førende inden for rigtig mange områder i landbrugs- og fødevareerhvervet, og det kan vi være rigtig stolte af alle sammen,” siger Karen Hækkerup og tilføjer:

”Når et virksomhed som DLF Trifolium slår igennem på et vigtigt marked som USA, styrker det samtidig det danske brand, og det kan smitte af på andre danske virksomheder, der eksporterer til USA.”

USA er glade for dansk græs

Sportsverdenen i netop USA har taget meget godt imod de specielle græstyper fra DLF Trifolium. Netop i samme weekend gjorde Tiger Woods come-back i golfturneringen Waste Management Phoenix Open, der blev afholdt ikke langt fra det stadion, hvor Super Bowl blev spillet.

”Gennem DLF Pickseed tilbyder vi nogle rigtig gode og populære græssorter på det amerikanske marked. Og vi følger produkterne til dørs. På banen til Phoenix Open har vi eksempelvis testet golfgræs sammen med kunden de seneste 10 år for at finde de mest optimale græstyper til netop dette klima,” lyder forklaringen fra Stig Oddershede.

Ud over Super Bowl og golfbaner leverer DLF Trifolium græs til en række store sportsbegivenheder som VM i fodbold, tennis, OL og sågar vinter-OL, hvor græsset skaber det rette underlag til at holde på sneen.

LÆS OGSÅ Halvdelen af Storbritanniens græs kan blive dansk

 


Tagget med Forskning