Vi bruger cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Samfund & Forbrug » Danskernes mad

De velhavende julehandler ved grænsen

En ny undersøgelse viser, at ca. 20 procent af danskerne sætter kursen mod grænsen i december måned for at handle ind til juledagene. Det er specielt husstande med de største indtægter, der investerer tid og benzinkroner i en indkøbstur til æ’ grænse.

14. dec 2012

Vi køber dansk for at sikre naboens job

Når danske forbrugere vælger danske fødevarer, gør de det for at sikre danske arbejdspladser og kortere varetransport. Fødevarestyrelsen er positiv overfor en eventuel dansk mærkningsordning.

18. dec 2012

Dansk smager bedre, tror vi

For 4 ud af 10 danskere er bedre smag og kvalitet en af grundene til at vælge danske fødevarer frem for udenlandske. Hidtil har ingen undersøgelser kunnet underbygge, at det faktisk er tilfældet.

18. dec 2012

Forbrugere: Vi kan ikke se, hvad der er dansk

4 ud af 10 forbrugere har problemer med at finde frem til oprindelseslandet på fødevarer i butikkerne, viser ny rapport. Danske fødevareproducenter skal blive bedre til at flage og synliggøre danske...

06. dec 2012

Forbrugere foretrækker danske - billige - fødevarer

Forbrugerne foretrækker især dansk mælk, kød og grøntsager, viser ny undersøgelse. Men i købssituationen er prisen det vigtigste parameter, og derfor vinder billige, udenlandske produkter frem i...

04. dec 2012

Vi vil have flere lokale fødevarer i supermarkedet

Ny undersøgelse viser, at halvdelen af danskerne vil købe flere fødevarer fra deres lokale egn. Det er dog de færreste supermarkeder, der har lokale fødevarer på hylderne.

03. dec 2012

Mænd vil have smag og kvinder sundhed

Mænd vælger fødevarer efter pris og smag, mens kvinderne går efter sundhed og friskhed. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Userneeds for Landbrug & Fødevarer.

27. nov 2012