Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Miljø & Klima » Jord

Jord

Mulighederne for at udvide verdens landbrugsareal svinder ind, jorden bliver mindre frugtbar og samtidig skal flere og mere kræsne munde mættes i fremtiden. Den udfordring kan kun løses ved at øge produktiviteten efter dansk forbillede, mener professor og nobelpristager Jørgen E. Olesen.

30. apr 2012

KINAS LANDBRUGSJORD FORSVINDER - og de kan ikke stoppe udviklingen

Den dyrkede landbrugsjord svinder med 650.000 hektar om året i Kina. Det har fået den kinesiske regering til at offentliggøre en smertegrænse for, hvor lidt landbrugsjord der må være tilbage. Men...

30. apr 2012

Økologi løfter u-landes landbrugsproduktion

Agro-økologi kan skabe store resultater i fattige og klimaudfordrede egne af verden, viser en stor rapport. Hvis man på sigt også kan levere certificeret økologi fra disse egne, ligger der ifølge en...

30. apr 2012

Arealer med GMO vokser kraftigt hvert år

Arealerne med genmodificerede afgrøder stiger med ca. 8 pct. om året verden over. Hovedbaggrunden er, at det reducerer den enkelte landmands arbejdsindsats og giver et sikrere udbytte. Næste skridt...

30. apr 2012

Trykker traktoren jorden?

Når landbrugsmaskinerne kører på marken, får trykket fra dækkene jorden til at presse sig sammen, og det kan ifølge forsker føre til dårligere afdræning af jorden og mindsket udnyttelse af...

30. apr 2012

Ingen direktiver beskytter jorden

Erosion, ørkendannelse, forurening, jordpakning og meget andet truer europæisk landbrugsjord. Alligevel har EU foreløbig haft minimale bestemmelser til jordbeskyttelse, og især Tyskland kæmper mod en...

30. apr 2012