Se videointerview med Lars Løkke

Med Lars Løkke Rasmussen på talerstolen til Landbrug & Fødevarers netop afholdte delegeretmøde i Herning er det første gang nogensinde, en statsminister lægger vejen forbi landbrugets vigtigste politiske møde med over 600 delegerede landmænd fra hele Danmark.

Foodculture.dk fangede statsministeren på vej hjem fra Herning og spurgte ham, hvilket signal han ønsker at sende med sin tilstedeværelse.

”I det omfang, jeg sender et signal, er det, at min regering tager det alvorligt, at dansk landbrug skal have nogle rammevilkår, der gør, at man kan producere noget mere, skabe noget mere eksport og dermed også noget mere velstand til Danmark”, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Vi må ikke gro fast inde bag Christiansborgs tykke mure

Statsministeren høstede store bifald og håndfaste klapsalver for sin tale til landmændene, hvor han fra talerstolen bl.a. bebudede, at det er på tide at give danske landmænd fair rammevilkår. Og det ser ikke ud til, at det kun bliver ved dette ene besøg i Herning. Lars Løkke Rasmussen kommer nemlig meget gerne igen til flere delegeretmøder i fremtiden.

”Jeg synes i det hele taget, det er rart at komme ud og tale med folk, der ved, hvor skoen trykker. Jeg har gjort meget ud af at sige både til mig selv og mine ministre, at vi ikke må gro fast inde bag Christiansborgs tykke mure. Vi skal ud og tale med dem, som vores politik påvirker, ” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Yderligere ambitioner for konkurrenceevnen

Regeringen planlægger at få vedtaget den omtalte 16-punktsplan inden årets udgang, men statsministerens ambitioner for konkurrenceevnen stopper ikke der.

”Nu er vi på vej med en landbrugs- og fødevarepakke, som adresserer landbrugets specifikke udfordringer, men så er der en række udfordringer, som landbruget har til fælles med andre virksomheder, fx generationsskifte i privatejede virksomheder. Der dræner vi jo de familieejede for kapital, når de skal generationsskifte. Det vil vi gerne gøre noget ved på et tidspunkt. Det er ikke kun målrettet landbrug, men det vil også have en effekt på landbruget,” sagde Lars Løkke Rasmussen.