Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

2017 » Lokalt behøver ikke være småt

Danske lokale varer kommer på Europakortet

Knap 1400 europæiske fødevarer har fået EU's stempel på, at deres oprindelse hænger sammen med lokale områder eller traditioner. Kun seks af fødevarerne på listen er danske, men flere er på vej.

18. aug 2017

Debat: Skal fødevarer produceres tættere på forbrugeren?

Ville det være bedre for klimaet, hvis alle fødevarer blev produceret tæt på forbrugeren? Enhedslisten og Landbrug & Fødevarer har hvert deres svar.

18. aug 2017

Fremtidens lokale fødevarer er masseproducerede

Lokale fødevarer behøver ikke være købt i en lille gårdbutik eller dyrket på naboens mark. Lokale producenter skal tænke stort og begynde at masseproducere lokale fødevarer til eksport.

18. aug 2017

Lokale fødevarer er bedst - eller er de?

Bedre dyrevelfærd, bedre kvalitet og kendskab til landmanden. Sådan lyder de gængse forvetninger til lokale fødevarer, Men lever varerne op til det?

18. aug 2017

Synlig produktion skaber tillid til lokale fødevarer

Det er især kendskabet til produktionsmetoder og oprindelse, der gør forbrugerne villige til at betale ekstra for de lokale fødevarer, mener eksperter.

18. aug 2017

Tatar-kok: Forbrugeren skal italesætte råvaren

Forbrugerne skal spørge mere ind til de lokale fødevarer og på den måde tage magten. Det mener ejeren af en ny tatarbar på Vesterbro i København.

18. aug 2017

Tid til terroir

Grøntsagsavlerne i Odsherred var blandt de første i Danmark, der så værdien i lokale fødevarer. Den stigende interesse for terroir er udmøntet i et samarbejde, der involverer hele lokalområdet.

18. aug 2017

Gode, sunde og friske

Hver uge handler flere end 115.000 københavnere på madmarkedet Torvehallerne midt i København. FoodCulture har spurgt, hvorfor de køber lokalt.

18. aug 2017

Om temaet

SENESTE NYHEDER