Andre nyheder mærket med Forbrug.

Højteknologi kan gavne klimaet og mætte milliarder
08. Sep 2017
I fremtiden vil fødevarer blive produceret på højteknologiske bedrifter, der er klimavenlige og udnytter klodens ressourcer effektivt.

Ingen grund til at græde over spildt valle
08. Sep 2017
Restprodukter fra mælke- og kødproduktion spiller en stadigt vigtigere rolle i udviklingen af fødevarer. Før endte de ofte i skraldespanden.

Udnyt naturens hjælpemidler
08. Sep 2017
Enzymer kan gøre vores fødevareprodukter sundere og mere holdbare, samtidig med at de bliver billigere at producere.

Tang, kunstigt kød og insekter på fremtidens middagsbord
08. Sep 2017
Kunstigt kød, tang og insekter kan erstatte kød på bordet i fremtiden. For en ting er sikkert, mener eksperterne: Vi kommer til at spise mindre kød, men hvad der i stedet kommer på tallerkenen, er de uenige om.

Lokale fødevarer er bedst - eller er de?
18. Aug 2017
Bedre dyrevelfærd, bedre kvalitet og kendskab til landmanden. Sådan lyder de gængse forvetninger til lokale fødevarer, Men lever varerne op til det?

Gode, sunde og friske
18. Aug 2017
Hver uge handler flere end 115.000 københavnere på madmarkedet Torvehallerne midt i København. FoodCulture har spurgt, hvorfor de køber lokalt.

Fremtidens lokale fødevarer er masseproducerede
18. Aug 2017
Lokale fødevarer behøver ikke være købt i en lille gårdbutik eller dyrket på naboens mark. Lokale producenter skal tænke stort og begynde at masseproducere lokale fødevarer til eksport.

Synlig produktion skaber tillid til lokale fødevarer
18. Aug 2017
Det er især kendskabet til produktionsmetoder og oprindelse, der gør forbrugerne villige til at betale ekstra for de lokale fødevarer, mener eksperter.

Tatar-kok: Forbrugeren skal italesætte råvaren
18. Aug 2017
Forbrugerne skal spørge mere ind til de lokale fødevarer og på den måde tage magten. Det mener ejeren af en ny tatarbar på Vesterbro i København.

Danske lokale varer kommer på Europakortet
18. Aug 2017
Knap 1400 europæiske fødevarer har fået EU's stempel på, at deres oprindelse hænger sammen med lokale områder eller traditioner. Kun seks af fødevarerne på listen er danske, men flere er på vej.

Tid til terroir
18. Aug 2017
Grøntsagsavlerne i Odsherred var blandt de første i Danmark, der så værdien i lokale fødevarer. Den stigende interesse for terroir er udmøntet i et samarbejde, der involverer hele lokalområdet.

Pesticiders dårlige ry kan ikke luges væk
01. Jun 2017
De har tidligere været skyld i ødelagte skove og døde rovfugle. Det dårlige ry hænger ved, selvom pesticider i dag er noget helt andet end for få årtier siden, og belastningen nu er betydelig mindre.

Frygt styrer forbrugernes syn på pesticider
01. Jun 2017
Debatten om pesticider er præget af skyttegravsretorik, påpeger en sundhedsdebattør og en retoriker. Enten er du for eller imod. Førstnævnte tror på en mere nuanceret debat i fremtiden.

Paradoks: Flere pesticider kan give færre pesticider
31. May 2017
Det kan virke besynderligt, at regeringen vil tillade flere typer af pesticider, når målet er at nedsætte det samlede forbrug af pesticider, men det er faktisk en del af løsningen, forklarer to landbrugsforskere.

Godt eller skidt? Risici ved pesticider
31. May 2017
Pesticider er et emne, der skaber debat, og forskere er uenige om, hvor forsigtige vi skal være. To førende forskere giver hver deres indspark her.

Mosteri vil skabe fødevarer af 40 tons affald
08. Nov 2016
En tredjedel af frugt og bær går til spilde i produktionen af juice, saft og marmelade. Nyt projekt skal afdække, hvordan producenter kan udnytte de næringsfulde rester til fx frugtstænger.

Vi bliver sundhedsstressede af grublerier
25. Oct 2016
Madangst og sundhedsstress skyldes ikke, at vi ikke ved nok om kost og motion, men at vi tænker for meget. Det mener psykolog Sisse Find Nielsen, der vil stoppe grublerierne.

Økokaniner vækker begejstring hos kokke
25. Oct 2016
Stjernekokken Christian Puglisi har testet de første økokaniner fra danske landmænd, som efter planen kommer i restauranterne i 2017 og senere i detailhandlen.

Stram fiskeripolitik har givet flere fisk i havet
11. Oct 2016
Overfiskeri var tidligere et massivt problem, men en stram EU-regulering af fiskeriet har knækket kurven. Derfor kan Danmark godt slække lidt på forsigtigheden og høste nogle flere fisk, mener Danmarks Fiskeriforening.

Vi skal aflive kødmyter i kantinerne
04. Oct 2016
Bliver danske kyllinger bedøvet før halalslagtning - og bliver der brugt antibiotiske vækstfremmere i svinefoder? Det er nogle af de spørgsmål, køkkenprofessionelle kan have svært ved at svare på.

Dyrevelfærdspanel: Uenige på et oplyst grundlag
04. Oct 2016
En svineproducent, en bioetiker, en slagtefjerkræschef og en stjernekok har sagt ja til at debattere dyrevelfærd og kødproduktion på en række arrangementer for foodservicebranchen. Her fortæller de, hvorfor.

Skræmmeretorik kan give spiseforstyrrelser
27. Sep 2016
I Morten Elsøes konsultation dukker der oftere mennesker op med elementer af madfrygt. De er blevet stopfodret med skarpvinklede overskrifter, der prædiker den sande vej til bedre sundhed. Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade bekræfter tendensen.

Skal vi have nye kostråd til diabetikere?
27. Sep 2016
Testundersøgelser fra Bispebjerg Hospital viser, at kost med færre kulhydrater giver lavere blodsukkerstigning efter et måltid hos type 2-diabetikere. Studiet skal dog bekræftes i længerevarende undersøgelser, før det kan munde ud i nye kostanbefalinger.

Hvem er den krævende generation Y?
19. Sep 2016
De unge er i dag krævende, kræsne og kvalitetsbevidste. Foodculture har stillet 5 skarpe til Dorte Wimmer, der står bag ny bog om de yngre forbrugere: "Generation Y".

Fremtidens forbrugere er kræsne og krævende
19. Sep 2016
Supermarkederne skal lægge den traditionelle vanetænkning på hylden, hvis de vil fange den unge købestærke Generation Y, siger forbrugerekspert.

Fremtidens fisk er opdrættet
13. Sep 2016
Om fem år vil opdrættede fisk overstige udbuddet af vildtfangede fisk, viser ny analyse. Positivt, så længe der er tale om ansvarligt opdræt, siger WWF. Men i dag importerer vi de fleste opdrætsfisk fra lande, hvor bæredygtighed og miljø ikke nødvendigvis spiller så stor en rolle.

Diætist: Modediæter feder og forfører
12. Sep 2016
Drop modediæterne. De ødelægger din fordøjelse og gør dig tykkere. Sådan lyder budskabet i den nye bog fra klinisk diætist Mette Borre, der retter en skarp kritik mod stenalderkost, LCHF og glutenfri diller.

Kamelmælk får et skub af danske eksperter
06. Sep 2016
KAMELMÆLK – Potentielt er der gode penge i kamelmælk. Derfor får kamelbønder og mælkeproducenter i Nordafrika hjælp fra danske eksperter med at opnå renere og mere forbrugervenlige produkter, samtidig med, at de udforsker mulighederne for kamelost- og yoghurt.

Forsker: ”Visionære fødevarebrands burde gå i gang med Big Data nu"
09. Aug 2016
BIG DATA – Der er enorme perspektiver i Big Data for fødevarebranchen, mener forskere fra et nyt forskningscenter på CBS. For eksempel kan man på de sociale medier monitorere millioner af menneskers følelser om brands og produkter i realtid.

Fødevareindkøb er en sur pligt
05. Jul 2016
FØDEVAREINDKØB - En ny international rapport fra Nielsen Institute peger på, at knap halvdelen af verdens befolkning ser dagligvareindkøb som en sur tjans, der helst skal overstås så hurtigt som muligt. Andre tal, der er på vej, peger på, at det står særligt slemt til i Danmark.

Forskere lærer at forudsige salg af madvarer
05. Jul 2016
BIG DATA – Hvor præcist kan man forudsige salget af flæskestegssandwiches, eller hvornår ølsalget stiger? Det er forskere i gang med at undersøge, baseret på data fra dette års Roskilde Festival.

Endnu et internationalt madtopmøde på vej til København
05. Jul 2016
TOPMØDE - Miljø- og Fødevareministeriet er på vej med et internationalt madtopmøde, der vil samle ”en lang række engagerede toppolitikere, CEO’s og front runners”. Dermed har København udsigt til hele to nye madkonferencer for den globale fødevareelite.

Arla Unikas osteopfinder: Branchen har glemt skønheden
05. Jul 2016
FØDEVAREUDVIKLING – Hvordan fortolker Arla Unikas osteopfinder, Mads Clausen, begrebet innovation? Foodculture.dk tog en snak med ham om at finde på nye oste i en branche, der ifølge ham har glemt skønheden.

TORVELAUGET SVARER: Datea fordrejer Torvehals-fakta
28. Jun 2016
MADMARKEDER – Der var ikke ulemper ved at bygge Torvehaller i København, og der var tænkt i de fornødne faciliteter, fortæller torvhalsarkitekten Hans Peter Hagens, der dermed modsiger Datea.

Eksperter: Højst usikkert, hvad et Brexit vil betyde for danske fødevarer
21. Jun 2016
BREXIT - Foodculture.dk har spurgt fire eksperter, hvad et Brexit vil betyde for dansk eksport af fødevarer. To er pessimistiske, én er optimistisk, og en fjerde kalder det for ren spekulation at udtale sig om sagen.

Hollandsk torvehal kombinerer madmarked med lejligheder
21. Jun 2016
MADMARKEDER - I Markthal kan du som Alice i eventyrland gå rundt under buen i et psykedelisk havelandskab og købe ost og krydderier, mens beboere kigger på dig fra deres taglejligheder. Følg med til Rotterdam, hvor hollænderne er gået all in i forsøget på at flytte tidens torvehalstrend til nye højder.

Torvehaller er en verdensomspændende trend
21. Jun 2016
MADMARKEDER - Det er ikke kun danskere, der er vilde med torvehaller. Nye torvehaller skyder op over hele verden i en vældig fart for tiden. De ældre haller får nyt liv, og både turister og lokale kan se fordelene i at handle i de overdækkede fødevaremarkeder, der trækker kunderne tilbage til byerne.

4 ud af 10 danskere køber ugentligt mad fra datovarehylder
17. Jun 2016
MADSPILD - 43 pct. af danskerne køber varer fra datovarehylder en eller flere gange om ugen, viser en ny repræsentativ undersøgelse. Det overrasker to eksperter i to retninger.

Derfor er københavnere så vilde med byhaver
14. Jun 2016
URBAN GARDENING - Byhaverne vokser frem alle vegne i hovedstaden, men hvad bunder interessen i? Vi har spurgt tre højskole-elever, hvorfor de tog et fuldtidskursus i urban selvforsyning.

Badeland bliver til bæredygtigt byikon
14. Jun 2016
IVÆRKSÆTTERI - Badelandet Tropicana havde sin storhedstid i 90’ernes Rotterdam, men i årevis fik stedet lov til at forfalde. I 2015 blev Tropicana opkøbt af idealistiske iværksættere, og nu bobler de forhenværende bassiner af bæredygtige initiativer, som også danskere bliver inspireret af.

Skyl en slimet burger ned med spinatjuice
07. Jun 2016
MADTENDENS-ANALYSE - Det er moderne identitetsskabelse, når et ekstremt fokus på super sund kost kan gå hånd i hånd med det usunde og syndige måltid. Mådehold og hengivelse - det moderne menneske vil det hele, siger eksperterne.

Derfor er kartoflen i unåde hos danskerne
07. Jun 2016
KARTOFLEN – Igen peger en ny undersøgelse på, at mange danskere ikke opfatter kartofler som en del af en sund kost. Kulhydratforskrækkelse og modediæter bærer ifølge eksperter en del af skylden.

Hollændere introducerer en flydende kostald
07. Jun 2016
INNOVATION - Trenden er at sætte køer på græs, men en hollandsk virksomhed vil sætte køerne på vand. Dels for at få landbrug ind i byerne og forsyne byboerne med frisk mælk, dels for at tage første skridt i retning mod et selvforsynende flydende samfund, der kan modstå oversvømmelser og klimaforandringer.

Hvad kan vi lære af La Boqueria?
31. May 2016
MADMARKEDER - Barcelona rummer omkring 38 torvehals-markeder. Et af dem er La Boqueria, der har knap 800 år på bagen og er et af verdens mest velbesøgte madmarkeder. Hvad er La Boquerias hemmelighed?

Forskere: Torvehaller matcher tidens store fødevare-trends
31. May 2016
MADMARKEDER – Har Torvehallernes arkitekt Hans Peter Hagens fat i noget, når han siger, at der er et marked for torvehaller i op mod 50 danske byer? Ja, siger tre forskere, som foodculture.dk har spurgt.

Arkitekt: Der er potentiale for torvehaller i 40-50 danske byer
31. May 2016
MADMARKEDER - Der vil være et marked for torvehaller i op mod 50 danske byer, mener initiativtageren og arkitekten bag Torvehallerne i København. Men hvis torvehallerne skal fungere, skal de leve op til tre spilleregler, der går tilbage til Romertiden, siger han.

Torvehaller spreder sig
31. May 2016
Fødvaremarkeder, hvor små producenter kan sælge deres produkter fra dag til dag ved små stader er i kraftig vækst. Aarhus, Odense og Aalborg beretter om planer med at opføre torvemarkeder inspireret af Torvehallerne i København og ifølge Hans Peter Hagen, arkitekten bag Torvehallerne i København er der potentiale for meget mere.

Flere nye torvehaller på vej rundt om i Danmark
30. May 2016
MADMARKEDER - En række nye torvehals-koncepter og street food-markeder bliver planlagt i centrale dele af Aarhus, Odense og Aalborg - og i Roskilde vil de udvide. Det viser en rundringning, som foodculture.dk har lavet.

Gourmander kritiserer industriens billige chokolade
24. May 2016
PRODUKTUDVIKLING - Ingrediensindustrien arbejder målrettet på at give os billigere chokolade med mindre kakaosmør. Men det har intet med rigtig chokolade at gøre, mener flere producenter af kvalitetschokolade.

Politikere: Lov om modermælkserstatning er gammeldags
24. May 2016
MODERMÆLKSLOV - Danske kvinder er i dag så oplyste, at det er usandsynligt, at tilbud på modermælkserstatning vil få dem til at opgive amning, lyder det enstemmigt fra sundhedsordførere fra Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Alternativet og Dansk Folkeparti.

Forskere vil skabe den ultimative jordbærfarve til industrien
17. May 2016
INGREDIENS - Forbrugerne foretrækker lyse jordbær - derfor er de mørkerøde sorter gået i glemmebogen. Men nu vil forskere udvinde den ultimative røde farve til ingrediensindustrien af de glemte bær.

Feminist: Lov om modermælkserstatning er udtryk for forældet kvindesyn
17. May 2016
MODERMÆLK - Præmissen for lov, der forbyder tilbud på modermælkserstatning i Danmark, er forstokket, mener tidligere bestyrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund, Ulla Tornemand. Ekspert kender ikke til beviser for, at modermælkserstatning får kvinder til at stoppe med at amme.

Bybørn skal dyrke deres egne grøntsager
17. May 2016
URBAN GARDENING - Børne- og ungdomsorganisationen 4H står bag 20 nye fælleshaver i små og store byer over hele landet. Interessen er så stor, at organisationen i de kommende år vil åbne endnu flere haver for børn i byerne.

Ekspert: Burgertrenden vil give endnu flere steder med god kvalitet
10. May 2016
GOURMETMAD – Fastfoodburgere udkommer i stadig stigende grad i gourmetvarianter på striber af nye burgerrestauranter. Foodculture.dk tog en snak med en madanmelder om, hvad der egentlig foregår.

Elever dyrker øko-svampe i kaffegrums
10. May 2016
BÆREDYGTIGHED - Østershatte dyrket i økologisk kaffegrums indgår nu som en del af undervisningen på Hotel- og Restaurantskolen. Eleverne lærer om bæredygtighed ved at se affald blive omdannet til nye fødevarer.

Dansk madspilds-app på vej mod global udbredelse
03. May 2016
MADSPILD - Udviklerne bag den nye danske madspilds-app Too Good to Go spreder efter få måneder sine fangarme over flere kontinenter. Appen gør det nemt at købe overskudsmad fra blandt andet restauranter.

Eksperter: Fermenterede grøntsager kan holde os sunde
03. May 2016
FERMENTERING – Fermenterede fødevarer har været kendt i tusindvis af år, men er blevet en af de hotteste kosttrends lige nu. Fornuftigt, mener både tarmeksperter og kokke, der ser et stort potentiale i metoden.

Coop: Alle vores butikker kan vokse mere på økologi, end vi havde forestillet os
26. Apr 2016
ØKOLOGI – Coop har netop afsluttet et to-ugers eksperiment med billigere og større udvalg af økologi og er imponerede over resultaterne. Reelt er prisdifferencen det eneste, der hindrer, at forbrugerne udelukkende køber økologisk, lyder det.

”Måske bliver løsningen, at vi trækker proteiner ud af luften”
26. Apr 2016
FØDEVAREINGREDIENSER – En ny rapport sammenfatter perspektiver og muligheder for foder- og fødevareingrediensindustrien, men hvor store er perspektiverne reelt? Foodculture.dk har spurgt en professor fra DTU Fødevareinstituttet.

Madtrådsværktøj skal give storkøkkener mere mad lavet fra bunden
26. Apr 2016
MADDANNELSE – Storkøkkenet Jespers Torvekøkken har udviklet et værktøj, der skal uddanne medarbejderne i at vælge bedre råvarer i madlavningen.

Stort potentiale for flere folkekøkkener
19. Apr 2016
TEMA OM ENSOMHED - Interessen for folkekøkkener er i kraftig vækst, fortæller arrangørerne af populære, danske folkekøkkener. Og markedet er modent til flere af slagsen.

På besøg hos et af Københavns mest populære folkekøkkener
19. Apr 2016
TEMA OM ENSOMHED - Hvad får omkring 500 gæster til at dukke op til et folkekøkken fyldt med larmende børn hver tirsdag? Det satte foodculture.dk sig for at undersøge.

Unge: Det fælles måltid skal være fleksibelt
19. Apr 2016
TEMA OM ENSOMHED - De gamle gangkollegier har gennem tiden samlet unge til fælles måltider, men trenden går i retning af større køkkenfleksibilitet og egne køkkener, når der bygges nye ungdomsboliger.

Kan måltider afhjælpe ensomhed?
19. Apr 2016
Danmark spiser sammen, hedder en stor event, der bringer danskere sammen på kryds og tværs om måltidet for at bekæmpe ensomhed. Initiativet bliver sat igang 25. april og derefter er det håbet fra de henved 60 medarrangører, at initiativet får varig betydning for at få færre danskere til at føle sig ensomme.

Glutenfri modedille stjæler billedet fra de virkelig syge
12. Apr 2016
SUNDHED - Aldrig har der været så mange glutenfri varer på hylderne, som der er i dag. Men det er ikke ubetinget godt, mener formanden for Dansk Cøliaki Forening.

Skal vi passe på med at spise gluten?
12. Apr 2016
SUNDHED – Når der står ’glutenfri’ på et produkt, er det så et signal om, at varen er sundere at spise – selv hvis du ikke lider af sygdommen cøliaki? Det giver tre kosteksperter deres bud på.

Da en gruppe 12-14-årige tog madspildsskeen i den anden hånd
05. Apr 2016
MADSPILDS-IDE – En gruppe 12-14-årige fik en idé om at bekæmpe madspild hos fødevareproducenterne og håber som næste skridt at lancere en webportal. Hør historien, der bør inspirere virksomheder til at tage det seriøst, når en elev fra 7B sender en mail.

Eksperter: Discountbutikker vil fortsætte sejrsgangen
05. Apr 2016
DISCOUNTSALG - Sidste år foregik 53 procent af danskernes indkøbsture i discountbutikker. Det er rekord. Først gik discountbølgen ud over nærbutikkerne – nu er supermarkederne truet på eksistensberettigelsen.

Uden (den rigtige) mad og drikke duer hjernen ikke
29. Mar 2016
SUNDHED – Man kan ikke spise sig klogere, men der findes forskellige basisingredienser, der udvikler hjernen. Elsass Fonden arbejder med netop det og fremlægger her en række eksempler på sund kost for hjernen.

Økologiske kaniner kommer på restauranternes menukort
22. Mar 2016
ØKOKANINER - Et nyt pilotprojekt under L&F skal sætte skub i økologisk kaninproduktion på et marked, der ellers er præget af udenlandske burkaniner. Blandt de første aftagere er Hotel- og Restaurantskolen og restauranten Relæ.

Coop: Økokyllinger vil fortsætte fremmarchen
22. Mar 2016
ØKOLOGI - En kombination af billigere produktion, større efterspørgsel og en lavere avance har sænket prisen på økologiske kyllinger i Coop's butikker. Prisnedgangen vil fortsætte lidt endnu, mener Coop's ansvarlighedschef.

Fødevarebanken: Folk tror vi er i konkurrence med skraldere
22. Mar 2016
MADSPILD – Landsorganisationen for udsatte (Lofu) slog for nylig fast, at de har svært ved at følge med efterspørgslen på rest-varer fra supermarkederne. Foodculture.dk satte sig for at spørge Fødevarebanken, om de oplever de samme problemer?

Påsken er ikke længere madspildssynder, eller er den?
22. Mar 2016
MADSPILD – For 4 ud af 5 danskere er madspildet ikke højere i påsken end resten af året, påpeger en befolkningsundersøgelse. Men spildet må rent logisk være højere i højtiden, mener eksperter.

Udbuddet af veganske produkter vokser eksplosivt
15. Mar 2016
NY TREND - COOP satser massivt på veganske produkter, der erstatter kød. Også Dansk Supermarked og Dagrofa har nye veganske produkter på vej. Det handler om at bejle til den voksende gruppe af ’flexitarians’.

Quinoa-dyrkning kommer til Danmark
15. Mar 2016
PROTEINKILDE - Efter mere end 20 års målrettet avlsarbejde er quinoaen stort set klar til at blive dyrket i Danmark. FN’s fødevareorganisation, FAO, betragter quinoa som en slags ’superplante’ – men indtil for ganske nylig kunne den kun dyrkes i Sydamerika.

Brandekspert: Et temmelig first mover fødevareprojekt
15. Mar 2016
PROJEKTANMELDELSE – Et fremtidslaboratorium i Kødbyen, Space10, lancerede i december otte visualiseringer af fremtidige fødevareudfordringer. Projektet har fået stor omtale internationalt, og det er forståeligt, mener to designeksperter, som foodculture bad vurdere projektet.

Norske sild hitter på danske påskeborde
15. Mar 2016
SILDE-EKSPORT - Vi spiser sild i stor stil til påske, men de sild, vi spiser, kommer primært fra Norge, selvom der er masser af små lækre sild i de indre danske farvande. Danskerne vil have store, fede sild, lyder forklaringen.

Kødpålæg dominerer i skolemadpakker
08. Mar 2016
MADKULTUR - Spegepølse og leverpostej er fast inventar i skolebørns madpakker - til trods for at myndighederne vil have danskerne til at spise mindre forarbejdet kød, viser ny DTU-rapport. Eksperter kalder på større kreativitet hos madpakkesmørerne.

WeFood: Starten på en ny generation af supermarkeder?
23. Feb 2016
MADSPILDSMARKED - ”Meget sandsynligt, at vi også kan åbne andre steder i København,” lyder det fra Folkekirkens Nødhjælp, der står bag det nye supermarked WeFood. Konceptet er simpelt: Sælg fødevarer, der ellers skulle kasseres. Butikken åbnede under massiv mediebevågenhed på Amager i går.

Bæredygtighed kan være nøglen til at flytte fremtidens forbrugere
16. Feb 2016
ANALYSE – Bæredygtighed spiller en stadig stigende rolle for forbrugere - særligt de unge. Samtidig er begrebet temmelig fluffy, så der ligger et stort potentiale i at italesætte det, mener forbrugerøkonom.

Omdiskuteret shitstormforsikring deler vandene
16. Feb 2016
SOCIALE MEDIER - Topdanmarks nye Shitstormforsikring har et misvisende navn, da der mere er tale om konsulentrådgivning end en forsikring, mener kommunikationseksperter.

Katastrofal start for nyt dyrevelfærdsmærke
09. Feb 2016
KONFLIKT - Regeringens planer om et officielt mærke for dyrevelfærd er blevet mødt af massiv kritik. Vi kunne ellers godt bruge et kompromissøgende mærke, der kunne få endnu flere forbrugere til at støtte dyrevelfærd, mener professor.

Prisen på fødevarer er begyndt at spille en mindre rolle for danskerne
09. Feb 2016
FØDEVAREPRISER – Prisen er stadig afgørende for danskernes fødevarevalg, men i klart mindre grad end den var for fem år siden, peger analyse på. Økologi, dyrevelfærd og smag er begyndt at spille en større rolle.

Børn i husstanden vækker danskernes hang til økologi
08. Feb 2016
ØKOLOGI – Familier med to hjemmeboende børn har en større tendens til at prioritere økologi, viser tal fra Danmarks Statistik. For en familie på Christianshavn var det netop, da de blev forældre, at det økologiske forbrug eksploderede.

Øko-øllen er den nye stjerne på bryggerierne
02. Feb 2016
Danske Ølentusiaster jubler, forbrugerne efterspørger i stigende grad økologi, hvilket har sat gang i bryggeriernes lyst til at satse på øko-øl, men hvad er egentlig forskellen på den økologiske og den konventionelle humlebryg?

Unge trodser ringe madlavningskompetencer
26. Jan 2016
MADEVNER - Trods ringere madkompetencer laver de unge ligeså svær mad som de ældre, mere kompetente generationer. Madkulturen har aldrig været stærkere end hos nutidens unge, mener forsker.

De rige spiser mere fisk - højtuddannede spiser færrest kartofler
26. Jan 2016
MADKULTUR - Ny stor undersøgelse bekræfter danskeres fordomme om fisk og kartofler. At spise fisk kræver overskud, og kartoflen er dømt ude af de højtuddannede på grund af frygten for kulhydrater, mener eksperter.

Unge landmænd: Dyrevelfærd skal gerne give vækst
26. Jan 2016
UDFORDRING - Unge landmænd har et mindre rosenrødt og et mere teknisk syn på dyrevelfærd end forbrugerne, viser en ny rapport om dyrevelfærd på landbrugsuddannelserne.

Kom indenfor på Bjarnes hotdogrestaurant i Japan
26. Jan 2016
HOTDOGREPORTAGE - Bjarne Hansen sælger danske hotdogs med Tulip-pølser og kolde Carlsberg til japanerne. Foodculture.dk besøgte ham.

Gastronomisk opsving i provinsen
19. Jan 2016
PERSPEKTIV – 9 ud af Danmarks 15 bedste nyåbnede restauranter i 2015 lå ifølge restaurantguiden White Guide i provinsen, hvilket har sat Københavns dominans under pres. Redaktøren på White Guide giver sit bud på årsagerne bag.

Flest spiser kylling til aftensmad
19. Jan 2016
MADVANER - Kyllingefilet ender hyppigst på danskernes middagstallerken, afslører ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Årsagerne til førstepladsen er bl.a., at frygten for bakterier er aftaget, lyder eksperternes vurdering.

Danske fødevarer vil få større fokus fremover
19. Jan 2016
ANALYSE – Forbrugerne foretrækker danske fødevarer, men det er vigtigt at brande danskheden i supermarkederne, så forbrugerne har noget at pejle efter, mener forbrugerøkonom.

Musikfestivaler er blevet en rampe for bæredygtighed
12. Jan 2016
GRØN LINJE – Bæredygtighed og økologi fylder mere og mere på danske musikfestivaler. Festivalen NorthSide i Aarhus har ligefrem lanceret målsætninger om udelukkende at servere økologisk mad og at affaldssortere alt.

Landbrugspakken var vendepunktet
12. Jan 2016
TENDENSER - Regeringens landbrugspakke var vendepunktet i 2015, der også vil blive husket for kvotestop og prisfald på mælk, mener Mejeriforeningen formand Steen Nørgaard Madsen.

Vi bliver 'nudget' mod de sunde varer i januar
11. Jan 2016
DETAILHANDEL – Frugt, grønt og fedtfattige fødevarer er ikke til at overse i supermarkederne i januar, hvor danskerne i højere grad bliver ledt i den sunde retning. Men sådan burde det være hele året, mener diætist.

Særregler bremser produktion af øko-juletræer
22. Dec 2015
MÆRKNING - Danske producenter må ikke kalde deres juletræer for økologiske, selvom produktionen er omlagt til økologi. Det må tyske producenter til gengæld godt. Det rammer eksporten, mener juletræsproducent.

Fiskehandlere og restauranter sælger truet ål
22. Dec 2015
BÆREDYGTIGHED - Til jul og påske er ål en populær spise, selvom bestandene er truet. Supermarkederne er stoppet med at sælge ål, men fiskehandlere og restauranter har ingen planer om at stoppe salget.

Staten tjener millioner på at beskatte luften i softice
15. Dec 2015
SVULMEAFGIFTEN – Politikerne er trætte af den, is-producenterne er trætte af den, erhvervsorganisationerne er trætte af den. Afgiften på luft i is er til debat.

Hver tiende dansker kender kostrådet om kød
24. Nov 2015
KOSTRÅD – Danskerne ved ikke, hvad ”rødt kød” dækker over, og kun 11 pct. kender kødkostrådet, viser undersøgelse. 10 kostråd er nødvendige for at få seneste forskning med, påpeger Fødevarestyrelsen.

Myter om æg preller af på unge
24. Nov 2015
TENDENS - Mens danskernes forbrug af æg er nogenlunde stabilt, har 40 pct. af de unge mellem 18-29 år øget deres forbrug af æg det sidste år. De søger sunde og proteinrige alternativer, lyder analysen.

Øko-forbrugere er blevet mindre nærige
17. Nov 2015
TENDENS - Markant færre angiver pris som stopklods for at købe flere økologiske fødevarer. Øko-forbruget er blevet mere modent, og forbrugerne skaber i højere grad deres identitet igennem økologiske fødevarer, vurderer forsker.

Vesterbro er kommet til Tokyo
10. Nov 2015
ØLREPORTAGE - Det danske mikrobryggeri Mikkeller har åbnet dørene op i Tokyo. Her er skandinavisk stemning få hundrede meter fra Tokyos larmende centrum.

DTU: Danske kvinder er blevet tykkere
03. Nov 2015
FEDME – Kvinder er begyndt at hale ind på mænd, når det kommer til overvægt, viser analyser fra DTU Fødevareinstituttet. Forsker peger på at danske kvinder i samme periode er blevet mindre aktive.

Nu dropper vi uddøende light
20. Oct 2015
TENDENS - En ny undersøgelse viser, at danskerne ikke vil vælge lightprodukter, hvis de skal leve sundere. Fremtidsforsker mener, at light er døende.

Lav mælkepris styrer forbrugerne
29. Sep 2015
DISCOUNT - Intentioner om at købe mere dansk mælk for at støtte op om de trængte mælkebønder bliver i sidste ende overrumplet af benhård konkurrence på mælkemarkedet.

Flere forbrugere klikker sig frem til aftensmaden
15. Sep 2015
NYHED - Dagligvareportaler oplever en kæmpe vækst i antallet af forbrugerne, der køber deres dagligvarer på nettet. Livsstilsekspert mener dog, at væksten vil flade ud i nær fremtid.

Nordtyskere er interesserede i dansk bondegårdsferie
15. Sep 2015
TENDENS - En undersøgelse peger på et stort potentiale i at tiltrække nordtyske turister til dansk bondegårdsferie. Der mangler en platform, som samler trådene, efterlyser danske aktører.

Forbrugerne bakker op om de danske landmænd
08. Sep 2015
TENDENS - Supermarkedskæden Rema 1000 oplever, at deres kunder gerne vil betale mere for mælken. I næste uge lancerer supermarkedskæden Dagrofa sit tiltag for at støtte landmændene med et særligt 'Vælg dansk'-mærke.

DTU-chef: Helhedsvurderinger af fødevarer er vigtige i fremtidens Danmark
08. Sep 2015
VIDEN - Helhedsvurderinger af fordele og ulemper ved fødevarer vil fylde meget i offentligheden fremover, mener Anette Schnipper, der er ny afdelingsleder på DTU Fødevareinstituttet.

”Amerikanerkæde kunne inspirere til at håndtere mælkekrisen”
08. Sep 2015
INDSIGT - Eksperter roser Rema 1000 og Dagrofas støtte til danske mælkebønder, men peger på, at de og alle andre i Danmark kunne have gavn af at reagere, inden krisen lander. Whole Foods Market i USA kunne være forbilledet.

Danskerne får mere smag for sojadrik
25. Aug 2015
Sundhedsbevidsthed og laktoseintolerance har fået salget af sojadrik til at stige med knap 10 pct. inden for de seneste fem år, men livsstilsekspert ser en del af sundhedsbevidstheden som forvirring.

Kylling slår rugbrødet i ny sundhedsanalyse
25. Aug 2015
Det hvide, magre brystkød fra kyllinger er sundere end rugbrød og kartofler, vurderer danskerne i en ny sundhedsundersøgelse fra L&F. Kyllingens positive ry er velfortjent og lidt misforstået, siger kostekspert.

4 ud af 10: Slankeidealer dikterer vores kost
18. Aug 2015
En ny sundhedsundersøgelse viser, at 41 pct. har været på en slankekur eller reguleret deres kost i en bestemt retning inden for det seneste år. Det er en foruroligende tendens, siger ernæringsekspert.

Karolines Køkken: Slap af i køkkenet, det er jo bare mad
18. Aug 2015
DEBAT - Madbilleder på sociale medier tegner et glansbillede af vores madvaner, mener Tove Færch, leder af Karolines Køkken. Hverdagskøkkenet må ikke blive en styling-konkurrence, siger hun.

Sundhedsparadoks: Gamle Ole er bange for fedt men ikke for ost
11. Aug 2015
De ældre generationer har mere tillid til ostens sunde egenskaber, end de yngre, viser nye tal fra L&F. Det kan skyldes stædighed og en nydelseskultur hos de ældre, mener eksperter.

Skrot madpakken: Skolemad er fremtiden
11. Aug 2015
DEBAT - Madpakker hører fortiden til, lyder det fra Anne-Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus. Hun undrer sig over modstanden og mener, at et ja til skolemad også er at tage forældreansvar.

Svinekød har greb i folkelighed ikke sundhed – og hvad så?
04. Aug 2015
DEBAT - Danskerne forbinder kylling, men ikke grisekød, med sundhed, peger en ny undersøgelse på. Men spørgsmålet er, om det er vigtigt, for meget peger på, at markedsandele i fremtiden bliver flyttet på tillid og ikke sundhed.

Danskerne har igen fået smag for smør og fløde
04. Aug 2015
Efter et årti i kulden har smør og fløde kæmpet sig tilbage til vores hjerter - godt hjulpet på vej af Price/Blomsterberg-effekten og LCHF-kure. Fødevarestyrelsen advarer danskerne mod at spise mere mættet fedt.

R.I.P.: Sund fastfood afliver frituren
04. Aug 2015
Den traditionelle grillbar er døende, mens markedet for sund kvalitets-fastfood vokser. Hurtig mad er ikke længere forbundet med dårlig mad, mener ekspert. I 7-Eleven har det ført til en helt ny kategori af retter.

Forbrugere placerer gris ringe på sundhed
01. Aug 2015
Kyllingekød bliver betragtet som langt sundere end gris, viser en undersøgelse. Svinekødet skal have rystet ideer om fedtkant og mormormad af sig, hvis danskerne skal fatte tillid til grisens sunde potentiale, mener eksperter.

Fairtrade-salg går bananas: vækst på 12 pct.
15. Jul 2015
Én bestemt frugt er populær, når forbrugerne lægger fairtrade-varer i kurven. Bananen er rykket ind på discountmarkedet og er hovedårsag til, at Fairtrade Mærket har oplevet en vækst på 12 pct. i 2014.

Madkulturen skaber værdi... og forvirring
11. Jul 2015
Evaluering af Madkulturen viser stor tilfredshed hos samarbejdspartnerne, der får værdi af fælles madprojekter. Men det kan være svært at gennemskue de forskellige kasketter, den selvejende institution har på.

Fødevareproducenter udfordret af sukkerdebat
07. Jul 2015
Sukker har et dårligt ry hos mange forbrugere, og producenterne forsøger at løse den søde udfordring på forskellig vis. Bryggeriforeningen mener, der kan være en modstrøm på vej, hvor sukker bliver opfattet som mere naturligt.

Proteintrend: Unges forbrug er ikke alarmerende
07. Jul 2015
18-29-årige er særligt glade for proteiner i kosten sammenlignet med øvrige aldersgrupper, viser en undersøgelse. Der er ifølge DTU ingen grund til alarmklokker, men de følger udviklingen.

Sukkerafhængighed er stærkt overdrevet
07. Jul 2015
Frygten for sukker har taget overhånd, mener eksperter. De stiller sig kritiske over for den verserende retorik, hvor de hvide krystaller bliver udråbt som århundredets skurk og sammenlignet med alkohol, tobak og heroin.

Ny stor rapport fjerner nu loft for fedt og kolesterol
30. Jun 2015
DEBAT – En ny videnskabelig rapport konkluderer, at der ikke er belæg for, at vi bør reducere kostens samlede indhold af fedt og kolesterol. Det er et banebrydende brud med 35 års ernæringspolitik.

Fødevaretrends fra New York: De vil have bønderne tilbage
29. Jun 2015
MADTRENDS - Kan det friste med kamel-mælk, hindbær-eddikesodavand eller noget med tequila? Foodculture.dk var med på fødevaremessen Summer Fancy Food show på Manhattan i New York.

Landbrug & Fødevarer vil lave øl af pis på Roskilde Festival
24. Jun 2015
FESTIVAL - Store pissoirer skal opsamle pis fra festivalgæster. Urinen skal næste forår spredes på en maltbygmark, og så er det tanken, at et bryghus skal bruge maltbyggen til øl, som igen skal sælges på Roskilde Festival i 2017.

"Vi ved, at nogle virksomheder går under radaren"
23. Jun 2015
PORTRÆT – På ydre Nørrebro sidder en lille gruppe journalister på nyhedsmediet DanWatch og arbejder i månedsvis med at afsløre urimelige forhold i eksempelvis fødevare- og tekstilindustrien.

Specialøl sætter gang i dansk øldrikkeri
23. Jun 2015
ANALYSE - De seneste år har danskerne drukket færre øl end førhen, men det er ved at vende. Det er til dels specialøllene, der kan tage æren for det, vurderer cheføkonom Thomas Søby.

Fairtrade-mærket hitter hos unge som en bevægelse
23. Jun 2015
Yngre forbrugere køber ikke nødvendigvis Fairtrade-mærkede produkter, men vil rigtig gerne identificere sig med produkterne i det offentlige rum, viser en analyse. Organisationen bag, vil i fremtiden gøre flere unge til ambassadører.

Kokke-fokus på kalve skal gavne forbrugere
23. Jun 2015
Kokkene skal i år tilberede retter med kalvekød til konkurrencen Sol over Gudhjem. Formålet er at afhjælpe døde jerseykalve i landbruget ved at skabe en produktlinie med kalvekød i supermarkederne. Coop og Dansk Supermarked er positivt indstillede.

Coop: CSR bliver let til et klatmaleri
23. Jun 2015
Forskelligfarvede klatter hist og pist uden synlig sammenhæng. Sådan kan virksomheders CSR-indsats ende, hvis de løber efter mediernes agenda i stedet for at arbejde strategisk og målrettet med CSR, mener Coop.

Hør Miljøministeren tale madspild med Joachim B. Olsen
13. Jun 2015
Folkemødet 2015 - Hvordan kan Danmark mindske madspild og bringe overskudsfødevarer til socialt udsatte? Hør miljøminister Kirsten Brosbøl og Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance give deres bud.

Nudging sælger frugt og grønt men er ingen trylleformular
12. Jun 2015
ANALYSE – Det er muligt at øge salget af frugt og grønt med 22 pct. ved hjælp af nudging, viser et forsøg, men det kræver at butikken er fleksibel med alt og også flytter rundt på montrer og produkter.

Maskuline mænds madvaner frustrerer myndighederne
11. Jun 2015
Fødevarestyrelsens ord om sund kost preller af på osende, overvægtige mænd, der spiser for fedt, for sødt og drikker for meget. Løsningen er mere velvære, saft, kraft og maskulinitet, mener sociolog.

McDonald's stiller krav om bedre dyrevelfærd
09. Jun 2015
Burgermastodonten McDonald's lægger pres på sine leverandører for at opnå bedre dyrevelfærd. Store virksomheder tænker i stigende grad bæredygtighed ind i produktionen for at tilfredsstille forbrugerne, siger ekspert.

Lokale producenter bør have direkte adgang til kunderne
09. Jun 2015
DEBAT - Der er mange penge i at sælge til de store spillere i detailleddet, men det er ikke nødvendigvis den bedste langsigtede strategi for de mindre danske fødevareproducenter.

EU: En ud af tyve anprisninger holder vand
09. Jun 2015
Op mod 95 pct. af de bæredygtige mærker på vores fødevarer er enten forkerte eller umulige at bekræfte, mener EU. Fælles standarder vil rydde op i junglen af grønne anprisninger, siger Arla og Landbrug & Fødevarer.

Arla: Med udvidelsen kan vi lave ost til 1 mia. pizzaer om året
02. Jun 2015
Arla satte i maj gang i en ny stor mozzarellaproduktion, der blandt andet skal på kinesiske pizzaer. Særligt Asien bliver i stigende grad interessant de kommende år, vurderer amerikansk ekspert.

Unge farer vild når de skal lave mad med gris
02. Jun 2015
DEBAT – Især yngre forbrugere er ifølge en undersøgelse usikre på, hvilke retter de kan lave ud af helt almindelige svinekøds-udskæringer. Det er et problem, vi skal tage alvorligt.

Fødevarevalgene der skal redde verden
29. May 2015
ANALYSE - Morgendagens fødevarer er mættet med mening, symbolik og reelle forskelle. Her er temaerne, der vil præge fødevareforbrugernes stræben efter bæredygtighed frem mod 2025.

Detailgigant nedprioriterer dansk kylling i deres private labels
26. May 2015
De danske forbrugere foretrækker at købe dansk kylling, viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer. Alligevel nedprioriterer Dansk Supermarked kylling fra Danmark i deres private labelsmærker.

Fremtidens mad skal redde verden
26. May 2015
ANALYSE - Fødevarer produceret med planetens velbefindende og fremtidens generationer for øje er det hotteste hotte. Overfladisk og irrelevant storytelling, romantik og sniksnak gør det ikke længere.

Fremtiden skal tages med tang
22. May 2015
Med det teknologiske serviceinstitut AgroTech som fødselshjælper er fem mesterkokke og forskere fra Aarhus Universitet ved at teste mulighederne for at udbrede brugen af tang som en fast spise for danskerne.

Mere dyrevelfærd på vej i danske kølediske
19. May 2015
Detailhandlen har en lang række nye dyrevelfærds-produkter i støbeskeen, der blandt andet skal fokusere på at give dyrene mere plads.

Gode muligheder for at sælge mere frugt og grønt
19. May 2015
ANALYSE - En ny undersøgelse blandt butikskunder på indkøbstur, udpeger en række konkrete tiltag, der kan øge salget af frugt og grønt i dagligvarebutikkerne.

Kostforsker: Familiebrok er en kæmpe grønt-udfordring
12. May 2015
Mange børnefamilier ville ønske de fik flere grøntsager, men giver efter for familiebrok ved middagsbordet, viser ny undersøgelse.

Ingrediensforvirring giver dårligere fødevarevalg
05. May 2015
Det er uigennemskueligt for forbrugerne at skelne mellem naturlige og unaturlige aromaer, mener ingrediensekspert, der fremhæver, at det har konsekvenser for forbrugernes valg af fødevarer.

Unge vil lave mad til hinanden
05. May 2015
Ny forskning viser, at unge ikke gider lave mad, når det kun er til dem selv, hvorimod de gerne bruger tid på maden, når de skal spise sammen med andre. I Aarhus arbejder et projekt allerede med den tilgang.

”Hvis vi forlader os på noget naturligt, så er vi i et eller andet omfang på den sikre side”
05. May 2015
Forsker Jesper Lassen har undersøgt danskernes forhold til fødevarer og naturlighed.

Danskerne glemmer grøntsager i løbet af dagen
05. May 2015
Grøntsager bliver kun prioriteret til danskernes aftensmad, viser en undersøgelse. Det sker, selv om eksperter fremhæver at et forbrug spredt udover dagen er nøglen til at få grøntsager nok.

Stor trang til økologiske linemuslinger
27. Apr 2015
Produktionen af økologiske linemuslinger er stærkt stigende. Flere muslingeproducenter vælger at lægge om til økologi på grund af øget efterspørgsel særligt fra udlandet.

Danskerne gider ikke billig mælk - osten hitter
07. Apr 2015
Danskernes forbrug af drikkemælk faldt i 2014 for andet år i træk, viser tal indsamlet for Arla. Særligt discountmælken er på retur, men syrnede produkter og økomælk vinder indpas.

Økologiske ægproducenter kan ikke følge med efterspørgslen
07. Apr 2015
Danskerne vil have flere øko-æg, men de økologiske ægproducenterne kan ikke følge med. Ifølge Landbrug & Fødevarer er det vanskeligt at få finansieret opstart og udvikling af økologiske anlæg.

Seniorer gumler gerne frikadeller
04. Apr 2015
4 ud af 10 danskere over 60 år har spist frikadeller indenfor den seneste uge, viser ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Den klassiske ret vil altid være et hit i de danske køkkener, påpeger tv-kok.

White guide: Her er årets trends
23. Mar 2015
DEBAT – I den nye udgave af restaurantguiden White Guide er der også blevet plads til 30 sider med trends fra dansk gastronomi. Se listen over de 11 største tendenser netop nu.

Slagteri vil have flere øko-kyllinger
16. Mar 2015
Salget af økologiske slagtekyllinger har aldrig været større. Danmarks største kyllingeslagteri oplevede en vækst på 32 pct. sidste år og efterspørger nu en større produktion hos de økologiske producenter.

Vi spiser mere grønt, men mindre frugt
12. Mar 2015
Danskerne er blevet bedre til at spise grønt, men ringere til at spise frugt, viser ny kostundersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Convenience-frugt vokser dog i popularitet, viser tal fra Coop.

Sundhedstrend bag stigende dansk kyllingeforbrug
10. Mar 2015
ANALYSE - Flere danskere køber kylling, fordi kødet ifølge en analyse passer godt som en del af et sundere aftensmåltid. Interessen for ernæring og sundhed vil fortsat vokse, påpeger ekspert.

Fødevarepriser i frit fald
06. Mar 2015
ANALYSE - FAO’s fødevareprisindeks for februar viser, at de globale fødevarepriser fortsætter med at falde. Dermed er det nu fjerde måned i træk, at prisindekset aftager.

Concito: Glutenfri diæt skader klimaet
03. Mar 2015
Der er skyhøj interesse for at udelade det daglige brød og andre glutenholdige fødevarer. Men glutenfri alternativer, får ofte forbrugerne til at efterlade et større CO2-aftryk, siger eksperter.

L&F: Spegepølsen fortjener sin egen nøglehulskategori
03. Mar 2015
Den 1. marts har Fødevarestyrelsen indført nye regler for nøglehulsmærkningen. Det betyder nye og lavere grænseværdier for salt, og at en række kødpålægsprodukter må vinke farvel til nøglehullet. Det går ud over forbrugeren, mener Landbrug & Fødevarer.

Fairtrade fejrer 20 år i Danmark
17. Feb 2015
Både kendskabet og tilliden til Fairtrade-mærket er de seneste år vokset til rekordhøjt niveau, viser ny rapport. Men 20 års-fødselsdagen kommer alligevel til at stå i skyggen af et stærkere Ø-mærke.

Analyse: Børnefamilier bærer vores madkultur
10. Feb 2015
Børnefamilier laver oftere mad, og de har et større repertoire af retter, viser ny analyse. Derfor er netop børnefamilier en vigtig forbrugergruppe pga. deres rolle som bærere af madkulturen i Danmark.

Mælkeaktivist: 70-litersregel er hygiejnehykleri
03. Feb 2015
Ifølge mælkebonde Jeanetta Masasili går salget af ubehandlet mælk strygende. Men begrænsningen på 70 liter af råmælkssalg kan tvinge hende til at lukke for taphanen. Ministeriet afviser at regelændring er på vej.

Råmælk er et stort hit hos topkokke
03. Feb 2015
Den rå mælk fra danske køer er særdeles populær blandt de danske topkokke. Danmarks eneste distributør af råmælk er overbevist om, at interessen kun vil blive større.

Prognose: EU fortærer yderligere 1.000.000 ton fjerkræ i 2024
30. Jan 2015
ANALYSE - Forbruget af fjerkræ vil stige med knap 1 mio. ton i EU de næste 10 år. Det viser ny prognose, der samtidig forudser et samlet fald i forbruget af andre kødtyper end netop fjerkræ. Eksporten vil dog fortsat være i vækst frem mod 2024.

Stor vækst i glutenfri produkter
27. Jan 2015
Udvalget af glutenfri produkter er eksploderet de seneste par år, viser tal fra Innova Market Insights. Udviklingen er skubbet frem af ny sundhedsbølge til glæde for danskere med gluten-intolerance.

Madprogrammer giver danskerne større madglæde
26. Jan 2015
Der er fortsat stor interesse for tv-madprogrammer blandt danskerne. Madprogrammer har ændret den danske madkultur og højnet madglæden for mænd især, påpeger flere eksperter.

EU-rekord i eksport af fisk og skaldyr går til Danmark
26. Jan 2015
Danmark er Europas største eksportør af fisk og skaldyr, viser tal fra Eurostat. Især fødevaresikkerhed og efterspørgsel på MSC-mærkede fisk og skaldyr sender Danmark i front.

Ny viden fjerner pesticidrester fra danske æbler
20. Jan 2015
Forskning: Råd og skurv kan nu bekæmpes uden risiko for pesticidrester på æbler. Danske æbleavlere er dermed tæt på helt at kunne fjerne pesticidrester. Men insekter er fortsat en udfordring, siger forsker.

Grafik: Her er der pesticidrester i frugt og grønt
20. Jan 2015
Dansk frugt og grønt har fortsat færre pesticidrester end udenlandske. Både æbler, pærer og jordbær fra udlandet har i de seneste stikprøver haft eksempler på pesticidforekomster over det tilladte niveau.

Færre danskere forbinder æg med kolesterol
19. Jan 2015
På 3 år er der sket et markant fald antallet af danskere, der forbinder æg med et forhøjet kolesteroltal, viser ny undersøgelse. En kampagne fokuseret på æg og sundhed har spillet en stor rolle.

Væn dig til reduceret sukker
15. Jan 2015
Danskerne spiser for meget sukker. Men det er nemt at reducere danskernes sukkerindtag ved ganske små tiltag og sukkerreduceret konfekture.

Økologiske forbrugere lever sundere
13. Jan 2015
ANALYSE - Forbrugere, der oftest køber økologiske fødevarer, lever typisk sundere end andre. Det viser ny analyse, der også afslører potentiale for at få endnu mere økologi afsat til forbrugerne i Danmark.

Discount-kunder mest ivrige efter dansk kød
13. Jan 2015
Især i discountbutikkerne leder forbrugerne efter dansk kød, viser ny analyse fra Landbrug & Fødevarer. Danskhed er garanti for kvalitet blandt de billige fødevarer, lyder forklaringen.

Ældre mennesker bliver fremtidens stærke forbrugere
09. Jan 2015
Andelen af ældre mennesker i verdenen bliver fordoblet frem til år 2050, viser de seneste tal fra FN. Det åbner muligheder for øget salg af især sunde fødevarer til ældre, påpeger eksperter.

Danskerne: Størst potentiale for at få madspild ned i supermarkeder
05. Jan 2015
Hver anden dansker peger på supermarkederne som det sted med største potentiale for at mindske madspild, selv om de danske husholdninger smider væsentligt mere mad ud om året.

Derfor elsker vi at hade svin
04. Jan 2015
Svinebranchen er helt tæt på danskerne på en række sårbare områder som fødevaresikkerhed, sundhed og miljø. Netop derfor elsker medierne at berette om svin, mener flere eksperter.

Madtendenser i 2015: Hurtigt, sundt og med smør
03. Jan 2015
De kommende 365 dage kalder på mere convenience-mad, alternative proteinkilder, nye sundhedsparametre og gastronomi, der spiller hjernen et pus.

Foodculture: De 5 største hit i 2014
02. Jan 2015
Se hvilke historier der løb med opmærksomheden på Foodculture.dk i 2014. Du får her de 5 mest læste artikler.

Analyse: Danskerne sparer på julemaden
21. Dec 2014
Mad, vin og julegodter udgør kun 16 pct. af danskernes julebudget. Det er langt mindre end i Sydeuropa og blandt flere af vores nabolande, viser undersøgelse fra europæisk bank.

Butikkers opskrift udtørrer din flæskesteg
19. Dec 2014
TEST: På knap hver anden flæskesteg i en stikprøve i danske supermarkeder er der skrevet en forkert tilberedningsvejledning, som kan føre til tørt og kedeligt kød. Coop vil straks rette op.

Dansk kalkun er supermarkedernes sorte får
19. Dec 2014
Det er svært at finde dansk kalkunkød i supermarkederne. Det til trods for, at detailhandlen oplever stigende efterspørgsel. Tysk kæde overvejer at sælge dansk kalkunkød.

Københavnerne forventer sparejul
09. Dec 2014
Indbyggere i Hovedstadsområdet regner med at holde pungen i lommen til jul. Nordjyderne er som de eneste opsatte på at lægge lidt større gaver under træet i år.

Nu skrumper vores julebudget
09. Dec 2014
Flere familier med lav indkomst vil spare på julebudgettet i forhold til sidste år, viser ny analyse fra L&F. Samtidig bliver julebudgettet sat op i husstande med indkomster over 600.000 kroner.

Coop relancerer den klassiske brugsforening
05. Dec 2014
Lokale fødevarer skal sælges lokalt, og supermarkederne skal hjælpe med at bygge bro til landmændene, lyder visionen fra Coop, der allerede er i gang med at rulle planerne ud.

Økologiske og konventionelle fødevarer har brug for hinanden
03. Dec 2014
Nogle gange opleves fødevaredebatten, som om økologisk og konventionel produktion af fødevarer er modstandere. Men de to produktionsmetoder bør gå hånd i hånd om at møde forbrugerne i dagligvarebutikkerne.

Miljøminister: Mindre moms på madspild
27. Nov 2014
Det bliver nu billigere for butikkerne at donere de mange kilo overskudsmad, som ryger i containeren, til velgørenhed. Det har Skatteministeriet netop meddelt.

Godt hver fjerde vil betale mere for dyrevelfærd
26. Nov 2014
Danskerne betaler gerne mere for kvalitet og dyrevelfærd. Det sætter krav til producenterne om formidling af ansvar.

Danskerne vil mindske madspild - men ikke i julen
25. Nov 2014
Traditioner og rigeligt med mad på bordene er vigtigere end hensyn til madspild i julen, viser en ny analyse. Landbrug & Fødevarer vurderer, at hver husstand smider for 700 kr. mad ud i december.

Ny højtid: Venner fejrer thanksgiving
25. Nov 2014
Thanksgiving bliver nu fejret i flere og flere danske hjem, hvor mange fejrer den ellers ærkeamerikanske tradition med vennerne. Det giver igen plads til den glemte kalkun i de danske køkkener.

Minister til kamp mod antibiotika
19. Nov 2014
Forbruget af antibiotika til mennesker er steget med 20 pct. på 10 år. Det er alarmerende, mener sundhedsministeren, der lancerer ny kampagne. Landbruget får også en løftet pegefinger med på vejen.

Ny undersøgelse: 1/3 af forbrugerne er ligeglade med klimaet
17. Nov 2014
Der er mange andre hensyn, der er vigtigere, end at vores fødevarer ikke belaster klima og miljø. Det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk.

Nu kan du få dyrevelfærd to go i 7-Eleven
14. Nov 2014
7-Eleven lancerer Danmarks første dyrevelfærds-convenienceprodukt. En sandwich med æg og kød, der er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Anmelder: Dokumentarfilmfestival lægger op til aktivisme
14. Nov 2014
Dokumentarfilmfestivallen CPH:DOX har i stigende grad fået debat- og kulturarrangementer på programmet de senere år. Festivallen lægger op til aktivisme, mener filmanmelder. Ikke mindst inden for madverdenen.

Selina Juul: ”SF skal passe på ikke at lave en Zornig”
12. Nov 2014
SF vil sætte madspild på finansloven med et nyt videncenter, men Selina Juul fra Stop Spild af Mad advarer om at forfordele midler til eksempelvis Fødevarebanken. Trine Pertou Mach (SF) afviser, at pengene er forfordelt.

Er klimaet forbrugerens ansvar?
12. Nov 2014
Forbrugerens ansvar er centrum for en konference om klimavenligt fødevareforbrug mandag den 17. november.

Kartoffelvirksomhedens nudeleventyr kræver gode relationer
11. Nov 2014
KMC har succes med at sende kartoffelmel over det asiatiske kontinent til nudler på det sydkoreanske marked. Det er den personlige relation til kunden, der er afgørende for en handelsaftale i Asien.

Overlæge: MRSA-frygt ude af proportion
11. Nov 2014
Risikoen for at få MRSA på en rejse til Portugal eller Italien er minimal, men den er stadig mere end 10 gange højere end herhjemme. Medierne pisker frygt frem i befolkningen, mener overlæge.

Professor skal hjælpe restauranter til bedre smagsoplevelser
04. Nov 2014
Aarhus Universitet har ansat professor Charles Spence til at forske i at give bedre smagsoplevelser på danske restauranter.

Forskning frikender mættet fedt i fast ost
30. Oct 2014
På trods af dårligt ry, er der er plads til ost i en hjertevenlig kost. Det konkluderer forsker Tine Tolstrup i et nyt projekt på Københavns Universitet.

Smørstegt sommerkål skal være Danmarks nye nationalret
29. Oct 2014
Danmarks nye nationalret bør pege mod fremtiden fremfor fortiden, mener fremtidsforsker Birthe Linddal. Hun foreslår derfor, at smørstegt sommerkål skal være ny nationalret frem for stegt flæsk eller karbonader.

Lokal mærkning har skabt svenske arbejdspladser
28. Oct 2014
Den svenske mærkning Lokal Mat har fået svenske småproducenters salg til at stige med 20 pct. siden 2011. Coop er usikker på virkningen i Danmark, men danske fødevarenetværk ser fornuft i ideen.

Lokale fødevarer er - ofte - godt for klimaet
28. Oct 2014
Danske frilandsgrøntsager belaster klimaet mindst, mens drivhusgrøntsager er tungere for klimabelastningen. Der er dog sket en stor udvikling, fremhæver danske gartnerier.

Er lokal mad navlepillende madmode?
28. Oct 2014
Madtrends lover ofte nye boller på suppen, lige indtil det ikke længere er spændende for eliten. Lokal mad er også elitært, men det behøver det ikke at være.

På jagt efter det sublime
24. Oct 2014
Rasmus Palsgård er en del af dommerpanelet ved Mejeribrugets Gourmetpris.
Han har en dyb passion for kvalitet – både når det gælder mad og tøj – og vil ikke tage til takke med ’godt nok´.

SIAL 2014 – de nyeste tendenser
22. Oct 2014
BLOG: Fødevaremessen SIAL foregår netop nu i Paris, hvor mere end 150.000 gæster strømmer til. Fremtidsforsker Birthe Linddal er med og fortæller her om sine oplevelser.

Forbrugerne skal definere lokal mad
21. Oct 2014
Lokal mad mangler en dansk definition, men ifølge 5 eksperter og interessenter handler det ikke om at definere ordene, men om at udbrede lokal mad og lade forbrugerne selv definere begrebet.

Fødevareminister: Lokal mad er bare dyrere
21. Oct 2014
Lokale fødevarer er både sundt for dig og godt for Danmark, men supermarkederne skal med, hvis det skal nå ud til alle. Og så kommer forbrugerne til at betale lidt ekstra, mener Dan Jørgensen.

Kost: Lokal mad handler om kvalitet, ikke afstand
21. Oct 2014
Købmandsbutikken Kost skilter med lokale danske fødevarer, selv om producenterne ligger over 100 km væk. Det er stadig lokal mad, mener indehaveren, der ser kvalitet og storytelling som afgørende.

Regional afstemning om Danmarks Nationalret
16. Oct 2014
Otte kokke er klar med en række opskrifter på regionale livretter, der skal dyste om titlen som Danmark Nationalret i Fødevareministeriets konkurrence. Men først skal der kåres en vinderopskrift i hver region.

Voksende interesse for kyllingevelfærd hos forbrugerne
09. Oct 2014
Sortimentet af kyllingekød er vokset markant de seneste år. Det samme er forbrugernes interesse for øget dyrevelfærd hos kyllinger, vurderer branchen.

Det flyder med fremmed fløde
07. Oct 2014
Importen af fløde er fordoblet på bare et år, og hver fjerde solgte fløde er i dag udenlandsk. Det skyldes flere private label-produkter i detailhandlen, siger detailhandelsekspert.

Danskerne spiser flere æg
07. Oct 2014
Flere æg ender i danske indkøbskurve end nogensinde tidligere, viser tal fra Landbrug & Fødevarer. Særligt økologiske æg, men også skrabeæg vinder frem.

Ny markedsplads smelter producent sammen med indkøber
30. Sep 2014
En online platform, hvor fødevareindkøbere og producenter kan finde hinanden, bliver nu introduceret. Adskillige i erhvervet har allerede vist interesse.

Proteiner signalerer magt og sundhed
22. Sep 2014
Proteinholdig kost er tidens løsning på alt fra overvægt til sundhedsproblemer. Belejlighed, magt og forbrugerforvirring er årsagerne til proteintrenden, mener eksperter.

Isfirma: Dansk interesse for gårdis vokser
18. Sep 2014
Europæerne vil i stigende grad have is lavet af gårdens egen mælk, oplever hollandsk isfirma. Kollerødgård i Nordsjælland er et godt eksempel på, at danskerne også er med på bølgen.

Nyt voresmad.dk relanceret
16. Sep 2014
Voresmad.dk er blevet relanceret med et nyt design og koncept, der skal bringe danske forbrugere tættere på producenterne af vores mad.

Frisktappet gårdmælk hitter hos forbrugerne
12. Sep 2014
Snart åbner den første mælkeautomat på Sjælland, hvor kunderne selv kan tappe deres egen mælk direkte fra gården. Vi vil se flere af den slags tilbud fra lokale fødevareproducenter i fremtiden, spår ekspert.

Nap naboens nedfald
12. Sep 2014
Ny kampagne opfordrer danskerne til at gå på frugtrov i naboens have, og frugttræsejerne til at blive bedre til at dele ud af sagerne.

Fødevaregigant tvinger dyrevelfærd på dagsordenen
10. Sep 2014
Nestlé stiller nu krav til sine 7300 leverandører om bedre dyrevelfærd. Mickey Gjerris frygter tomme ord, men indsatsen sætter dyrevelfærd på dagsordenen for hele fødebranchen, understreger han.

Verdens første tænketank mod madspild bliver dansk
10. Sep 2014
En ny dansk apolitisk tænketank skal samle viden og udvikle handlingsplaner for at bekæmpe madspild. Det er den første af sin art i verden, fastslår forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad.

Indkøb i Kenya: Forbrugere klar til at spendere
09. Sep 2014
Fødevaresikkerhed står øverst på indkøbssedlen, når en ny veluddannet middelklasse køber fødevarer i Afrika. Tag med Foodculture.dk på indkøbstur i et typisk supermarked i Kenya.

Mere Fairtrade i indkøbskurven
09. Sep 2014
Fairtrade Mærket har haft en fremgang på 13 procent på et enkelt år. Det sker, fordi bevidste forbrugere i stigende grad orienterer sig efter mærker med klare budskaber, mener forbrugerøkonom.

"Er bæredygtighed økologi eller mad til alle?"
08. Sep 2014
Klimaforandringer truer den globale fødevareproduktion, og det stiller dansk landbrug overfor nye udfordringer og overvejelser. Skal vi eksportere økologi eller effektivitet?

Arla holder madfest for en forsømt generation
05. Sep 2014
Forældregenerationen har forsømt at lære deres børn at lave mad, og der ligger en opgave i at få madglæden tilbage. Det mener Arla, som trak næsten 10.000 børn og voksne til madfest i Kongens Have.

Dansk sushirestaurant sælger nu bæredygtige fisk
02. Sep 2014
Sticks’n’sushi bliver den første danske MSC-certificerede restaurant, der giver forbrugerne garanti for bæredygtigt fangede fisk. 14 pct. af danskerne ved i dag hvad ordningen står for, påviser rapport.

Kyllingemærke skal få danskerne til at købe dansk
02. Sep 2014
Et nyt rødt mærke kommer fremover på dansk fersk kylling, så danskerne lettere kan afkode, hvor kødet stammer fra.

Nordisk Marked sælger lokal mad til discountpris
01. Sep 2014
Det nye supermarked Nordisk Marked vil sælge billigere økologiske fødevarer og hverdagsprodukter. Mængderabat og udenlandsk grønt må kunderne kigge langt efter.

Yoghurt-is vælter ind over Danmark
22. Aug 2014
På bare to år har yoghurt-is spredt sig fra et par københavnske butikker til 18 byer på tværs af landet. Ny byrumskultur og kombinationen af sundhed og god smag gør det til en succes, mener ekspert.

Dansk velfærdskylling klemmer sig ned i køledisken
12. Aug 2014
Stort prisskel mellem konventionel og økologisk kylling giver plads til nyt alternativ i køledisken. Forskningsprojekt undersøger derfor nu muligheden for en ny dansk velfærdskylling.

Madpakker er danskernes foretrukne frokost
05. Aug 2014
ANALYSE - Den mest populære frokostform for både voksne og børn er fortsat madpakken. Danskerne smører 11,7 mio. madpakker hver eneste uge, og indholdet i madpakkerne bliver grønnere og grovere.

Kantiner og storkøkkener gode til at undgå madspild
28. Jul 2014
Storkøkkener og kantiner er dygtige til at udnytte maden optimalt og undgå madspild. Også almindelige forbrugere kan hente inspiration fra den såkaldte foodservice-sektor, påpeger forbrugerøkonom.

Her er danskernes is top-10
26. Jul 2014
Danskerne er mere kvalitetsbevidste, når de køber is. Ny top-10 sender smag og gode råvarer helt til tops, når danskerne vælger deres is, mens prisen er mindre vigtig.

København har fået flere pølsevogne
22. Jul 2014
Siden 1960’erne har antallet af pølsevogne i hovedstadsområdet været faldende. Den kurve er nu vendt til en svag stigning, viser nye tal fra Tulip Food Company.

Grafik: Her er der pesticidrester i frugt og grønt
21. Jul 2014
Hvis du vil undgå pesticidrester i din mad, skal du vælge dansk frugt og grønt, mener fødevareministeren. 3 grafer viser dig her, hvilke fødevarer du skal vælge for at undgå pesticidrester.

Økonomisk optimisme øger salget af fast food
17. Jul 2014
Danskerne bruger flere penge på fast food, viser nye tal fra Tulip Food Company. Det er et godt tegn på økonomisk fremgang og optimisme, mener forbrugerøkonom.

Bybørn skal også vide hvor guleroden kommer fra
24. Jun 2014
Viden om mad bliver mindre og mindre blandt børn i byerne. Den tendens modarbejder Madbyens Have nu og inviterer klasser til både at plante, passe og høste urter og grøntsager i en byhave på Vesterbro.

Ost: Kampagne skal stoppe danbo-deroute
23. Jun 2014
Ostemadden blev tidligere dømt ude af fremtidsforsker Birthe Linddal. Nu står hun sammen med Mejeriforeningen i ny kampagne, der skal give yngre generationer lyst til den klassiske danbo på nye måder.

OECD: Behov for klyngetænkning i Afrika
17. Jun 2014
Den danske fødevareklynge kan sidde med nøglen til at udvikle værdikæden fra jord til bord rundt om i Afrika. Ny OECD-rapport udstiller stort potentiale for investering og udvikling.

Arla sponsorerede madblogger
26. May 2014
Ellen Grigorian angav tydeligt sit samarbejde med Arla ud for et blogindlæg, men ellers nævner bloggen ikke noget om et samarbejde. Forbrugerrådet tror praksis vil vokse i fremtiden.

Her er 5 populære madblogs
26. May 2014
Hvem er de største madbloggere? Foodculture.dk har spurgt madbloggere og iagttagere fra bloggerverdenen om, hvem de vil pege på. Se hvad vi fandt frem til.

Mælkepris til Danmarks første yoghurtbutik
22. May 2014
The Yogurtshop i København har fået storbyfolket til at spise yoghurt til frokost. Derfor fik de to unge kvinder bag butikken i dag Mejeriforeningens Mælkepris.

Madbloggere
22. May 2014
Hvem de de danske madbloggere, hvad blogger de om, og hvad er deres forhold til danske virksomheder? Bliv klogere på de danske madbloggere.

Mogens Jensen: Danske løsninger kan sikre mere mad til verden
19. May 2014
Verden vokser med 240.000 mennesker hver eneste dag, og det skaber en enorm udfordring for verden fødevareproduktion. Foodculture.dk har spurgt handels- og udviklingsminister, Mogens Jensen (A), til udfordringen forud for topmøde på Aarhus Havn.

EU vil sætte flag i din pizza
13. May 2014
Hvis der er kød i en fødevare, skal et mærke fremover fortælle, hvor det kommer fra, mener parlamentarikere. Det bliver dyrt for forbrugerne og skader små lande som Danmark, lyder advarslen.

Flere mærker på din mælk
09. May 2014
Private label er vokset kraftigt i de senere år og i dag udgør de 46 pct. af det samlede salg af mejeriprodukter i Danmark. Detailhandelsekspert forudser, at den næste bølge af kæderne egne mærker bliver inden for premium-produkter.

Coop hjælper forbrugerne til at sortere emballage
08. May 2014
Fremover får Coops egne private label-varer et mærkat, der hjælper forbrugeren til at affaldssortere emballagen.

Vi vil selv grave kartoflerne op
06. May 2014
Flere danskere ønsker at opleve fødevareproduktionen helt ude hos landmanden, og vi hopper gerne selv i arbejdstøjet. Forbrugerne vil sikre sig, at både dyr og natur bliver behandlet godt.

Valg til Europa-Parlamentet
06. May 2014
EUs politik for landbrugs- og fødevareområdet har afgørende betydning for rammebetingelserne i den danske fødevaresektor. Derfor er Europaparlamentsvalget afgørende for hele branchen.

En lykkelig bøf i fryseren
06. May 2014
Det er populært at følge kødet hele vejen fra fold til fryser. Det mærkes i landets kogræsserforeninger, som melder om ventelister.

Politikere skyer Landbrugsudvalget
06. May 2014
Parlamentarikerne fravælger Landbrugsudvalget i EU, og det kan skade danske interesser, advarer Danish Dairy Board fra Bruxelles. Afgørende, at politikerne søger indflydelse, fastslår EU-ekspert.

Strengere nøglehulskrav vil skræmme bagerne væk
24. Apr 2014
Nye regler for nøglehulsmærkningen åbner op for, at bagerbrød kan gøre brug af det grønne nøglehul. Men kun få bagermestre vil skilte med mærkningen, spår bagernes brancheorganisation.

"Svineriget" ændrede ikke forbrugsvaner
14. Apr 2014
Kritisk DR-dokumentar om forholdene i den danske svineproduktion fik ikke forbrugerne til at prioritere dyrevelfærd, når de køber svinekød. Prisen er fortsat det vigtigste parameter, fastslår detailbranchen.

EU-valg skudt i gang med fokus på landbrug
11. Apr 2014
Spidskandidaterne tog hul på valgkampen til debatmøde på Axelborg. Øverst på dagsordenen står ensretning af rammevilkår, der sikrer vækst og arbejdspladser i Danmark.

Mød nye mennesker med maden i centrum
10. Apr 2014
Et nyt madkoncept giver danskerne mulighed for at invitere madglade mennesker på middag. Konceptet er en succes i Norge, og nu vil den danske kvinde bag madfællesskabet åbne op i Danmark.

Aarhus' bedste scorested er en fødevarebutik
08. Apr 2014
Føtex Food i Aarhus er ifølge en afstemning byens bedste flirtested. Butikken tilbyder ifølge eksperter en traditionel måde at flirte, som er efterspurgt. For Michael og Tine førte flirten til et forhold.

Rema1000 vil erstatte den lokale brugsforening
08. Apr 2014
Lokal støtte og nærvær er en afgørende grund til, at Rema 1000 oplever stor medvind i disse år, mener eksperter.

D-vitamin: Berigelse virker, viser forskning
25. Mar 2014
Tilsætning af D-vitamin til mælk og brød har en positiv effekt kroppens indhold af det vigtige vitamin. Det viser et forskningsprojekt med deltagelse af 800 danskere.

Danskerne vælger dansk dyrevelfærd
17. Mar 2014
Danskere, som går op i dyrevelfærd, vælger ofte dansk kød, viser ny analyse. Men det betyder ikke nødvendigvis bedre dyrevelfærd, mener eksperter.

Lammefjordskartofler får BGB-beskyttelse
14. Mar 2014
Kartofler fra lammefjorden kan som den 6. danske fødevare pryde sig med EU’s betegnelse for beskyttet geografisk oprindelse. Det øger formentlig indtjeningen på længere sigt.

Dyrevelfærd er en kamp mellem borgeren og forbrugeren
12. Mar 2014
Danskerne går op i god dyrevelfærd hos landbrugsdyrene, når de bliver spurgt, men det er ikke altid at holdningerne skriver indkøbslisten. Pris og tilgængelighed er vigtige, mener eksperter.

Sundhed erstatter mælkeskæg i amerikansk mejerikampagne
11. Mar 2014
Kendisser skal ikke længere promovere mælk i USA, nu skal sundhedsbudskabet frem. Men den udvikling har vi allerede set for år tilbage i Danmark, påpeger Mejeriforeningen.

TV: Isbutik nyder godt af succes på facebook
05. Mar 2014
På Østerbro i København gør en lille isbutik aktivt brug af facebook til at komme i dialog med sine kunder. Og det har virket.

Dagligvarehandlen kan tjene endnu mere i weekenden
21. Feb 2014
DEBAT - Pengene sidder løst, når danskere handler ind til weekend. Derfor kan fokus på stege, bøffer og fisk i supermarkederne øge indtjeningen.

Gartnere presset ud i prisdilemma
18. Feb 2014
Undersøgelse viser, at forbrugerne nu prioriterer dansk frugt og grønt over pris. Men de danske råvarer bliver presset væk fra hylderne af billige udenlandske konkurrenter.

Lokale fødevarer får mere plads i Torvehallerne
17. Feb 2014
Danmarks største markedsplads lancerer en ugentlig markedsdag, der skal give mere plads til nicheprodukter fra de små fødevareproducenter.

Her er de nyeste trends fra verdens største øko-messe
14. Feb 2014
Grønkåls-chips, raw-chokolade og baobabpulver er måske ikke ligefrem en del af din hverdagskost. Men på Biofach 2014 ser vi et udpluk af de fødevarer, vi kommer til at spise i fremtiden.

Svenske økoæg skaber konkurrenceforvridning
11. Feb 2014
Danskerne køber økologiske æg som aldrig før, men den danske produktion kan ikke følge med. Harmonisér EU-reglerne, så de danske kan følge med efterspørgslen, lyder løsningen fra branchen.

Forbrugerrådet: Vi ved for lidt om vores fødevarer
11. Feb 2014
Forbrugerne træffer uoplyste valg, når de køber ind, fordi deres viden om fødevarer bliver mindre og mindre. Det mener Forbrugerrådet Tænk, som nu inviterer indenfor på danske gårde.

Nøglehullet forsvinder fra flere danske kødprodukter
30. Jan 2014
Fødevarestyrelsen indfører max-grænser for saltindhold i kød og fiskeprodukter. Dermed mister flere kødprodukter mærket. Ingen spegepølser overholder sandsynligvis det nye krav.

Frygt for salmonella styrtdykker
28. Jan 2014
Forbrugerne bekymrer sig ikke længere om salmonella, der helt er udryddet fra dansk kyllingekød. Men importeret kød er lige så risikabelt som tidligere, advarer ekspert.

Uændret pengeforbrug på mad i 2013
21. Jan 2014
En dansk husstand betalte 300 kr. mere for fødevarer i 2013 end i 2012, viser tal fra Danmarks Statistik, men ifølge forbrugerøkonomer er udgifterne til fødevarer stort set de samme i årene.

Danske fødevarer hitter i provinsen
21. Jan 2014
Flere danskere prioriterer at fylde danske fødevarer i indkøbskurven, selv om det koster lidt ekstra, viser analyse. Forbrugerne i hovedstadsområdet skæver dog mindre til oprindelse.

Uenighed om bakterie-sporer i kvæg udgør risiko for mennesker
16. Jan 2014
En dyrlæge mener, at det kan være farligt for mennesker at drikke mælken fra køer med et højt antal af de såkaldte clostriedie-bakterier. Ukorrekt mener Videncentret for Landbrug og Arla.

Nu vender forbrugerne ryggen til discount
14. Jan 2014
Pris betyder mindre, når vi køber ind, viser analyse fra L&F. Det kan være et tidligt tegn på, at danskerne er klar til at skrue forbruget op, mener cheføkonom.

Supermarkeder vil tilbyde flere lette madløsninger
10. Jan 2014
Detailhandlen har i mange år gået i en stor bue uden om convenience-produkter. Men den tendens ser nu ud til at vende. Forbrugerne er klar til convenience, mener supermarkedskæderne.

Ældre kører længst efter sunde varer
07. Jan 2014
Ca. hver anden vil gerne køre eller gå længere for at finde et supermarked med sundere fødevarer, viser ny analyse. Og jo ældre vi bliver, jo længere vil vi køre.

7 ud af 10: Fjern slik ved kassen
07. Jan 2014
Danskere vil af med slik og fristende søde sager ved supermarkedskassen. Irma og Lidl har allerede eksperimenteret med at lægge frugt og grønt ved kassen, men med varierende succes.

Forsker: Danskerne er smørforskrækkede
25. Dec 2013
Smør har langt dårligere ry, end det fortjener, mener forsker. Hun undersøger lige nu, hvordan små mængder smør kan indgå i en sund kost.

Øko-mærket får make-over
25. Dec 2013
Det røde Ø-mærke giver forbrugernes store forventninger til både dyrevelfærd, klima og miljø. Nyt projekt skal se, hvor øko-mærket skal stramme sine krav.

Hr. og fru Hansen smovser økologisk julemad i stor stil
18. Dec 2013
Salget af økologiske fødevarer i juletiden er steget markant indenfor de seneste år ifølge detailhandlen. De danske forbrugere bruger gerne lidt flere penge på fødevarekvalitet ved højtider.

Kineserne vil også have økologi
16. Dec 2013
BLOG – Kritiske kinesiske forbrugere betaler gerne op til 10-dobbelt pris for økologiske fødevarer. Kom med på besøg på en øko-farm uden for Shanghai.

Hver femte bruger mindre på julen
13. Dec 2013
Danskerne sparer på julen i år på trods af spirende forbrugertillid. Gaverne bliver dog omtrent lige så store som sidste år.

Rødkål: 9 ud af 10 spiser den til julemiddagen
10. Dec 2013
Rødkål er en klassiker til jul, og den er populær i alle aldersklasser, fordi vi kan fortælle en god historie med kålen. Ny analyse viser, at ni ud af 10 danskere spiser rødkål juleaften.

Børn og ældre kan se frem til flere lokale øko-fødevarer
05. Dec 2013
Et nyt projekt skal gøre det lettere for offentlige køkkener at navigere i indkøbsreglerne. Målet er at få flere lokale, økologiske råvarer ind i vuggestuer og plejehjem.

Vi spiser kun kalkun til jul
03. Dec 2013
Danskerne vender ryggen til det magre kalkunkød, der har ry for at være tørt. Kun i juletiden kommer den store fugl på bordet, og derfor eksporterer vi 99 procent af de danske kalkuner.

Danskerne smider mest aftensmad ud
03. Dec 2013
Særligt aftensmåltidet er en madspildssynder i de danske hjem, og det er hver tredje dansker ærgerlig over, viser en ny undersøgelse om madspild.

Hospicehylde er vores største madspildssynd
03. Dec 2013
Danskerne får ikke ryddet op i køleskabet, hvilket er den største forhindring for at undgå madspild i husholdningerne, viser en ny madspildsundersøgelse.

Nordisk madbevægelse giver forbrugerne smag for kvalitet
26. Nov 2013
Gourmet-fødevarer har fået mere plads på supermarkedernes hylder de seneste ti år. Det nye nordiske køkken har en stor del af æren for den udvikling, mener flere fødevareproducenter.

Vi vil vide, hvor fødevaren kommer fra
26. Nov 2013
Forbrugerne hiver ikke længere hovedløst den billigste vare ned fra hylderne. Ny nordisk mad har fået os til at stille spørgsmålstegn ved den mad, vi spiser.

Nyt nordisk køkken: Elitær klappebamse eller folkelig succes?
25. Nov 2013
For 10 år siden opstod et nyt nordisk køkken med restaurant Noma som startskud. Ophavsmændene mener, at de har skabt en ny nordisk madkultur. Kritikerne kalder projektet for elitært.

Snart får du insekter i din pølse
12. Nov 2013
Kødpriserne fortsætter op, og det øger behovet for alternative proteinkilder fra for eksempel insekter. Selv vestlige forbrugere vil med tiden tage insekterne til sig.

Berigede fødevarer: Hver 5. tror, de fører til usund livsstil
29. Oct 2013
En ud af fem danskere mener, at de ville spise mere usundt, hvis berigede fødevarer tilsat vitaminer og mineraler blev udbredte.

Tang gør din skinke sundere
22. Oct 2013
I fremtidens fødevarer erstatter tang og grøntsager det udskældte salt og mættede fedt. Ny forskning viser metoder til at gøre en række kødprodukter langt sundere.

Madmarked knopskyder for første gang
18. Oct 2013
Præstø Madmarked slår 1. april 2014 dørene op til en ny filial i Nordsjælland. Målet er 40-50 nye markeder over hele landet i de kommende fire år.

Energidrikke går sejrsgang trods koffeinadvarsel
10. Oct 2013
Salget af energidrikke stiger hastigt, og flere brands promoverede sig flittigt på den Anugas Fødevaremesse i Köln. Sundhedseksperter advarer dog børn og unge mod drikkene.

Økologisalg viser, at krisen er ovre
04. Oct 2013
Halvdelen af danskerne bruger flere penge på økologi i dag sammenlignet for to år siden. Det er et tegn på at den økonomiske krise er overstået, mener fødevareøkonom.

Unge fravælger et liv som frugtavlere
01. Oct 2013
Det er svært at tiltrække nye frugtavlere. Erhvervets dårlige økonomi får de unge til at fravælge det, mener frugtbranchen, som frygter, at faget er ved at uddø.

Det går rigtig godt med vandforbruget
30. Sep 2013
Vi er blevet en nation af dygtige vanddrikkere. 9 ud af 10 danskere drikker mere end en halv liter vand om dagen, og hver tredje af os har altid vand inden for rækkevidde.

Selina Juul: Kæmpe madspildsevent skal vække danskerne
24. Sep 2013
Madspildsmodstandere går 4. oktober sammen om en kæmpe event på Rådhuspladsen i København. Her skal danskerne lære, hvordan de mindsker madspild.

De nye kostråd skal ud til danskerne
18. Sep 2013
DEBAT - Vi har fået nye kostråd, og derfor er det relevant at se på, hvordan fødevareproducenter og dagligvarehandel kan hjælpe forbrugerne med at forstå kostrådene og i højere grad leve efter dem.

Fremtidens fødevarer står i enzymernes tegn
10. Sep 2013
De globale fødevareressourcer er sat under pres af en hastigt voksende verdensbefolkning. Det åbner gode muligheder for enzym- og fødevareingrediensbranchen, hvor Danmark har stor ekspertise.

25 års økologisk eventyr i Thise
29. Aug 2013
Thise Mejeri fejrer 25-års jubilæum på fredag. Mejeribestyrer Poul Pedersen fortæller her om mejeriet, der voksede fra 5 til 150 medarbejdere og lærte danskerne at drikke og spise økologisk.

Madfestival fokuserer på fællesspisning og social mad
26. Aug 2013
Måltidet skal være en social begivenhed ifølge madfestivalen Copenhagen Cooking, der i år har valgt social mad som sit hovedtema for festivalen.

Elever får madspild på skoleskemaet
20. Aug 2013
Folkeskolens ældste elever skal have en holdning til madspild. Det er målet for et nyt undervisningsmateriale fra Stop Spild af Mad.

Mandlige forbrugere er et overset potentiale
20. Aug 2013
DEBAT - Butikkerne har i mange år været indrettet efter mantraet om, at kvinder står for størstedelen af forbruget, men mænd spiller en større og større rolle som forbrugere. Her ligger ifølge debattøren et uindfriet potentiale.

Lyt til forbrugerne
15. Aug 2013
DEBAT - Ny undersøgelse giver mere viden om danske forbrugere, og det skal fødevarerbranchen lære af, mener Marianne Gregersen, der er forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer.

Madspild bliver overset i klimaplanen
14. Aug 2013
Det vil gavne miljøet at reducere danskernes madspild, mener forsker. På trods af det er madspild slet ikke nævnt i regeringens klimaplan.

En filosofi om en anden madverden
06. Aug 2013
Præstø Madmarked har haft eksplosivt travlt siden åbningen i maj. Markedets madfilosofi om lokale varer bliver fulgt tæt i hele landet.

Velstillede vælger oftest dansk kød
30. Jul 2013
Forbrugere foretrækker dansk kød i supermarkedet, viser undersøgelse. Jo mere velhavende folk er, jo mere dansk skal det være. Storytelling spiller en vigtig rolle for valget.

Danskerne vil have dansk frugt og grønt
19. Jul 2013
Forbrugerne i Danmark efterspørger i stigende grad dansk frugt og grønt. Ifølge en ny undersøgelse har danskerne større tillid til frugter og grøntsager, der er dyrket i Danmark.

Danskerne: Vi lever ikke mere usundt i sommerferien
18. Jul 2013
Kun en fjerdedel af danskerne mener, de lever mere usundt i sommerferien. Men ifølge eksperter fortæller danskerne ikke sandheden,
når de bliver spurgt om deres madvaner i sommerperioden.

Pølser er danskernes foretrukne grillkød
16. Jul 2013
Pølser er uden tvivl danskernes helt store favorit, når grillen bliver tændt op. Det viser en ny undersøgelse lavet for Landbrug & Fødevarer

Is med tang og birkesaft er for stort til Skarø
28. Jun 2013
I det sydfynske øhav bliver der produceret tusindvis af is med tang og frisk birkesaft. Efterspørgslen er allerede så stor, at den lille isproducent ikke kan følge med.

Oksekød har indhentet svinekød som hverdagsspise
27. Jun 2013
Danskerne spiser stadig svinekød om mandagen og bøffer i weekenden, men forskellen mellem hverdag og fest er udjævnet, viser ny analyse.

Kina slår Europa i forbrug af svinekød
26. Jun 2013
I 2022 spiser kineserne mere svinekød per indbygger end europæerne, men Kinas egenproduktion af svin kan ikke følge med. Det viser rapport fra OECD og FAO.

Danskerne er berigelsespuritanere
25. Jun 2013
Mælk og brød med ekstra D-vitamin sælger ikke. Desværre, for danskerne har brug for mere D-vitamin, hvis de skal undgå knogleskørhed - og måske også diabetes og kræft.

D-vitamin på vej i mælk, smør og brød
25. Jun 2013
Danskerne får for lidt D-vitamin, og det bliver kun værre, når anbefalingen sættes op til efteråret. Myndighederne arbejder på at få D-vitamin tilsat basisfødevarer som i Sverige.

Du er realist
17. Jun 2013

Du er traditionalist
17. Jun 2013

Test: Hvilken forbruger er du?
17. Jun 2013
Realist, traditionel, bekvem eller idealist? Svar på tre simple spørgsmål i en lyntest og find ud af, hvilken forbrugertype du er.

Gjerris: Forbrugere skal ikke selv vælge
13. Jun 2013
Bioetiker Mickey Gjerris fra KU mener, at 100 mio. danske produktionsdyr har det hæsligt. Derfor skal forbrugerne ikke selv foretage valget i supermarkedet.

Forbrugere stoler blindt på fersk kød
13. Jun 2013
Danskerne har stor tillid til, at alt kød i køledisken er i orden, viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Derfor er det svært at sælge kød, hvor der er gjort ekstra ud af dyrevelfærden.

Vi vil redde verden - men uden at ændre madvaner
13. Jun 2013
4 ud af 5 danskere forventer ikke at ændre deres fødevareforbrug inden 2050, selv om flertallet anerkender, at det bliver en stor global udfordring at skaffe mad nok til alle.

Friturefedt stopper kloakkerne
03. Jun 2013
Størknet mad- og fritureolie i det danske kloaksystem er et stigende problem. Men fedtet kunne blive til bioenergi, hvis det blev indsamlet.

Danske supermarkeder bør satse bredere
28. May 2013
Danske supermarkeder bør tilbyde en bredere palette af ydelser, hvis de vil lokke folk væk fra discountsupermarkeder, mener ekspert. SuperBest og Kvickly ser ingen grund til at satse bredere.

Egne mærker fylder rekord meget på hylderne
21. May 2013
Private labels vinder større plads på de danske supermarkedshylder. Knap en tredjedel af varerne er i dag kædernes egne mærker.

Laktosefri mælk i vækst
21. May 2013
Salget af laktosefri mejeriprodukter stiger støt. Mere fokus på laktoseintolerance, nye produkter og et godt samarbejde med supermarkederne skaffer mejerierne helt nye kunder i butikken

Coop søsætter madspildsmanifest
20. May 2013
På torsdag uddeler Coop 40.000 gratis bananer. Det er startskuddet til en proces, hvor Coop vil reducere virksomhedens madspild markant over to år.

København svømmer i ansøgninger til gademadssalg
14. May 2013
Københavns Kommune har fået næsten dobbelt så mange ansøgninger til mobilt gadesalg efter, at den har gjort det gratis at sælge gademad.

Studerende udvikler ny type yoghurt for Arla
10. May 2013
Arla har fået en række studerende til at idéudvikle nye mejeriprodukter. Dermed går mejerikoncernen med på trenden med at bruge forbrugerne til idéudvikling.

Gram slot promoverer syddanske fødevarer
07. May 2013
Gram Slot kaster 3,5 mio. kr. i nyt center, der skal promovere lokale og regionale fødevarer fra Syddanmark.

Massiv opbakning til nyt lokalt madmarked
01. May 2013
Et nyt madmarked med lokale og regionale fødevarer er åbnet i Præstø 1. maj. Markedet er båret frem af lokalsamfundet, der har bakket så massivt op, at det har overgået alle forventninger.

Sex og humor skal sælge lyst til grøntsager
29. Apr 2013
6omdagen har lanceret en ny reklamekampagne, der spiller på seksuelle hentydninger for at få mænd til at spise flere grøntsager.

Analyse: Medier har stor indflydelse på danskernes sundhed
16. Apr 2013
En stor andel af danskerne opfatter medier som en af de største påvirkningsfaktorer, når det handler om at leve et sundere liv. Det viser en ny undersøgelse foretaget for Landbrug & Fødevarer.

Findus overvejer større grad af sporbarhed
09. Apr 2013
Hesteskødsskandalen førte til, at Findus fjernede en omdiskuteret lasagne fra markedet. For virksomheden var forbrugernes bekymring om sporbarhed en øjenåbner.

Spor din bøf og fryseret fra mobiltelefonen
09. Apr 2013
Himmerlandskød og Halkær Ådal Økologisk prioriterer sporbarhed højt. Forbrugerne kan blandt andet spore fødevarerne via en gratis app til smartphone.

EU stiller krav om oprindelsesmærker
09. Apr 2013
EU-Kommissionen arbejder med detaljerne i ny oprindelsesmærkning. Landbrug & Fødevarer stiller spørgsmål ved, om forbrugerne vil betale ekstra for fødevarer, der er mærket med oprindelse.

Unge elsker bacon
28. Mar 2013
Bacon er populært blandt unge, der i stigende grad bruger den sprødstegte gris som krydderi.

Hver anden har mindsket madspild på et år
26. Mar 2013
Danskerne smider nu mindre mad ud end tidligere, hvis man spørger dem selv. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer, der også anslår, at størstedelen af danskerne går op i madspild.

Vi smider mindre mad ud i påsken end frygtet
26. Mar 2013
Påsken er slet ikke så stor en madspildssynder, som flere eksperter forventede. Det viser en ny analyse, hvor danskerne for første gang er blevet spurgt til deres madspild i påsken.

Danskerne spiser færre rugbrødsmadder
11. Mar 2013
Rugbrødsmadens popularitet er i tilbagegang blandt danskerne. Et nyt samarbejde vil skubbe den klassiske spise højere op på danskernes madrangliste ved at forny den flade mads image.

Forbrugere: Samfundsansvar må ikke koste en krone
05. Mar 2013
Forbrugerne vil ikke betale mere for social ansvarlighed. Alligevel kræver de i stigende grad, at deres fødevarer kommer fra virksomheder med en tydelig CSR-profil.

Fairtrade Mærket i fremgang
05. Mar 2013
Salget af produkter med Fairtrade Mærket er firdoblet på bare seks år. Det sker, fordi vi i stigende grad bekymrer os om, hvor vores råvarer kommer fra.

Sådan mødte Toms kritik af børnearbejde
05. Mar 2013
For nogle år siden blev Toms mødt af kritik om børnearbejde på kakao-farme i Vestafrika, selv om chokoladeproducenten ikke direkte var involveret. I dag er Toms endnu mere fokuseret på CSR.

Danskerne vil have frisk mælk
01. Mar 2013
For to ud af tre danskere er datomærkningen vigtigst, når de køber mælk. Det viser en ny undersøgelse fra Arla, der ændrer koncept for Lærkevang-mælken.

Nordisk mad har stort potentiale som street food
12. Feb 2013
Stifter af British Street Food Awards mener, at de nordiske lande har en unik mulighed for at udnytte hypen omkring nordisk gastronomi og skabe billig nordisk street food.

Nu bliver det gratis at sælge gademad i København
12. Feb 2013
Københavns Kommune dropper at kræve 24.000 kr. om året for en licens til mobilt gadesalg af mad i Indre By. Her bliver det istedet gratis at sælge maden på gaden, men ikke hvis du er pølsemand.

Derfor slår dansk kød udenlandsk
12. Feb 2013
Dansk kød vinder måske ikke alle smagstests, men ifølge en madanmelder er krogmodnet dansk kød væsentligt mere smagfuldt. Og fordi krogmodnet udenlandsk kød er svært at skaffe, sværger også nogle slagtere til dansk kød.

Rusland sætter kødrekord
12. Feb 2013
Det russiske kødforbrug er højere end nogensinde før, og danske fødevarevirksomheder eksporterer i stor stil til stormagten. Danish Crown mærker, at russerne nu efterspørger hele paletten af kødprodukter.

1 ud af 3 kan ikke udstå dansk grøntsagsklassiker
05. Feb 2013
Over en tredjedel af danskerne spiser, ifølge en ny undersøgelse, aldrig en af Danmarks klassiske grøntsager. En michelin-kok mener, at danskerne ikke har fået øjnene op for grøntsagens fordele endnu. Se her hvilken grøntsag.

Danskerne er gladere for æg
05. Feb 2013
Næsten halvdelen af danskerne opfatter æg som sunde eller meget sunde. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Det er en klar ændring fra tidligere tiders frygt for kolesterol.

Øget forbrug er ikke gået til fødevarer
05. Feb 2013
Danskerne har siden 1970 haft et stigende privatforbrug, men pengene er gået til andet end fødevarer. Udviklingen er et godt eksempel på discounthandlens greb i danskerne, fremhæver ekspert.

Økologiske gartnerier kigger langt efter kunderne
29. Jan 2013
Tre af de fem største økologiske gartnerier i Danmark oplever nedgang i antallet af ordrer i forhold til sidste år. Hård konkurrence får gartnerier til at rette salget mod udlandet.

Sunde snacks på vej til skoler
29. Jan 2013
Et flerårigt forskningsprojekt har vist vejen til at få børn og unge til at spise mere frugt og grønt. Nu skal resultaterne bredes ud til hele landet – også til voksne.

Danmark sender svinepatter til Thailand
25. Jan 2013
Danske slagterier leverer hver dag kød til alverdens køkkener, og det er ikke kun mørbrad og fileter, der bliver efterspurgt. Også mere specielle danske råvarer, bliver hver dag leveret til verdens mangfoldige smagsløg.

Danskerne prioriterer slik over grøntsager
22. Jan 2013
Det danske slikforbrug er steget fra generation til generation, men også blot de senere år, fremhæver eksperter. I dag bruger vi flere penge på slik i detailhandlen end på grøntsager.

Opsving vil ikke øge madspild hos 7 ud af 10
15. Jan 2013
Selv med flere penge mellem hænderne ville syv ud af ti danskere ikke smide mere mad ud, viser ny undersøgelse. Eksperter peger på, at nøjsomhed har bidt sig fast i danskerne.

Uenighed om nyt miljømærke på brød
15. Jan 2013
Miljømærket Svanen kommer nu på fødevarer, i første omgang brød. Mærket bliver formentlig vedtaget allerede til sommer, men branchen mener, at det nye miljømærke vildleder mere, end det vejleder.

Kvinder spiser mere kål end mænd
15. Jan 2013
Kålen er ifølge en ny undersøgelse mest populær hos den kvindelige del af befolkningen. Årsagen er ikke mindst kvinders større fokus på sundhed, mener forskere. Mænd går mere op i smag.

Din alder afgør trang til kål
08. Jan 2013
En ny undersøgelse fra FDB analyse viser, at ældre oftest serverer kål til aftensmaden. Samme kålkærlighed finder man ikke hos den yngre del af befolkningen, der kun serverer halvt så meget kål i forhold til ældre.

Blomkål er danskernes favorit
04. Jan 2013
De hvide blomkålsbuketter er danskernes foretrukne kål. Det viser en ny undersøgelse, der klarlægger befolkningens holdning til kål, som ikke har en stor plads i danskernes madhjerter.

Flere kilometer mellem dagligvarebutikkerne
27. Dec 2012
Danmark har det største antal dagligvarebutikker pr. indbygger i EU, men den rekord vil vi ikke beholde længe. Discountbutikker, nethandel og den nye lukkelov vil æde dagligvarebutikkerne én efter én.

Stadig flere køber færdiglavet risalamande
21. Dec 2012
Arla oplevede sidste år et rekordsalg af færdiglavet risalamande, og i år tegner salgstallene til at stige endnu engang. Der er ved at komme en tydelig generationskløft, fremhæver forbrugerekspert.

Supermarkederne guider forbrugere til tør flæskesteg
20. Dec 2012
TEST: Kun 4 ud af 11 flæskestege udplukket i en stikprøve i seks danske supermarkeder havde korrekt en tilberedningsanbefaling. Resten angav alt for lange tilberedningstider, der i sidste giver tør og kedelig flæskesteg.

Ingen e-handler til julemiddagen
18. Dec 2012
Danskerne er konservative, når de køber ind til årets julemiddag. Kun to procent forventer at bruge et net-supermarked til at handle and, flæskesteg og rødkål.

Dansk smager bedre, tror vi
18. Dec 2012
For 4 ud af 10 danskere er bedre smag og kvalitet en af grundene til at vælge danske fødevarer frem for udenlandske. Hidtil har ingen undersøgelser kunnet underbygge, at det faktisk er tilfældet.

De velhavende julehandler ved grænsen
14. Dec 2012
En ny undersøgelse viser, at ca. 20 procent af danskerne sætter kursen mod grænsen i december måned for at handle ind til juledagene. Det er specielt husstande med de største indtægter, der investerer tid og benzinkroner i en indkøbstur til æ’ grænse.

Dansk rødkål hitter
11. Dec 2012
Generelt er prisen afgørende for, hvilke grøntsager og typer af kål danskerne køber, men rødkål er en undtagelse. Her vælger danskerne konsekvent dansk hvert år.

Madpornografi præger dansk madkultur
07. Sep 2012
Danske forbrugere svælger i mad-programmer på tv, men vil ikke betale for selv at lave den samme mad derhjemme. Forbrugerekspert mener, der er tale om madpornografi.

Ryst en resteret
22. Aug 2012
20.000 danskere har nu downloadet applikationen ”for resten”, der hjælper danskerne med at bruge deres madrester.

Fire år med mindre madspild
06. Aug 2012
Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad fejrer fire års fødselsdag. Finanskrisen og medieopmærksomheden har været med til at gøre danskerne bevidste om at undgå madspild, og tendensen har bredt sig helt til FN’s fødevareorganisation FAO.

"Tjenerne ruller øjne af mig"
24. Jul 2012
En ny undersøgelse viser, at unge gerne vil benytte sig af doggybags, men undlader, fordi det hurtigt bliver pinligt. 22-årige Kannika Thomsen er flere gange blevet mødt med løftede øjenbryn fra både medspisere og tjenere.

Danskerne ønsker doggybags, men tabu står i vejen
23. Jul 2012
Over halvdelen af danskerne ville mindske madspild ved at takke ja til en doggybag på en restaurant, hvis de havde diskret adgang til den, men kun hver tiende har bedt om en. Problemet er, at det er tabu, viser ny undersøgelse.

Hjemlig kamp om madpakken
23. Jul 2012
Kvinder og mænd er uenige om, hvem der oftest smører madpakken, viser undersøgelse om madpakker fra Landbrug & Fødevarer.

Grillen sender danskerne på das
20. Jul 2012
Danskernes sommerlige grilleventyrer ender ofte med en tur på toilettet. De registrerede tilfælde af salmonella op til tredobles i sommermånederne.

Vietnamesere svælger i svinekød
23. May 2012
98 procent af alle vietnamesiske hustande er forbrugere af svinekød, og over de næste 8 år vil vietnameserne producere 5 millioner flere svin årligt, end de gør nu. Danske firmaer skal levere varen.

Selvplukkede morsdagsblomster er et hit
11. May 2012
Mors dag sætter gang i blomstersalget. F.eks. tredobles salget af potteroser i forbindelse med dagen, men andre blomster bliver stadig mere populære. Og så er der ikke noget mere overskudsagtigt end selv at plukke buketten til mor.

Brødpriser på himmelflugt
03. May 2012
Fedtafgiften har forhøjet prisen på mange fødevarer, men det er svært at finde forklaringen på store prisstigninger på brød.

Danskere: OK at betale for mere sundhed
02. May 2012
Politikerne må gerne hæve afgifter og skatter, hvis det betyder, at vi får sundere mad og bedre uddannelse i, hvad sund mad er. Det skal bare ske på et sagligt grundlag.

Ældre går mest op i fødevaresikkerhed
03. Apr 2012
Det er højst usædvanligt den ældre del af befolkningen, der går højst op i, om fødevarerne er sikre at spise, viser ny undersøgelse. Og det er også de ældre, der har størst tillid til dansk frugt og grønt.

Kvalitet kan redde mikrobryg
14. Feb 2012
Hver dansker drak 19 liter øl mindre i 2010 end i 2003, og forbruget vil falde yderligere syv pct. de næste fem år, viser ny analyse fra Landbrug & Fødevarer. Den bedste vej til overlevelse er kvalitet, lyder det fra både cheføkonom og mikrobryggeri.

EU-borgere skal smide halvt så meget mad ud
24. Jan 2012
EU har længe haft planer om at reducere de 27 medlemslandes årlige madspild på 89 millioner tons. Nu er parlamentet blevet konkret med en plan om, at madspildet skal halveres inden 2025.

Kræsne udlændinge spiser danske nichefisk
12. Jan 2012
Selvom regnbueørred er den dominerende opdrætsfisk i Danmark, så har enkelte dambrug stor succes med at sælge nichefisk som brødding, guldørred og sandart til udlandet. De nye fisketyper er så populære, at producenterne har svært ved at følge med efterspørgslen.

Indisk fjerkræproduktion stiger med 20 pct.
10. Jan 2012
Ny rapport spår årlige vækstrater på 20 pct. i den indiske fjerkræproduktion. Men fugleinfluenza, stigende foderpriser og begrænset infrastruktur kan komme til at stå i vejen.