Peter Høgsted bliver ny administrerende direktør i Coop, oplyser selskabet. Han tiltræder den 4. november og afløser Jesper Lien, der blev fyret i august.

Peter Høgsted har arbejdet med detailhandel hele sit liv, de seneste 10 år internationalt i de to globale detailhandelsvirksomheder, Ikea og byggemarkedskoncernen Kingfisher.

Peter Høgsted indledte sin karriere i Coop, hvor hans første job var som kasseassistent i det daværende OBS! i Randers, der i dag hedder Kvickly.

Han var i alt syv år i en række forskellige positioner i Coop-kæderne, inden han i 1995 kom til Ikea. Hans internationale karriere begyndte som administrerende direktør for Ikea i Storbritannien i 2003.

I 2008 kom han til Kingfisher, hvor han indtil 2012 havde ansvaret for internationale aktiviteter med en omsætning på 20 milliarder og cirka 30.000 medarbejdere.

Nu går turen tilbage til jobbet som øverste chef i Coop for Peter Høgsted.

"Jeg er glad for at være tilbage i Danmark og til at skulle begynde i det job, som jeg altid har anset for at være det mest attraktive job i dansk detailhandel," siger Peter Høgsted i en pressemeddelelse.